Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi’nin birleştiği noktada yer alan Dalaman tarihi ve turistik yerleri ile ön plana çıkmaktadır. Köyceğiz, Fethiye ve Ortaca gibi diğer tatil yerlerine yakın olması ile sıklıkla tercih edilmektedir. Dalaman tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Dalaman tarihi yerler açısından oldukça zengin bir ilçedir. Bünyesinde havaalanı bulundurması ile popülaritesini arttıran Dalaman’ın tarihi mekanları arasında Telmessos Antik Kenti, Hippokome Antik Kenti, Tlos Antik Kenti ve Oktapolis Antik Kenti gibi eski yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Dalaman’da tarihi ve turistik yerler arasında bulunan Kleopatra Hamamı ise hem tarihi önemi hem de turkuaz rengindeki denizi ile görülmesi gereken yerler arasındadır. İlginç hikayesi ile ön plana çıkan Dalaman Tren Garı, Dalaman’da tarihi yerler arasında bulunmaktadır. Ayrıca Rumlar tarafından inşa edilen, Dalaman’ın tarihi yerleri arasında bulunan Antik Demirciler Çarşısı ziyaret edilebilmektedir. Dalaman’ın tarihi eserleri ile Dalaman’ın tarihi ve turistik yerleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ziyaretçiler Dalaman’ı ziyaret edebilmekte ve Dalaman’ın tarihi güzelliklerini yakından görme imkanına sahip olabilmektedir. 

Kleopatra Hamamı

Dalaman’ın en önemli tarihi güzellikleri arasında yer alan Kleopatra Hamamı, Muğla ilinin Dalaman ilçesinin Kapıkargın mahallesinde bulunmaktadır. Kleopatra Hamamı görülmesi gereken eşsiz güzellikte bir yer olması açısından önem taşımaktadır. Kleopatra Hamamı veya Kleopatra Koyu olarak adlandırılmaktadır. Kleopatra Koyu içerisinde yer alan tarihi kalıntıların Bizans dönemine ait manastır veya hamama ait olduğu düşünülmektedir. Kleopatra Hamamı içerisinde bulunan kalıntıların Kleopatra tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. Kleopatra Hamamı, Dalaman misafirlerinin keyifle yüzebilecekleri tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Turkuaz denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda çok önemli tarihi kalıntılara sahip olduğu için Türkiye’nin en önemli tarihi yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Koyun derinliği fazla olduğu için çocuklu ailelerin ve iyi yüzme bilmeyenlerin dikkat etmesi gerekmektedir. Kleopatra Hamamı’na girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Adres: Kapıkargın, Dalaman, Muğla

Dalaman Tren Garı

Dalaman’ın en önemli tarihi yerlerinden biri olan Dalaman Tren Garı, yapılış hikayesi ile ön plana çıkmaktadır. Mısır valisi Abbas Hilmi Paşa, valilik yaptığı dönem içerisinde Dalaman’a gelmiş, burayı çok sevmiş ve Dalaman’a bir av köşkü yaptırmak istemiştir. 1893 yılında ortaya çıkan proje, 1905 yılında tamamlanmıştır. Aynı dönem içerisinde Abbas Hilmi Paşa İskenderiye'de bir tren garı yaptırmak istemiştir. Ancak iki projenin malzemeleri yanlışlıkla ters gönderilmiştir. Dalaman’da inşaata başlayan işçiler projeye başladıktan sonra yapılan yanlışlığın farkına varmışlar ancak geri dönüş çok geç olduğu için inşaatı av köşkü yerine tren garı olarak tamamlamışlardır. Dalaman Tren Garı’nın eşsiz güzelliği karşısında  büyülenen Abbas Hilmi Paşa, binanın yıkılmasına izin vermemiştir. Trenin hiç uğramadığı bir gar olarak hem tarihi hem de mimari olarak büyük öneme sahip olan Dalaman Tren Garı, 1928 yılında devlet kontrolüne geçmiştir. Dalaman Tren Garı 1958 yılına kadar karakol olarak kullanılmış ve ardından Devlet Üretme Çiftliği olarak faaliyet göstermiştir. En son ise Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak hizmet veren Dalaman Tren Garı, Dalaman ziyaretçilerinin mutlaka ziyaret etmeleri gereken bir tarihi değerdir. 

Telmessos Antik Kenti

Dalaman’ın en önemli tarihi değerlerinden biri olan Telmessos Antik Kenti, Kocagöl’ün doğu kısmında bir ada üzerinde kurulmuştur. Dalaman’ın en önemli tarihi yapılarından biri olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Telmessos Antik Kenti, Karia medeniyetinin en önemli antik kentlerinden biri olmuştur. Telmessos Antik Kenti, Likya’nın Karya ile sınır kısmında yer almaktadır. Bu antik yerleşimin bulunduğu yerde günümüzde Fethiye yerleşimi bulunmaktadır. İsmi diğer antik kentler kadar duyulmasa da, tarih açısından çok önemli bir değer olan Telmessos Antik Kenti, haftanın tüm günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

İletişim: (0252) 614 11 50

Adres: Kesikkapı, 123. Sk. No:12, 48300 Fethiye/Muğla

Antik Demirciler Çarşısı

Muğla ilinin Dalaman ilçesinin Gürköy Mahallesi’nin kuzeyinde yer alan Antik Demirciler Çarşısı, 13. yüzyılda Rumlar tarafından inşa edilmiştir. Tarihi çarşının karaağaçların işlenmesi ve kerestelerin denizaşırı devletlere satıması amacıyla kurulduğu düşünülmektedir. Antik Demirciler Çarşısı’nı ziyaret eden tatilciler, günümüzde unutulmaya başlanan mesleklerden biri olan demircilerin yapmış olduğu demir parçaları, çekiç, örs ile körük parçalarını görebilmektedirler. Antik Demirciler Çarşısı’na girişlerde, misafirlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Özel araç ile ulaşım rahatlıkla yapılabilmektedir. Haftanın tüm günleri ziyarete açıktır.

Adres: Gürköy, 48770 Dalaman/Muğla

Hippokome Antik Kenti

Dalaman’ın en meşhur tarihi güzelliklerinden biri olan Hippokome Antik Kenti, Çöğmen Köyünün İt Asarı kısmında yer almaktadır. Bu tarihi öneme sahip yerleşim yerinin ismi “At Şehri” anlamına gelmektedir. Hippokome Antik Kenti’nin güneydoğusunda 6 adet farklı kaya mezarı bulunmaktadır. Hippokome şehrinin güneybatı kısmında ise Telmessos Antik Kenti’ndeki örneklerine benzer kaya mezarları göze çarpmaktadır. Kepezbaşı olarak bilinen bölümde Roma ve Bizans dönemlerinde kullanılan ve tarihi açıdan değere sahip bina kalıntıları yer almaktadır. Hippokome Antik Kenti’ne özel araçlar ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Girişlerde herhangi bir ücret alınmamaktadır. Antik kent, haftanın tüm günleri ziyaret edilebilmektedir.

Adres: Çöğmen, 48770 Dalaman/Muğla

Tlos Antik Kenti

Likya’nın en önemli yerleşimlerinden biri olan Tlos Antik Kenti, Fethiye’nin 42 kilometre doğusunda bulunan Yaka Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Tlos Antik Kenti, bölgenin en yüksek dağları olan Akdağlar’ın batı yamaçlarında başlamakta ve Eşen Nehri’nin getirmiş olduğu alüvyonlar ile oluşmuş olan vadi düzlüğüne kadar ulaşmaktadır. Tlos Antik Kenti, efsanevi Kanatlı Pegasus’un da yaşadığı yer olarak bilinmektedir. Antik kent içerisinde önemli tarihi değeri bulunan akropol, Dalaman ziyaretçileri tarafından görülmesi gereken bir yapıdır. Tlos Antik Kenti’nin kurulduğu dik yamaçlar, Dalaman misafirlerine harika manzaralar sunmaktadır. Tlos Antik Kenti’ne ulaşımlar özel araçlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Antik kent, haftanın tüm günleri ziyarete açıktır. Pazartesi günleri 13.30 ile 20.30 saatleri arasında, haftanın diğer tüm günleri ise 08.30 ile 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

İletişim: (0252) 614 11 50

Adres: Yakaköy, Saklıkent Yolu, 48850 Fethiye/Muğla

Oktapolis Antik Kenti

Oktapolis Antik Kenti, Muğla ilinin Dalaman ilçesinde bulunan 3 farklı köyün sınırları içerisinde son derece geniş bir alanda yer almaktadır. Yerleşim yeri içerisinde bulunan kitabelerin okunması ve yorumlanması sonucunda Oktapolis Antik Kenti’nin anlamının “Sekiz Şehir” anlamına geldiği belirtilmiştir. Kayadibi Köyü’nün kuzey kısmında kitabeler, surlar ve surların içerisinde de kiler ile meskenler bulunmaktadır. Tarihi öneme sahip bu yapıların, Likya dönemine ait olduğu ortaya konulmuştur. Oktapolis Antik Kenti içerisinde Bizans ve Roma dönemlerinden kaldığı düşünülen şehir kalıntıları da bulunmaktadır. Oktapolis Antik Kenti haftanın tüm günleri ziyaret edilebilmektedir. Girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edillmemektedir. Oktapolis Antik Kenti’ne Dalaman ziyaretçileri özel araçları ile rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Ancak kral mezarlarına ulaşım zorlu olduğu için dikkatli olunması gerekmektedir.

Adres: Kızılkaya Köyü, Dalaman/Muğla

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü