Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan doğal güzellikleri ile öne çıkan şirin bir tatil kasabası. Likya medeniyetinin izlerini barındıran antik kentlerin tarih ve kültür koktuğu Dalyan’da, dünyaca ünlü İztuzu Plajı da en çok ilgi gören yerler arasında. Akdeniz ve Ege’nin buluştuğu topraklarda harika doğal güzellikler barındıran Dalyan’da yapılacak şeyler ve görülmesi gereken yerlerin sayısı çok fazla. Çok fazla turist çeken bir bölge olmasına karşın, doğasını korumayı başarmış bölgeler içinde yer alıyor. Muğla’nın cennetten bir köşesi olan Dalyan, denize doğrudan kıyısı olmamasına karşın ilgi çekici bir doğaya sahip. 

Akdeniz’le Köyceğiz gölünün bir araya geldiği kanal üzerinde yer alan, Muğla’da konum olarak Marmaris ve Fethiye ilçeleri arasında yer alıyor. Oksijen dolu tertemiz havası, zeytin ağaçlarının mis kokusu ve el değmemiş doğası ile Muğla’nın en özel köşelerinden biri olan Dalyan, kış döneminde oldukça küçük bir kasabaya dönüşen, yaz aylarında ise kalabalıklaşan bir ortama sahip. Dalyan restoranlarında keyifli zaman geçirme olanağı sunan bölge, Dalyan tarihi yerleri ile konuklarını bir arkeolojik keşfe davet ediyor.

Dalyan’ın neyi meşhur sorusuna yanıt olarak, İztuzu Plajı ve carretta caretta kaplumbağaları yanıtı verilebilecek olan bölge, yılın büyük bir kısmında sıcak bir havaya sahip. Bu nedenle Dalyan tatili için, yalnızca yaz ayları değil, ilkbahar da tercih ediliyor. Plaj ve koyları, nehirleri, lezzetli mutfağı ve eşsiz doğal güzellikleri ile Muğla tatilinin en önemli duraklarından biri olan Dalyan’da her gün keşfedilecek farklı güzellikler, tatile gelenlerin karşısına çıkıyor. Dalyan gezilecek yerler içinde birçok seçenek yer alsa da, doğal güzellikleri bölgenin en çok öne çıkan yönü. Muğla’nın diğer popüler tatil beldelerine kıyasla, en korunmuş ortama sahip Dalyan, Ege ve Akdeniz’in buluştuğu sularda, mütevazi ve güzel bir dünya sunuyor. Dalyan’ın en çok ilgi gören doğal güzelliklerini sıraladık.

İztuzu Plajı

Dalyan’ın en çok merak edilen doğal güzelliklerinin başında, tabii ki İztuzu Plajı geliyor. Türkiye dışında, dünya çapında ünlü bir yer olan İztuzu’nun özelliği, tatlı su ile deniz suyunun bir araya geldiği bir ekosisteme sahip olması. 5400 metreye varan uzunluğuyla, eşsiz bir kumsal deneyimi sunan İztuzu’nun ünlü olmasının diğer bir sebebi de caretta caretta kaplumbağaları. Kaplumbağalar, her yıl Mayıs ve Eylül arasında plajda yumurtalarını bırakıyor. İztuzu, yavru caretta caretta’ların doğduğu yer olması nedeniyle de, doğası özenle korunan bir alan. Harika bir kumsal ortamı sunan İztuzu’nda, kaplumbağaların rahatsız olmaması adına plaj gece kapatılmakta. Ücretsiz giriş yapılabilen İztuzu Plajı’na özel aracın yanı sıra günlük tekne turları ile de gidilebiliyor. 

Köyceğiz Gölü

Doğayla iç içe bir ortamda kalma şansı sunan Dalyan’ın en önemli güzelliklerinden biri Köyceğiz Gölü. Her dönem ilgi gören göl, fotoğrafçılıkla ilgilenen kişilerin uğrak noktalarından. Harika manzarası ile göl kenarında zaman geçirme fırsatı sunan Köyceğiz Gölü aynı zamanda farklı aktivitelere de olanak tanıyor. Köyceğiz Gölü’nde yapılabilecekler arasında yelken ve kürek gibi su sporları yer almakta. Bununla birlikte, Köyceğiz Gölü’nde özellikle günbatımı harika bir manzara sunuyor. Çam ormanları ve zeytin ağaçlarının kokusu her adımda hissedilen Köyceğiz Gölü’nde günbatımında sandala binmek, gelenlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden. 

Sülüngür Gölü

Dalyan nehirlerin, göllerin eşsiz bir ortam sunduğu özel bir coğrafya. Dalyan’ın görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında yer alan Sülüngür Gölü de Dalyan’ın popüler noktalarından biri. Sülüklü Göl olarak da bilinen bu göl, Köyceğiz Gölü’nün lagün sisteminde yer alan göllerden biri. Yemyeşil ormanlarla kaplı harika bir göl olan Sülüngür Gölü, Dalyan’a gelenlerin doğa yürüyüşü için tercih ettiği adresler içinde yer alıyor. Göl kenarında oturarak gün batımı manzarasının ve gölün sakin doğasının izlenebildiği bölgede, aynı zamanda piknik yapmak da mümkün. Sülüngür’ün doğa açısından bir diğer önemi de, gölün nil kaplumbağalarının üreme alanı olması. Bu nedenle Sülüngür de, İztuzu gibi korunan bir alan.

Radar Tepesi

Dalyan’ın en güzel manzaralarından birini sunan Radar Tepesi, bölgede en popüler noktalardan biri. Radar Tepesi’nde, tatil kasabasına hakim oldukça yüksek bir noktadan İztuzu’nun harika atmosferine tanık olabilirsiniz. Ortaca’nın Dalyan bölgesinin tamamının yanı sıra, İztuzu ve Köyceğiz Gölü, Sülüngür Gölü’de Radar Tepesi’nde görülüyor. Akdeniz’in masmavi manzarasının büyüsüne kapılmayı sağlayan tepeye çıkmak ise çok kolay değil. Radar Tepesi’ne çıkarken, otomobille belli bir noktaya kadar gidilebiliyor, bir noktadan sonra ise yürümek ve tırmanmak gerekiyor. Dalyan’a gelenlerin en çok ziyaret ettiği Radar Tepesi, manzaranın arka planda olduğu harika fotoğraflar çekmek için de ideal.

Dalyan Çandır

Dalyan’ın eşsiz manzarasına tanık olmak için, Radar Tepesi dışında tercih edilebilecek diğer bir yer de Çandır Tepesi. Çandır Tepesi’ne ulaşmak, Radar Tepesi’ne nazaran çok daha kolay. Araçla ulaşılabilecek Çandır’daki manzarada, Dalyan’ı daha yakından ve net bir şekilde görmek mümkün. Sazlıkların harika atmosferine tanık olmanın mümkün olduğu bölge, doğa içinde zaman geçirmek için ideal bir ortam sunuyor. Çandır bölgesinde Dalyan’ın ve doğal güzelliklerinin tanığı olunabiliyor. Özellikle yaz aylarında, Çandır’da kamp sandalyeleri ile oturmak, güzel zaman geçirmek mümkün. Bölge, yerli turistlerin yanı sıra, yabancı turistlerin de popüler tercihlerinden. Bununla birlikte bir tesis bulunmuyor. 

Aşı Koyu

Dalyan’ın görülmesi gereken doğal güzelliklerinden bir diğeri de Aşı Koyu. Dalaman’ın en ünlü plajlarından Sarıgerme’nin yakınında yer alan koy, masmavi ve tertemiz suyuyla Dalyan’a gelenler için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Doğasını korumayı başarmış bir alan olan Aşı Koyu’nda suyun temizliği, su altını rahat bir şekilde görmeye olanak tanıyor. Aşı Koyu’na gelenler arasında şnorkelle su altı gözlemi yapanlar da yer alıyor. Ulaşımın çok kolay olmamasından dolayı doğasını korumayı başarmış koy, görülmesi gereken doğal güzelliklerden. Bununla birlikte, yolu zorlu olan Aşı Koyu’na araçla gelenler, yavaş ve dikkatli gelmeli.

Yuvarlakçay

Dalyan Ortaca’ya bağlı bir tatil beldesi olsa da, Muğla’nın Köyceğiz ilçesiyle de çok yakın bir mesafede. Özellikle sıcak yaz günlerinde mutlaka gidilmesi gereken yerler içinde yer alan Yuvarlakçay, doğanın muhteşem atmosferi içinde serinlemeyi sağlıyor. Sık ağaçlardan, güneş ışınlarının giremediği Yuvarlakçay’da ırmağın üzerine kurulmuş masalarda oturmak, yürüyüş yapmak mümkün. Irmak üzerinde salıncakla sallanmak ya da Yuvarlakçay’da, organik lezzetlerden üretilmiş harika gözlemelerin tadına bakmak, gelenlerin mutlaka yapması gerekenlerden. Yuvarlakçay, ailelerin piknik için de tercih ettiği bir alan. Yaz sıcaklarından bunalanlar için bu özel bölge, Dalyan’a yakın doğal güzellikler içinde öne çıkıyor. 

Toparlar Şelalesi

Dalyan ve hemen yanıbaşında yer alan Köyceğiz, su kaynakları bakımından çok zengin bir alan. Bu nedenle, Dalyan’da zaman geçirirken, doğal güzelliği ile büyüleyen birçok alanı keşfetmek mümkün. Köyceğiz’in en güzel noktalarından olan Toparlar Şelalesi, Dalyan’da görülebilecek alanlar içinde yer alıyor. Aynı zamanda bir göle de sahip olan Toparlar Şelalesi, gelenlerin doğa yürüyüşü, trekking için tercih ettiği bir alan. Piknik yapma olanağı da sunan bölgede, kamp yapanlar için de ideal alanlar mevcut. Kafe ve restaurant gibi bir işletmenin bulunmadığı Toparlar Şelalesi, doğal yapının korunduğu alanlardan. Şelale, özellikle bahar ve yaz aylarında çok ilgi görüyor, sıcak günlerde serinlemek için iyi bir alternatif sunuyor. 

Sultaniye Kaplıcası

Muğla’nın dört bir yanında, su altı kaynakları ve doğal güzellikler yer alıyor. Dalyan doğal güzellikleri içinde de, şifalı termal suyu keşfetmek isteyenler için Sultaniye Kaplıcası tercih edilebilir. Ölemez Dağı’nda yer alan kaplıca Türkiye’de, suyun mineral zenginliği açısından en önemli kaplıcalardan biri. 39 dereceye varan ve mineral açısından çok zengin termal suyu ile Sultaniye Kaplıcası’na gelenler, cilt hastalıklarının yanı sıra bel ağrıı ve romatizma gibi sorunlarına da şifa buluyor. Sultaniye Kaplıcası’nda yapılması gerekenler arasında, çamur banyosu da yer alıyor. Kalsiyum, sülfat ve radon bakımından zengin, sıcacık suyu ile Sultaniye Kaplıcası görülmesi gereken yerler arasında.

Dalaman Çayı

Dalyan’ın doğal güzellikleri hem harika bir manzaraya, doğaya karşı zaman geçirme, hem de eğlenceli aktiviteler yapma fırsatı sunmasıyla öne çıkıyor. Dalyan’a çok yakın konumda olan Dalaman Çayı da, Muğla’nın şirin kasabasında görülmesi gereken doğal güzellikler arasında. Her dönem debisi yüksek, hareketli bir alan olan Dalaman çayının çevresinde yürüyüş yapılabilir, buna ek olarak aksiyon dolu bir aktiviteye katılmak isteyenler için rafting de popüler etkinliklerden. Dalyan ve Dalaman’ın keyifli doğal atmosferinde rafting yapmak, iyi bir doğa sporu aktivitesi. Rafting, Mayıs ve Ekim ayları arasında yapılmaktadır. 

Kargıcak Koyu

Dalyan’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alan ve çok fazla bilinmeyen Kargıcak Koyu, bölgenin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Aşı Koyu ile İztuzu Plajı arasında bulunan Kargıcak Koyu, çok kolay ulaşım sağlanan bir yer olmadığı için doğallığı günümüze kadar ulaşmış bir bölge. İztuzu’nda hizmet veren teknelerle gidilebilecek Kargıcak Koyu, aynı zamanda karayolu üzerinden de gidilebilen bir yer. Bakir bir bölge olması nedeniyle denizin tertemiz olduğu Kargıcak Koyu, yeşille mavinin iç içe geçtiği, cennetten bir köşe gibi. Koyda yüzebilmenin yanı sıra, koyu çevreleyen bölgede yürüyüş yapmak mümkün. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü