Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege Bölgesi’nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Bozcaada, özellikle son yıllarda oldukça ilgi görmektedir. Bozcaada tertemiz, berrak ve turkuaz rengindeki koyları ile ön plana çıkmaktadır. Bozcaada’nın koyları her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Denize girilecek sakin yerler açısından oldukça zengin olan Bozcaada’nın koylarında keyifle yüzmek ve güneşlenmek mümkündür.

Bozcaada’nın popüler plajlarına göre çok daha sakin olan Bozcaada koyları, sessizlik ve sakinlikten hoşlanan kişilerin tercihi olmaktadır. Bozcaada’nın en güzel koyları arasında; Beylik Koyu, Akvaryum Koyu, Tuzburnu Koyu, Tekirbahçe Koyu, Ayana Koyu, Katranbolu Koyu ve Poyraz Limanı Koyu bulunmaktadır. Bozcaada’ya konaklamalı veya günübirlik gelen misafirler Bozcaada koylar haritası üzerinden kendilerine en yakın koyu tercih edebilmekte ve keyifli bir gün geçirebilmektedirler. 

Beylik Koyu

Beylik Koyu, Ayazma Plajı ile Akvaryum Koyu arasında yer almaktadır. Tertemiz denizi ile hem yerli hem de yabancı misafirlerin tercih ettikleri Beylik Koyu, Bozcaada’nın en popüler koyları arasında bulunmaktadır. Beylik Koyu’nun çevresinde herhangi bir kafe ve restoran bulunmadığı için misafirlerin tedarikli gelmelerinde fayda bulunmaktadır. Koy bünyesinde herhangi bir işletme bulunmadığı için şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de yer almamaktadır. Sarı renkte, incecik kumları ile meşhur olan bu güzel koy, Bozcaada’nın diğer meşhur plajlarına göre çok daha sakin olmaktadır. Deniz suyu sıcaklığı ise Bozcaada’nın diğer plaj ve koylarına göre daha yüksektir. Beylik Koyu’na ulaşımlar ise Ayazma Plajı’nın yan tarafında yer alan patika bir yol üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Koya girişlerde misafirlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Tuzburnu Koyu

Bozcaada denildiğinde akla gelen ilk koylardan biri de Tuzburnu Koyu olmaktadır. Bozcaada merkezine en uzak koylardan biri olan Tuzburnu Koyu, rüzgar güllerinin olduğu kısımda yer almaktadır. Ancak yaz sezonu da dahil olmak üzere yılın her dönemi oldukça lodos rüzgarlarına maruz kalan Tuzburnu Koyu’nun denizi oldukça dalgalıdır. Bu nedenle çocuklu aileler için uygun değildir. Tuzburnu Koyu genellikle sakin olmaktadır. Huzurlu bir ortamda keyifle yüzmek ve güneşlenmek isteyen kişilerin tercih edebilecekleri Tuzburnu Koyu içerisinde herhangi bir işletme yer almamaktadır. Duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkanı yoktur. 

Tuzburnu Koyu misafirleri koya giriş yapmadan önce yeme ve içme ihtiyaçlarını dışardan temin edebilirler. Bakir doğası ile ön planda olan Tuzburnu Koyu’na ulaşımlar özel araçlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Özel araç imkanı olmayan misafirler ise ada merkezinden hareket eden dolmuşlar ile koyun yakınına kadar ulaşım sağlayabilmektedirler. Tuzburnu Koyu’nun yanında yer alan Batı Burnu Feneri ise koy ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Tekirbahçe Koyu

Bozcaada’nın en temiz denizlerinden birine sahip olan Tekirbahçe Koyu, sessizlik ve huzur arayışı olan kişilerin tercih ettiği koylardan bir tanesidir. Tekirbahçe Koyu tertemiz, berrak ve turkuaz rengindeki denizi ile ön plandadır. Tekirbahçe Koyu’na girişlerde Bozcaada misafirlerinden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak Tekirbahçe Koyu’nda birkaç tesis ve otelin özel bölümü bulunmaktadır. Bozcaada misafirleri istedikleri takdirde bu tesis ve otellerin işletmelerinden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Koy bünyesinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle Bozcaada misafirleri Tekirbahçe Koyu’na giriş yapmadan önce yiyecek ve içecek temin edebilirler. 

Tekirbahçe Koyu’nun denizi genellikle dalgasız ve sakindir. İnce kumlardan oluşan kumsal alanı ise çocuklu aileler için son derece uygundur. Tekirbahçe Koyu’nun girişi büyük taşlardan oluştuğu için Bozcaada misafirleri yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. Tekirbahçe Koyu’na ulaşımlar ise Poyraz Limanı kıyısından yürüyerek yapılabildiği gibi aynı zamanda özel araçlar ile ana yoldan sapılan patika üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Tekirbahçe Koyu, Bozcaada misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken koylar arasında yer almaktadır. 

Ayana Koyu

Bozcaada’nın en güzel koylarından biri olan Ayana Koyu, Akvaryum Plajı’nın yanında bulunmaktadır. Kalabalıktan hoşlanmayan kişilerin tercih edebileceği bu güzel koy, yaz sezonunda bile oldukça sakin olmaktadır. Son derece bakir bir koy olduğu için Ayana Koyu çevresinde herhangi bir işletme yer almamaktadır. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcut değildir. Ayana Koyu misafirleri istedikleri takdirde yanlarında deniz sandalyelerini ve şemsiyelerini getirebilirler. Ayana Koy çevresinde restoran ve kafe bulunmadığı için misafirlerin tedarikli gitmeleri faydalı olmaktadır. Ayana Koyu’na girişlerde ücret alınmamaktadır. Ulaşımlar ise Bozcaada merkezinden yaklaşık olarak 10 dakikalık yolculuklar ile gerçekleştirilebilmektedir. Vadi yamaçlarının arasında yer alan gizli cennet olan Ayana Koyu, hem yüzmek hem güneşlenmek için son derece uygundur. 

Katranbolu Koyu

Bozcaada’nın en güzel koylarından biri olan Katranbolu Koyu, Bozcaada’nın en sessiz ve sakin koyları arasında yer almaktadır. Katranbolu Koyu genellikle kampçıların ilgi gösterdiği bir koy olmakla birlikte yüzmek ve güneşlenmek için de en uygun koylardan biridir. Katranbolu Koyu bünyesinde şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. Girişlerde misafirlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Koy içerisinde kafe ve restoran yer almamaktadır. Adanın en huzurlu koylarından biri olan Katranbolu Koyu’na ulaşımlar ise merkezden kolaylıkla yapılabilmektedir. 

Poyraz Limanı Koyu

Poyraz Limanı Koyu Bozcaada’nın en meşhur koylarından biridir. Bozcaada merkezine en yakın koylardan biri olduğu için her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından tercih edilmektedir. Çanak şeklindeki yapısı nedeni ile rüzgarın en şiddetli olduğu dönemlerde bile son derece korunaklı bir koy olan Poyraz Limanı Koyu, tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkmaktadır. Poyraz Limanı Koyu, Bozcaada’nın diğer plaj ve koylarına göre çok daha sakindir. Bu nedenle huzurlu bir şekilde güneşlenmek ve yüzmek isteyen Bozcaada misafirlerinin tercih sebebi olmaktadır. 

Poyraz Limanı Koyu içerisinde herhangi bir işletme yer almamaktadır. Bu nedenle şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunmamaktadır. Bozcaada misafirleri istedikleri takdirde yanlarında deniz sandalyelerini ve şemsiyelerini getirebilirler. Poyraz Limanı Koyu’na girişlerde misafirlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Poyraz Limanı Koyu’nun denizi oldukça sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler tarafından tercih edilebilir. Deniz suyu sıcaklığı Bozcaada’nın diğer koylarına göre daha sıcaktır. Ulaşımlar ise Bozcaada merkezinden yaklaşık olarak 15 dakikalık yürüyüşler ile kolaylıkla yapılabilmektedir. 

Akvaryum Koyu

Bozcaada’nın akvaryumu andıran koyu olan Akvaryum Koyu, her yıl yerli ve yabancı misafirlerin ilgi gösterdikleri koylar arasında yer almaktadır. Akvaryum Koyu’nun denizi genellikle dalgasız ve sakindir. Kumsal alanı ise kumluk ve taşlık yapıdan oluşmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkan Akvaryum Koyu bünyesinde işletme yer almamaktadır. Misafirler yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirebilirler. Akvaryum Koyu’nda işletme bulunmadığı için şezlong ve şemsiye imkanı da bulunmamaktadır. Turkuaz rengindeki denizi ise doyasıya yüzmek isteyenler için oldukça uygundur. Bozcaada’nın diğer popüler plajlarına göre daha sakin bir koy olan Akvaryum Koyu’na ulaşımlar özel araçlar ile yapılabildiği gibi aynı zamanda ada merkezinden hareket eden dolmuşlar ile de gerçekleştirilebilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü