Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla dendiğinde ilk sırada akıllara gelen adres kuşkusuz ki Bodrum’dur. Yerli yabancı herkesin ilgisini çeken Bodrum’un, yılın her mevsimi ziyaretçileri bulunur. Bu durumdan kaynaklı olarak da restoran sektörü son derece gelişmiştir. Her zevke uygun her çeşit restoran Bodrum’da bulunabilir. Bodrum’un her bölgesinde kendine özel mekanlar yer almaktadır. Et için ayrı bir bölgeye gidilirken balık için ayrı bir bölgeye gidilir. Bodrum restoranları araştırılıp en doğru adreslere doğru nokta atışı yapmaksa tatilin bir ziyafet tatiline dönüşmesini sağlar. 

Yalıkavak 

Muğla’nın ve Bodrum’un son yıllarda en çok gelişen yerlerinden biri Yalıkavak’tır. Özellikle marinanın açılması ile Yalıkavak, en işlek adreslerden biri olmuştur. Marinada yer alan birbirinden güzel ve şık restoranlar büyük şehirlerde görmeye alışık olduğumuz lezzetler ve konseptlerdir. Bundan dolayı hali hazırda sevdiği lezzetlere yönelmek isteyenler marinaya yönelmektedir. Ancak Bodrum restoranlarının güzel lezzetlerini denemek isteyenler için de Yalıkavak zengin bir adrestir. Yıllardır popüler olan bu restoranları sizler için bir araya getirdik.

Kavanoz

İstanbul’da yer alan Kavanoz’un Bodrum restoranları arasına katılmasını sağlayan şubesi Yalıkavak’tadır. Şık bir mekan olan Kavanoz, özel kokteylleri ile gelen herkesi kendine hayran bırakan niteliktedir. Bir tepede yer alan konumu ile Yalıkavak’ın eşsiz manzarasını misafirleri ile buluşturur. Özellikle gün batımları için tercih edilen adreslerden biridir. Yoğun bir mekan olduğundan rezervasyon yapılarak gidilmesi gerekmektedir. 

 Adres: Yalıkavak, Barış Cad. No:3, 4

 Telefon: 0553 175 92 22

Zuma

Bodrum ve Sushi denince akla gelen adreslerden biri Zuma’dır. Sadece yemek için değil gün içerisinde de eğlence için gelinen bir mekandır. Denize karşı konumlanan sonsuzluk havuzu farklı ve eğlenceli saatler geçirme imkanı sunar. Gündüzleri eğlencesine katılıp dilerseniz akşam yemeğine de kalabileceğiniz bu mekana rezervasyonsuz giriş yapmak oldukça zordur. 

Adres: Çökertme Caddesi Yalıkavak No:36, Palmarina, 48990

Telefon: (0252) 385 48 07

Merkez

Tüm turistlerin ortak buluşma noktası Bodrum merkez, birçok farklı lezzetin de bulunabileceği bir adrestir. Bodrum restoranları farklılığı ile bu bölgede toplanıyor olup her zevke ve damak tadına uygun mekanların bulunabileceği bir diğer adres oluyor. Yabancı turistlere odaklanarak iç tasarımı yapılmış mekanlara rastlamak merkezde oldukça mümkün. Bundan dolayı klasik mekanlar kadar sofistike mekanlara gitmek isteyen tatilciler de soluğu merkezde alıyor. 

Müdavim Bodrum

Türk denizci Sadun Bora’nın evinin içinde yer alan Müdavim keyifli gün batımlarına ve akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Beyaz masalar üzerine serilmiş şık örtüleri ile tatlı bir ambiyans gelenleri bekliyor. “Meyhane eğlencesi olmadan tatil olmaz diyenler” için Müdavim kesinlikle doğru adres oluyor. Özellikle mezeleri ile donatılan bir sofra lezzet şöleni yaşatıyor. 

Adres: Çarşı, Cumhuriyet Cad. No:46/1, 48400 

Telefon: (0252) 316 84 88

Mahmut Kaptan Yeri

Bodrum’un yerlileri tarafından sıklıkla tercih edilen bu meyhane, salaşlığın güzelliğini yaşatıyor. Mekanla ilgili bilinmesi gerekense yazları açık olmadığı. Çünkü meyhane sahibi Mahmut Bey yazları denize açılıyor. Bu sayede mekanın lezzetlerine sadece sezon dışı ulaşılabiliyor. Bodrum’a yazın gitmiyorsanız Mahmut Kaptan ve mekanı ile mutlaka tanışmalısınız. 

Adres: Çarşı Mah. 5.Sok. No: 8 

Telefon: 252 316 3864

Göltürkbükü

Şık mekanlara ev sahipliği yapan Göltürkbükü, nefes kesen manzarası ile gelenleri buluşturuyor. Bölgede yer alan birçok mekanın manzaraya karşı konumlanması ise bu özelliği daha da taçlandırıyor. Yeni nesil eğlence anlayışına uyan mekanlar, şık akşam yemekleri veya gece eğlenceleri için önerilen bir adres oluyor. Her geçen gün ünü artan Göltürkbükü, özellikle İstanbullular tarafından mesken tutulmuş durumdadır. Dünya mutfağına yönelik birçok lezzet üzerinde özelleşen restoranları vardır. Bu özelliği sayesinde Bodrum restoranları başlığı altında da ön plana çıkmayı başarır. 

Lucca By The Sea

İstanbul Bebek’te yer alan ünlü mekanlarından biri olan Lucca’nın Bodrum versiyonu Lucca By The Sea. Deniz kenarında konumlanan mekan nefes kesici manzarası, şık sunumlarıyla gelen herkesi kendine hayran bırakıyor. Akdeniz mutfağı ile ön plana çıkan menüsü büyük beğeni topluyor. Kokteyl konusunda da son derece iddialı olan mekan, hayatınızda ilk defa görebileceğiniz kokteyl lezzetlerini sizlerle buluşturuyor.

Adres: Göltürkbükü Mahallesi 314. Sok. No: 12, D:1, 48400 

Telefon : +902523111888

Sunset Sushi Bar

Sırada yine İstanbul’da meşhur mekanlardan biri olan Sunset’in Bodrum versiyonu yer alıyor. Farklı ve şık bir akşam yemeği için tercih edilen mekan, pahalı akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Sunset, Sushiye kendi dokunuşlarını katıyor.  Özellikle uzak doğu mutfağına düşkün olan tatilciler için gidilmesi gereken restoranlar arasında yer alıyor.

Adres: Gölköy mah 325. Sok, Göltürkbükü, 48483 

Telefon: +90538 036 1833

Gümüşlük

Bodrum’un en meşhur yerlerinden biri olan Gümüşlük, yine şıklığın adresidir. Özel mekanların konumu ve ünlülerin tercihidir. Hem sahil kenarında konumlanan şık mekanları hem de nefes kesici manzarasıyla günün her saatine ayrı bir keyif katar. Bodrum’un hemen hemen her köşesinde şıklık ön plandayken Gümüşlük bu duruma ekstra özen gösteren yerlerden biridir. Bundan dolayı Bodrum tatiline farklılık katmak isteyenler Gümüşlük’e uğramayı ihmal etmemelidir. 

Mimoza

Küçük bir plajı ve denize sıfır manzarası olan mekan Bodrum’un en meşhur restoranlarından biridir. Dünya mutfağı sunumlarıyla her zevke uygun menüsü bulunan mekan, şef seçimine son derece önem verir. Hem şık sunumları hem de sundukları lezzetler ile gelenlerin hafızasında yer bırakır. Dört bir yanında su kabakları ve kumlar üzerinde yer alan masalar adeta bir film sahnesi hissi yaşatır. Yazın oldukça yoğun olan mekana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yapılmalıdır.

Adres: Yalı Mavkii No:104 Gümüşlük, 48400 

Telefon: (0252) 394 31 39

Limon

Bodrum’un bir diğer meşhur mekanı Limon bahçe içerisinde yer alan eşsiz bir restoran. Mekan, tatlı yemeklere ve hoş sohbetlere ev sahipliği yapmaktadır. Salaş görünümün aksine Limon, oldukça şık bir restorandır ve günün her öğünü için tercih edilebilir. Limon ağaçları arasında keyifli saatler için en doğru adreslerden biridir. 

Adres: Gümüşlük, Kardak Sk. No: 7, 48970 

Telefon: (0252) 394 40 44

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü