Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege’nin incisi İzmir’in en özel köşelerinden biri olan Çeşme Yarımadası, sunduğu doğal güzelliklerle eşsiz bir yer. Sakız ağaçlarının kokusunun zeytin ağaçlarının kokusuna karıştığı, yılın dört mevsimi keyifli bir havası olan Çeşme’nin adının kökeni su kaynaklarının bölgede yoğun olmasından geliyor. Sahil kasabası konumundan Türkiye’nin tatil merkezi olmaya uzanan Çeşme’de, yeşil ve mavinin iç içe geçtiği bir ortam var. Ege’nin doğal güzelliklerini, Akdeniz ikliminde yaşatan Çeşme doğal güzellikleri ile keşfedilmesi gereken bir yer.

Tertemiz masmavi koyları, göz alıcı limanı ve sapsarı ince kumları ile öne çıkan Çeşme, İzmir merkezine yakın olması ve kolay ulaşım sağlanabilmesi ile, doğal güzelliklerin rahat bir şekilde keşfedileceği bir tatil beldesi. Aynı zamanda enfes kahvaltı mekanları ile güne güzel başlanılmasına olanak sağlarken, enfes restonları ile de meşhur Çeşme lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Yunanistan’ın Sakız Adası’nın karşısında yer alan Çeşme’de harika bir günbarımı sunan koylar, doğanın mucizelerine tanık olacağınız şifalı termak kaynaklar öne çıkıyor. Çamur banyosu gibi aktivitelerin yer aldığı bölgede, keşfedilecek birçok harika doğal hazine mevcut. Her adımda tertemiz ve huzurlu havayı hissetmenin mümkün olduğu Çeşme’de mavi ve yeşilin kavuştuğu doğal güzellikler, tatilin en güzel anlarını oluşturuyor. 

Plajların, koyların, tarihi yerlerin, yürüyüş ve trekking için tercih edilebilecek parkurların bulunduğu Çeşme, rengarenk sokaklarında her akşam hareketli ve keyifli bir yaz enerjisi sunmasının yanında doğal güzellikleriyle de görülmesi gereken bir yer. Ege ve Akdeniz’in kavuştuğu masmavi sulara nazır yemyeşil ormanları ile Çeşme, İzmir’in en güzel ilçelerinden biri. Çeşme doğal güzellikleri, Ege tatilinde görülecek yerler listesine eklenmesi gereken birçok özel köşe barındırıyor. Tatil cenneti Çeşme’da Ege manzarasının keyfine varabileceğiniz birbirinden harika mekanlar turistlerin ilgisini çekiyor. İzmir tatilinde, Çeşme’de görülmesi gereken doğal güzellikler listesi, deneyimlemeniz gereken müthiş adresler içeriyor. İşte Çeşme’nin en iyi doğal güzellikleri.

Altınkum Plajı

Çeşme’nin en ünlü plajlarının başında gelen Altınkum, içinde harika bir plajın yanı sıra beach club tesislerini ve bir kamp alanını da barındırıyor. Halk plajı kısmı da olan Altınkum, İzmirlilerin en çok tercih ettiği Çeşme plajlarından. İnce ve sapsarı kumları ile ünlü plaj uzun bir hatta sahip. Günbatımı manzarasının harika bir ortam sunduğu Altınkum, Çeşme doğal güzellikleri içinde görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 500 metre uzunluğunun yanı sıra, 15 metre de genişliği olan Altınkum Plajı’nın adı, sapsarı altın rengi kumundan geliyor. Çeşme’nin diğer plajlarında olduğu gibi suyun soğuk olduğu Altınkum’da deniz sığ başlıyor ve yavaş bir şekilde derinleşiyor. Ücretsiz halk plajı olan Altınkum, keyifle zaman geçirilebilecek bir Çeşme plajı.

Kleopatra Koyu

Alaçatı’ya yakın bir konumda olan Kleopatra Koyu, aynı zamanda Güvercinlik Koyu adıyla da biliniyor. Kleopatra Koyu’nun eşsiz doğal güzelliğini veren ince ve sapsarı kumları, keyifle denize girme fırsatı sunuyor. Kayalıklarla çevrelenmiş koyda sakin bir ortamda denize girilebilir. Herhangi bir restoran ya da işletmenin yer almadığı koy, iyi bir şekilde korunuyor. Alaçatı’dan Ovacık yönüne doğru ilerlerken yol üzerinde kalan koy, sakin yapısıyla öne çıkıyor. Özpamir Sitesi’nin alt kısmında yer alan Kleopatra Plajı, çevrelendiği dik kayalıkların gölge yaptığı, sakin ortamı ile öne çıkan bir plaj. Denize gelenler için şemsiye ve şezlong gibi hizmetlerin sunulduğu Kleopatra Plajı’nda, aynı zamanda soyunma kabini de yer alıyor. Birçok endemik bitki türünün de yer aldığı plajda, kum zambakları koruma altında. Buna ek olarak bölgede mangal yapmak da yasak. 

Ilıca Plajı

Çeşme, birçok doğal güzelliği barındıran eşsiz bir bölge. Bununla birlikte, Çeşme dendiğinde ilk akla gelenler harika plajlar. Çeşme’nin en ünlü plajlarından olan Ilıca Plajı, 2 kilometreye varan uzunluğa sahip. Bir halk plajı olan Ilıca’da şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor. Sığ bir denizi olan Ilıca, turkuaz suyu ile Kaputaş ya da Ölüdeniz’i andıran bir plaj. İnce beyaz kumları harika bir ortam yaratan Ilıca Plajı, Çeşme ile özdeşleşmiş rüzgarıyla da ünlü. Sakin bir koy olan Ilıca Plajı, Mayıs ve Eylül ayları arasında görülebilir. Mavi bayraklı çeşme plajlarından biri olan Ilıca, Altınkum’un aksine sıcak bir suya sahip. Çocuklu aileler, Ilıca Plajı’nı hem derinleşmemesi hem de sıcak suya sahip olması açısından tercih ediyor. 

Delikli Koy

Çeşme’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Delikli Koy, Çeşme merkezine yakın ve kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Çeşme merkezdeki plajlara göre daha sakin olan Delikli Koy’un adı, kıyıda yer alan kayaların delikli olmasından geliyor. Doğal bir ortam sunan Delikli Koy’da diğer büyük plajlar gibi kafeterya tarzında tesisler yer almıyor. Bununla birlikte, su gibi temel ihtiyaçlar için koyda yer alan bir büfeyi tercih edebilirsiniz. Beyaz kayalar tarafından çevrelenmiş Delikli Koy, suyun her zaman berrak ve temiz olduğu bir alan. Ücretsiz bir halk plajı olan Delikli Koy, Çeşme’nin denizini, doğal güzelliğini sakin bir ortamda yaşamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir adres. Delikli Koy, minibüs ya da otobüs gibi toplu taşıma araçları ile gidilebilen bir yer değil, bu nedenle özel araçla gelinebilir.

Aya Yorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu, Çeşme merkezine araçla yaklaşık 20 dakikalık mesafede bulunuyor. Eşsiz doğal güzelliği ile harika bir manzaraya sahip olan Aya Yorgi Koyu, aynı zamanda birçok önemli beach club’ın ve eğlence merkezinin de yer aldığı bir yer. Yaz aylarında çok tercih edilen Aya Yorgi Koyu, Ege Denizi’nin serinliğini hissetmek isteyenler için görülmesi gereken bir yer. Sığ ve güzel bir denizi olan Aya Yorgi, yaz aylarında kalabalık bir ortama sahip. Dalyan bölgesinin popüler koyu olan Aya Yorgi, turkuaz suyu ile Kaputaş’ı andıran bir doğal güzellik. Aya Yorgi Koyu geniş bir hatta sahip ve burada birçok işletme var. Sole Mare, Yuzu, Cove ve Om Paparazzi, Çeşme Aya Yorgi’de popüler olan beach club işletmelerinden. 

Sakızlı Koy

Çeşme koyları içinde, alternatiflerine göre sakin bir ortam sunan Sakızlı Koy, masmavi turkuaz suları ile ünlü bir yer. Manzarasının eşsiz olduğu Sakızlı Koy, kalabalık yerine sakin ortamı tercih edenlerin tercih ettiği bir doğal güzellik. Dalyanköy bölgesinin en sevilen koylarından biri olan Sakızlı Koy, durgun denizi nedeniyle çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor. Kendine has doğası, Ege atmosferinin tüm güzelliklerini yansıtan atmosferi ile öne çıkan Sakızlı Koy’da aynı zamanda birçok restoran işletmesi de yer alıyor. Koyu ziyaret edenler, Ege’nin lezzetli balıklarını tatma fırsatına da sahip. 

Boyalık Koyu

Sakin ve turkuaz sularının insanı büyülediği Boyalık Koyu, Çeşme’nin en popüler doğal güzellikleri arasında. İlçenin merkezine çok yakın konumda olan Boyalık Koyu, temiz suyu, ince kum plajı ile sığ yapısı ile öne çıkıyor. Denizde yüzerken, yanıbaşınızda yüzen balıkların görülebildiği bir berraklığa sahip koy, ücretsiz girilebilen bir halk plajı. Plajda, şezlong ve şemsiye için ek bir ücret ödemek gerekiyor. Balıklı Koy’da, aynı zamanda çeşitli su sporları da yapılabiliyor. Kilometrelerce uzanan uzun bir hatta sahip olan Boyalık Koyu, sessiz sakin bir ortamda denize girmek, aynı zamanda Çeşme’nin huzurlu havasını solumak için ideal. Boyalık Koyu, ücretsiz bir halk plajı olmasına karşın, koyda çeşitli ücretli beach club işletmeleri de yer alıyor. 

Çeşme Ilıcaları

İsminin kökeni birçok doğal su kaynağı barındırmasından gelen Çeşme’de, ılıca ve kaplıca sularının yer aldığı doğal güzellikler ilgi görüyor. Çeşme merkeze 5 kilometre mesafedeki Çeşme Ilıcaları en çok tercih edilen doğal güzellikler arasında. Romatizma ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlık için iyi geldiği söylenen şifalı suya sahip Çeşme ılıcaları, 60 derece varan su sıcaklığı ile dört mevsim tercih edilebilecek bir yer. Mineral açısından zengin olan Çeşme Ilıcaları’nda, termal suların içeriğinde kalsiyum, sodyum klorür yer alıyor. Bu da insan vücudunda birçok rahatsızlığa karşı etkili yönü ile biliniyor. Çeşme ılıcaları, sonbahar ve kış döneminde ilgi çekiyor. 

Şifne Körfezi

Kaplıcaları ile ünlü Çeşme’de, asırlardan bu yana insanların uğrak noktası olan Şifne Körfezi, doğal kaplıca keyfinin yaşanabileceği diğer bir adres. Çamur banyosu ile ünlü olan Şifre Körfezi’nde, şifalı su ve çamurun birçok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir. Mineral açısından çok zengin olan bölge, eklem rahatsızlıkları, egzama ya da romatizma sorunu olan turistler tarafından tercih ediliyor. Çeşme Yarımadası’nda, hem sunduğu doğal güzellik hem de mineral yönünden zengin şifalı suyu ile öne çıkan Şifne, Ege genelinde termal su konusunda en çok tercih edilen bölgeler arasında. Kumsal kısmı denize girmek için çok müsait olmayan ve genel olarak taşlı, yosunlu bir bölge olan Şifne daha çok termal suyu ve çamur banyosu ile öne çıkan bir doğal güzellik.

Germiyan Ildırı

Ege’ninin incisi Çeşme’da, doğasını korumayı başarmış köyler harika bir ortam sunuyor. Bu deniz kenarı köyler arasında Germiyan Ildırı da yer alıyor. Sakin bir köy olan Ildırı, Roma döneminin izlerine bugün bile rastlamanın mümkün olduğu bir yer. Eşsiz doğası ve harika manzarası ile turistlerin uğrak noktalarından olan Ildırı’da, Litri adında bir eski Rum köyü yer alıyor. Buna ek olarak bir kilise ve tapınak da Ildırı’da bulunuyor. Germiyanoğulları’na uzanan tarihi ile, her adımda geçmişten izler bulmanın mümkün olduğu bölge, şirin köy evleri, duvar resimleri yer alıyor. Bölgede, Ege ve Rumeli kültürünün iç içe geçtiği bir ortam yer alıyor.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü