Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın popüler duraklarından biri olan Datça, tatil için en çok tercih edilen yerlerden biridir. Yeşil ve mavinin buluştuğu mükemmel doğası, 4000 yıllık tarihi ile Datça nefes kesici bir belde. Perslilerden Osmanlı İmparatorluğuna pek çok kültürün yaşadığı Datça, kendine has olan dokusu ve iç açıcı köşeleri ile yerli yabancı herkesi büyülüyor. Datça dendiğinde ise genellikle akıllara mükemmel bir yaz tatili fikri geliyor. 52 farklı koyu ile her bir köşesinde mavi şölen sunan Datça, deniz severler için unutulmaz bir tatil yaşama imkanı sunuyor. Bu sezon yolu Datça’ya düşen tatilciler için Datça'da gezilecek yerler listesi hazırladık. Koylardan tarihe, özel sokaklarından plajlara pek çok yeri detaylıca yazdık.

 

Datça Limanı

Datça merkeze nefes kesici bir hava katan liman, Datça’nın yeni nesil simgeleri arasında yer alıyor. Liman ve lüks tekneler böyle görünse de liman yolu boyunca bulunan tarihi büst replikaları adeta tarihi bir yolculuğu çıkmış hissi uyandırıyor. Datça’ya gelen tatilciler tekne turlarına katılmak istiyorsa, limanda demir atmış tekneler ve her birinin önünde yer alan stantlardan kayıt oluşturabiliyor. Yine birbirinden güzel bar ve restoranlarda Datça limanında konumlanıyor.

Adres: Konum: Esenada Mevki Marmaris Datça Yolu, Datça Merkez, Datça, Muğla

 

Can Yücel Evi

Datça’nın simgelerinden bir diğerinde sıra. Datça gezilecek yerler dendiğinde mutlaka görülmesi gereken adreslerden biri Can Yücel’in evi oluyor. Eski Datça’da bulunan ev, misafirlere kapalı olsa da kapısında yer alan güzel notlar, yazarın kitaplarından alıntı ve kapak fotoğrafları ile mükemmel bir görsel oluşturuyor. Datça hatıra fotoğraflarının unutulmaz fonlarından olan Can Yücel Evi, Datça'da görülmesi gereken yerler arasında baş sırada yer alıyor.

Adres: Reşadiye Mahallesi, Dere Sk. No:5, 48900 Datça/Muğla

 

Eski Datça

Datça limanı ve Eski Datça, Datça’nın tüm güzelliklere nasıl kucak açtığının bir göstergesidir. Bir yanda gelişen dünyanın modern yüzü diğer yandaysa eski evlerin sadeliği ve şıklığı ile Datça’yı tamamlıyorlar. M.Ö. 11 yüzyıla uzanan geçmişi ile Eski Datça, masal diyarında gezintilere çıkılacak saatler yaşatıyor. Birbirinden tatlı kahvaltı mekanları, kafeler ve taş otelleri ile gerek günübirlik gerekse konaklamalı ziyaretler için önemli bir adres oluyor.

Adres: Datça Mahallesi 48900 Datça/Muğla

 

Hayıtbükü Plajı

Küçük, sakin ve güzel bir koyda keyifli saatler geçirmek ve bu saatler içerisinde masmavi sulara kendilerini bırakmak isteyenler için Hayıtbükü Plajı mutlaka uğranılması gereken yerlerden biri. Datça birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan bir yer olarak, belirli koyları ile ününe ün katmaktadır. Bu ünü kazandıran yerlerden biri ise Hayıtbükü Plajı’dır. Plajda tesisler bulunuyor olup gelen ziyaretçiler şezlong ve şemsiye kiralayabilir, sahil bölgesinde yer alan mekanlarda yemek yiyebilirler. Masmavi sular önünüzde, yemyeşil dağlar arkanızda olacak şekilde Hayıtbükü’nde keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Adres: Mesudiye, 48900 Datça/Muğla

 

Taşlık Plajı

Direkt olarak Datça Merkezde konumlanan plaj hem kolay ulaşımı hem de şık tesisleri ile ilgi çeken yerlerden biri oluyor. Datça’nın kendine has serinlikteki denizine Taşlık Plajından giriş yapmak oldukça kolay oluyor.  İsmi Taşlık olsa bile koyu kum olan plaj, ailelerden de büyük ilgi gören bir yer oluyor. Özellikle plajda yer alan tesislerin bazılarının konforu ön planda tutması, güneşlenmeyi keyifli ve konforlu bir hale getiriyor. Antalya Datça gezilecek yerler arasında arabasız yayan olarak gidilecek yer arandığında Taşlık Plajı ilk öneri oluyor.

Adres: İskele Mahallesi, 48900 Datça/Muğla

 

Akçabük Koyu

Datça’nın akvaryum koyu olarak da geçen Akçabük Koyu, kristal berraklığındaki masmavi suları ağaçlar içinde kalan küçük girişi ile Datça’nın diğer koylarından çok daha farklı bir koy. Tesis bulunmayan bu koy tamamı ile üryan olup, kampçıların büyük ilgisini çekiyor. Ağaçlar arasında kalan yokuşlu patika girişi ise koya sanki gizlenmiş bir hava katıyor. Nefes kesici doğal bir güzelliğin içinde yer alan Akçabük, her yaşın sevdiği koylar arasında yerini alıyor.

Adres: Palamutbükü Mesudiye Yolu 1.2 km Akçabük koyu, 48900 Muğla

 

Palamutbükü

Upuzun nefes kesici bir koy, mükemmel bir deniz ve yemyeşil bir doğa… Palamutbükü tüm bu güzelliklerin buluşma noktası olarak karşımıza çıkıyor. Sıra sıra sırlanan tesisleri ile hem bütçe hem de gözünüze en uygun gelen tesislerde güneşlenebilir, kahvaltıcılardan meyhanelere dilediğiniz saatte dilediğiniz restoran çeşidine ulaşabilirsiniz. Denizin soğukluğu ve pürüzsüzlüğü ile soğuk deniz severlerin ilgisini çeken Palamutbükü birkaç adım sonrasında derinleşen bir denizdir. Bundan dolayı yüzme bilmeyen kişiler için pek tercih edilir olmayabilir.

Adres: Yaka, 48900 Datça/Muğla

 

Gebekumu Plajı

Fosil kalıntıları ile dolu plajı ile dikkatleri üzerine çeken Gebekumu, Datça’nın ünlü ve koruma altına alınan plajlarından biridir. Fosil kalıntılarının yanı sıra, 19 farklı kuş türü, onlarca farklı bitki türüne ev sahipliği yapması ile Datça koyu Antalya seçeneklerinden eşsiz olanı oluyor. Diğer koylardan farklı olan bir başka özelliği ise plaja gelen rüzgar şekli. Rüzgarı yoğun olan bir bölge olması ile rüzgar sörfçülerinin uğrak noktası olan Gebekumu, dünyanın pek çok yerinden misafir ağırlıyor.

Adres: Datça Marmaris Karayolu 10. Km, 48700

 

Ilıca Gölü

Taşlık plajının hemen sol tarafında kalan bu küçük göl, denizin serinliğinin aksine içi ısıtan sıcaklığı ile küçük bir bölgede iki farklı ısı geçişini sağlıyor. Antik Roma’dan beri şifalı olduğuna inanılan bu göl yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gölün kendine has çamuru da suyu kadar rağbet görmekte olup, deri hastalıklarına karşı iyi geldiğine inanılmaktadır. Özellikle ücretsiz olması Ilıca Gölü’nü daha da tercih edilir kılmaktadır.

Adres: İskele, Talık Plajı No:14, 48900 Datça/Muğla

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü