Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Kız Kumu, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Marmaris’in gözde plajlarından biridir. Doğayla iç içe, sakin, keyifli bir gün geçirmek isterseniz Kız Kumu’na mutlaka uğramalısınız. Sizin için Kız Kumu'nun hikayesini ve orada neler yapılabileceğini derledik. Birlikte inceleyelim...

Kız Kumu üzerinde yürümek isterseniz ayağınıza çakıllar batabilir bu nedenle yanınızda ayakkabı ya da tabanlı bir terlik getirmeniz tavsiye edilmektedir.

Kız Kumu üzerinde güneşin doğuşunu ya da batışını mutlaka izlemelisiniz. Dilerseniz çevredeki işletmelerden yiyecek ve benzeri ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Buradan kalkan tekne turlarından birine katılarak çok sayıda koyu gezebilirsiniz.

Kız Kumu Nerededir?

Kız Kumu, Marmaris’in Orhaniye beldesinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 600 metre uzunluktadır. Ziyaretçilerine denizin içindeki kumlar üzerinde yürüme deneyimi yaşatan Kız Kumu üzerinde yürürken uzaktan sanki denizin içerisinde yürüyormuş gibi görünürsünüz.

Kız Kumu Ulaşım

Kız Kumru’na Marmaris’in merkezinden kalkan Orhaniye minibüslerine binerek ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma yerine özel araç ile gitmek isterseniz; Datça karayolu üzerinde bulunan Hisarönü-Orhaniye-Selimiye sapağından girerek ulaşabilirsiniz.

Kız Kumu Hikayesi

Mitolojik efsaneye göre uzun yıllar önce bölgede yaşayan bir kral varmış. Bu kral zalim biriymiş, ancak kızı ona nazaran mütevazi ve çok iyi biriymiş. Bir gün kralın kızı bir balıkçıya aşık olmuş. Prenses geceleri bu sahile iner bir ateş yakarmış, işareti gören balıkçı prensesle buluşmaya gelirmiş. Bu şekilde gel zaman git zaman prenses ve balıkçı gizli bir şekilde dolu dizgin aşklarını yaşamışlar. Ancak bilmedikleri bir şey varmış; kral da kızını evlendirmek için başka bir ülkenin kralı ile görüşmeler içerisindeymiş. Bir gün kral prensese onu evlendireceğini haber vermiş. Prenses buna şiddetle karşı çıkınca kral kızının görüştüğü biri olabileceğini düşünerek onu takip ettirmiş.

Kral o gece üzgün bir şekilde sevdiği ile buluşan prensesi görmüş ve onu askerlerine yakalatmış. Balıkçıyı yakalamak için sinsi bir plan yapmış. Ertesi gece tıpkı prensesin yaptığı gibi bir ateş yakmış ve askerleriyle gizlice balıkçıyı beklemeye başlamış. Prenses de yanlarında olan biteni izliyormuş. Durumdan habersiz bir şekilde her zamanki gibi kıyıya yaklaşan balıkçının öldürüleceğini anlayan prenses hızla ona doğru koşmaya başlamış. Prensesin koştuğu yerler hızla kuma dönüşürken, onu yakalamaya çalışanlar da suda boğuluyormuş.

Kıyıdan bir asker balıkçıyı vurmak amacıyla okunu atmış, ancak ok prensese saplanmış. Kanlar içinde kalan prensesin akan kanlarını kumlar içine çekmiş ve böylece kumlar kızıl bir renge bürünmüş. Yaralı sevdiğini kayığına bindiren balıkçı, hızla oradan uzaklaşmış. Yıllar geçmiş ancak o günden sonra balıkçıdan da prensesten de haber alınamamış.

Kız Kumu Plajı Giriş Ücreti

Herhangi bir işletmenin elinde bulunmayan Kız Kumu Plajı’na girerken herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Plaj yakınında bulunan otopark da ücretsizdir. Bu sayede Kız Kumu Plajı’nda istediğiniz kadar kalabilirsiniz ve zaman sıkıntısı yaşamazsınız.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü