Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Hem doğal hem de tarihi güzelliklere sahip olan Dalaman plajları ile de ön plana çıkmaktadır. Tertemiz, berrak, cam gibi turkuaz denizi ile Dalaman’ın plajları her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Fethiye, Ortaca ve Köyceğiz gibi diğer tatil yerlerine yakın olan Dalaman’da çok sayıda plaj ve koyun yer alması, Dalaman ziyaretçilerinin “Dalaman’da nerede denize girilir?” sorusunu sormalarına neden olmaktadır.

Dalaman misafirleri istedikleri takdirde kendilerine en yakın konumda bulunan Dalaman merkez plajlarını veya ücretsiz olarak giriş yapabilecekleri Dalaman halk plajlarını tercih edebilmektedirler. En çok tercih edilen Dalaman plajları isimleri ise; Sarıgerme Halk Plajı, Sarçed Plajı, Sarsala Plajı, Dalaman Plajı, Kayacık Plajı, Tersane Adası, Yassıca Adaları ile Ekincik Plajı olmaktadır. Dalaman en güzel plajları bünyesinde bulundurması nedeni ile Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden biri durumundadır. 

Sarıgerme Halk Plajı

Dalaman’ın en popüler plajlarından biri olan Sarıgerme Halk Plajı, tertemiz, berrak ve turkuaz rengi denizi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi gösterdiği plajlardan biridir. Sarıgerme Halk Plajı’nın temizliği günlük olarak yapıldığından tertemiz kumsala sahiptir. Sarıgerme Halk Plajı içerisinde Dalaman misafirlerinin faydalanabilecekleri özel işletme yer almaktadır. Dalaman misafirleri bu tesiste Dalaman’ın meşhur lezzetlerini deneyebilmekte ve keyifli bir gün geçirebilmektedirler. Misafirler istedikleri takdirde özel tesisten şemsiye ve şezlong hizmeti alabilmektedirler. Sarıgerme Halk Plajı içerisinde çeşitli su sporları yapılabilmekte ve plaj oyunları oynanabilmektedir. Plaj içerisinde Dalaman misafirlerinin kullanabileceği duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları da bulunmaktadır. Plajda cankurtaran hizmeti de bulunmaktadır. Kumluk yapıda bir plaj olması nedeni ile özellikle çocuklu ailelerin tercih ettikleri plajlar arasında bulunmaktadır. Sarıgerme Halk Plajı genellikle dalgasızdır. Sabah saatlerinde daha sakin olduğu için dalgasız denizden hoşlanan ziyaretçiler Sarıgerme Halk Plajı’nı sabah saatlerinde tercih edebilmektedirler. Sarıgerme Halk Plajı’na girişler ücretlidir. 

Sarçed Plajı

Dalaman’ın en güzel plajlarından biri olan Sarçed Plajı tertemiz denizi ile ön plana çıkmaktadır. Sarçed Plajı’na özel araç ile rahatlıkla ulaşılabildiği gibi özel araç imkanı olmayan Dalaman ziyaretçileri Dalaman merkezinden hareket eden dolmuşlarla Sarçed Plajı’na ulaşabilmektedirler. Girişlerin ücretli olduğu plajda otopark imkanı da mevcuttur. Sarçed Plajı içerisinde Dalaman misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyacının karşılanabileceği market de bulunmaktadır. Sarçed Plajı içerisinde özel tesis yer almaktadır. Dalaman misafirleri bu tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Sabah saatlerinde oldukça sakin olan plaj, akşam saatlerinde hafif dalgalanmaktadır. Bu nedenle sakin deniz seven ziyaretçiler tarafından sabah saatlerinde tercih edilmektedir. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar da bulunmaktadır. 

Sarsala Plajı

Dalaman’ın en meşhur plajlarından biri olan Sarsala Plajı’na araçla girişler ücretlidir. Sarsala Plajı içerisinde yemyeşil ağaçların yarattığı gölgelik alanlarda oturulabilmekte ve tertemiz denizin tadı çıkarılabilmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen Dalaman ziyaretçileri ise Sarsala Plajı içerisinde yer alan özel tesisten faydalanabilmektedirler. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar da mevcuttur. Sarsala Plajı’na ulaşımlar özel araçlar ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Oldukça dar ve virajlı yollardan geçilerek gidilen Sarsala Plajı manzarası yeşil ile mavinin bütünleştiği eşsiz manzarayı misafirlere sunmaktadır. Özellikle yaz mevsimlerinde hafta sonları oldukça kalabalık olan Sarsala Plajı, hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. Turkuaz denizi ve eşsiz manzarası ile görenleri büyüleyen Sarsala Plajı, Dalaman ziyaretçileri tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken plajlar arasında bulunmaktadır. Sarsala Plajı haftanın tüm günleri 24 saat açıktır.

Adres: Kapukargın, Sarsala Koyu, 48770 Dalaman/Muğla

Dalaman Plajı

Dalaman Plajı, sakin ve sessizlikten hoşlanan ziyaretçilerin vazgeçilmez adreslerinden biri durumundadır. Dalaman Plajı, Dalaman’ın diğer plajlarına gre daha sakin ve bakir bir plajdır. Belediye tarafından işletilen Dalaman Plajı kumluk yapıdan oluşmaktadır. Ancak denize girilen kısımda kayalık alanlar da bulunmaktadır. Denizi çabuk derinleştiği için iyi yüzme bilen ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir. Çocuklu ailelerin ve iyi yüzme bilmeyen kişilerin Dalaman Plajı’nda dikkatli olmaları gerekmektedir. Genişlik ve uzunluk olarak oldukça büyük bir plaj olan Dalaman Plajı, eşsiz gün batımı manzaraları izlemek için de son derece ideal bir plajdır. 

Kayacık Plajı

Türkiye’nin en güzel plajlarına sahip olan Dalaman’ın temizliği, berraklığı ve turkuaz rengi ile öne çıkan plajlarından biri olan Kayacık Plajı, özellikle son yıllarda oldukça popülerleşmeye başlamıştır. Plaj sakin görünümü ve doğa ile içiçe yapısı nedeni ile hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir. Kayacık Plajı geniş bir alana yayıldığı için Dalaman ziyaretçileri bu plajda hem keyifle güneşlenebilmekte hem de berrak denizin keyfini çıkarabilmektedirler. Dalaman misafirleri, Kayacık Plajı içerisinde yer alan restoranda Dalaman’ın meşhur lezzetlerini tadabilmekte ve keyifli bir gün geçirebilmektedirler. Kayacık Plajı içerisinde şezlong ve şemsiye imkanı da bulunmaktadır. Deniz topu ve voleybol gibi çeşitli aktivitelerin de yapılması ile öne çıkmaktadır. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar da bulunmaktadır. Kayacık Plajı’na özel araçlar ile rahatlıkla ulaşım yapılabilmektedir. 

Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla

Tersane Adası

Dalaman’a yakın en güzel plajlardan birine sahip olan Tersane Adası, Dalaman ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. Turkuaz rengi ve cam gibi denizi ile ön plana çıkan Tersane Adası olağanüstü bir denize sahiptir. Tersane Adası’na günübirlik tekne turları ile ulaşılabilmektedir. Tersane Adası içerisinde Dalaman misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği restoran da bulunmaktadır. Eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Tersane Adası ziyaretçilere, günün her saatinde ayrı görsel şölenler sunmaktadır. Tersane Adası’nın denizi genel olarak derin olduğu için iyi yüzme bilen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Tertemiz denizin alt kısmında bazı bölümler kayalık alanlardan oluşmaktadır. Kayalık alanlardaki deniz kestanelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Dalaman ziyaretçileri Tersane Adası’na gelirken deniz gözlüklerini yanlarında getirebilirler. 

Yassıca Adaları

Dalaman’ın görülmesi gereken denizlerinin başında Yassıca Adaları gelmektedir. Yassıca Adaları küçük adalardan oluşmaktadır. Yassıca Adaları içerisinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Tertemiz ve cam gibi denizi ile ön plana çıkan Yassıca Adaları’nın denize doğru uzanan kumsallı burnunun uç kısmında ise küçük bir havuzcuk oluşmaktadır. İyi yüzme bilmeyen kişiler bu kısmı tercih edebilmektedirler. Yassıca Adaları içerisinde keyifle denize girilebildiği gibi aynı zamanda adaya çıkıp doğa yürüyüşleri yapılabilmektedir. Dalaman ziyaretçileri Yassıca Adaları’nda yapacakları doğa yürüyüşlerinde yanlarında spor ayakkabı getirebilirler. 

Ekincik Plajı

Dalaman’ın vazgeçilmez plajları arasında bulunan Ekincik Plajı, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Dalaman ziyaretçileri, Ekincik Plajı’na özel araçları ile rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Eşsiz bir doğal güzellik manzarasının içinden gidilen yol oldukça keyiflidir. Girişlerde küçük bir ücret alınmaktadır. Ekincik Plajı genel olarak kumluk yapıdan oluşmaktadır. Dalaman misafirleri, Ekincik Plajı içerisinde bulunan yemyeşil ağaçların gölgelik alanında oturabilmektedirler. Güneşlenmek için de son derece uygun olan Ekincik Plajı’nda özel tesis de bulunmaktadır. Dalaman misafirleri istedikleri takdirde bu tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Duş, tuvalet ve soyunma kabini mevcuttur. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü