Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ülkemizin en güzel tatil yörelerinden olan, sıcacık insanlarıyla sizi kucaklayan Muğla’da benzersiz bir tatil deneyimi yaşamak sizin elinizde. Tertemiz plajları, altın kumu ve berrak deniziyle sizi tam da yaz havasına sokacak olan her şey Muğla’da buluşuyor. 

1. Muğla’ya Nasıl Gidilir?

Muğla’ya elbette kendi özel aracınız ile ulaşmak en rahat seçenek olacaktır. Uğrak bir tatil merkezi olan Muğla’ya özellikle yaz aylarında Türkiye’nin birçok şehrinden otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Dalaman ve Bodrum-Milas olmak üzere iki havaalanı olan şehre uçak seferleri ile de hızlı bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Şehir içi ulaşımı çok rahat olan Muğla’da istediğiniz her yere kolayca ulaşabilirsiniz.  

2. Muğla Çevresinde Gezilecek Yerler Neler?

Muğla’ya bir kere yolunuz düştüyse gezilecek çok yeriniz var demektir. Hem turizm hem de tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Muğla’da yapacağınız tatil boyunca göreceğiniz her yerin tadı damağınızda kalacak. Örneğin dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi Muğla’da bulunuyor.

Bu yapının benzersiz güzelliğini bir kere görünce bir daha unutamayacaksınız. Ya da Sarıgerme Plajı’nda tertemiz bir sahil ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Daha sakin bir gün geçirmek için Akkum Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Küçük ve sakin bir koy olsa da turistlerin bol bol ziyaret ettiğini noktalardan biridir. Ve bizim eşsiz coğrafyamızın bir simgesi gibidir.

3. Ne Nerede Yenir?

Muğla, Ege ve Akdeniz mutfaklarının birleştiği bir kültüre sahiptir. Bu da bol bol ot ve sebze yemekleriyle zeytinyağlılar anlamına gelir. Muğla’nın yöresel lezzetleri olan ekşili biber, üzüm köftesi, çopur, çızdırma gibi tatları denemeyi sakın unutmayın.

Bunun yanında türlü türlü balık çeşitlerine ev sahipliği yapan Muğla’da balık ızgaraların tadını çıkarabilirsiniz. Üzüm,domates, patlıcan gibi birçok farklı sebze ve meyveden yapılan reçelleri de giderken yanınızda götürmek isteyeceksiniz. 

4. Neler Yapılır?

Muğla, hem turistik hem tarihi açıdan gelişmiş olduğu için yapılacak şeylerin asla sonu gelmeyecek diyebiliriz. Dolu dolu günler geçirmenize rağmen hala keşfedemediğiniz yerler kalabilir, bunları da bir sonraki ziyaretinize saklayabilirsiniz. Çünkü Muğla’da yaptığınız tatilin tadı damağınızda kalacak.

Eski Muğla’nın sokaklarında kaybolabilir, antik şehirleri ziyaret edebilir, birbirinden güzel plajları ziyaret edebilirsiniz.

Macera düşkünüyseniz Kitesurf fikri sizi oldukça heyecanlandıracaktır.

Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz gibi doğal güzellikler ise başınızı döndürecek.  

Muğla'nın eşsiz güzelliklerini yerinde tatmak ve yakından  görmek için siz de Muğla'da konaklayabilirsiniz. Hellovillam'ın kiralık villarına ulaşmak ve rezervasyon yaptırmak için Muğla Kiralık Villaları  linkine tıklayabilirsiniz.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü