Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz, yemyeşil doğası, turkuaza çalan suyu ve harika manzarasıyla en önemli turistik beldeler içinde yer alıyor. Ölüdeniz’in yeni meşhur dendiğinde, bu nedenle yanıtlar oldukça fazla. Birçok kişinin aklına ilk gelenler, Ölüdeniz plajları ve Ölüdeniz koyları oluyor. Bunun da ötesinde, tarihi ve kültürel anlamda da bir hazine barındıran Ölüdeniz’de, binlerce yıllık tarihe sahip eserler de turistlerin ilgisini çekenlerden. Ölüdeniz’in nesi meşhur dendiğinde, yalnızca Belcekız ve Kumburnu Plajı akla gelmiyor. Ölüdeniz hem tarihi varlıkları, hem lezzetli mutfağı hem de geniş aktivite seçenekleri ile ön planda. 

Ölüdeniz neyi ile meşhur sorusuna yanıt olarak ilk akla gelenlerin başında Babadağ zirvesinden yapılan paraşütle atlama deneyimi geliyor. 2000 metre rakımlı Babadağ’dan profesyonel paraşüt pilotları eşliğinde, 40 dakikaya varan harika bir uçuş yaşamak mümkün. Ölüdeniz ve Fethiye’nin en iyi manzarasını sunan bu deneyim için, yılın dört mevsimi Ölüdeniz ve Fethiye’ye gelenler oluyor. Muğla’nın en güzel tatil beldelerinden Ölüdeniz’de meşhur olan şeyler içinde, bölgeye çok yakın konumda olan doğal güzellikler de yer alıyor. Faralya Köyü yönünde yer alan Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu bu güzelliklerden biri. 

Fethiye’ye yaklaşık 25 dakika mesafede bulunan Ölüdeniz, hem Fethiye merkezde hem de Kayaköy, Hisarönü gibi bölgelerde de popüler olan birtakım deneyimlere davet ediyor. Ölüdeniz’e 15 dakika mesafede olan Kayaköy, doğası ve sakinliği ile bir açık hava müzesini andırırken, Fethiye merkezi ise hem tarihi hem de yapılacak aktivitelerin genişliği ile ön plana çıkıyor. Ölüdeniz’de sunulan aktiviteler arasında, yamaç paraşütüne ek olarak tekne turları da en meşhur aktivitelerden. Ölüdeniz gezilecek yerleri keşfederken aynı zamanda kimsenin görmediği, bakir kalmış koyları görmek için günlük tekne turları Ölüdeniz merkezinden her gün düzenleniyor. 

Ölüdeniz Kumsalı

Yalnızca Fethiye ve Muğla’nın değil, dünyanın en güzel kumsalları içinde gösterilen Ölüdeniz, turkuazın daha önce hiç tanık olunmayan güzel bir tonuna sahip. Sakin bir deniz olan Ölüdeniz, genellikle dalgasız bir ortama sahip. Plajın iki farklı kısmı yer alıyor. Ölüdeniz’e giriş yapıldığında, plajın incelerek giden kumlu bölgesi, kumburnu olarak adlandırılıyor. Burnun deniz tarafına girmek için bir plaj var, buna ek olarak durgun suyun olduğu adayı andıran bölge ise Ölüdeniz Lagünü ya da Blue Lagoon olarak biliniyor. Dünya turizm otoriteleri tarafından en iyi kumsallar arasında gösterilen Ölüdeniz, hem halk plajı konseptine sahip ücretsiz bir plaj, hem de ücretli hizmet alınabilen işletmeler barındırıyor. Plajın çevresinde bulunan kafe ve restoranlarda yeme içme olanakları mevcut. Sabah saatlerinde Ölüdeniz, günlük tekne turlarının kalkış noktası olarak da kullanılıyor. 

Çarşı

Ölüdeniz çarşısı, yılın her dönemi güzelliği ile büyüleyen bir yer. Kumsal hattının hemen arkasında, paralel şekilde yer alan Çarşı, hediyelik eşyaların, butik ürünlerin turistik dükkanlardan satın alınabildiği bir yer. Yaz aylarında özellikle akşamları çok kalabalık olan çarşıda, her mekandan gelen farklı müzik sesleri, Ölüdeniz’den gelen dalga sesleri ile karışıyor. Birçok kafe ve restoranın yer aldığı çarşı bölgesinde, yürüyüşün ardından soluklanmak isteyenler için çay ve kahve içmenin, dondurma yemenin mümkün olduğu yerler bulunuyor. Ölüdeniz çarşısı küçük olmasına karşın oldukça keyifli bir yer. 

Yamaç Paraşütü

Ölüdeniz dendiğinde akla ilk gelen aktivitelerin başında yamaç paraşütü geliyor. Ölüdeniz kumsalının üzerinde her gün yüzlerce paraşüt süzülüyor ve bu da doğal güzelliği ile büyüleyen mekana ayrı bir hava katıyor. Yamaç paraşütü, Babadağ zirvesindeki pistte başlıyor. Teleferikle ya da araçla çıkılabilecek zirvede, 2000 metrelik pist en çok tercih edilen pist. Onlarca yamaç paraşütü acentesinin yer aldığı bölgede, yoğun günlerde önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Ortalama 40 dakika süren uçuş süresinde, Ölüdeniz ve Fethiye’nin üzerinde süzülen turistler harika bir manzaranın tadını çıkarırken aynı zamanda aksiyon dolu bir deneyim yaşıyor. Profesyonel pilotlar eşliğinde yapılan uçuşta, pilotlar selfie çubuğu ile bu anların fotoğraf ve videolarını kaydediyor. Uçuş sonunda ise bu fotoğraf ve videolar ekstra ücret karşılığında veriliyor. 

Tekne Turları

Ölüdeniz, maviyle iç içe bir yer. Bu anlamda bölgeye gelen turistlerin önemli bir kısmı denizle ilgili aktivitelere dahil oluyor. Günlük tekne turları, Fethiye’de iki noktadan düzenleniyor. 12 adalar turu, Fethiye kordon hattında yer alan limanda başlarken, Ölüdeniz tekne turları ise Ölüdeniz plajından hareket eden teknelerle mümkün. Ölüdeniz koyları ve plajları her ne kadar eşsiz bir deneyim sunsa da, bazı noktalara yalnızca tekne ile ulaşım mümkün. Ölüdeniz tekne turları sayesinde, bakir koylarda denize girmek mümkün. Tekne turları yemekli ve müzikli bir konsepte sahip. Popüler bir tatil noktası olmasından ötürü Ölüdeniz’de turlar çok ilgi görüyor. Korsan temalı devasa tekneler yüzlerce kişiyi ağırlarken, köpük dansı gibi etkinlikler turlarda mümkün. Kalabalık bir ortamda olmak istemeyenler içinse, aileye özel butik tekne turları da düzenlenebilir. Ölüdeniz ve Fethiye merkezi dışında tekne turlarının en popüler olduğu bölgelerden biri de, Fethiye’ye bağlı Göcek. Yat turizminin merkezlerinden Göcek, Fethiye ile Dalaman arasında, Ölüdeniz’e yaklaşık 1 saat mesafede. 

Hisarönü

Fethiye ile Ölüdeniz arasında yer alan ve yol üzerinde geçilen Hisarönü, doğayla iç içe, keyifli bir kasaba denebilir. Hisarönü, özellikle yabancı turistlerin çok ilgi gösterdiği bir yer. Hisarönü’nde gündüz vakitlerinde alışveriş yapılabilecek birçok mekan yer alıyor. Turistik hediyelik eşya seçeneklerinin yer aldığı Hisarönü’nde akşamları ise rengarenk bir ortam beliriyor. Restoran ve kafelerin canlı müzik konsepti sunduğu Hisarönü, aynı zamanda gece kulüplerine de ev sahipliği yapıyor. Fethiye’de eğlence dendiğinde, Paspatur ile birlikte akla gelen ilk yer olan Hisarönü, turistlerin ilgi gösterdiği, yaz aylarında kalabalıklaşan eğlenceli bir ortama sahip. Ölüdeniz’e çok yakın konumda olması ise diğer bir avantaj. 

Kelebekler Vadisi

Ölüdeniz’den Faralya Köyü’ne doğru, dağ yolu takip edildiğinde bir yanı uçurum olsa da, harika manzarası olan bir yol yer alıyor. Bu yol üzerinde Kelebekler Vadisi, mutlaka görülmesi gereken en önemli yerlerden biri. Kelebekler Vadisi’ne iki farklı yoldan erişilebilir. Vadi manzarasını yukarıdan görmek için, araçla Ölüdeniz-Faralya yolu takip edilmeli. Burada bir kamelya yer alıyor ve genellikle insanlar burada fotoğraf çekiliyor. Kelebekler Vadisi manzarası nefes kesici olsa da, kayalıkların ve uçurumların tehlikeli olduğunu ve fotoğraf çekmek için çok fazla uzaklaşılmaması gerektiğini de belirtmek gerekiyor. Kelebekler Vadisi’ni yakından görmek ve ekosistemini keşfetmek için, tekne turları ile vadiye giriş yapmak mümkün. Yüzlerce kelebek türünün yaşadığı bir yer olmasından ötürü Kelebekler Vadisi ismini alan bölgenin doğası korunmuştur ve konuklar, burada konaklayabildiği gibi su altı dalışı gibi etkinlikler de yapmaktadır.

Kabak Koyu

Ölüdeniz’e yakın konumda yer alan meşhur noktalardan biri de Kabak Koyu. Harika bir plaja sahip Kabak Koyu’nun en önemli yanı kolay ulaşılan bir yer olmaması. Bu nedenle koy, oldukça eğlenceli bir dokuya sahip. Doğanın eşsiz bir ortam sunduğu Kabak’ta, yemyeşil ağaçlar ve masmavi deniz, Akdeniz ile Ege’nin buluştuğu sularda iyi bir deneyim sunuyor. Bungalov evler, ağaç evlerle dolu Kabak Koyu’nda yaz aylarında eğlenceli etkinlikle düzenleniyor. Kabak Koyu, Fethiye’yi geçip Ölüdeniz’i geride bıraktıktan sonra, Faralya yönüne devam ederek ulaşılabilir. Özel araçla gelebilmenin yanı sıra Kabak’a giden minibüsler de bölgede hizmet veriyor. 

Likya Yolu

Fethiye’nin tarihi ve kültürel varlıkları içinde, ünü dünya çapında olan Likya Yolu kesinlikle görülmesi gereken yerler içinde. Fethiye’de Likya medeniyetine dair birçok iz bulmak mümkün. Likya Yolu, antik dönem uygarlıklarından Likya’da, Fethiye ile Antalya arasında 500 kilometrenin üzerinde uzunluğa sahip bir açık hava yürüyüş rotası. Profesyonel yürüyüşçülerin 1 ay ile 2 ay arasında yürüdüğü yolun başlangıcı ise Ölüdeniz’de bulunuyor. Rota üzerinde Adsaran, Kaş ve Patara gibi Likya döneminin en önemli merkezleri yer alıyor. Likya döneminin popüler yollarından olması nedeniyle, yol üzerinde Tlos başta olmak üzere çeşitli antik kentler, önemli mezarlar yer alıyor. Likya yolunun tamamını yürümek zor olsa da, 2-3 günlük kısa parkurlar, rehber eşliğinde yürüyüş turları mevcut. Ağustos ve Temmuz ayları bölgede sıcakların rekor kırdığı bir dönem olduğu için, Likya yolunu sonbahar ve ilkbaharda yürümek tavsiye edilmektedir. 

Kaya Mezarları

Ölüdeniz, Fethiye merkezine yakın bir konumda. Yaklaşık 12-13 kilometrelik bir mesafe var ve Ölüdeniz’de görülmesi gereken meşhur yerler içinde tabii ki Fethiye merkezdeki özel bölgeler de yer alıyor. Bunların başında Kaya Mezarları geliyor. Amintas Kaya Mezarları, Fethiye’nin merkezinde, eski şehir bölgesinde kayalıkların üzerine inşa edilmiş bir yer. Binlerce yıl önce, yüksek bir noktada kayalar oyularak nasıl inşa edildiği gören herkesi meraka düşüren bölgeye yürüyerek ulaşılabiliyor. Kaya mezarları turistlerin ziyaretine açık ancak görmek için merdivenleri çıkmak gerekiyor. Birçok kişiye göre mezarların bulunduğu bölge, Fethiye’nin en iyi manzarasına sahip. 

Saklıkent Kanyonu

Fethiye, doğal güzellikleri ile herkese hitap eden eşsiz bölgelere sahip bir yer. Fethiye’nin en iyi adreslerinden biri olan Saklıkent Kanyonu, Ölüdeniz’e yakın konumu ile görülmesi gerek bir doğal hazine. Kilometrelerce uzanan kanyon, akan soğuk suların üzerinde güzel bir yürüyüş şansı sunuyor. Saklıkent, bir kırılma sonucunda oluşmuş özel bir kanyon. Belli bölgelerinde terasların olduğu kanyonda, soluklanarak oturmak, gözleme yemek mümkün. Yaz aylarında ferahlamak için birçok kişinin tercih ettiği kanyonda jeep safari gibi etkinlikler yapılıyor. Saklıkent Kanyonu’na Fethiye ve Ölüdeniz merkezinden düzenlenen turlarla dahil olunabiliyor. 

Mantar Festivali

Fethiye, kültürü, tarihi ve bereketli topraklarıyla birçok etkinliğin düzenlendiği bir yer. Ölüdeniz’in meşhur aktiviteleri arasında, her ne kadar Yeşilüzümlü köyünde gerçekleşiyor olsa da, mantar festivali önemli bir seçenek. Fethiye’ye yakın mahallelerden biri olan Yeşilüzümlü bölgesinde her yıl kuzugöbeği mantarının hasat döneminde bir festival düzenleniyor. Fethiye’den ve çevre illerden birçok kişinin dahil olduğu mantar festivalinde müzikli, eğlenceli bir ortam düzenleniyor. Kilo fiyatı yüzlerce lirayı bulan, en lezzetli yöresel lezzetlerden biri olan kuzu göbeği mantarını bu festivalde deneyimlemek mümkün. 

Aqua Park

Yaz sıcaklarının ciddi bir şekilde yüksek olduğu Fethiye’de tatil yaparken, sıcaklarda serinlemek için tercih edilebilecek en iyi yollardan biri kesinlikle aqua parklar. Aqua park tesisleri, Fethiye’de çok popüler. Ölüdeniz’in meşhur aktiviteleri içinde de gösterilen Aqua park’larda her konseptte havuzun yanı sıra, eğlenceli kaydıraklar yer alıyor. Çocukların eğlenceli bulduğu bir ortamı da sunan aqua parklar, ailece tatil yapanlar için iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ölüdeniz ve Fethiye’de hizmet veren aqua park tesislerinin büyük kısmında kafe ve restoran gibi mekanlar da yer alıyor. Yaz sıcaklarında serinlerken, buralarda aynı zamanda kahvaltı ve akşam yemeği de yenebiliyor. 

Tabiat Parkı

Ölüdeniz’in, doğanın tüm renklerini sunan harika yapısı birçok kişi için nefes kesici bir ortam sunuyor. Ölüdeniz’de görülmesi gereken yerler içinde yer alan tabiat parkı, harika manzarasının yanı sıra keyifli keşifler yapılabilecek bir ortam. Cüzi bir ücret karşılığında giriş yapılabilen tabiat parkında yer alan ağaçlar, ferah ortam ve harika Ölüdeniz manzarası, bölgeyi sevenlerin hoşuna gidecek. Tabiat parkı nerede sorusunun yanıtı, aslında oldukça merkezi bir yer olarak yanıtlanabilir. Ölüdeniz kordonun son kısmında yer alan tabiat parkı, Kumburnu’nu farklı bir açıdan görme, fotoğraflama şansı sunuyor. Park özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık. 


 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü