Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye’nin dünyaca ünlü tatil beldesi Ölüdeniz, eşsiz doğal güzelliği ile harika bir tatil deneyimi sunan, özel bir bölge. Mavinin en güzel tonlarına tanık olmanın mümkün olduğu tatil beldesinde Ölüdeniz plajları çok ilgi görüyor. Ölüdeniz, Fethiye’ye bağlı bir belde statüsünde olsa da, Ölüdeniz’de nerede denize girilir sorusunun birçok yanıtı var. Ölüdeniz plajları içinde, hem sakin bir ortam sunan, hem de eğlenceli ve renkli bir konsepte sahip birçok seçenek var. Turkuaz suları ile kartpostalları andıran bir güzelliğe sahip Ölüdeniz plajlarında yaz aylarında serinlemek oldukça keyifli.

Ulaşımın karayolu ya da Dalaman Havalimanı üzerinden havayolu ile kolay bir şekilde sağlandığı Ölüdeniz’de denize girmek için birçok alternatif var. Ölüdeniz’ın plajları içinde, merkezde yer alan büyük Ölüdeniz merkez plajları ilk sırada geliyor. Buna ek olarak, Ölüdeniz’in en güzel plajları içinde bakir kalmış koylardaki işletmeler de yer alıyor. Ölüdeniz koylarında denizin tadını çıkaranların tercih ettiği Ölüdeniz halk plajları, ücretsiz olması ile öne çıkıyor. Ölüdeniz plajları isimleri içinde dünyaca ünlü adresler ise, yaz aylarında ciddi bir ilgi görüyor. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği, Türkiye’nin turizmde dünyaca ünlü değeri olan Fethiye’de Ölüdeniz gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazla. Antik kentler, kanyonlar ve koyların yanında, Ölüdeniz’in birbirinden güzel plajları birçok kişinin ilk tercihi. Denize girmenin yanı sıra, tekne turu gibi etkinliklerin, deniz bisikleti gibi seçeneklerin de sunulduğu bu alanlar oldukça keyifli bir ortam sunuyor. Ölüdeniz’in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık. Ölüdeniz plajları içinde mutlaka görülmesi gereken yerleri listeledik.

Kumburnu Plajı

Ölüdeniz, uzun bir hatta sahip etkileyici bir plaj hattına sahip. Ölüdeniz’in manzara fotoğraflarında, sivri bir burun olarak görülen meşhur bölge, Kumburnu Plajı. Ölüdeniz merkezinde yer alan Ölüdeniz Tabiat Parkı’nın içinde yer alan bu plajın özelliği, bir yanı deniz, diğer yanı ise lagün olması. Bölge, lagün yapısından dolayı dalgası olmayan, oldukça sakin ve huzurlu bir denize sahip. Bir yanı Ege ve Akdeniz’in bir araya geldiği tertemiz turkuaz sulara bakan Kumburnu Plajı, ince ve beyaz kumlardan oluşan oldukça keyifli bir ortam sunuyor. Suyun sığ olması nedeniyle, yüzmeye yeni başlayanlar ve aileler için bu plaj öne çıkıyor. 

Belcekız Plajı

Ölüdeniz’in en ünlü plajı, mavi bayraklı bir plaj olan Belcekız Plajı. Fethiye merkezinden araçla yaklaşık 25 dakika mesafede olan Belcekız Plajı, turkuaz suları ile meşhur. Ölüdeniz plajları içinde akla gelen ilk yer olan Belcekız, ücretsiz bir halk plajı konseptinde. Bununla birlikte plajda bir işletme var ve şezlong, şemsiye kiralamak mümkün. Belcekız Plajı taşlık bir zemine sahip, ancak taşlar büyük ve zarar verebilecek boyutta değil. Bununla birlikte, dileyenler deniz ayakkabısı ile yüzebilir. Denizi berrak, masmavi bir ortam sunan Belcekız, hızlı bir şekilde derinleşmesiyle biliniyor, bu nedenle yüzmeyi iyi bilmeyenler ya da çocuklu aileler için ideal değil. Dalgalı bir plaj olduğunu da belirtmek gerekiyor. Yüzmenin yanı sıra Belcekız plajında birçok etkinlik yapılabiliyor. Yelken ve sörf etkinliklerinin yanı sıra plajın üzerinde süzülen paraşütlerden anlaşılacağı üzere, Belcekız plajının hemen arkasındaki acenteler üzerinden yamaç paraşütü etkinliklerine dahil olmak mümkün. 

Kelebekler Vadisi

Ölüdeniz’e yakın bir konumda yer alan Kelebekler Vadisi, çok özel bir konumda yer alıyor. Doğa ile iç içe bir bölgede bulunan Kelebekler Vadisi, doğal sit alanı. Kendine özel bir plajı bulunan vadiye ulaşım karayolu ile mümkün değil. Eşsiz manzarasını görmek için, araçla vadinin üst kısmında yer alan kayalıklar bölgesine birçok kişi akın ediyor. Kelebekler Vadisi’nde yüzmek için, bölgeye tekneyle ulaşım sağlanabiliyor. Vadinin yüzlerce kelebek türüne ev sahipliği yapan eşsiz bir doğal ortama sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Kelebekler Vadisi’nin plajı, berrak ve keyifli bir suya sahip. Bölgede yer alan kamp alanları ve diğer işletmelerde, vadide zaman geçirmek mümkün. Vadinin doğal ortamında yüzme deneyimi sunan plaj, Ölüdeniz’in en güzel bölgelerinden. 

Kıdrak Plajı

Ölüdeniz plajları içinde en sevilen adreslerden biri de Kıdrak Plajı. Ölüdeniz’e 2 kilometre mesafede bulunan Kıdrak Plajı, konum olarak çok merkezi bir yerde bulunuyor. Oldukça temiz, akvaryumu andıran bir suya sahip olan Kıdrak Plajı, Kıdrak Tabiat Parkı’nın içinde yer alıyor. Güzel bir deniz olmasına karşın Kıdrak taşlık bir zemine sahip. Bu nedenle plaja girenler deniz ayakkabısı tercih edebilir. Buna ek olarak dalgalı ve hızlı bir şekilde derinleşen Kıdrak Plajı, çocuklu aileler ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için ideal değil. Ölüdeniz’in Belcekız Plajı’nı andıran Kıdrak, çok fazla kalabalık bir ortamda olmak istemeyenler için bölgede iyi bir alternatif. 

Kabak Plajı

Ölüdeniz ve hatta Fethiye’nin en iyi plajlarından bir diğeri, ünlü Kabak Plajı. Ölüdeniz merkezine çok yakın bir konumda olmayan Kabak Plajı yaklaşık 18 kilometrelik bir yolun ardından Ölüdeniz’den ulaşılabiliyor. Buna ek olarak Kabak’a ulaşmak için bir süre yürümek de gerekli. Kabak Plajı’na giden yol oldukça doğal ortamda, manzarası enfes bir konsepte sahip. Kabak Plajı’nın yolunun bir kısmı aynı zamanda Likya Yolu’nun da bir parçası. 20 dakikanın ardından ulaşım sağlanabilen plaj çok büyük bir alana sahip değil ve 200 metrelik bir hattı var. Bununla birlikte plajın çevresindeki ağaçlar, doğal bir ortamda yüzme şansı veriyor. Kabak’ın turkuaz tonlarındaki suyu, birçok kişinin bu bölgeyi yüzmek için tercih etmesinin nedeni.

Kuleli Plajı

Ölüdeniz ve Fethiye’nin en popüler plajlarından biri olan Kuleli Plajı, Keçiler mevkiinde bulunuyor. Kuleli Plajı’nın en iyi yanı, ağaçlarla çevrelenmiş bir ortam içinde yüzme şansı sunması. Turkuaz ile yeşilin harika bir uyumunu sunan Kuleli’de yüzmek oldukça keyifli. Ağaçların bir tabloyu andıran manzarasında Kuleli, çakıl taşlı bir plaj. Bu nedenle plaja gelmeden önce deniz ayakkabısı tercih edilebilir. Kuleli, Ölüdeniz ve Fethiye’deki diğer plajların aksine oldukça sığ bir suya sahip. Bu nedenle çocuklar için, yüzmeyi iyi bilmeyenler için tercih edilebilir. Ücretsiz bir halk plajı olan Kuleli’de, araçla gelenler için bir otopark ücreti söz konusu oluyor. Bununla birlikte diğer plajlarda olduğu gibi şezlong ve şemsiye için ek ücret talep ediliyor. 

Katrancı

Ölüdeniz’e çok yakın bir konumda olmasa da en iyi Fethiye plajları içinde gösterilen Katrancı, Ölüdeniz tatilinde tercih edilebilecek plajlar içinde gösteriliyor. Fethiye’den yaklaşık 15 kilometre mesafe uzaklıkta olan Katrancı Plajı, içerdiği özel koy ile doğal bir ortamda yüzme şansı sunuyor. Katrancı’yı diğer plajlardan ayıran yönü, kamping alanı olarak da hizmet vermesi. Okaliptüs gibi endemik ağaçların yer aldığı plajın zemini kumlu ve deniz de dalgasız, sakin bir ortam sunuyor. Fethiye plajları genellikle dalgalı olduğu için, sığ ve sakin bir ortam arayanlar Katrancı’yı tercih edebilir. Kafeterya işletmesinde bir şeyler yeme içmenin mümkün olduğu Katrancı’da şezlong ve otopark gibi hizmetler ücret dahilinde kiralanabilir.

Günlüklü 

Ölüdeniz ve Fethiye’nin en popüler plajlarından biri olan Günlüklü, tertemiz denizi ve keyifli ortamı ile tercih ediliyor. Çam ağaçlarının kokusu içinde, sakin bir ortamda denize girmek için tercih edilebilecek günlüklü koyu aynı zamanda birçok işletmenin yer aldığı bir alan. Araçla ya da minibüslerle kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilen Günlüklü Plajı, Ölüdeniz’e ve Fethiye’ye yakın konumu ile yaz aylarında çok ilgi görüyor. Akvaryumu andıran tertemiz suyu, günlük tekne turlarının da uğrak noktası olan Günlüklü, huzurlu bir ortamda denize girmek, doğanın tüm renklerine tanık olmak için tercih edilebilecek bir alan. 

Karaot

Ölüdeniz plajları içinde gösterilebilecek Karaot, Fethiye’ye tatile gelenlerin en çok tercih ettiği mekanlar içinde yer alıyor. Karaot Plajı’nın özelliği, doğal ortamın, ekosistemin ciddi bir şekilde korunmuş olması. Karaot, doğal sit alanı statüsünde yer alıyor. Ege’de Dalyan gibi yerlerde de sık görülen caretta caretta kaplumbağaları için doğal bir yaşam alanı olan Karaot, ince kum plajı ile sapsarı bir ortamda denize girmek için ideal. Aileler ve çok iyi yüzme bilmeyenler için ideal bir ortama sahip Karaot Plajı, bölgenin en popüler adresleri içinde yer alıyor. Karaot Plajı ücretsiz halk plajları içinde yer alıyor ancak gelenler, şezlong ve şemsiyenin yanı sıra otopark gibi hizmetler için ücret ödeyebilir. 

İnlice

Fethiye, dört bir yanı harika plajlarla çevrelenmiş bir doğal ortama sahip. Ölüdeniz’e çok yakın konumda olmasa da en iyi plajlar içinde gösterilen İlnice, Göcek’e yaklaşık 5-6 kilometre uzaklıkta. Çok merkezi bir konumda olmamasından ötürü doğallığını korumayı başarmış bir yer olan İnlice’nin işletmesi belediyeye ait. Taşlık olmayan zemin, ince kumlarda oluşuyor ve kumsal arayanlar bölgeyi tercih edebilir. Sığ bir denize sahip olan İnlice’nin manzarası harika. Çeşitli plaj etkinlikleri de sunan İnlice’de plaj voleybolu gibi aktiviteler tercih edilebilir. Kafe ve restoran tesisinin yer aldığı plajda aynı zamanda üst değiştirme kabinleri ve wc gibi donanımlar da var. 

Help Plajı

Help Beach adıyla hizmet veren özel bir işletme olan Help Plajı, Fethiye’nin en popüler beach club’ları içinde yer alıyor. Konum olarak Fethiye’nin merkezine yakın olması nedeniyle de tercih edilen Help Beach, yüksek kalite standartlarında hizmet veren bir mekan. Sakin, huzurlu ve kaliteli bir ortamda denize girmek için tercih edilebilecek Help Beach, tepelerin arasında özel konumda bir koyda yer alıyor. Küçük Boncuklu Mevkii’nde bulunan Help Beach, ağaçların arasında, masmavi denizin tadını çıkarma imkanının yanı sıra, aynı zamanda müzikli, yemekli ve eğlenceli bir ortamda denize girmek için tercih edilebilir. 

The Bay

Fethiye ve Ölüdeniz’in en popüler beach club işletmelerinden bir diğeri de The Bay. İnlice mevkiinde bulunan The Bay’e ulaşım oldukça kolay. Fethiye’den ziyade, tekne turizmi ile ünlü bölge Göcek’e yakın olan The Bay, çam ağaçlarının ve farklı ağaçların taze, ferah kokusu içinde denize girmek için tercih edilen bir yer. Kumsal olarak tercih edilebilecek mekan, ince sapsarı kumları ile keyifli bir ortamda denize girmeyi sağlıyor. Denizi sakin ve huzurlu bir ortam sunan The Bay, sığ bir suya sahip, bu nedenle çocuklu aileler için uygun. Özel bir beach işletmesi olan The Bay’in kafe ve restoranında yemek yeme şansı da yer alıyor. 

Çalış Plajı

Ölüdeniz’e yaklaşık 25 dakika mesafede olan Çalış Plajı, Fethiye merkezinin en popüler plajlarından biri. Birçok işletmenin yer aldığı Çalış Sahili’nde, kafeteryalar, restoranlar, canlı müzik mekanları ve otellerin önünde uzanan Çalış Plajı, Fethiye’nin en ünlü plajları içinde yer alıyor. Çalış Plajı’nın zemini taşlık ve bu nedenle deniz ayakkabısı çok tercih ediliyor. Plajın en önemli yanlarından biri eşsiz bir günbatımı manzarası sunması. Birçok kişi, Çalış’ta günü keyifli bir şekilde noktalamayı tercih ediyor. Plaj ücretsiz halk plajı konseptinde, bununla birlikte plajdaki şemsiye ve şezlonglar için ücret talep ediliyor. 

Patara Plajı

Fethiye ve Ölüdeniz’e çok yakın bir konumda olmasa da, listeye eklenmesi gereken bir diğer mekan kesinlikle Patara Plajı. Antalya sınırları içinde yer alsa da, Ölüdeniz’den yaklaşık 1-2 saat uzaklıkta olan Patara, hem harika bir plaj hem de köklü bir tarihe sahip olan bir antik kent. Patara Plajı’nda zaman geçirirken, kilometrelerce uzanan sapsarı kumlara sahip plajın keyfini çıkarmak mümkün. 15 kilometrenin üzerinde bir hatta sahip olan plaj, oldukça dalgalı denebilir. Ücretsiz halk plajı olmasına karşın Patara’da şemsiye gibi hizmetler ücretli ve yaz döneminde şezlong bulmak için sıralar oluşuyor. Patara’da Likya medeniyetinden kalma antik eserleri görmek, Arap yarımadası ülkelerini andıran kum tepelerinde hatıra fotoğrafı çektirmek mümkün.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü