Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Çanakkale’nin gözbebeklerinden biri olan Bozcaada, Ege Denizi’nin güzellikleri ile buluşmak isteyenlerin sevdiği yerlerden biridir. Doğası, nefes kesen günbatımı manzarası ve gezilecek yerleri ile keyifle geçirilecek bir tatil için ideal bir adrestir. Bozcaada gezilecek yerler denildiğinde müzeler, plajlar ve tarihi güzellikler ön plana çıkar. Yılın her mevsiminde misafir ağırlayan ada, özellikle yaz ve bahar aylarında Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatilcilerin akınına uğrar. Bozcaada’da gezilecek yerler de bu yoğun ilgi karşısında her geçen gün daha çok popülerleşir. 

Bozcaada’da görülmesi gereken yerler listesi farklı güzellikleri ve ilgi alanlarını bir arada barındırır. Tarih severler bölgedeki müzeleri ve kiliseleri gezerken, deniz severler ise Bozcada plajlarını keşfe çıkarlar. Bozcaada, Rum Mahallesi gibi eşsiz yerleriyle de tatilcilerin ada sakinlerinin gündelik yaşantılarına dair bilgi sahibi olunabileceği yerlere sahiptir. Kültürel gezileri seven kişiler Bozcaada’daki farklı adresleri keşfederek tatillerinin her anını verimli geçirebilirler. Romantik veya ailecek geçirilecek eğlenceli bir tatil için Bozcaada’yı ve özel yerlerini görmek tatilcilerin aradıkları ambiyansı yakalamasını sağlayacaktır. 

Rum Mahallesi

Bozcaada gezilecek yerler, listesinde ilk sırada Rum Mahallesi yer alır. Sahil kasabasında geçen birçok film setine ev sahipliği yapan mahalle, tatilcilerin ekranda görerek aşina oldukları yerlerden biridir. Mahallede bulunan şık restoranlar, sevimli hediyelik eşyacılar ve mahalleye ait kültürel izler keyifli bir gün geçirilmesi için ihtiyaç duyulabilecek her şeyi bir arada sunar. 19.yüzyıla kadar ada nüfusunun büyük bir kısmı Rumlardan oluşurken, günümüzde belirli Rum aileler adalı olmaya devam eder. Ancak Rum Kültürünün esintisi hala adayı sarar. Bozcaada’ya gelen kişiler günlük rutin bir gezide bile rahat bir şekilde Rum Mahallesi’ni gezebilir. Akşam saatlerinde gelen kişiler mahallede yer alan şık meyhanelerde lezzetli akşam yemekleri yiyebilirler. 

Bozcaada Kalesi

Tatilciler feribotla adaya yaklaşırken adanın ucunda yer alan kaleyi mutlaka görür. Görülen bu kale Bozcaada Kalesi’dir. Bozcaada Kalesi’nin ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Ancak tarihi kayıtlar, 1815 yılında adanın yeniden yapılmışçasına restore edildiğini gösterir. Kale, Bozcaada’ya göre oldukça büyük bir yapı olup, zamanında adayı savunma kalesi olarak inşa edilmiştir. Günümüzde kale kapıları ziyaretçiler için açıktır ve kaleye müze kart veya düşük bir ücret karşılığında giriş yapılabilir. Bozcaada’yı gezmek ve öğrenmek isteyen tatilciler gezilecek yerler listesine Bozcaada Kalesi’ni eklemelidir. 

Adres: Alaybey, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Bozcaada Yel Değirmeni

Adanın tam tepesinde konumlanan yel değirmenleri, Bozcaada’nın simgelerinden biridir. Ada hatırası olarak alınacak olan magnetlerde yel değirmenleri dikkat çekici olup adayı öğrenmek isteyenler gezilerinde mutlaka yel değirmenlerini de ziyaret eder. Adanın en tepesinde konumlanmaları sayesinde tepeye çıkılması ile tatilcileri eşsiz bir manzara karşılar. Yel değirmenleri adanın tüm rüzgarının hissedileceği bir noktadır. Yazın sıcak günlerde serinlemek ve manzara eşliğinde keyifli zaman geçirmek için ideal bir yerdir. Yel değirmenlerinin önünde çekilen fotoğraflar sayesinde tatilin bu güzel anları ölümsüzleştirilebilir. 

Adres: Cumhuriyet, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Polente Feneri

Günbatımı manzarası ile meşhur olan Bozcaada, Polente Feneri ile de bilinen bir yerdir. Nefes kesen bir günbatımı manzarası izlemek isteyen herkes Polente Feneri’ne uğrar. Fenere özel araçlar, taksi veya günbatımı turları ile ulaşım sağlamak mümkündür. Polente Feneri’ne gelirken tatilciler sandalyelerini yanında getirir. Bu sayede uzun soluklu manzara keyfi yapabilirler. Polente Feneri, birçok evlilik teklifinin yapıldığı romantik bir noktadır. Günbatımını fotoğraflamak için bile çok fazla tatilci bölgeyi ziyaret eder. Özellikle adanın yoğun dönemlerinde ve güzel havalarda fener ve çevresi yoğun ilgi gören bir yerdir. Tatilciler Polente Feneri’nde Bozcaada yöresine ait lezzetli şaraplarını günbatımı manzarası eşliğinde içerek tatillerine unutulmaz anlar katarlar. 

Adres: Cumhuriyet, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi Bozcaada Rum Mahallesi’nin sembollerinden biridir. Gün içerisinde Bozcaada gezisi yaparken duyulan çan sesleri Meryem Ana Kilisesi’ne aittir. Meryem Ana Kilisesi Bozcaada’nın 1.800’lerden kalan yapılarından biridir. Günümüzde adada çok az Rum yaşadığından kilise sadece pazar günleri kapılarını ayin için açar. Bundan dolayı Meryem Ana Kilisesi’nin içini gezmek mümkün değildir. Ancak Bozcaada gezisi yapılırken dışından dahi olsa kilisenin görülmesi önerilir. Bölgeye gerçekleştirilen gezide kilisenin hemen yakınında bulunan Bozcaada’nın meşhur yerlerinden biri olan Madam’ın Kahvesi’nde kahve içmek Bozcaada gezisinin ritüellerinden biridir.

Adres: Cumhuriyet, Çınarlı Çarşı Cd. No:70, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Salhane

Salhane, Bozcaada’da yapılabilecek olan birçok aktivitenin bir arada bulunduğu yerdir. Dileyen tatilciler Salhane koyunda denize girebilir dileyenler ise restoranda keyfi yemekler yiyebilirler. Akşam saatlerinde başlayan canlı müzik ile tatilciler dans edebilir ve keyifli saatler geçirebilirler. Salhane özellikle araçsız gelen ve yakın civarda denize girmek isteyen tatilcilerin sıkça tercih ettiği yerlerden biridir. Merkezden yürüyerek Salhane’ye gelinebilir. Küçük bir yer olduğundan adanın yoğun dönemlerinde Salhane’de yer bulmak zor olabilir. Ancak kış aylarında adayı kaplayan sakinlik Salhane’ye de yansır. 

Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkez Müzesi

Bozcaada Müzesi, sergilenen parçalar ile her geçen gün genişleyen ve yerli yabancı herkesin ilgisi çeken bir yerdir. Yunan ve Türk halkı arasında barış yayılmasını sağlaması ile müze UNESCO’dan ödül alarak adını dünyaya duyurmuştur. Müzede, Bozcaada’nın eski fotoğraflarını, Osmanlı dönemine ait objeleri, Çanakkale Savaşı’ndan kalan malzeme ve belgeleri, Bozcaada’nın geçmişine ait hikaye anlatımlarını bulmak mümkündür. Şarapçılık ile ünlü olan adanın bu ününün nereden geldiğine yönelik aletlere ve belgelere müzede yer verilmiştir. Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkez Müzesi, Bozcaada’ya yönelik bilgi sahibi olmak ve adanın geçmişine yönelik bir yolculuğa çıkmak isteyen herkesin görmesi gereken bir yerdir. 

Adres: Cumhuriyet, Lale Sok. No:7, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Akvaryum Plajı

Bozcaada'nın en sevilen plajlarından biri Akvaryum Plajı’dır. Geniş bir koy olmamasına rağmen yoğun ilgi gören yerlerden biridir. Bu ilginin temelinde plajın gerçekten mükemmel bir denize ev sahipliği yapması yer alır. Akvaryum Plajı özellikle dalışçıların ilgisini çeken bir yerdir. Çok fazla deniz canlısına ev sahipliği yapması plajın adının akvaryum olmasını sağlar. Akvaryum plajında tesis bulunmamaktadır. Bundan dolayı bölgeye gelen tatilcilerin hazırlıklı bir şekilde gelmesi önerilir. Bazı doğaseverler Akvaryum Plajı’nda kamp yaparak, tüm gün koyun güzelliklerinin tadını çıkarır. Akvaryum Plajı’na özel araç ile ulaşmak mümkündür. Tatilciler araçların park edilmesi ardından kısa bir yürüyüş ile nefes kesen bir denize ulaşır. Akvaryum Plajı tekne turlarının da vazgeçilmez adreslerinden biridir. Dileyen tatilciler günübirlik katılacakları tekne turlarıyla de Akvaryum Plajı’nı keşfedebilirler.

Ayazma Plajı

Bozcaada'nın bir diğer meşhur plajı ise Ayazma Plajı’dır. Ayazma halka açık bir plajdır. Plajda bulunan tesisler sayesinde dileyen tatilciler bu tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir. Geniş bir kumsala ev sahipliği yapıyor olması çocuklu aileler tarafından da tercih edilen bir yer olmasını sağlar. Bozcaada'nın eşsiz denizini keşfetmek ve konforlu bir gün geçirmek isteyenler için Ayazma Plajı ideal bir adrestir. Plaj çevresinde bulunan restoranlarda lezzetli yemekler yenilebilir ve tüm gün Ayazma bölgesinde geçirilebilir. Ayazma Plajı’na şahsi araçlar veya merkezden kalkan minibüslerle ulaşım sağlamak mümkündür.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü