Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tarihi, doğası ve ev sahipliği yaptığı canlılarla bütünleşen, rengarenk Dalyan’a farklı bir gözle bakacaksınız... Dalyan'da neler yapılır ve gezilecek yerler nerelerdir, sizin için hazırladık...

Eşsiz atmosferi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı tatil severlerin gözdesi olan Dalyan'da mükemmel bir tatil için tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz. 

1. Dalyan’a Nasıl Gidilir?

Muğla – Dalyan arası yaklaşık 80 kilometre mesafede bulunur ve 1 saat 20 dakika kadar sürmektedir. 

Kendi aracınızla Dalyan’a gitmek istediğinizde Fethiye veya Ortaca yolu üzerinden Dalyan’a gidebilirsiniz.

Ortaca’ dan Dalyan’a gitmeyi tercih ederseniz 12 kilometrelik bir mesafeyi kat etmelisiniz. Ayrıca Marmaris üzerinden Dalyan’a gitmeniz de mümkün.

2. Kısaca Dalyan

Dalyan, Köyceğiz Gölü’nden doğar ve İztuzu Plajı’na akan Calbis Çayı’nın kenarında kurulmuş bir küçük ve şirin bir beldedir.

Karşısında binlerce yıllık Kaunos Antik Kenti’nden kalma kral mezarları yer aldığı için de ayrıca bir öneme ve tarihsel bir manzaraya sahiptir.

Caretta Caretta kaplumbağaları  yuva olan İztuzu Plajı ve birçok kuş ve balık türüne ev sahipliği yapan Dalyan koruma bölgesidir.

 

Ayrıca Dalyan Kanalı’nda mavi yengeçler ve Nil kağlumbağaları yaşamaktadır.

3. Dalyan’da Neler Yapılır?

Dalyan’a geldiğinizde yapacağınız ilk şey, İztuzu Plajı’na gidip caretta carettaları izlemek ve fotoğraflarını çekmek olmalı.

Ayrıca Dalyan’da balığa çıktığınızda oltanıza bir kaç tane mavi yengeç takıldıysa bunları caretta carettalara verip, onları daha yakından görebilirsiniz.

Gençleştiren çamur banyoları yapabileceğin yerlere ve kaplıca sularına sahip olan Dalyan’da, Osmanlı Padişahlarının da kullandığı Sultaniye Kaplıcaları bulunmaktadır ve tekne ile 20 dakika mesafededir.

Adını, adanın ortasında bulunan delikten alan Delikli Ada, Dalyan’ın Akdeniz’le buluştuğu yer olarak bilinen bu muhteşem yeri keşfedebilirsiniz.

4. Dalyan’ın Kısa Tarihi

Antik zamanlarda Dalyan bölgesinde kurulmuş olan Kaunos Antik Kenti ticari açıdan önemli bir liman kentiydi. Şimdilerde turistik gezilerin uğrak yerlerinden bir tanesi.

Dalyan’dan da görülebilen kaya mezarları ise MÖ. 4.yy’de yapılmış, daha sonraları Roma döneminde de kullanılmış.

5. Dalyan’da Ne Yer, Ne İçerler?

Dalyan’a geldiğinizde denemeniz gerek en önemli lezzetlerden biri tabii ki de Dalyan Kefeli’dir. Nehrin, gölün ve denizin kenarındaki pek çok balık restoranında çipura ve levrek gibi taze mevsim balıklarının ve farklı deniz ürünlerinin lezzetini doyasıya çıkarabilirsiniz…

Ayrıca zeytinyağlı çeşit çeşit mezeleri de tadabilirsiniz. Sülündür Gölü etrafından toplanan deniz börülcesinin ise zeytinyağı ve limon suyu ile sosladıktan sonra mutlaka tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Tabii ki Dalyan’da Türk ve Dünya mutfağına özgü farklı lezzetleri Dalyan merkezde pek çok yerde bulabilirsiniz. Gözleme gibi aparatifler, ızgara et ve tavuk ürünleri kebap ve pide çeşitlerini de bulabilirsiniz.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü