Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Dalaman, hem doğal güzellikleri, hem tarihi güzellikleri hem dünyaca ünlü plaj ve koyları hem de gezilecek yerleri açısından oldukça popüler bir tatil yeridir. Dalaman gezilecek yerlerin oldukça fazla olması nedeni ile her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Dalaman’da gezilecek yerler arasında bulunan yerler; Dalyan Kral Mezarları, Bedri Rahmi Koyu, Kleopatra Hamamı, Kükürt Havuzları, Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz, Köyceğiz Gölü ve Oktapolis Antik Kenti bulunmaktadır. Havaalanına ve diğer popüler tatil yerlerine yakın konumda yer alması Dalaman’ı ön plana çıkarmaktadır. Dalaman’da görülmesi gereken yerler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen kişiler yaz tatilleri için Dalaman’ı tercih etmektedirler. 

Dalyan Kral Mezarları

Dalaman’a gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Dalyan Kral Mezarları, dağ içine oyulmuş mezarlardan oluşmaktadır. Son derece muhteşem güzellikleri ile Türkiye’nin en önemli tarihi yerleri arasında yer alan Dalyan Kral Mezarları, dağ yamaçlarına ve yüksek tepelere yapılmıştır. Yaratıcıya daha yakın olması amacı ile yüksek yerlere yapılan bu mezarların M.Ö 4. yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. 6 tane kaya mezarının bulunduğu bu tarihi yere Dalaman’dan hareket eden tekne turları ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Dalyan Kral Mezarları haftanın tüm günleri 09.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Adres: Çandır, Köyceğiz Muğla TR, 48840 Ortaca

Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu, Dalaman’ın en meşhur yerlerinden biri olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Cenneti anımsatan tertemiz, berrak ve cam gibi denizi ile ön plana çıkan Bedri Rahmi Koyu’nun adı, ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu tarafından koyda bulunan kayalara çizmiş olduğu balık resimlerinden gelmektedir. Tekne turları ile yatçıların vazgeçilmez koylarından biri olan koy, fotoğrafçıların da uğrak yerlerinden biri olmaktadır. Eşsiz bir manzaraya sahip olan Bedri Rahmi Koyu, sessiz ve sakin koyları tercih etmek isteyen kişilerin favori yerlerinden biri olmaktadır. 

Adres: Kapıkargın Göcek, Dalaman/Muğla

Kleopatra Hamamı

Dalaman’ın hem doğal hem de tarihi güzellikleri arasında yer alan Kleopatra Hamamı, Muğla ilinin Dalaman ilçesinin Kapıkargın mahallesinde yer almaktadır. Eşsiz güzellikte bir koy olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kleopatra Hamamı içerisinde yer alan tarihi kalıntıların Bizans dönemine ait hamama ait olduğu düşünülmektedir. Ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’ya, yakın arkadaşlarının sunduğu bir hediye olarak inşa edilen Kleopatra Hamamı, Dalaman misafirlerinin rahatlıkla yüzebileceği tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Turkuaz rengindeki denizi ile görenleri kendine hayran bırakan bu eşsiz güzellikteki koydan sıcak su çıkmaktadır. Bu sıcak suyun çeşitli cilt hastalıkları ile ağrılara da iyi geldiği düşünülmektedir. Kleopatra’nın meşhur güzelliğinin de bu sıcak sudan aldığı söylenmektedir. Türkiye’nin ene önemli doğal ve tarihi güzellikleri arasında gösterilen Kleopatra Hamamı, oldukça derin olduğu için iyi yüzme bilen kişiler için son derece uygundur. Ancak iyi yüzme bilmeyen tatilcilerin ve çocuklu ailelerin dikkatli olmaları gerekmektedir. Girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Adres: Kapıkargın, Dalaman, Muğla

Kükürt Havuzları

Dalaman’ın en meşhur gezilecek yerlerinin başında gelen Kükürt Havuzları, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir. Yabancı tatilciler arasında oldukça popüler olan Kükürt Havuzları, cilt hastalıkları ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği için tercih edilmektedir. Dalaman’dan hareket eden tekne turları ile Kükürt Havuzlarına ulaşılabilmektedir. Ayrıca Dalaman merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kükürt Havuzlarına Dalaman misafirleri özel araçları ile de rahatlıkla ulaşabilmektedirler. 

Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla

Kelebekler Vadisi

Dalaman’a yakın konumu nedeniyle yaz aylarında en çok görülmek istenen yerler arasında bulunan Kelebekler Vadisi, eşsiz güzellikteki manzarası ile misafirlerini ağırlamaktadır. Muğla ilinin Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesi sınırları içinde bulunan Kelebekler Vadisi, sahip olduğu endemik türler nedeni ile dünya mirası olarak korunması önerilmiş olan 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde yer almaktadır. 1. derece sit alanı olarak kabul edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreden oluşan sarp kayalık duvarlar ile çevrilidir. Kelebekler Vadisi, ismini içerisinde barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden almaktadır. Faralya mahallesinde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale, vadinin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz’e ulaşmaktadır. Kelebekler Vadisi’ne ulaşımlar tekne turları ile sağlanmaktadır. 

İletişim: 0530 302 19 65

Adres: Uzunyurt, 48300 Fethiye/Muğla

Ölüdeniz

Dalaman’a gelindiğinde görülmesi gereken yerlerin başında gelen Ölüdeniz, tertemiz, berrak ve turkuaz renginde denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalle olan Ölüdeniz, Dalaman’a yaklaşık 61 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Turizm açısından oldukça gelişmiş olan Ölüdeniz, 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı olarak seçilmiştir. Ölüdeniz, Likyalılar döneminde “güneş diyarı”, ortaçağda ise “uzak diyar” anlamına gelmektedir. Lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz, günün her saatinde sakin ve dalgasızdır. Ölüdeniz’de mevcut olan kaynak suyu çıkışları ve bu kaynak suyu çıkışlarının yarattığı tuz farkından dolayı içeriden dışarıya doğru devamlı olan sirkülasyon kaynaklı olarak deniz kendini yenilemektedir. Gel git olayı nedeni ile de kendini temizleyen deniz oldukça berraktır. 

Adres: Fethiye/ Muğla

Köyceğiz Gölü

Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan Köyceğiz Gölü, Dalaman’a gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Dalaman misafirleri kordonda keyifli yürüyüşler yapabilmekte, çim alanlarda oturabilmektedirler. Sessiz ve sakinlikten hoşlanan Dalaman misafirleri hafta içi günlerde Köyceğiz Gölü’nü ziyaret edebilmektedirler. Diğer tatil yerlerine yakın olması sebebi ile özellikle yaz aylarında hafta sonu günlerde oldukça kalabalık olmaktadır. Eşsiz gün batımı manzaralarının da izlenebildiği Köyceğiz Gölü içerisinde çeşitli su sporları da yapılabilmektedir. Göl çevresinde çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır. Bu restoranlarda Dalaman’a ait yöresel lezzetler tadılabilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Yemyeşil, oksijen deposu ağaçlar ile çevrelenen bu muhteşem güzellik Dalaman’a gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Adres: Kavakarası, 48800 Köyceğiz/Muğla

Oktapolis Antik Kenti

Muğla ilinin Dalaman ilçesinde yer alan Oktapolis Antik Kenti, 3 farklı köyün sınırları içerisinde son derece geniş bir alana yayılmaktadır. Yerleşim yeri içerisinde yer alan kitabelerin okunup yorumlanması sonucunda Oktapolis Antik Kenti’nin isminin anlamının “Sekiz Şehir” anlamına geldiği ortaya konulmuştur. Kayadibi Köyü’nün kuzey kısmında kitabeler ve surlar bulunmaktadır. Bu surların içerisinde ise kiler ile meskenler yer almaktadır. Tarihi açıdan son derece önemli olan bu yapıların Likya Dönemine ait olduğu ortaya konulmuştur. Oktapolis Antik Kenti içerisinde Roma ve Bizans dönemlerinden kaldığı düşünülen şehir kalıntıları da bulunmaktadır. Oktapolis Antik Kenti haftanın tüm günleri ziyarete açıktır. Girişlerde misafirlerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Oktapolis Antik Kenti’ne Dalaman misafirleri özel araçları ile kolaylıkla ulaşabilmektedirler. Kral mezarlarına ulaşım yolları biraz zorlu olduğu için dikkatli olunması gerekmektedir.

Adres: Kızılkaya Köyü, Dalaman/Muğla

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü