Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye’nin turkuaz sularıyla meşhur Ölüdeniz bölgesi, dünyanın en popüler tatil adreslerinden biri. Ölüdeniz’in kilometrelerce uzanan plajı, gökyüzünde yüzülen paraşütler ve gün batımına doğru dönüş yapan günlük tekne turları, adeta ayrılmaz bir parçası. Fethiye ile Antalya-Kaş arasında yer alan Ölüdeniz, hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin gözbebeği adreslerden. Doğa içinde harika bir konumda tatil yapma fırsatı sunan bölge, aynı zamanda Ege ve Akdeniz’in buluştuğu bereketli topraklarında yetiştirilmiş lezzetli sebzelerle, harika yemekler sunuyor.Ölüdeniz’in neyi meşhur dendiğinde birçok kişinin aklına ilk gelen, Babadağ, Belcekız Plajı ya da Kelebekler Vadisi olsa da, Ölüdeniz yemekleri de oldukça popüler.

Ölüdeniz’de ne yenir sorusunun birçok yanıtı var. Geleneksel Türk mutfağının hemen hemen tüm örneklerini Ölüdeniz’de bulmak mümkün. Buna ek olarak, dünya mutfağından da harika seçenekleri Ölüdeniz’de bulabilirsiniz. Bunun nedeni, İngiltere başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden binlerce turistin Ölüdeniz’e akın etmesi. Yaz aylarında kalabalıklaşan Ölüdeniz, herkese hitap eden yemekler, deneyimler sunuyor. Ölüdeniz’de bu nedenle her damak tadına uygun yemekler bulmak mümkün.Ölüdeniz plajları ve koyları tatilde harika bir deneyim sunarken, Ölüdeniz gezilecek yerler içinde yer alan farklı alternatifler, keyifli bir yorgunluk verecek kadar çok çeşitli. Tatil akşamlarında, güzel bir yemekle günü kapatmak isteyenler için Muğla ve Fethiye, harika seçimler sunuyor. Ölüdeniz’de ne yenir diyorsanız, deniz mahsülleri ilk sırada geliyor. Fethiye ve Ölüdeniz’de balık ürünlerini tercih edebilirsiniz. Pizza ve makarnanın tadına doyum olmayan kafeteryalar, eşsiz konsepti ile öne çıkan et lokantaları ve steakhouse mekanları da Ölüdeniz’de tercih edilebilir. Bazlama tost ya da gözleme gibi seçenekler de Ölüdeniz’de öne çıkanlardan. Sıcak yaz günlerine keyifli bir serinlik katmak için dondurma da, bölgenin popüler seçeneklerinden. Ölüdeniz tatilinde mutlaka denenmesi gereken lezzetlere bakalım. 

Balık

Akdeniz ve Ege’nin buluştuğu coğrafyada, ne yesek sorusunun ilk yanıtlarından biri balık. Ölüdeniz’de yer alan restoranlarda, mekanlarda balık tercih edilebilir. Bununla birlikte, deniz mahsullerinde de seçenekler çok geniş. Kalamar, karides ve levrek balıklar içinde çok ilgi görüyor. Ahtapotun ızgarasını da denemenin mümkün olduğu Ölüdeniz’de, deniz ürünlerinde yeni tatlar keşfedilebilir. Kremalı ahtapot bu farklı lezzetler içinde yer alıyor. Deniz ürünlerine soğuk mezelerin eşlik ettiği balık restoranları bölgede popüler. Fethiye’de en lezzetli balıkların tadına varmak isteyenler, balık pazarını ziyaret etmeli. Restoranların ve balıkçıların yer aldığı mekanda, ilk olarak balık satın alınıyor. Ardından herhangi bir mekanda balık pişirme hizmeti almak mümkün. Mezelerin yanı sıra bu mekanlarda alkollü içki servisi de yapılıyor. 

Et Döner

Türk damak tadına en çok hitap eden lezzetlerden biri olan dönerin iyisinin tadına doyum olmuyor. Fethiye yaylalarında yapılan doğal hayvancılık, eşsiz lezzete sahip etleri deneme şansı sunuyor. Ölüdeniz’de ne yenir sorusuna yanıtlardan biri tabii ki et döner. Klasik dönercilik tekniği ile hazırlanan bu et dönerler, içindeki özel yağı, lezzetli eti ve dönerin yanında sunulan salata, yoğurt gibi seçeneklerle tam bir ziyafet sunuyor. Fethiye ve Ölüdeniz’de et döner konusunda en meşhur yerlerden biri Cezayir Usta. Cezayir Usta’nın lokantası balık pazarında bulunuyor ve sabah takılan döner, akşam olmadan bitiyor. 

Bazlama Tost

Ölüdeniz ve Fethiye’de yeme içme mekanlarında hemen her şeyi bulmak mümkün. Bununla birlikte, her yerde bulunabilecek bazı sokak lezzetleri, Fethiye’de ayrı güzel. Fethiye merkezinde, Ölüdeniz’e yakın bir konumda yer alan İksirci Tezcan başta olmak üzere birçok mekanda, lezzetli tostları denemek mümkün. Klasik tostlara ek olarak, karışık ve salçalı tost seçeneklerinin yanında sıkma meyve suyu da sunulan Fethiye’de, yorucu bir günü lezzetli bir tostla kapatmak oldukça keyifli. Tostla birlikte gelen turşunun da tadına doyum olmuyor. Sebze ve et yemeklerinden, balıktan ziyade hızlı, pratik ve lezzetli bir seçim arayanlar tost yiyebilir. Fethiye’de denenmesi gereken lezzetler içinde, bazlama tost için de ayrı bir parantez açmak şart. Efe Fırın ya da Bazlama İstasyonu gibi mekanlarda, doyurucu içeriği ve harika tadı ile, bazlama tostlar tercih edilebilir. 

Köfte

Herkese hitap eden klasik lezzetlerden olan köfte, Fethiye’de ve Ölüdeniz’de birçok farklı mekanda  tercih edilebilecek bir yemek. Porsiyon olarak ya da sokak lezzetleri formunda, ekmek arası ayak üstü köfte tercih edilebilir. Hemen hemen tüm restoranlarda köfte yemek mümkün ancak en ünlü mekanların başında, şehir merkezinde mütevazi bir işletme olan İmadettin geliyor. Köfteci İmadettin kendine has tarzı ile lezzetli bir köfte ekmek konseptine sahip. Salaş bir konsepte sahip olan mekan balık pazarına yakın bir yerde bulunuyor. Tabii ki köftede farklı lezzetler, porsiyon ile servis arayanlar için, et lokantaları da tercih edilebilir.

Gözleme

Fethiye’nin yöresel lezzetleri dendiğinde gözlemeden bahsetmeme olmaz. Ölüdeniz’de ne yenir diyenler için, gözleme her zaman önerilebilir. Her mekanın farklı bir gözleme konsepti söz konusu. Bu nedenle gözleme çeşitleri, içeriği ve doyuruculuğu değişebiliyor. Fethiye merkezinde kurulan pazarın sonunda köylülerin yaptığı gözlemeler, belki de en doğal ve yöresel gözlemeyi sunuyor. Akdeniz ve Ege’de popüler olan gözleme, hem doyurucu hem de lezzetli olmasıyla ön planda. Tabii ki bölgenin lezzetli, organik ürünlerinin etkisi de var. Yalnızca peynirli gözleme değil, patatesli gözleme ya da mantarlı kaşarlı gözleme gibi seçenekler de tercih edilebilir. İnce lezzetli hamuru enfes tada sahip gözleme, Ölüdeniz’de denenmesi gereken lezzetlerden. 

İngiliz Kahvaltısı

Ölüdeniz’de zaman geçirirken dünya mutfağına ait lezzetleri keşfetmek mümkün. Kafe ve restoranlarda, kahvaltı servisi verilen yerlerde İngiliz kahvaltısı seçenekleri dikkat çekebilir. Fethiye, binlerce İngilizin yerleşik olarak yaşadığı bir yer. Bu nedenle İngiliz kahvaltısı veren birçok mekan var. Klasik Türk kahvaltısından farklı olarak, İngiliz kahvaltısında sosis çeşitleri bulmak mümkün. Krepin de yer aldığı İngiliz kahvaltısının diğer bir yönü de kuru fasulye içermesi. Türkiye’de kuru fasülye akşam yemeğinde tercih edilmesine karşın, İngilizler kahvaltıda tercih ediyor. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için, İngiliz kahvaltısı tercih edilebilir. 

Mavi Yengeç

Deniz ürünleri Ölüdeniz’de çok popüler ve birçok mekanda farklı deniz mahsülleri bulmak mümkün. Bunlar içinde en çok ilgi görenlerden biri ise mavi yengeç. Kendine has lezzetli tadı ile özel bir tada sahip mavi yengeç, Ölüdeniz’de ve Fethiye merkezde birçok balık restoranında satılıyor. Pişirme tekniği, hazırlanma şekli bölgeye özel olan mavi yengeç aynı zamanda besleyici bir içeriğe de sahip. Ege’de birçok bölgede tercih edilebilen, Dalyan’da da özel deniz lezzetlerinden olan mavi yengeç, Fethiye’de de mutlaka denenmeli. Birlikte servis edildiği soğuk mezelerle eşsiz bir tada sahip olan deniz mahsülü, keyifli yaz akşamlarına eşlik ediyor.

Babadağ Keşkeği

Keşkek sevenler için, Ölüdeniz’e özel bir tat olan Babadağ keşkeği, döğme ile kuzu etinin harika bir buluşması. Keşkek üzerinde dileyenler tereyağı da ekliyor. Keşkek ve tereyağının uyumu ise ortaya güzel bir sonuç çıkarıyor. Ölüdeniz yemekleri içinde tercih edilebilecek keşkek, içinde kekik, pul biber gibi baharatlarla da tüketilebiliyor. Ölüdeniz ve Fethiye’ye hakim bir konumda olan Babadağ, 2000 metre rakımlı bir dağ. Babadağ ve yakın çevresinde, Faralya köyü gibi yerlerde elde edilen doğal, organik ürünlerle yapılan bu yöresel ürünlerin tadına doyum olmuyor. Kuzu etinin harika tadını barındıran Babadağ keşkeği, denenmesi gereken tatlardan. 

Sılcan Otu Kavurması

Ege tatilinde, elbette ki denenmesi gereken yemekler içinde sebze ağırlıklı tatlar öne çıkıyor. Muğla’nın genelinde popüler olan yöresel bir tat, sılcan otu yemeği Ölüdeniz ve Fethiye’de de popüler. Doğada birçok yerde bulunan, Muğla’ya özgü sılcan otunun toplandıktan sonra hazırlanması ile yapılan bu yemek farklı bir içeriğe sahip. Sılcan otunun temizlenmesinin ardından yumurta kırılarak yapıldığı bu sulu yemek, yoğurt ile birlikte tüketildiğinde inanılmaz bir lezzete sahip. Bölgesel bir bitkiden hazırlanan sılcan otu, Ege’nin en sevilen ot yemeği çeşitleri içinde yer alıyor. Besleyici, lezzetli ve hafif sebze yemeği, mutlaka denenmeli.

Zeytinyağlı Enginar

Hafif Ege yemeklerini sevenler için denenmesi gereken bir diğer tat da, zeytinyağlı enginar. Ölüdeniz’de ve Fethiye’de birçok kişinin favori sebze yemekleri içinde yer alan zeytinyağlı enginar, oldukça hafif bir yemek ve lezzetli bir tada sahip. Hazırlanması basit bir yemek olan enginar yemeğinde, enginarlar ilk olarak iyi bir şekilde haşlanıyor. Ardından ise üzerine zeytinyağı dökülüyor ve servise hazır hale geliyor. Hem Fethiye’nin özel enginarlarının tadı, hem de Ege’nin eşsiz zeytinyağının etkisi ile, zeytinyağlı enginar mutlaka denenmesi gereken tatlar içinde bulunuyor. Ev yemeği konseptli lokantalarda, zeytinyağlı enginar denemek mümkün. 

Arabaşı çorbası

Fethiye’ye özgü yöresel yemekler içinde yer alan arapaşı çorbası, tadına doyum olmayan özel bir tat. Ölüdeniz yemekleri içinde de yer alan arapaşı, bölgedeki birçok restoranda bulmanın mümkün olduğu bir çorba. İçeriği oldukça besleyici olan arapaşı, kırmızı biber, tavuk suyu, et yer alıyor. Bununla birlitke sunum formatı farklı olan çorba için, pişmiş hamur da servis ediliyor. Tepside kurumuş hamur ile birlikte tüketilen arapaşı çorbası, en sevilen yöresel Fethiye yemekleri içinde yer alıyor Et suyu içeriği ile sağlık açısından faydalı olan çorba, aynı zamanda hamurla birlikte tüketildiği için son derece doyurucu. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü