Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yaz aylarının gelmesiyle özellikle turistlerin göz bebeği olan Bodrum’a akın akın ziyaretler başlıyor. Bodrum, sahip olduğu güzellikler sayesinde yıllardır hem yurt içinde hem yurt dışında adından sıkça söz ettiren bir tatil beldesi olmuştur. Plajları, renkli gece hayatı ve sosyal imkanlarıyla sizi tam tatil havasına sokma konusunda bir numara olan Bodrum’da hayat asla ritmini yitirmiyor.

1. Bodrum’a Nasıl Gidilir?

Bodrum’a özel aracınızla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun dışında özellikle yaz aylarında hemen hemen her şehirden Bodrum’a otobüs seferleri başlatılmaktadır. Bodrum otobüs terminaline giriş yaptıktan sonra, firmaların servisleriyle ya da şehir içi toplu taşımayla istediğiniz yere ulaşım sağlamanız mümkün. 

Uçakla gelmek isteyenler Bodrum-Milas Havaalanı’na iniş yaparlar. İlçe merkezine 30 km uzaklıkta olan havaalanından isterseniz Havaş otobüslerine, isterseniz belediye otobüslerine binebilirsiniz. Ayrıca Datça, Didim ve Dalyan’la olan deniz bağlantısı sebebiyle deniz otobüslerini kullanarak da seyahat edebilmeniz mümkün. 

2. Bodrum ve Çevresinde Gezilecek Yerler Neler?

Bodrum hem önemli turistik simgelere hem de doğal güzelliklere sahiptir. Bunun yanında müzelerini ve plajlarını da unutmamalıyız. Bodrum Kalesi’nin içinde yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederek dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden birinde bulunma şansını yakalayabilirsiniz. 

Aynı zamanda sanat güneşi Zeki Müren’in müzesi de Bodrum’da bulunmaktadır. Bitez Plajı’nda ise masmavi denizin tadını çıkartabilir ve rüzgar sörfü yapabilirsiniz.

3. Ne Nerede Yenir?

Bodrum sadece deniz, kum, güneş demek değildir. Magazinlerde görüp “Bu bu fiyata satılır mı canım?” diye şaşırdığımız yemek fiyatlarının yanında Bodrum aslında oldukça lezzetli yerel yemeklere sahiptir. Bunlardan ilki Bodrum Kebabı. Kebap; patates,yoğurt ve yeşilliklerle servis edilmekte.

Bunun dışında kabak çiçeği dolması, hardal otu salatası ve balık yemekleri de Bodrum’da denemeden dönmemeniz gereken lezzetler arasındadır.

4. Neler Yapılır?

Bodrum sosyal hayatı çok renkli olan bir tatil beldemizdir. Deniz sevenler günlerini altın gibi plajlarda geçirip çok popüler su sporlarına katılabilirken, alışveriş tutkunları el emeği hediyeliklerin satışa sunulduğu pazarlarda vakit geçirebilirler. 

Yalıkavak ve Gümüşlük’te balık yemenin lezzetine varabilirsiniz. Su parkları da oldukça ilgi çekici olan Bodrum’da hem çocuklar hem de yetişkinler çok eğlenecek!

5. Bodrum’un Kısa Hikayesi

Pek çok ziyaretçinin haberi olmasa da Bodrum pek çok hikaye ve efsaneye konu olmuştur. Halikarnas Balıkçısı yani Cevat Şakir’in Bodrum ziyaretleriyle başlıyor asıl her şey. Cevat Şakir’in arkadaşlarıyla Mavi Yolculuk gezileri, Bodrum’da turizmin gelişmesine ön ayak olmuştur.

Siz de Bodrum'un harika güzelliklerini görmek ve yerinde keşfetmek için kiralık villalarda konaklayabilirsiniz. Hellovillam'ın onlarca farklı seçeneğe sahip villaları arasından size en uygun olanını seçmek ve rezervasyon yapmak için Bodrum Kiralık Villaları  linkine tıklamanız yeterli.

 

Mutlu tatiller dileriz :)

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü