Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Eşsiz doğası, konumu ve el değmemiş olması nedeniyle dünya gezginlerinin uğrak noktası olan Kabak Koyu’na dair her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. 

1. Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?

Fethiye Ölüdeniz’ e 17 km uzaklıktadır.  KabakKoyu‘na, Fethiye Otogarı’ndan kalkan Faralya dolmuşları ile gidebilirsiniz.

Bu dolmuşlar Ölüdeniz’ den  de geçmektedir. Ölüdeniz’ e ulaştıktan sonra toprak bir yoldan ister yürüyerek, isterseniz araçla yaklaşık 1 saat süren yolculuk sonrasında Faralya köyüne ulaşırsınız.

Faralya köyünden sonra ise aşağı vadiye doğru yaklaşık olarak 20 dakikalık bir patika yürüyüşü yapmanız gerekecektir.  Bu patika yoldan ilerlerken, Likya Yolu’nun bir bölümü olduğu için kırmızı-beyaz taşlarla belirtilmiş işaretleri göreceksiniz, bu işaretleri takip etmelisiniz. Yüzlerce yıl antik medeniyetlere ev sahipliği yapmış bölgeyi keşfedebilmenizi sağlayacak bir tatil için Muğla tatil villalarını hemen inceleyebilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz.

2. Kabak Koyu Hakkında

Doğanın cömertliğini sergilediği bu yer, sessiz ve huzur dolu bir tatil düşleyenler için eşsiz bir seçim…

200 metre ve biraz çakıllı olan kumsalı ve turkuaz renkli berrak denizi ile bir kere gidenin tekrar tekrar gitmek isteyeceği muhteşem bir koy…

Sandal ve çam ağaçlarından oluşan ormanlarıyla yüksek dağların arasında bir çatı oluşturan doğanın, huzur için bir araya getirebileceği her şey burada mevcut. 

3. Kabak Koyu’nda Neler Yapılır?

Kabak Koyu’na gidip huzur içinde bir tatil yaşamak isteyenlerin,  yapmasını önerdiğimiz ilk şeylerden bir tanesi hamakta uyumaktır.

Daha sonra, ağaçlarda dolaşıp yakınınıza gelebilecek sincapların fotoğraflarını çekebilir ve geceleri ateşböceklerinin seslerine eşlik edebilirsiniz.

Aladere Şelaleleri gezisine çıkabilirsiniz. Karşılaşacağınız kaya duvarlarında kısa ve yorucu olmayan tırmanışlar yapabilir, hem de şelalelerde ve küçük gölcüklerde serinleyerek yürüyüşünüzü daha farklı kılabilirsiniz. 

Belli bir süre sonra heyecanınızı arttırmak isterseniz, Babadağ’dan 1967 metreden yapılan yamaç paraşütü sizin için güzel bir etkinlik olabilir. Ancak önceden rezervasyon yaptırmanız gerektiğini unutmamalısınız…

Yanınızda oltanızı da götürmek isterseniz kıyıdan ya da tekneyle ilerleyip açıktan balık tutabilirsiniz…

4. Kabak Koyu’nda Neler Yiyebilirim?

Bu bölgede ve çevresinde, özellikle kahvaltılar şölen gibi geçmektedir.

Sıcak köy ekmeği, yumurtaya, keçi peyniri, pekmezler, yörenin çeşitli zeytinleri, ev yapımı reçeller ve mis kokulu ballarla lezzetli kahvaltı sofraları sizleri bekliyor.

Yöresel tatlar arayanlar;  ölemeç çorbası, tingil çorbası, et kapama, bulgurlu etli patlıcan, sündürme, leğen böreği, hemen her yerde rastlayabileceğiniz sac böreği ya da diğer ismiyle otlu gözlemeyi denemelisiniz. Yöre kadınlarının sevgisini katarak hazırladıkları bu lezzetleri kesinlikle tatmalısınız…

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü