Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akdeniz’e uzanan ve bir labirenti andıran kanallarıyla, dünyaca ünlü bir tatil beldesi olan Dalyan, plajları ve koylarıyla ünlü bir yer. Dalyan gezilecek yerler içinde, tarihi ve kültürel eserlerin yanı sıra, masmavi berrak sularıyla ünlü plajlar da var. Dalyan koyları tatil esnasında, doğasını korumuş bakir yapısıyla birçok kişinin favorisi olurken, Dalyan mutfağı ise doğal güzelliklerin tadını çıkarırken, Ege mutfağının lezzetlerini keşfe davet ediyor. 

Dalyan’ın neyi meşhur sorusu için birçok yanıt verilebilir. İztuzu Plajı ve plajın üreme alanı olduğu caretta caretta kaplumbağaları bunların içinde ilk sırada geliyor. Dalyan, tarihi ve kültürel anlamda köklü bir yerleşim yeri olması nedeniyle de dikkat çekiyor. Dalyan bölgesinde uzun yıllar yaşamış olan Kaunos medeniyetinin izleri bugün hala korunuyor. Kaunos’luların antik kentinin yanı sıra, kayalar oyularak yapılmış mezarlar Dalyan’ın en önemli değerlerinden. Kaya mezarları, Türkiye’nin turizm tanıtımlarında da çok kullanılıyor.

 

Mavinin her tonunun görülebileceği bir doğal ortama sahip olan Dalyan’da yer alan doğal güzellikler içinde plaj ve koylar ön planda. Dalyan’ın plajları içinde hem halk plajları hem de bach club’ler yer alıyor. Dalyan merkez plajları, tatil beldesine çok yakın konumu ile tercih edilirken, Dalyan plajı isimleri ise genellikle plajın bulunduğu bölge ya da koydan geliyor. Dalyan’da nerede denize girilir sorusu sorulduğunda yanıtlar oldukça fazla. Dalyan plajları içinde en ünlüsü İztuzu Plajı. Bununla birlikte Dalyan plajları isimleri arasında Kargılı ve Bacardi gibi plajlar da yer alıyor. Dalyan en güzel plajları ile Ege’de öne çıkan bir yer. Muğla tatilinde, Fethiye, Marmaris ve Köyceğiz gibi merkezlere yakın olan tatil beldesinde Dalyan halk plajlarında ücret ödemeden plaja girmek mümkün. Beach club konseptli Dalyan plajları ise ücretli olabiliyor. Dalyan tatilinde mutlaka görülmesi gereken en iyi plajları listeledik.

İztuzu Belediye Halk Plajı 

Dalyan’ın dünyaca ünlü plajı İztuzu, 5 kilometrenin üzerinde uzunluğu ile Ege ve Akdeniz’in en güzel köşelerinden biri. İztuzu Plajı’nın oluşumu, nehirlerden taşınan alüvyonlarla ortaya çıktı. Karayolu ile ulaşım sağlanabilen İztuzu Belediye Halk Plajı, plajın uç kısmında yer aldığı için rüzgarlara ve dalgalara karşı korunaklı bir yapıya sahip. Gökbel üzerinden karayolu ile gelinebilen İztuzu Halk Plajı’nın işletmesi Muğla Ortaca belediyesine ait. Plaja girişte ücret alınsa da bu ücret çok sembolik ve caretta caretta kaplumbağalarının bakım işleri için kullanılıyor. Genellikle akşam saatlerinde dalgaların arttığı plajda, akşam 8 itibariyle ziyarete izin verilmiyor. Bunun nedeni, plajın caretta caretta’lar için bir üreme ve yaşam alanı olması. İztuzu’nun harika denizi, berrak ve turkuaz bir tona sahip. 

İztuzu Dalyanağzı Plajı

İztuzu Plajı oldukça uzun bir hatta sahip olduğu için, İztuzu’nda iki farklı plaj var. Belediye plajı, karayolu ile gelinebilen ucu, Dalyanağzı ise yalnızca bir uçtan diğer uca 5 kilometrenin üzerinde yürünerek ya da tekne turları ile gelinebilen plaj. Kara bağlantısı olmaması nedeniyle doğal güzelliği eşsiz olan, korunaklı bir kısım olan Dalyanağzı’nda, İztuzu’nun genelindeki dalgalar ve rüzgarlar oldukça az. MUÇEV (Muğla Çevre Platformu) tarafından işletilen bölge ince kum plajı konseptinde. Oldukça keyifli bir denizi olan Dalyanağzı’nda, aynı zamanda bir tesis de bulunuyor. Kafeteryasında bir şeyler yemenin mümkün olduğu Dalyanağzı, sığ bir denize sahip. Bu da hem çocuklar hem de yüzmeyi yeni öğrenenler için iyi bir deneyim sunuyor. Dalyanağzı’nda akşam saatleri genellikle rüzgarlı oluyor, bu nedenle akşam saatlerinde plaj oldukça sakin. Bununla birlikte, Ölüdeniz’in kumburnu bölgesini andıran plajın gün batımı manzarası ise harika.

Kargıcak

Dalyan’ın en özel köşelerinden biri olan Kargıcak, doğallığını korumayı başarmış bir koy. Ulaşım sağlanan yolun yer yer topraklı olmasından ötürü yavaş gelinebilen Kargıcak, bir kısmı ücretsiz halk plajı, bir kısmı ise beach club işletmesi olarak hizmet veriyor. Kargıcak Koyu’nun plajı genel olarak kum ve taş karışımı denebilir. Plajdan denize girme olanağının yanı sıra Kargıcak’ta bir iskele de bulunuyor. İskeleden denize girmek de birçok kişinin tercih ettiği bir şey. Kargıcak’ın zemininde taş olduğu için, plajdan girecek kişiler deniz ayakkabısı getirebilir. Deniz oldukça temiz ve berrak suyu herkese hitap ediyor. Sabah saatlerinde çok sakin olan denizde, akşama doğru dalgalar ve rüzgar artabiliyor. Bununla birlikte Kargıcak’ın bir özelliği de denizin hızlı bir şekilde derinleşmesi. 

Candost Plajı (Bacardi)

Dalyan, maviyle yeşilin iç içe geçtiği bir doğa harikası ve birçok plaj ve koy tercih edilebiliyor. Bu plajlardan bazıları yalnızca özel bir şekilde ulaşım sağlanabildiği için oldukça bakir durumda. Kargıcak koyu üzerinden kano kiralayarak ulaşım sağlanabilen Bacardi de bu plajlar içinde. Taşlı bir zemini olan Bacardi, Dalyan’ın en özel adresleri arasında. Ağaçlarla çevrili bir plaj olmasından ötürü gölgenin altında denizin tadını çıkarma fırsatı sunan koy, sakinliği ve temiz suyu ile ön plana çıkıyor. Teknelerle de ulaşım sağlanabilen Bacardi, genel olarak ortamı sakin bir yer ancak taş zemine sahip olduğu için denize girerken deniz ayakkabısı kullanılmalı.

Ekincik

Dalyan’ın en donanımlı plajlarından biri olan Ekincik Plajı, birçok tesis bulunabilecek, büyük bir plaj. Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı olan Ekincik, günlük tekne turlarının en çok tercih ettiği adresler arasında yer alıyor. Doğal ortamı ile öne çıkan Ekincik birçok kişinin tercih ettiği bir plaj. Caretta caretta kaplumbağalarının da uğrak noktası olan bölge, bu yönüyle koruma altında. Plajın zemini çakıl ve kumlardan oluşuyor ve bu nedenle, çakıl zeminde sorun yaşamamak için deniz ayakkabısı kullanılabilir. Ücretsiz halk plajı yönü olan Ekincik’te aynı zamanda şemsiye ve şezlong da kiralanabiliyor. Kafe ve restoranlar ise, plaj keyfi yaparken aynı zamanda gözleme ve tost gibi aperatiflerin tadına varmayı sağlıyor. 

Aşı Koyu 

Dalyan’ın merkezine uzak bir konumda olan Aşı Koyu, Ortaca ilçesine bağlı bir plaj. Doğası kayalarla iç içe, yeşil ve mavinin buluştuğu özel bir ortam sunan Aşı Koyu, bir plaj işletmesinden ziyade özel bir koy formuna sahip. Karayoluyla ulaşmayı düşünenler için yolu çok iyi olmamasına karşın, adım atıldığında harika doğal ortamı ile herkesin beğenisini toplayan Aşı Koyu, İzmir, Aydın ve Muğla ilçelerinden haftasonu birçok kişinin geldiği bir yer. Tekne turlarının, yatların da uğrak noktası olan Aşı Koyu, denizin sığ olduğu bir ortam sunuyor. Bu nedenle çocuklar ve yüzme konusunda çok iyi olmayanlar için burası önerilebilir.

Sarıgerme Plajı

Dalyan’da denize girilecek yerler arasında, merkezden yaklaşık yarım saat uzaklıkta bulunan Sarıgerme Plajı da yer alıyor. Denizin eşsiz bir temizlik sunduğu Sarıgerme, mavi bayraklı plajlar içinde bulunuyor. İnce kumları ile sapsarı bir ortam sunan Sarıgerme, zambakların kokusu arasında uçsuz bucaksız bir plaj deneyimi sunuyor. Dalaman’a yakın konumu nedeniyle, Sarıgerme Dalaman’la anılsa da, Ortaca’nın bir parçası olan bu plaj Dalyan’a yakın olması nedeniyle de çok gözde. Altın sarısı kumları, sığ denizi ve birçok işletmenin yer aldığı hareketli ortamıyla Sarıgerme Plajı Dalyan tatilinde görülecek yerler listesinde olması gereken bir adres.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü