Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Belek, Antik Çağlarda Pamfilya olarak bilinen bölgenin ortasında yer almaktadır. Antik çağlardan beri gözde olan bir coğrafyada bulunması ile önem taşımaktadır. Turizm cenneti olarak adlandırılan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek gezilecek yerler, doğal güzellikler ve tarihi güzellikler açısından oldukça zengindir.

Son yıllarda sahip olduğu golf sahaları ile Türkiye’nin en popüler turizm merkezi durumuna gelen Belek’te gezilecek yerlerin çok sayıda olması her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekmektedir. Belek’te görülmesi gereken yerler arasında; Manavgat Şelalesi, Aspendos Tiyatrosu, Uçansu Şelalesi, Perge Antik Kenti, Kurşunlu Şelalesi, Zeytintaşı Mağarası ve Boğazkent Kuş Cenneti bulunmaktadır. 

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi, Belek’in muhteşem doğal güzelliklerinden biridir. Batı Torosların doğu yamacından doğmakta ve Sorgun bölgesinde yer alan boğazdan Akdeniz’e karışmaktadır. Yeraltı suları ile beslenmektedir. Yaklaşık 93 kilometre uzunluğundadır. Nehir, 5 metre yükseklikte yer alan falezlerden aşağı dökülerek Manavgat Şelalesi’ni meydana getirmektedir. Belek’e yaklaşık olarak 45 dakikalık uzaklıkta yer alan Manavgat Şelalesi, bölgenin en temiz sularına sahip olması açısından önem taşımaktadır. Belek ziyaretçileri, Manavgat Şelalesi etrafında piknik yapabilmektedir. Çok sayıda turistik yere yakın olduğu için özellikle yaz mevsiminde hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan Manavgat Şelalesi, birçok kuş ile balık türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Dut, çınar, kavak, söğüt ve karacaağaç gibi ağaçlar ile bitki türlerini görme imkanı sağlamaktadır. Manavgat Şelalesi’nin belirli bölümlerinde kano sporları, rafting gibi etkinlikler de yapılabilmektedir. Şelale içerisinde seyir terasları, mola yerleri ve tuvalet gibi imkanlar da yer almaktadır.

Adres: Sarılar, İstiklal Caddesi No:4, 07330 Manavgat/Antalya

Aspendos Tiyatrosu

Dünyaca ünlü Aspendos Tiyatrosu, M.S II. yüzyılda Antoninler döneminde inşa edilmiştir. Ünlü Romalı mimar Theodorus’un oğlu Zenon tarafından yaptırılan Aspendos Tiyatrosu, Türkiye’nin en önemli yapıları arasında bulunmaktadır. Belek’in 17,5 kilometre kuzeydoğusunda yer almaktadır. Dünyanın en iyi akustik tiyatrosu olarak kabul edilen Aspendos Tiyatrosu’nda günümüzde çeşitli konserler, etkinlikler ve dans gösterileri düzenlenmektedir. Aspendos Tiyatrosu’nun bulunduğu Aspendos Antik Kenti ziyaret edildiğinde önemli tarihi yapılar arasında bulunan su kemerleri, heykeller, akropol, hamam, anıtsal çeşme, bazilika, stadion, agora ile surlar da görülebilmektedir. Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından mutlaka ziyaret edilen Aspendos Tiyatrosu, Roma, Helenistik ve Bizans dönemlerinden kalma çok önemli tarihi kalıntılara sahiptir. 

Adres: Antalya/Serik

Uçansu Şelalesi

Toroslar’dan gelen suların yeşillikler arasından süzüldüğü Uçansu Şelalesi, Belek misafirlerinin vazgeçilmez yerlerinden biri durumundadır. Uçansu Şelalesi, Gediz beldesine bağlı olan Akçapınar Köyü’ndeki Aziz Paul Yolu üzerinde yer almaktadır. Toros Dağları’ndan gelen su aşağı doğru iki noktadan dökülmektedir. Bu nedenle şelalenin ismi “Uçansu Şelalesi” olarak adlandırılmaktadır. Uçansu Şelalesi, Belek’e yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Belek misafirlerine muhteşem bir görsel şölen sunan Uçansu Şelalesi, Belek’e gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. 

Adres: Kozan, 07541 Serik/Antalya

Perge Antik Kenti

Her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen ve tarihsel geçmişinin Tunç Çağına kadar uzandığı Perge Antik Kenti, Belek’e gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Pamfilya Bölgesi olarak da bilinen Perge Antik Kenti, eski zamanların en güzel ve zengin şehirleri arasında bulunmaktadır. Perge Antik Kenti’nde 1950’li yıllarda çeşitli arkeolojik çalışmalar yapılmış ve çeşitli bulgular ortaya konulmuştur. Bu arkeolojik çalışmalarda stadyum ve tiyatro bulunmuştur. Ayrıca kentin önemli ticaret ve siyasi merkezi durumunda olan agora ile su kanalına da ulaşılmıştır. Birçok tarihi kalıntıyı bünyesinde barındıran Perge Antik Kenti, Belek misafirlerinin görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. Perge Antik kenti haftanın tüm günleri 08.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

İletişim: (0242) 238 56 88

Adres: Barbaros, Perge Yolu, 07112 Aksu/Antalya

Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi, Belek’e gelindiğinde görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Kurşunlu Şelalesi, Tabiat ve Doğa Parkı içerisinde bulunmaktadır. 7 adet küçük gölün bulunduğu Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı içerisinde piknik yapmak için alanlar mevcuttur. Belek misafirleri eşsiz bir manzara eşliğinde piknik keyfi yapabilmektedirler. Kurşunlu Şelalesi bünyesinde bulunan patika ve yürüyüş yolları da Belek misafirlerine huzurlu bir yürüyüş deneyimi imkanı sağlamaktadır. Şelale içerisindeki çocuk parkları çocukların doyasıya eğlenmelerini sağlamaktadır. Ayrıca Belek misafirlerinin, manzara izleme noktalarında, muhteşem manzarayı izleme ve dinlenme noktalarında mola verme imkanları da bulunmaktadır. Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı içerisinde Belek misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için restoranlar da yer almaktadır. Otopark imkanı mevcuttur. Kurşunlu Şelalesi’ne gelindiğinde yarasa, ağaçkakan, üveyik, tavşan ve sincap gibi çeşitli yaban hayvanlarını görme imkanı da bulunmaktadır. Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı en çok nisan ile aralık ayları arasında ziyaret edilmektedir. Belek’in en meşhur güzelliklerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi, haftanın tüm günleri 08.00 ile 19.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İletişim: (0242) 433 22 18

Adres: Kurşunlu Şelalesi, 07119 Aksu/Antalya

Zeytintaşı Mağarası

Her yıl çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Zeytintaşı Mağarası, Antalya ilinin Serik ilçesinin Akbaş Köyü Gökçeler mevkiinde bulunmaktadır. Denizden yaklaşık olarak yüksekliği 225 metredir. Zeytintaşı Mağarası iki katlı bir mağaradır. Alt katı 97 metre, üst katı ise 136 metre uzunluğa sahiptir. 1977 yılında taş ocağı açma çalışmaları sırasında tesadüfen keşfedilen Zeytintaşı Mağarası bünyesinde damlataşlar ile kaplı sarkıtlar, dikitler ve sütunlar yer almaktadır. Mağarada günümüzde de oluşumlar devam etmektedir. Bu nedenle Zeytintaşı Mağarası ziyaretlerinde yapılara dokunulması ve fotoğraf çekilmesi yasaktır. Zeytintaşı Mağarası’ndaki oluşumların yaklaşık 1 milyon yılda oluştuğu düşünülmektedir. Damlataş sütunları ile oluşan çok sayıda odacık ve salona sahip olan Zeytintaşı Mağarası, Belek misafirlerine büyüleyici bir atmosfer sunmaktadır. Belek misafirleri Zeytintaşı Mağarası’nı haftanın tüm günleri 08.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edebilmektedirler. 

Adres: Akbaş, 07500 Serik/Antalya

Boğazkent Kuş Cenneti

Belek’te gezilecek yerlerin en başında gelen yerlerden biri de Boğazkent Kuş Cenneti olmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer alan Boğazkent Kuş Cenneti, çok sayıda farklı kuş türlerinin konaklama alanıdır. Aynı zamanda dünyaca ünlü caretta caretta kaplumbağalarının da ülkemizde yumurtalarını bıraktığı 17 bölgeden biri sayılmaktadır. Belek, canlı türlerinin yaşaması ve üremesi için son derece elverişli bir ortama sahip olması açısından önemlidir. Bölgede bulunan küçük kuş çeşitleri arasında; bozlak, üveyik, bıldırcın, turaç, çulluk, çukka ve bülbül bulunmaktadır. Yöresel çok sayıda kuşa da ev sahipliği yapan bölgede ibibik, takalı, dakkuk, kırlangıç ve çavuş gibi kuş türleri yer almaktadır. Bu kuş türlerinin dışında ördek, mezgeldekler ve turaç gibi göçmen kuşlar da bölgeden geçmektedirler. Bu kuşlar soğuk kış günlerinden korunmak için ovalara ve göllere inmektedirler. Kuş gözlemcileri ile fotoğrafçıların vazgeçilmez yerleri olan Boğazkent Kuş Cenneti, belek misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında yer almaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü