Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin tatil cenneti Fethiye’nin en özel köşelerinden biri olan Ölüdeniz, her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir yer. Ölüdeniz doğal güzellikleri, bölgenin bu denli popüler olmasının nedeni. Fethiye’nin merkezine 25-30 dakikalık mesafede olan Ölüdeniz, Kayaköy ve Hisarönü gibi mahallelere çok yakın bir konumda. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Ölüdeniz restoranları ile Ege’nin leziz yemeklerini deneyimleme şansı sunarken, Ölüdeniz tarihi yerler ise kültürle, tarihle iç içe bir tatil fırsatı sunuyor. 

Ölüdeniz’de yer alan doğal güzellikler, hem Fethiye yönünde hem de Kelebekler Vadisi yönünde birbirinden güzel yerler sunuyor. Maviyle yeşilin iç içe geçtiği özel coğrafyada, doğanın bir ressamın tuvalini andıran yüzünü keşfetmek mümkün. Çam ormanları, şelaleler, birbirinden güzel koylar Ölüdeniz doğal güzellikleri içinde yer alıyor. Ölüdeniz’in en çok ilgi gören doğal güzelliği, kilometrelerce uzanan, turkuaz sulara sahip plajı denebilir. Ancak Ölüdeniz ve Fethiye, bu plajdan ibaret değil. Likya ve diğer uygarlıkların izini barındıran Ölüdeniz’de gezilmesi gereken birçok doğal güzellik var. 

Deniz ve güneşle iç içe bir tatilin ötesinde, Ölüdeniz doğal güzellikleri görülmeyi hak ediyor. Ölüdeniz doğal güzellikleri, Fethiye’de ya da yakın bölgelerde tatil yapanlar için rengarenk, keyifli bir ortam sunuyor. Doğal güzellikleri herkese hitap eden, Babadağ’dan yamaç paraşütü ile doğanın enfes manzarasına tanık olma fırsatı sunan Ölüdeniz, tatil rotalarının değişilmez adresi. Ölüdeniz’de en iyi manzaraya tanık olmak isteyenler için, son yıllarda faaliyete geçen teleferik hattı da tercih edilebiliyor. Yemyeşil ağaçların arasından süzülerek, Ölüdeniz’in turkuaz sularının tanığı olmak oldukça keyifli. Ölüdeniz’in neyi meşhur sorusuna yanıt olarak, plaj ve tekne turları ilk akla gelenler olsa da, bölgenin doğal güzellikleri çok daha heyecan verici. Fethiye tatilinde mutlaka keşfedilmesi gereken Ölüdeniz doğal güzelliklerine bakalım.  

Ölüdeniz Lagünü

Ölüdeniz, kilometrelerce uzanan bir hatta sahip ve plajın en uç kısmı, kumlardan oluşan bir yarımadayı andırıyor. Bu bölge, Ölüdeniz Lagünü ya da Ölüdeniz Plajı olarak bilinmektedir. Ölüdeniz’in kumburnu olarak da bilinen bu kısmı, dört bir yanın ağaçlarla çevrili olduğu, mavinin en güzel tonlarına tanık olmanın mümkün olduğu bir yer. Yaz aylarında yoğun ilgi gören bu bölgede bir plaj işletmesi bulunuyor. Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçların karşılanabildiği kumburnunda, sıcak günlerde denize girerek ferahlamak mümkün. Türkiye’nin turizm tanıtımlarında en çok kullanılan bölgelerden biri olan kumburnunda su altı dalışı gibi sporlar da yapılabilmektedir. Sığ görünen bir yer olsa da, Ölüdeniz lagününde derinlik hızlı bir şekilde artmaktadır. 

Belcekız Plajı

Ölüdeniz doğal güzellikleri içinde yer alan diğer bir adres de Belcekız Plajı. Ölüdeniz’in turkuaz suları ile meşhur bölgesi ücretsiz bir halk plajı. Fethiye merkezden minibüslerle ya da özel araçla yarım saatten kısa bir süre içinde gelinebilen plaj, yılın dört mevsimi doğal güzelliği ile büyülüyor. Belcekız Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor, buna ek olarak dondurma ya da içecek satın alınabilecek işletmeler de mevcut. Belcekız Plajı’nın denizi genel olarak taşlı, dalgalı ve ferah bir yapıda. Deniz hızla derinleştiği için, Belcekız yüzmeyi yeni öğrenenler için ya da çocuklar için çok uygun bir yer değil. Plajın hemen arkasında, yamaç paraşütü turlarını organize eden acenteler yer alıyor. Yamaç paraşütü ile Babadağ zirvesinden atlayanlar, Belcekız Plajı’nı havadan seyrettikten sonra, plajın hemen arkasına iniş yapıyor.

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz bölgesi, Belcekız ve kumburgu ile meşhur olsa da, devam eden kıyılarda ve koylarda mutlaka görülmesi gereken harika yerler var. Bu adreslerden biri olan Kıdrak Koyu, Ölüdeniz merkezine birkaç kilometre uzaklıkta. Harika kumsalı ile keyifli bir yüzme deneyimi sunan Kıdrak Koyu aynı zamanda doğanın içinde özel bir konuma sahip. Koyda, mangal ve piknik için de özel alanlar bulunuyor. Ailece piknik yapmak için ya da sakin bir ortamda, tertemiz ve berrak bir suda yüzmek için tercih edilebilen koy, Belcekız kadar yoğun olmaması nedeniyle ilgi görüyor. Çam ağaçlarının kokusunu hissettiren özel sahili ile Kıdrak, görülmesi gereken bir yer.

Babadağ

Ölüdeniz dendiğinde birçok kişinin aklına, yamaç paraşütü geliyor. Yamaç paraşütlerinin başlangıç noktası olan Babadağ, Ölüdeniz’in doğal güzelliği ile büyüleyen özel bir noktası. Babadağ paraşütle anılan bir yer olsa da, farklı etkinlikler de sunuyor. Ölüdeniz’in ve hatta Fethiye’nin en iyi manzaralarından birine sahip olan Babadağ’da doğa yürüyüşü yapmak için parkurlar bulunuyor. Buna ek olarak kamp alanları, ATV safari deneyimi de tercih edilebilir. Babadağ’da yamaç paraşütü için birden fazla pist mevcut. En çok tercih edilen pist ise 2000 metre rakımda yer alıyor. Babadağ’a, Ölüdeniz merkezinden teleferikle çıkılabiliyor. 

Kelebekler Vadisi

Fethiye dendiğinde akla ilk gelen yerler içinde yer alan Kelebekler Vadisi, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip özel bir alan. Kelebekler Vadisi’ne, tekne turları ile deniz üzerinden gelinebiliyor ve karadan araçla ulaşım şansı yok. Birçok kişi, Ölüdeniz’den Faralya köyü yönünde aracıyla giderek, Kelebekler Vadisi’ni yukarıdan gören bölgede fotoğraf çekmeyi tercih ediyor. Kelebekler Vadisi’ni yukarıdan fotoğraflamak heyecan verici olsa da, sarp kayalıklar bir uçurumda olduğu için dikkatli olmak şart. Kelebekler Vadisi, kendi plaj işletmesine sahip ve tekne turu ile vadiye gidip kalanlar, doğanın içinde özel bir deneyim yaşayabilir. Kelebekler Vadisi’nde, yüzlerce farklı kelebek türü barınıyor. Denizi, doğal ortamı ve heyecan verici vadi manzarası ile bölge, harika bir kumsala sahip.

Kabak Koyu

Ölüdeniz’e yakın konumda yer alan ancak ulaşımın çok kolay olmadığı Kabak Koyu, bölgenin en özel doğal hazinelerinden biri. Fethiye’de merkeze 15 kilometre civarı uzaklıkta bulunan Kabak Koyu, bakir kalmış ve doğasını korumayı başarmış bir yerdir. Özellikle gençlerin konaklamak ve eğlenmek için tercih ettiği Kabak Koyu sit alanı statüsündedir. Kabak Koyu’na hızlı ulaşım için genellikle tekne turları tercih edilmektedir. Berrak bir suya sahip koy, kumsalda keyifli bir şekilde denize girmek için tercih edilen yerler arasındadır. Kabak Koyu, kendisini çevreleyen ağaçlar ve harika deniz manzarası ile Ölüdeniz doğal güzellikleri içinde en popüler adreslerden. 

Hisarönü

Fethiye ile Ölüdeniz’in arasında yer alan bir mahalle olan Hisarönü, yeşilin her tonuna tanık olmanın mümkün olduğu harika bir yer. Hisarönü’nde yaz dönemlerinde birçok kişi, harika deniz manzarasının tadını çıkarıyor. Mahalle aynı zamanda yerli ve yabancı turistler için çok zaman geçirilen, eğlence mekanları ile dolu bir yer. Hisarönü, akşam saatlerinde hareketli yönü ile öne çıkarken, bölge gündüzleri sessiz doğası, Kayaköy gibi bölgelere yakın olması ve Ölüdeniz’in yanında yer alan özel plajları ile biliniyor. Hisarönü’ne Fethiye merkezden ya da Ölüdeniz’den kısa süre içinde ulaşım sağlanabiliyor.

Patara

Fethiye, Muğla’nın Antalya sınırındaki ilçesi ve Ölüdeniz’e yakın konumda yer alan harika doğal güzellikler içinde, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Patara da yer alıyor. Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olan Patara Plajı, kilometrelerce uzanan bir plaj. İçinde bir antik kent de barındıran Patara’nın harika kumsalı, birçok kişinin denize girmek için tercih ettiği ortamı sunuyor. Antik kenti gezme şansının yanı sıra, Türkiye’de başka hiçbir yerde olmayan kum tepeleri de Patara’nın öne çıkan yanları arasında. ATV safari, at turları gibi etkinlikler de sunan Patara’da özellikle günbatımları harika bir ortam sunuyor. 

Saklıkent

Fethiye ve Kaş’a yakın konumda yer alan harika bir doğal güzellik olan Saklıkent Kanyonu, doğa severlerin ilgisini çeken bir alan. Yapılan araştırmalara göre bölgede bir çökme sonucunda oluşan Saklıkent Kanyonu, 18 kilometre uzunluğunda bir kanyon oluşturmuştur. Suların üzerinde yürüyüş yapmak ve eğlenceli jeep safari turlarına katılmak gibi seçenekler sunan Saklıkent Kanyonu, bir tatilden beklenen her şeyi sunuyor. Saklıkent Kanyonu’nda yer alan teras bölgeleri, kanyonu en iyi şekilde izlemeyi sağlıyor. Yaz dönemlerinde ferahlamak için gidilen Saklıkent Kanyonu, günlük turlarla görülebilecek bir yer.

Gizlikent

Ölüdeniz’de görülmesi gereken diğer bir yer de Gizlikent Şelalesi’dir. Saklıkent Kanyonu’na yakın bir konumda yer alan Gizlikent, özellikle yaz aylarında ferahlamak için birçok turistin tercih ettiği bir yerdir. Ulaşımın çok kolay olmadığı Gizlikent’te yer alan tesislerde bir şeyler yeme içme fırsatı sunulmaktadır. Özel bir doğaya sahip olan Gizlikent’te, yürüyüş mesafesi yaklaşık 300 metredir ve merdiven basamaklarını indikten sonra şelale olan parkura ulaşım sağlanabiliyor. Ormanlık alanları, sulak alanları ve ilginç merdivenleri ile Gizlikent, adının hakkını veren gizli kalmış bir hazine. Bölgede, profesyonel fotoğrafçılar gelenlerin hatıra fotoğraflarını da çekiyor. 

Likya Yolu

Ölüdeniz’de görülmesi gereken doğal güzellikler içinde Likya Yolu’ndan söz etmemek olmaz. Fethiye, Ege ve Akdeniz’de yıllar boyu hüküm sürmüş bir uygarlık olan Likya’nın en önemli merkezlerinden biriydi. Likyalıların, Fethiye ile Antalya’nın Kaş ilçesi arasında ulaşım için inşa ettiği bir yol olan Likya yolu da en önemli kültürel ve doğal hazineler içinde yer alıyor. Likya yolunun uzunluğu 500 kilometreyi aşıyor ve yolun başlangıcı Ölüdeniz’de. Her ne kadar yolun tamamını yürürmek sadece profesyonel sporcular için mümkün olsa da, kısa parkurlarda yürüyerek Ölüdeniz’in harika manzarasının tanığı olunabiliyor. Yol üzerinde çeşitli konaklama tesisleri yer alıyor ve Likya medeniyetine dair izler görülebiliyor. 

Gemile

Kayaköy ve Hisarönü bölgesine yakın bir konumda yer alan Gemile, Fethiye’nin ve Ölüdeniz’in en önemli doğal ve kültürel hazineleri içinde yer alıyor. Gemile Adası olarak bilinen bölge aynı zamanda Aya Nikola olarak da bilinmektedir. Gemile Adası’nın bu denli popüler olmasının nedeni güzel bir plaja sahip olması. Buna ek olarak içinde çok önemli bir kilise de barındıran Gemile Adası, hristiyanlık medeniyeti için kutsal kabul edilen bölgelerdendir. Gemile Adası, yeşil ve mavinin iç içe geçtiği harika bir yer olmasının ötesinde, içinde barındırdığı tünel gibi yapılarla ve kiliselerdeki fresk yapıları ile de ilgi görüyor. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü