Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Havaalanına yakın konumu, doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Dalaman, eşsiz güzelliğe sahip plajları ve koyları da her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olarak bünyesinde en güzel koyları bulunduran Dalaman, hem kampçıların hem de sakinlikten hoşlananların favori tatil yerleri arasında bulunmaktadır. İlçede denize girilecek sakin yerlerin fazla olması nedeni ile özellikle yaz aylarında tatil için tercih edilmektedir.

Dalaman tatilcileri, Dalaman koylar haritası üzerinde kendilerine en yakın koyları tercih edebilmekte ve tertemiz berrak, turkuaz rengi sularda keyifle yüzebilmektedirler. Dalaman’ın en güzel koyları arasında; Ekincik Koyu, Sarsala Koyu, Gökgemile Koyu, Kleopatra Hamamı Koyu, Boynuzbükü Koyu, Kille Bükü Koyu, Göbün Koyu ile Martı Koyu - Yavansu Koyu bulunmaktadır. 

Ekincik Koyu

Dalaman’ın en güzel koylarından biri olan Ekincik Koyu, yemyeşil ormanların arasında kalmaktadır. Doğal bir limana sahip olan Ekincik Koyu, tertemiz, berrak ve turkuaz rengi denizi ile ön plana çıkmaktadır. Ekincik Koyu’nun kumalı oldukça büyük ve uzun olduğu için özellikle yaz aylarında oldukça fazla tercih edilmektedir. Cam gibi denizi ile Dalaman’ın en meşhur koylarından biri olan koy, sessizlik ve sakinlikten hoşlanan kişilerin en sevdiği koylar arasında bulunmaktadır. Yaz aylarında deniz suyu sıcaklığı 25 - 35 derece arasında değişmektedir. Ekincik Koyu’nun denizi oldukça derin olduğu için iyi yüzme bilmeyen kişilerin ve çocuklu ailelerin bu koyda dikkatli olması gerekmektedir. Ekincik Koyu içerisinde Dalaman misafirlerinin şezlong ve şemsiye kiralayabilecekleri tesis de bulunmaktadır. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de yer almaktadır. Ekincik Koyu’nda belediye tarafından işletilen tesiste Dalaman’a özgü meşhur lezzetleri denemek de mümkündür. Ekincik Koyu’na ulaşımlar özel araçlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Ekincik Koyu’na giden yollar virajlı ve dardır. Ancak Dalaman misafirleri yolculuk süreleri boyunca eşsiz doğal güzellikleri görme fırasatı yakalayabilmektedir. 

Sarsala Koyu

Yaz aylarında Dalaman’ın en favori koylarından biri olan Sarsala Koyu, muhteşem bir doğaya sahiptir. Sarsala Koyu’nun denizi her zaman sakin ve dalgasızdır. Bu nedenle özellikle sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyen tatilcilerin uğrak yerleri arasında bulunmaktadır. Sarsala Koyu’nun denizi genel olarak sığ ve dalgasız olduğu için çocuklu aileler için de son derece uygundur. Cam gibi, turkuaz rengi denize sahip olan koyda Dalaman misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği restoran bulunmaktadır. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen Dalaman misafirleri, bu özel tesisten hizmet alabilmektedirler. Yaz aylarında özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olan Sarsala Koyu, hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. Sarsala Koyu içerisinde yemyeşil ağaçların gölgesinde oturulabilmektedir. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de bulunmaktadır. Sarsala Koyu’nun yolları dar ve virajlıdır. Acak yolculuk boyunca Dalaman misafirleri eşsiz güzellikteki manzaralara şahitlik yapabilmektedirler. Ulaşımlar özel araçlar ile yapılabilmektedir. Sarsala Koyu haftanın tüm günleri 24 saat ziyaret edilebilmektedir.

Gökgemile Koyu

Dalaman tatili denildiğinde akla gelen en güzel koylardan biri de Gökgemile Koyu olmaktadır. Gökgemile Koyu, Kapıdağ Yarımadası’nın koylarından biri olarak turkuaz renginde denizi ile ön plana çıkmaktadır. Yeşil ile mavinin bütünleştiği bu güzel koya günübirlik tekne turları ile ulaşılabilmektedir. Tekne ve yat turlarının vazgeçilmez adreslerinden olan Gökgemile Koyu içerisinde trekking alanı da bulunmaktadır. Dalaman misafirleri koy içerisinde bulunan kamp alanlarında da konaklayabilmektedirler. Eşsiz gün doğumu ve gün batımı manzaralarına sahip olan Gökgemile Koyu, Dalaman misafirlerinin bir günlerini ayırmaları gereken koylar arasında bulunmaktadır. 

Kleopatra Hamamı Koyu

İçerisinde mavi ile yeşilin muhteşem güzelliklerini barındıran Kleopatra Hamamı Koyu, berrak, tertemiz ve turkuaz rengindeki denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kleopatra Hamamı Koyu içerisinde bir adet batık hamam da yer almaktadır. Kleopatra Hamamı Koyu’nun, Mısır kraliçesi Kleopatra’nın Akdeniz kıyıları ziyaretinde, yakın arkadaşlarının yaptırıp Kleopatra’ya sunduğu hamamlardan biri olduğu düşünülmektedir. Koy içerisinde sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Bu sıcak suyun ise çeşitli ağrılara ve cilt hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir. Kleopatra’nın dünyaca ünlü meşhur güzelliğinin de bu sudan geldiği düşünülmektedir. Günübirlik tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Kleopatra Hamamı Koyu, cam gibi denizi ile görenleri büyülemektedir. Kleopatra Hamamı Koyu’na tekne turları ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. 

Boynuzbükü Koyu

Fethiye Körfezi’nin batısında yer alan geniş bir koy olan Boynuzbükü Koyu, her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir. Boynuzbükü Koyu’nda doğal dalgakıran bulunmaktadır. Bu nedenle koy genellikle sakin ve dalgasızdır. Çam ağaçları ile çevrelenen bu eşsiz güzellikteki koy, doğal yürüyüş alanlarına da sahiptir. Boynuzbükü Koyu içerisinde Dalaman misafirlerinin bölgeye özgü lezzetleri deneyebilecekleri restoran da yer almaktadır. Doğa yürüyüşü yapmak isteyen misafirler, Boynuzbükü Koyu’nu ziyaretlerinde yanlarında spor ayakkabılarını getirebilirler. 

Kille Bükü Koyu

Boynuzbükü ile Taşyaka arasında kalan doğal güzellikleri ile ünlü olan bu güzel koy, özellikle gün batımı manzaralarına tanıklık etmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Yat ve tekne turlarının da vazgeçilmez adreslerinden biridir. Kampçılar tarafından da özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Küçük çakıllardan oluşan bir sahili bulunmaktadır. Dalaman misafirleri özel araçları ile Kille Bükü Koyu’na kolaylıkla ulaşabilmektedirler. Yol bir miktar bozuk olmasına rağmen keyifli manzaralar sunmaktadır. Tekne turları ile de koya ulaşım mümkündür. 

Göbün Koyu

İki tepenin arasından giriş yapıldığı bu güzel koy, yemyeşil ağaçlar ile çevrelenmektedir. Zeytin ve çam ağaçları ile çevrelenen Göbün Koyu, masmavi ve tertemiz denizi ile ön plana çıkmaktadır. Oldukça bakir ve sessiz bir koy olduğu için genellikle sessizlik ve sakinlikten hoşlanan kişilerin sevebilecekleri koylar arasında yer almaktadır. Göbün Koyu, korunaklı yapısından dolayı yatçıların kış aylarını da rahatlıkla geçirebileceği bir koy durumundadır. Ortalama derinliği 5 metre ile 7 metre arasındadır. Göbün Koyu’nun batı kısmı oldukça sığdır. Bu nedenle çocuklu aileler için tercih sebebidir. Bu sığ kısmın altında sualtı antik kalıntılar yer almaktadır. Dar bir alana sahip olması açısından çok büyük tekneler giriş yapamamaktadırlar. Göbün Koyu içerisinde Dalaman’a ve Muğla’ya özgü çok sayıda lezzet bulunmaktadır. Keyifli akşam yemeklerinin de adresi olan Göbün Koyu, Dalaman misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken koylar arasında bulunmaktadır. 

Martı Koyu - Yavansu Koyu

Tertemiz ve berrak denizi ile ünlü olan Martı Koyu’na “Yavansu Koyu” da denilmektedir. Yavansu Koyu adı ise, koya dağdan gelen suyun kalitesinden gelmektedir. Yalnızca hayvanların tercih edebileceği kalitede bir su olduğundan dolayı bu isim verilmiştir. Tekne turlarının ve yatçıların vazgeçilmez koylarından biridir. Yatçılar için koy içerisinde ahşap bir iskele bulunmaktadır. Koyda deniz kenarında işlenmiş bir adet martı silüeti bulunmaktadır. Bu silüet nedeniyle “Martı Koyu” olarak adlandırılmaktadır. Tatilciler tarafından adı çok fazla bilinmeyen bu koy, sessiz ve sakinlikten hoşlanan Dalaman tatilcilerinin uğrak yerleri arasında bulunmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü