Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akdeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek sahip olduğu doğal güzellikler ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Belek’te otel konseptinde hizmet veren çok sayıda işletme yer almaktadır. Türkiye’nin en güzel koylarına sahip olan Belek, sakin ve turkuaz denizi ile ön plana çıkmaktadır. Bölgede çok sayıda temiz ve berrak koy yer almaktadır.

Huzurlu ve sakin koyları tercih etmek isteyen kişiler Belek’te denize girilecek sakin yerlerin hangi koylar olduğunu merak etmektedirler. Belek tatilcileri istedikleri takdirde, Belek koylar haritası üzerinde kendilerine en yakın olan koyları tercih edebilmekte veya kendilerine daha uzak mesafede yer alan koylara günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlayabilmektedirler. Belek’te denize girilebilecek en güzel koylar ise; Adrasan Suluada Koyu, Phaselis Koyu, Sazak Koyu, Andrea Doria Koyu, Ceneviz Koyu, Korsan Koyu ile Gökliman Koyu olmaktadır. 

Adrasan Suluada Koyu

Belek’e gelindiğinde görülmesi gereken koyların en başında Antalya ilinin Kumluca ilçesinde yer alan Adrasan Koyu bulunmaktadır. Adrasan Suluada Koyu, bir tabiat harikası olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 2 kilometrelik bir kumsala sahiptir. Koy ince kumluk yapıdan oluşmaktadır. Son derece ılık bir deniz olduğu için genellikle sıcak deniz seven kişiler tarafından tercih edilmektedir. Adrasan Suluada Koyu sığ bir denize sahip olduğundan çocuklu aileler ile yüzmeyi yeni öğrenen misafirler için ideal bir koydur. 

Adrasan Suluada Koyu’nun yer aldığı Adrasan, dünyaca ünlü Likya Yürüyüş Yolu üzerinde yer almaktadır. Koy tamamen ormanlarla çevrelendiği için müthiş bir tabloyu anımsatmaktadır. Adrasan Suluada Koyu, tertemiz ve masmavi denizinden dolayı “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılmaktadır. Adrasan Suluada Koyu’na tekne turları ile ulaşım mümkündür. Adrasan Koyu’nda dalış imkanı da bulunmaktadır. Ayrıca koyun suyunun şifalı olduğu düşünüldüğünden, özellikle yaz mevsimlerinde son derece ilgi görmektedir. Adrasan Suluada Koyu bünyesinde, misafirlere şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti verilmektedir. Ayrıca koy etrafında Belek misafirlerinin yiyecek ve içecek imkanlarının karşılanabileceği kafe, restoran ve market de bulunmaktadır. 

Phaselis Koyu

Belek ziyaretçilerinin vazgeçilmez koylarından biri olan Phaselis Koyu, masmavi ve tertemiz denizi ile ünlüdür. Phaselis Koyu’na gelen ziyaretçiler Phaselis Antik Kenti kalıntılarını görme imkanı bulmaktadır. Phaselis içerisinde mezarlar, mağaralar ve müze bulunmaktadır. Phaselis Koyu’nun doğu kısmı taşlık yapıda, batı kısmı ise kumluk ve çimlik yapıdadır. Belek ziyaretçileri istedikleri kısımda denizin ve güneşin tadını çıkarabilmektedirler. Özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olan Phaselis Koyu, sakinlikten hoşlanan kişiler tarafından hafta içi günlerde tercih edilmektedir. Phaselis Koyu’na girişler ücretli olmakla birlikte girişlerde müzekart geçerlidir.

Phaselis Koyu bünyesinde piknik ve kamp alanları da bulunmaktadır. Çam ağaçları ile çevrelenen doğası ile özellikle yaz sıcaklarından bunalan tatilcilerin sıklıkla tercih ettikleri koylardan biridir. Ağaç altı gölgelik alanların fazla olması sebebi ile özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Phaselis Koyu genellikle dalgasız ve tertemiz olduğu için yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için de ideal bir koy durumundadır. Öğleden sonra kalabalıklaşan Phaselis Koyu, sabahın erken saatlerinde oldukça sakin olmaktadır. Phaselis Koyu haftanın tüm günleri 09.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya

Sazak Koyu

Belek ziyaretçilerinin favori koylarından biri olan Sazak Koyu, güzel kumsalı, turkuaz ve berrak denizi ile Belek misafirlerini büyülemektedir. Beydağları Sahil Milli Parkı’nın batı kısmında yer alan Sazak Koyu’nun iki yanında dik kayalıklar bulunmaktadır. Yeşil ile mavinin görsel şölenini sunan Sazak Koyu, gölgelik alanlara sahip olduğu için çocuklu ailelerin de tercih sebebi olmaktadır. Sazak Koyu içerisinde yiyecek ihtiyaç ihtiyacının karşılanabileceği herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle Sazak Koyu’na gidecek ziyaretçiler yanlarında yiyecek ve içeceklerini getirmektedirler. Genellikle sakin olan koy, dingin bir denize sahiptir. Sazak Koyu’na girişlerde, misafirlerden herhangi bir  ücret talep edilmemektedir. Karayolu ile ulaşım mümkündür ancak yollar biraz bozuk olduğu için günübirlik tekne turları ile gitmek uygun olmaktadır. 

Andrea Doria Koyu

Andrea Doria Koyu adını Amiral Andrea Doria’dan almıştır. Finike - Demre yolu üzerinde yer alan koy, tertemiz ve berrak denizi ile Belek misafirlerinin favori koyları arasında bulunmaktadır. Andrea Doria Koyu’nun çevresi kayalıklar, makiler ve yaban zeytinleri ile çevrelendiğinden, muhteşem bir görsel şölen sunmaktadır. Koy, caretta carettaların yaşam alanı olması açısından önemlidir. Ayrıca Andrea Doria Koyu’na günümüzde nesli tükenmekte olan Akdeniz fokları da uğramaktadır. Herhangi bir yapılaşma ile doğallığı bozulmamış ender koylardan biridir. Hafta sonlarında kalabalık olmaktadır. Bu nedenle sessizlik ve sakinlikten hoşlanan Belek misafirleri hafta içi günlerde Andrea Doria Koyu’nu tercih etmektedirler. 

Ceneviz Koyu

Ceneviz Koyu, Adrasan ile Olimpos arasında bulunan koylardan biridir. Masmavi, tertemiz ve berrak denizi yemyeşil ağaçlar ile çevrelenmektedir. Ceneviz Koyu, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde birinci derece sit alanı olarak koruma altında bulunmaktadır. Tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Ceneviz Koyu, turkuaz bir renge sahiptir. Muhteşem manzarası ve tertemiz denizi ile Belek misafirlerinin keyifli bir gün geçirebilecekleri Ceneviz Koyu, “Porto Ceneviz Koyu” olarak da anılmaktadır. Ceneviz Koyu’na karayolu ulaşımı yoktur. Ancak günübirlik tekne turları ile koya ulaşım mümkün olmaktadır. 

İletişim: 0506 547 86 51

Adres: Adrasan, 07350 Kumluca/Antalya

Korsan Koyu

Mavi ile yeşilin kucaklaştığı müthiş güzellikte bir koy olarak Korsan Koyu, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi ile Belek misafirlerinin en gözde koylarından biridir. Korsan Koyu, kamp kurmak isteyen kişilerin de vazgeçilmez adresidir. Korsan Koyu’nun denizi çoğunlukla sakindir. Yüzmek ve güneşlenmek için en ideal koylardan biri olan Korsan Koyu, sessiz ve sakinlikten hoşlanan kişilerin tercih edebileceği bir koydur. Koy içerisinde Belek misafirlerinin faydalanabileceği duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunmaktadır. Korsan Koyu dalış yapmak isteyenlerin de sıklıkla tercih ettikleri koylar arasında yer almaktadır. Belek ziyaretçileri Korsan Koyu’na özel araçları le rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler ise tekne turlarını tercih edebilmektedirler. 

Gökliman Koyu

Belek misafirlerinin en sevdikleri koylar arasında bulunan Gökliman Koyu, Andrea Doria Koyu ile yarımada ile ayrılmaktadır. Koy içerisinde Likya dönemine ait önemli kalıntılar yer almaktadır. Gökliman Koyu, Antik çağlarda liman olarak kullanılmış olması ile önem taşımaktadır. Turkuaz ve berrak denizi ile yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Gökliman Koyu, akşam saatlerinde gün batımı manzarası izlemek için de harika bir yerdir. Gökliman Koyu içerisinde Belek misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği özel işletme bulunmaktadır. Ayrıca ziyaretçiler istedikleri takdirde bu özel işletmeden şemsiye ve şezlong kiralama gibi hizmetler alabilmektedir. Gün batımı manzarasına karşı keyifli akşam yürüyüşlerinin de yapılabileceği koy, sessizlikten hoşlanan kişiler tarafından tercih edilebilmektedir. 

Adres: Boldağ, 07740 Finike/Antalya

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü