Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Çanakkale’nin gözde yerlerinden biri olan Bozcaada, doğal güzellikleri, gezilecek yerleri ve plajları ile dikkat çeken bir yerdir. Bozcada plajları, mavinin birçok tonunu bir arada bulundurarak görenlerde hayranlık uyandırır. “Bozcaada'da nerede denize girilir?” araştırması yapan tatilciler, her biri ayrı güzelliğe sahip olan plajları ile birden fazla seçeneğe sahiptir. Bozcaada’da her isteğe uygun bir plaj bulmak mümkündür. Bozcaada’da yeşilin ve mavinin iç içe olduğu koylar bulunurken, kayalar üzerinden atlanarak ulaşılan bakir koylar da vardır. Doğa ile baş başa vakit geçirmek aynı zamanda küçük bir maceraya çıkmak isteyen kişiler bu koylara yönelir. Ailecek tatile gelmiş ve çocukları ile rahatça denize girmek isteyen tatilciler ise Bozcaada halk plajları seçeneklerini değerlendirir. 

Yılın her mevsiminde ziyaretçi ağırlayan ada özellikle bahar ve yaz aylarında yoğun ilgi görür. Çanakkale’nin soğuk sularında serinlemek ve keyifli bir deniz tatili yapmak için Bozcaada ideal bir yerdir. Her biri ayrı bir güzelliğe sahip olan Bozcaada plajları ise Bozcaada’nın akıllarda kalıcı bir yer edinmesini sağlar.

Ayazma Plajı

Bozcaada en güzel plajları denildiğinde akla gelen ilk yer Ayazma Plajı’dır. Ayazma Plajı, adanın en meşhur plajıdır. Geniş bir koy olması ve koyda tesisler bulunması sayesinde dileyenler tüm günlerini Ayazma ’da rahatça geçirir. Tesislerden şemsiye ve şezlong kiralamak mümkündür. Plaja şahsi araçlarla ulaşılabildiği gibi merkezden kalkan dolmuşlarla da ulaşım sağlanabilir. Yaz sezonunda oldukça kalabalık bir plajdır. Günün erken saatlerinde gidilmediğinde şezlong bulmak zor olabilir. Ayazma Plajı’nın kumsalı olması ve denizin başlangıçta sığ olması çocuklu aileler tarafından da tercih edilmesini sağlar. Ayazma Plajı, Bozcaada’ya gelen herkesin mutlaka görmesi gereken plajlardan biridir. 

Akvaryum Koyu

Bozcaada plajları isimleri incelenirken Akvaryum Koyu dikkat çekebilir. Birçok sahil bölgesinin kendine ait bir akvaryum koyu bulunurken, Bozcaada Akvaryum Koyu bu ismin gerçekten de hakkını verir. Adanın en güneyinde bulunan bu koy, bakirliği ile sevilen bir yerdir. Akvaryum Plajı’nda herhangi bir tesis veya işletme yoktur. Bundan dolayı bu koya gelirken tatilcilerin gündelik ihtiyaçlarını yanında getirmesi önerilir. Bakirliği ve masmavi denizi ile sevilen bir yer olan Akvaryum Koyu, deniz canlılarını incelemeyi sevenlerin de seveceği bir yerdir. Günün erken saatlerinde gelindiğinde rengarenk balıklarla birlikte yüzmek tatilcilerin unutulmaz bir an yaşamasını sağlar. Koyun denizi taşlık olduğundan tatilciler deniz ayakkabılarını getirmeyi unutmamalıdır. Akvaryum Koyu, Bozcaada tekne turlarının da vazgeçilmez adreslerinden biridir. 

Habbele Plajı

Bozcaada plajları arasında popüler olan bir diğer yer ise Habbele Plajı’dır. Özellikle, adanın yoğun dönemlerinde Ayazma’dan sonra en çok rağbet gören yer Habbele Plajı’dır. Plajın bir bölümünde şezlong ve şemsiye kiralanabilecek tesisler bulunurken, diğer kısmında ise kişilerin kendi şemsiyelerini kurabileceği bir alan yer alır. Kum ve taş ile karışık olan denizi, yaz günlerinde serinlemek için idealdir. Habbele Plajı’na Bozcaada merkezden kalkan dolmuşlar ile ulaşım sağlanabilir. Dileyen tatilciler ise kendi araçlarıyla da rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilir. Habbele Plajı’nın düz bir girişe sahip olması ve engelliler için otoparkı bulunuyor olması da tercih edilirliğini arttırır. Bu sayede engelli tatilciler de rahatça deniz keyfi yapabilirler.

Sulubahçe Plajı

Bozcaada plajları isimleri sıralandığında bir diğer ilgi çeken yer ise Sulubahçe Plajı’dır. Ayazma Plajı ile oldukça yakın olan bu yer, bakirliği ile dikkat çeker. Ayazma’nın yoğunluğu ardından plajda hiçbir tesis bulunmaması sakin bir gün geçirmek isteyen tatilcilerin ilgi odağı olmasını sağlar. Dileyen tatilciler kendi şemsiye ve sandalyelerini getirerek tüm günlerini burada geçirebilirler. Sulubahçe Plajı’nda taş ve kum karışıktır. Başta sığ olan denizi açıldıkça derinleşir. Denize girerken taşların engel oluşturmaması için tatilcilerin yanlarında deniz ayakkabısı getirmesi önerilir. Sulubahçe Plajı’na inen yol düzenlenmiş bir yol değildir. Bundan dolayı şahsi araçlarla inerken temkinli olunması gerekir. Sulubahçe genellikle kampçılar tarafından tercih edilen, doğa ile iç içe vakit geçirmeyi sevenlerin hayran kaldığı bir plajdır. 

Ayana Koyu

Bozcaada’nın plajları arasında kum bir plaj ve bakirelik arayanların seveceği yerlerden biri Ayana Koyu’dur. Sığ denizi ile dikkat çeken bu yer özellikle çocuklu aileler tarafından sevilen bir yerdir. Bozcaada'nın yoğun dönemlerinde kalabalıktan kaçmak isteyen kişiler için de ideal bir adrestir. Koyda herhangi bir tesis bulunmadığından koy günümüzde de bakirliğini sürdürmeye devam eder. Ancak bu özelliği nedeniyle tüm günlerini Ayana Koyu’nda geçirmek isteyen tatilcilerin ihtiyaçları yönünden hazırlıklı gelmesi gerekir. Ayana Koyu’na şahsi araçlarla ulaşım sağlanabildiği gibi merkezden kalkan minibüsler ile de ulaşılabilir. Sakin bir Bozcaada günü geçirmek isteyenler isteklerini geniş ve uzun bir plaja sahip olan Ayana Koyu’nda gerçekleştirebilir. 

Adres: Alaybey, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Beylik Koyu

Tepeden görüntüsüyle göz kamaştıran Beylik Koyu, Ayazma Koyu’nun öbür yanında bulunur. Beylik Koyu Bozcaada’nın dünya genelinde bilinmesini sağlayan koylardan biridir. 2015 yılında koyda karaya oturan Mercy God adlı gemi enkazı çok sayıda turistin ilgisini çekmiştir. Ancak günümüzde enkaz koyda bulunmamaktadır. Geminin metallerinin paslanmasıyla koy ekosistemi zarar görmeye başladığından enkaz 2019 yılında kaldırılmıştır. Enkazın kaldırılması koyun popülaritesini azaltmamış aksine doğa severlerin daha çok tercih etmesini sağlamıştır. Beylik Koyu’na merkezden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlanabilir. Dileyen tatilciler ise koya şahsi araçları ile gelebilirler. Geniş kumsalı ve masmavi deniziyle unutulmaz bir gün geçirmek isteyenler için Beylik Koyu önerilen adreslerden biri olacaktır. 

Salhane

Bozcaada merkez plajları denildiğinde akla gelen ilk adres Salhane’dir. Salhane, Bozcaada merkeze son derece yakın olan bir mekandır. Mekânın kendine ait olan iskelesinden gün içerisinde denize girilebilir. Mekânın sağladığı şezlong ve şemsiyeler kiralanarak Bozcaada Kalesi manzarası eşliğinde rahat bir gün geçirilebilir. İskelenin merdivenlerinden sığ bir denize giriş yapılır. Dileyen tatilciler yüzerek iskeleden açılarak daha derin sularda da yüzebilirler. İskeleden inildiğinde ilk başta deniz sığdır ve denizin zeminini kayalıklar oluşturur. Bu sebeple deniz kestanelerinden korunmak veya kayalıkların ayağa batmaması adına denize deniz ayakkabısıyla girilmesi önerilir. Salhane lezzetli yemekleri ve keyifli kokteylleri ile de dikkat çeken bir yerdir. Dileyen tatilciler dilerlerse akşam yemeklerini de burada yedikten sonra otellerine dönebilirler. Akşam saatlerinde başlayan canlı müzik ile Salhane, günün her saatinde yoğun ilgi gören bir mekandır. Adanın yoğun dönemlerinde mekanda yer bulunamayabilir. 

Adres: Cumhuriyet, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Tuzburnu Koyu

Tuzburnu Koyu, Bozcaada’nın bir diğer simgesi olan Tuzburnu Feneri’nin bulunduğu yerdir. Fenerin çevresinde bulunan kumsaldan denize girmek mümkün olup sakin bir gün geçirmek isteyenler Tuzburnu Koyu’nu tercih ederler. Koyun belirli bir kısmında işletme bulunmazken ada merkezine doğru ilerlenmesi halinde 2 adet tesis bulunabilir. Dileyen tatilciler bu tesislerin şezlong ve şemsiyelerinden yararlanabilir ve restoran bölümünde lezzetli yemekler yiyebilirler. Tuzburnu Koyu’na şahsi araçlarla ulaşmak mümkündür. Araçsız tatilciler ise merkezden kalkan minibüslerle koya ulaşım sağlayabilir. Tuzburnu Koyu, sakin ve keyifli bir gün geçirmek isteyenler için Bozcaada’nın görülmesi gereken plajlarından biridir. 

Adres: Alaybey, 17680 Bozcaada/Çanakkale 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü