Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Doğa ve tarihin iç içe geçtiği, her köşesi huzur kokan bir tatil beldesi olan Dalyan, Akdeniz ve Ege’nin buluştuğu cennetten bir köşe. Alüvyal oluşumlar, bir labirenti andıran sayısız kanalları, Kaunos ve Likya medeniyetinin izleri Dalyan’ı en çok öne çıkaran özelliklerinden. Dalyan’ın neyi meşhur diyenler için birçok alternatifin yer aldığı bölgede, doğal güzelliği ile öne çıkan Dalyan plajları ve koyları ilk sırada yer alabilir. Ege’de en güzel koyların yer aldığı Dalyan’da, sakin ve keyifli bir ortama sahip birçok denize girme alanı var. 

Dalyan’da en yakın koy nerede diyenler için, hem Dalyan merkezinde hem de Köyceğiz gibi yakın bölgelerde denize girmek için harika alanlar mevcut. Denize girilecek sakin yerlerin bulunabileceği şirin tatil beldesi, hem ücretsiz halk plajlarına, hem de beach club alternatiflerine sahip. Korunmuş doğası ile, geniş seçenekler sunan Dalyan koylar haritası keyifli bir tatil için ihtiyaç duyulan her şeyi sunuyor. İzmir, Aydın gibi bölgelerden birçok kişinin günübirlik, denize girmek için geldiği Dalyan, kı dönemlerinde nüfusu 5000’e yaklaşan küçük bir kasabaya dönse de, yaz aylarında çok yoğun. İngiltere başta olmak üzere, Dalyan koyları ve plajlarını görmek için farklı ülkelerden birçok turist geliyor. 

 

Dalyan gezilecek yerler arasında ön plana çıkan koy ve plajlar içinde sapsarı ince kum plajları, taş zeminli plajlar yer alıyor. Araçla ya da toplu ulaşımla kolay bir şekilde ulaşım sağlanan koyların yanı sıra, yalnızca tekneyle ulaşım sağlanan bakir koylar da Dalyan’da yer alıyor. Antik miraslarla iç içe geçmiş koylar, Dalyan’ın doğal ve tarihi havasını solumaya olanak tanıyor. Her biri tertemiz, masmavi sulara sahip koylar, tatile gelenlerin mutlaka görmesi gereken güzellikler barındırıyor. Sığ, dalgasız ve yüzmeyi yeni öğrenenlere hitap eden koylar, berraklığı ile adeta suyun altı izlenebilen koylar, Dalyan’da popüler. Dalyan’ın en iyi koylarını listeledik. 

Kargıcak Koyu 

Dalyan denize girilebilecek sakin yerler içinde, ilk sırada Kargıcak Koyu yer alıyor. Ortaca’ya bağlı Kargıcak Koyu, zaman zaman Milas’taki aynı isimli koyla da karıştırılıyor. Dalyan’a gelenlerin uğrak noktası olan bu eşsiz koy, aynı zamanda Dalaman’dan da birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kargıcak Koyu, konum olarak İztuzu’na çok yakın, merkezi bir noktada. Koy, Dalyan’ın birçok noktasında olduğu gibi Caretta Caretta kaplumbağalarının sık görüldüğü, doğal bir atmosfere sahip alan. Ulaşımın kolay olduğu koya giderken, belli noktalarda yol oldukça bozuk. Kargıcak Koyu’nun özelliklerine gelirsek, oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan koy, turkuaz bir suya sahip. Berraklığı ile insanı çeken koyda zaman geçirirken, suyun temizliğinden balıklar görünebiliyor. Taşlı bir koy olan Kargıcak Koyu’nda su, ilerledikçe derinleşmektedir. Koya giriş ücretsiz olmakla birlikte, şemsiye ve şezlong gibi hizmetler için ücret ödenmektedir. 

Aşı Koyu

Dalyan’da en çok ilgi gösterilen koylardan biri de Aşı Koyu. Merkeze çok yakın bir noktada olmayan Aşı Koyu’nun uzaklığı yaklaşık 20 kilometre. Kargıcak Koyu’nda olduğu gibi, Aşı Koyu’nda da yol kısmen bozuk denebilir. Ücretsiz bir plaj olan aşı koyuna araçla gelenler için otopark ücreti ödenmektedir. Koyun özelliklerine geldiğimizde, bakir koylardan biri olan Aşı Koyu, serin ve berrak bir suya sahip. Plajın yanı sıra bir iskelesi de bulunan Aşı Koyu’nda, iskeleden de denize girilebiliyor. Dalış etkinliklerinin de yaygın bir şekilde yapıldığı Aşı Koyu’nda su sporları için harika bir ortam var. Deniz bisikletinin yanı sıra zipline ve kano gibi seçenekler, denizin tadını çıkarmanın yanı sıra, eğlenceli aktivitelere de olanak sağlıyor. Koyda piknik yapmak isteyenler için uygun alanlar mevcut. Buna ek olarak şemsiye ve şezlonglar da tercih edilebilir. Koyda zaman geçirirken bir şeyler yemek ve içmek için, bir büfe de yer alıyor. 

Ekincik Koyu

Ekincik Koyu, Dalyan’ın diğer koyları gibi sakin ve temiz yapısıyla öne çıkan bir koy. Ağaçların çevrelediği Ekincik Koyu’na karayoluyla ulaşım yapılabiliyor, bununla birlikte koy ziyaretçileri genellikle tekne turu katılımcıları oluyor. Çam ve zeytin ağaçları tarafından çevrelenmiş olan Ekincik Koyu, tatil cenneti Dalyan’ın en sevilen köşelerinden biri. Çadır kurulabilen bir kamp alanı da sunan Ekincik, araçla girişte ücret ödenen bir koy. Bununla birlikte kamp yapmak için de ücret talep edilmekte. Oldukça büyük bir koy olan Ekincik, harika denizinin yanı sıra, plaj hattına birçok tesisin de yer aldığı bir koy. Kafe ve restoranlarda bir şeyler yemenin mümkün olduğu Ekincik’te, Ege’nin en lezzetli yemeklerinin, balıklarının denebileceği adresler yer alıyor. 

Bacardi Koyu

Dalyan’ın önemli koylarından bir diğeri de Bacardi Koyu. Konum olarak Kargıcak Koyu ile çok yakın olan Bacardi Koyu, yeşilin farklı tonlarının ahenkle bir araya geldiği, özel bir ortama sahip. İztuzu Plajı’na yakın bir konumda olan Bacardi Koyu, ulaşımın kolay olmadığı bir yer ve bu nedenle özel, bakir doğasını korumayı başarmıştır. Bacardi’ye günlük tekne turlarının yanı sıra kanoyla gelinebilmektedir. Ücretsiz giriş yapılabilen koy, herhangi bir işletme barındırmıyor, bu nedenle yeme içme olanakları mevcut değil. Sessiz, sakin bir ortama sahip olan Bacardi Koyu’nda ağaçların gölgesi altında, denizin huzurunu hissetmek mümkün. Sığ bir denize sahip olan Bacardi, bu yönüyle çocuklu aileler ve yüzme öğrenmeye yeni başlayanlar için tercih edilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü