Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Dalaman, Muğla ili sınırları içerisinde bulunan, içerisinde muhteşem tarihi ve doğal güzellikleri bulunduran, eşsiz güzellikte bir ilçedir. Dalaman’ın Köyceğiz ve Ortaca gibi popüler tatil yerlerine yakın konumda bulunması nedeniyle özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Dalaman ziyaretçileri, Dalaman’ın meşhur koylarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilmekte ve Dalaman’ın yemyeşil doğasının içerisinde keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmektedirler. Dalaman doğal güzellikleri arasında bulunan yerler ise; Katrancı Koyu Tabiat Parkı, Kocagöl, Kapıkargın Kükürtlü Su Kaplıcaları, Ardıçlı Tepe, Dalaman Çayı, Sarsala Koyu ile Gizli Vadi’dir. 

Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Katrancı Koyu Tabiat Parkı, Fethiye ve Göcek arasında kalan harika güzellikte koylardan birine sahiptir. Tabiat parkı Dalaman misafirlerinin, yemyeşil ormanın gölgesinde oturabilecekleri, denizin ve güneşin keyfini çıkarabilecekleri, tertemiz bir alandır. Katrancı Koyu, bölgenin en temiz ve berrak denizine sahip olması ile Dalaman misafirlerinin sıklıkla tercih ettikleri bir koy olmaktadır. Katrancı Koyu Tabiat Parkı iki farklı bölüme sahiptir. Tabiat parkının ilk kısmı Dalaman misafirlerinin günübirlik tatilleri için ayrılmıştır. Bu bölümde tatilciler oksijen deposu ağaçların altında dinlenebilmekte, nefis doğa yürüyüşleri yapabilmekte ve deniz ile güneşin tadını çıkarabilmektedirler. Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nın ikinci kısmı ise kampçılar için ayrılmıştır. Kamp aktiviteleri için son derece geniş alana sahip ikinci kısımda doğa yürüyüşleri de yapılabilmektedir.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı, yaz aylarında özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olmaktadır. Sessizlik ve sakinlikten hoşlanan Dalaman misafirleri hafta içi günlerde Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nı tercih edebilmektedirler. Katrancı Koyu Tabiat Parkı’na girişler ücretlidir. Dalaman misafirleri ister yürüyerek ister özel araçları ile tabiat parkına giriş yapabilmektedirler. Dalaman ziyaretçileri Katrancı Koyu Tabiat Parkı’na özel araçları ile rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Aynı zamanda özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler için Dalaman ilçe merkezinden hareket eden dolmuşlar ve taksiler ile de koya ulaşım mümkündür. Katrancı Koyu Tabiat Parkı haftanın tüm günleri ziyaret edilebilmektedir. Pazar günü girişler 10.00 ile 17.00 arasında, haftanın diğer tüm günleri ise 09.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılabilmektedir.

İletişim: (0252) 633 63 67

Adres: Yanıklar, 48300 Fethiye/Muğla

Kocagöl

Dalaman’ın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Koca Göl, ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer almaktadır. Sarsala Koyu üzerinde bulunan Kocagöl, özel araçları olan ziyaretçiler tarafından rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumdadır. Özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler ise ilçe merkezinden hareket eden taksileri kullanarak Kocagöl’e ulaşabilmektedirler. Eşsiz bir manzaraya sahip olan Kocagöl, yemyeşil zeytin ve çam ağaçlarının altında harika fotoğraflar çekmek için de son derece uygundur. Kocagöl’ün, Dalaman Çayı’nın getirmiş olduğu alüvyonlar yüzünden deniz ile olan bağlantısının kesildiği söylenmektedir. Her geçen gün bir miktar çekilen ve göl etrafında bulunan adacıkların su miktarının azaldığı Kocagöl’ün eşsiz manzarası vakit kaybedilmeden görülmesi gereken güzellikler arasında yer almaktadır. Koca Göl’e girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Kapıkargın Kükürtlü Su Kaplıcaları

Muğla’nın Dalaman ilçesinde yer alan Kapıkargın Kükürt Kaplıcaları, şehir merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede yer almaktadır. Kaplıca içerisinde bulunan kükürtlü su 17 farklı minerali içerisinde bulundurmaktadır. Bu nedenle dünyada eşi benzeri olmayan bir kaplıcadır. Kaplıca suları, sene boyunca 28 derece sıcaklıkta yeryüzüne çıkmaktadır. Kaplıcadan çıkan kükürtlü suyun kas, sedef hastalıkları ile diz ağrılarına iyi geldiği düşünülmektedir. Kapıkargın Kükürtlü Su Kaplıcaları, yıl boyunca 12 ay ziyaret edilebilmektedir. Dalaman ziyaretçileri istedikleri takdirde tesislerde konaklayabilmekte ya da çadır kurabilmektedirler. Kapıkargın Kükürtlü Su Kaplıcaları’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla

Ardıçlı Tepe

Dalaman’ın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Ardıçlı Tepe, Dalaman ilçe merkezine yaklaşık 45 kilometre mesafede yer almaktadır. Ardıçlı Tepe, Bozbel Gökseki Mahallesi’nin batısında bulunmaktadır. Ardıçlı Tepe’nin çevresinde yemyeşil ve oksijen deposu ormanlar, sarp kayalıklar yer almaktadır. Ardıçlı Tepe’de Dalaman Çayı’nın muhteşem manzarası izlenebilmekte ve oksijen deposu ağaçların altında keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Ardıçlı Tepe, doğa yürüyüşleri için de son derece uygundur. Doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmez adreslerinden biri olarak muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Ardıçlı Tepe yıl boyunca ziyaret edilebilmektedir. Girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Dalaman Çayı

Muhteşem bir manzaraya sahip olan Dalaman Çayı, her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Macera tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Dalaman Çayı’na özel araçlar ile ulaşım kolaylıkla yapılabilmektedir. Özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler ise günübirlik turlar ile Dalaman Çayı’nı ziyaret edebilmektedirler. Dalaman Çayı, kaynağını kireç taşından almaktadır. Dar ve derin vadiler içerisinde dökülmektedir. Böylece Dalaman ile Ortaca ilçe sınırlarını belirlemektedir. Sene içerisinde akış hızı ve enerji potansiyeli yüksek olduğu için macera tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biridir. Rafting için sıklıkla yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Dalaman Çayı’na girişlerde, ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Sarsala Koyu

Dalaman’ın eşsiz güzellikteki koylarından biri olan Sarsala Koyu, yemyeşil ağaçların altında keyifle vakit geçirilebilecek bir güzelliğe sahiptir. Tertemiz, berrak ve turkuaz rengi denizi ile oldukça popüler bir koydur. Koyun suyunun oldukça berrak olması, Dalaman misafirlerinin çeşitli balıklarla birlikte yüzmelerine imkan vermektedir. Sarsala Koyu özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Sarsala Koyu’na, Dalaman ziyaretçileri özel araçları ile rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Koy içerisinde otopark imkanı mevcuttur. Girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. Sarsala Koyu içerisinde, Dalaman misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan özel işletme yer almaktadır. Dalaman misafirleri, istedikleri takdirde koy içerisinde bulunan özel işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de bulunmaktadır. 

İletişim: (0252) 692 20 10

Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla

Gizli Vadi

Gizli Vadi, Dalaman ilçe merkezinin yaklaşık 12 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Dalaman Havaalanı’nın ise 20 kilometre uzağında yer almasından dolayı hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen doğal güzelliklerden biridir. Akdeniz Bölgesi’nin en güzel doğal alanlarından biri olan Gizli Vadi, “Akkaya Vadisi” olarak da bilinmektedir. Vadi üzerinde “Akkaya” adında bir restoran bulunduğu için “Akkaya Vadisi” adı ile anılmaktadır. Gizli Vadi çevresinde genellikle yabancılar yerleşim kurmuşlardır. Gizli Vadi’nin keşfedilmesine de yabancılar katkıda bulunmuşlardır. Gizli Vadi etrafında yaşayanlar genellikle İngiliz, Hollandalı ve Alman vatandaşlar olmaktadır. Dalaman misafirleri Gizli Vadi üzerinde yer alan restoranda Dalaman’ın meşhur lezzetlerini deneyebilmekte ve harika doğanın keyfini sürebilmektedirler. Gizli Vadi’de atlarla doğayı keşfetmek mümkün olabildiği gibi aynı zamanda tekne ve kano turlarına katılmak ve keyifli bir gün geçirmek de mümkün olmaktadır. Bu doğa harikası yere özel araçlar ile ulaşım kolaylıkla yapılabilmektedir. Özel araç imkanı olmayan Dalaman ziyaretçileri ise ilçe merkezinden bulabilecekleri taksiler ile Gizli Vadi’ye ulaşabilmektedirler. 

Adres: Merkez, 48770 Dalaman/Muğla

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü