Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden biri olan Belek tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Belek’te tarihi yerlerin oldukça fazla olması, turistlerin tatil yeri olarak Belek’i seçmelerine neden olmaktadır. Belek ziyaretçileri Belek tarihi eserlerinin neler olduğunu merak etmektedirler. Belek’in tarihi ve turistik yerleri ve özelliklerini merak eden Belek misafirleri, Belek’in tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan Aspendos Tiyatrosu’nda çeşitli konserler ve dans şovlarına katılabilmektedirler.

Belek’in tarihi güzellikleri arasında yer alan Perge Antik Kenti, Termessos Antik Kenti ve Syllion Antik Kenti’ni ziyaret edebilmektedirler. Ayrıca Aspendos’ta bulunan Belek’in tarihi eserleri yakından görülebilmekte ve Belek’in tarihi mekanları arasında bulunan Belek Saat Kulesi’nde fotoğraf çekilebilmekte ve son derece keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Belek’in tarihi yerlerinden biri olan Zeytintaşı Mağarası ziyaret edilebilmekte ve mağara içerisinde bulunan görenlerde hayranlık uyandıran damlataşlar ile kaplı sarkıt, dikit ve sütunlar görülebilmektedir. 

Aspendos Tiyatrosu

Aspendos veya diğer ismi ile Belkıs, Antalya ilinin Serik ilçesinin Belkıs köyünde yer alan antik tiyatrosu ile ünlü bir antik kenttir. Aspendos Tiyatrosu Kalıntıları M.Ö 10. yüzyıla kadar uzanan bir tarihsel geçmişe sahiptir. Aspendos Tiyatrosu’nun ise M.S 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edildiği düşünülmektedir. Aspendos Antik Kenti’nin en önemli yapısı Aspendos Tiyatrosu olmaktadır. Antik tiyatrolar içerisinde geçmişten günümüze en iyi biçimde korunmuş açık hava tiyatrosudur. Aspendos Tiyatrosu’nu inşa eden kişi ise Aspendoslu Theodorus’un oğlu Zenon’dur. Tiyatro, kentin yerli tanrıları ve imparatorun ailesine sunulmuştur.

Belek’in yaklaşık olarak 17.5 kilometre kuzeydoğusunda bulunmakta olan tiyatro, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Akustik olarak dünyanın en iyi tiyatrosu olduğu kabul edilmektedir. Aspendos Tiyatrosu içerisinde Bizans, Helenistik ve Roma dönemlerinden kalma çok önemli tarihi kalıntılar yer almaktadır. Aspendos Antik Kenti bünyesinde akropol, hamam, su kemeri, anıtsal çeşme, bazilika, stadion ve agora bulunmaktadır. Günümüzde çeşitli etkinliklere, konserlere ve dans gösterilerine ev sahipliği yapan Aspendos Tiyatrosu, Belek misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken tarihi güzellikler arasında bulunmaktadır. 

Adres: Antalya/Serik

Aspendos Su Kemeri

Aspendos su kemeri, Aspendos Antik Kenti’nin en önemli tarihi kalıntıları arasında yer almaktadır. İnşa edildiği tarihten bugüne dek ayakta kalmış tarihi eserlerden biridir. Arkeolojik bulgulara göre Aspendos su kemerinin M.S 2. yüzyılda inşa edilmiş olduğu ortaya konulmuştur. Döneminin tekniklerini ve estetik anlayışını taşımaktadır. Su kemeri ile  kaynağından 15 metre yükseklikte oyulmuş taş bloklar kanalıyla antik yerleşime 30 metre yükseklikte bulunan kulelerde biriktirilip antik yerleşime dağıtıldığı ortaya çıkarılmıştır. Aspendos su kemeri Tiberius Claudius Italicus tarafından inşa ettirilmiş ve halkın hizmetine sunulmuştur. 

Perge Antik Kenti

Belek’in görülmesi gereken tarihi güzellikleri arasında bulunan Perge Antik kenti, Barbaros - Perge Yolu üzerinde yer almaktadır. Perge Antik Kenti aynı zamanda Pamfilya Bölgesi olarak da bilinmektedir. Antik kentin tarihsel geçmişinin Tunç Çağına kadar uzandığı ortaya konulmuştur. Perge Antik Kenti’nin zamanının en zengin ve en güzel şehirleri arasında olduğu düşünülmektedir. Özellikle Hristiyanlar için çok önemli bir şehir olan Perge Antik Kenti’nde 1950’li yıllarda çeşitli arkeolojik çalışmalar yapılmış ve önemli arkeolojik bulgular elde edilmiştir. Arkeolojik çalışmalarda 12.000 kapasiteli tiyatro, stadyum, kentin ticaret ve siyasi merkezi durumunda olan agora ile su kanalına ulaşılmıştır. Belek’in büyüleyici tarihsel güzelliklerinden biri olan Perge Antik Kenti, Belek misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. Perge Antik Kenti haftanın tüm günleri 08.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İletişim: (0242) 238 56 88

Adres: Barbaros, Perge Yolu, 07112 Aksu/Antalya

Termessos Antik Kenti

Antalya’nın Döşemealtı mevkiinde yer alan Termessos Antik Kenti, Belek ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken eşsiz bir tarihi güzelliktir. Türkiye’nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olarak her yıl çok sayıda hem yerli hem de yabancı turisti ağırlayan Termessos Antik Kenti tarihi güzelliğinin yanı sıra muhteşem doğal güzelliğe sahiptir. Termessos Antik Kenti, çam ormanları ve yabani bitkileri ile harika bir manzaraya sahip olma özelliği taşımaktadır. Termessos Antik Kenti, Termessos Milli Parkı bünyesinde korunmaktadır. Termessos Antik Kenti haftanın tüm günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Adres: Bayatbademleri, 07800 Döşemealtı/Antalya

Belek Saat Kulesi

Belek Saat Kulesi, Antalya ilinin Serik ilçesinin Belek beldesinin simgesi niteliğindedir. Şehir merkezinde yer alan Belek Saat Kulesi, semt pazarının kurulduğu alanın üzerinde bulunmaktadır. Belek Saat Kulesi’nin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmemektedir. Ancak Osmanlı Devleti hükümdarlarından II. Abdülhamid Dönemi’nde inşa edildiği düşünülmektedir. Belek’in en önemli sembollerinden biri olan Belek Saat Kulesinin çevresinde, biblo, magnet, kartpostal ve küçük hediyelik eşya satan dükkanlar da bulunmaktadır. Belek misafirleri, Belek Saat Kulesini ziyaret ettikten sonra, yakın mesafede yer alan Belek Merkez Camii’ni de ziyaret edebilmektedirler. 

Adres: Belek, 07506 Serik/Antalya

Syllion Antik Kenti

Sillyon Antik kenti, Antalya ilinin Serik ilçesinde yer almaktadır. Serik’e yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunmaktadır. Aspendos ile Perge arasındaki bir tepe üzerine kurulu bir kaledir. Sillyon, M.S II. yüzyıl içerisinde Bergama Krallığı’na bağlı olarak Koçhisar Tepesi’nde kurulmuştur. Antik çağın en zengin kaleleri arasında yer almıştır. Sarp kenarlı bir tepe üzerinde yer aldığı için şehri surlar ile kuşatmaya gerek kalmamış, yalnızca surlar, kuleler ve siperler dikilmiştir. Bu bölümde yer alan kuleler, surlar ve siperler büyük teknik uzmanlık ve taş işçiliğinin izlerini taşımaktadır. Pamfilya bölgesinin en önemli yerleşimlerinden olan Syllion Antik Kenti’nde Helenistik dönemin izlerini taşıyan surlar ile çevrili bir de akropolis yer almaktadır. Syllion Antik Kenti, Türkiye’nin en önemli tarihsel güzelliklerinden biri olarak her yıl çok sayıda Belek misafirine ev sahipliği yapmaktadır. 

Adres: Syllion Antik Kenti/Antalya

Zeytintaşı Mağarası

Antalya ilinin Serik ilçesinin Akbaş Köyü Gökçeler mevkiinde yer alan Zeytintaşı Mağarası, denizden yaklaşık 225 metre yükseklikte bulunmaktadır. İki katlı bir mağara olan Zeytintaşı Mağarasının üst katı 136 metre, alt katı ise 97 metre uzunluğa sahiptir. Zeytintaşı Mağarası, 1977 yılında taş ocağı açma faaliyetleri sırasında keşfedilmiştir. Mağara içerisinde sarkıt, dikit ve sütunlar yer almaktadır. Sarkıt, dikit ve sütunlar damlataşlar ile kaplıdır.

Zeytintaşı Mağarasında oluşumlar günümüzde de devam ettiği için, mağara içerisindeki yapılara dokunmak yasaktır. Mağara içerisine yapılan ziyaretlerde telefon ve kamera alınmamaktadır. Evcil hayvanların da girişi yasaktır. 1 milyon yılda oluştuğu düşünülen mağara, damlataş sütunları ile meydana gelen çok sayıda salon ile odacığa sahiptir. Zeytintaşı Mağarası büyüleyici bir tarihi güzellik olarak her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Haftanın tüm günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Adres: Akbaş, 07500 Serik/Antalya

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü