Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ege’nin incisi İzmir’in önemli tatil merkezi Çeşme, yapılacak birçok şey, görülecek birçok doğal güzellik sunuyor. Renkli bir kültüre sahip olan Çeşme’nin neyi meşhur sorusu, yanıtı oldukça zor bir soru. Çeşme’nin nesi meşhur dendiğinde lezzetine doyum olmayan yemekleri, her yıl yüz binlerce turisti çeken özel doğal güzellikleri ilk akla gelenler arasında. Sakız ağaçlarının kokusu ile zeytin ağaçlarının kokusunun birbirine karıştığı Çeşme neyi ile meşhur dendiğinde, eşsiz manzaraya sahip bölgeleri ilk akla gelen seçenek.

Çeşme’de meşhur olan şeyler arasında, en popüler adreslerin başında gelen Alaçatı var. Yüzlerce restoranın, beach club’ın ve bölgeyle özdeşleşmiş şirin yel değirmenlerinin yer aldığı Alaçatı, son yıllarda Çeşme’nin önüne geçecek kadar popüler oldu. Alaçatı’nın meşhur olan ve öne çıkan yönlerine bakarsak, rengarenk dizayn edilmiş şirin ve butik mekanları ilk sırada geliyor. Kafelerin, restoranların ve yeni nesil meyhanelerin popüler olduğu Alaçatı, Çeşme’nin en özel köşeleri arasında.

Çeşme, doğal güzellikleriyle de adından söz ettiren bir yer. Altın sarısı kumlara sahip plajları ile meşhur Çeşme’de, Altınkum Plajı ve Boyalık Plajı en çok ilgi gören adresler arasında. Çeşme’nin hem doğal hem de tarihi yönüyle öne çıkan 6000 yıllık sakız ağacı da, Çeşme’nin nesi meşhur diyenler için iyi bir yanıt. Tatilde birçok etkinlik sunan Çeşme’de, yapılacak etkinlikler arasında en çok öne çıkanlar günlük tekne turu. Bununla birlikte, rüzgarlı bir bölge olan Çeşme yarımadasında rüzgar sörfü gibi etkinlikler yapmak da meşhur. Çeşme’nin tarihi ve kültürel zenginlikleri, turistlerin ilgi gösterdiği zenginliklerden. Bölgenin en meşhur tarihi mirasları arasında Eritrai Antik Kenti yer alıyor. Bununla birlikte bölgenin en meşhur mimari simgelerinden biri, merkezde bulunan Çeşme Kalesi. 

Alaçatı yel değirmenleri

Çeşme’nin en popüler merkezlerinden biri olan Alaçatı, ilçenin simgesi oldu. Türkiye’nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur. Çeşme genel olarak rüzgar alan bir bölge ve Alaçatı da aynı şekilde rüzgarın sert hissedildiği bir yer. Alaçatı’nın hemen girişinde, yüksek bir bölgede yer alan yel değirmenlerinin tarihi 150 yıla dayanıyor ve Osmanlı döneminde buğday öğütmek için kullanılan yel değirmenleri bugün hala ayakta. Alaçatı’nın simgesi haline gelen yel değirmenleri, turistlerin fotoğraf çekilmek için tercih ettikleri bir yer. Alaçatı’da aynı zamanda yel değirmenleri ile ilgili birçok hediyelik eşya bulmak da mümkün. 

Çeşme Kalesi

Çeşme’nin en özel noktalarından biri olan Çeşme Kalesi, Çeşme’nin neyi meşhur sorusunun yanıtlarından biri. Osmanlı döneminde, Çeşme özel ve tehdit altında bir yerdi, bu nedenle Çeşme Kalesi inşa edildi. Denize ve kente hakim bir konumda olan Çeşme Kalesi günümüze kadar iyi bir şekilde korunmayı başardı. Daha önce Osmanlı Rus savaşı başta olmak üzere birçok önemli savaşlar görmüş ve bu dönemlerde ciddi hasarlar almış olan Çeşme Kalesi, restore edilerek turizme açılmış bir yer. Çeşme Kalesi ziyaret edildiğinde, kale bünyesine yer alan arkeoloji müzesi de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Geçmişte silah müzesi olarak da hizmet veren müzede, Roma döneminden kalma eserlerin yanı sıra Osmanlı Rus savaşından kalma yapılar da bulunuyor. 

Erythrai Antik Kenti

Ildır’da merkezde yer alan Erythrai Antik Kenti, Çeşme tarihinin en özel bölgelerinden biri. Anlamı, rengi kızıl olan toprağından gelen Erythrai Antik Kenti’nin kökeni milattan öncesine dayanıyor. Çeşme tatilinde, kültürel ve tarihi bir keşif yapmak için ziyaret edilmesi gereken Erythrai’de Ege’nin en eski izlerine ulaşmak mümkün. Erythrai tarihte birçok kaynakta yer alan bir yer ve harika manzarası, ünlü filozof Platon’un kitaplarına dahi girmiştir. 1960’lı yıllarda yapılan bir kazının ardından ortaya çıkarılan Erythrai Antik Kenti’nde birçok eser günümüzde görülebiliyor. Ayakta kalmayı başarabilen eserler arasında antik tiyatro ve tapınak da yer alıyor. 

Sakız Ağacı ve Sakız Ürünleri

En popüler tatil beldelerinin başında gelen Çeşme’de en meşhur yerler arasında 6000 yıllık geçmişi olan ve Çeşme’nin simgelerinden biri olan sakız ağacı geliyor. Sakız ağacının yetiştiği birkaç noktadan biri olan Çeşme’de caddede gezerken, hediyelik dükkanlarında sakız ağacı ile ilgili birçok ürün görmek mümkün. Sakızlı kahve, sakız reçeli, sakızlı lokum ve sakızlı gazoz gibi ürünleri bulabilirsiniz. Çeşme çarşısında ve Alaçatı sokaklarında, sakız ağaçlarının kokusu hissederken, sakız konseptli ürünler ön planda. Sakızlı likör de, hem yabancı hem de yerli turistlerin ilgisini çeken, Çeşme’nin meşhur ürünleri arasında. Sakız ağacı konseptli hediyelik ürünleri genellikle İnönü ve Ilıca mahallelerinde yer alıyor. Sakızın tadını her anlamda hissetmenin mümkün olduğu ve sıcak günlerde harika bir serinlik sunan sakızlı dondurma da, Çeşme’nin meşhur lezzetleri arasında. 

Kumru

Çeşme’de meşhur yemekler kısmına gelindiğinde ilk sırada kumru yer alıyor. İzmir’e özgü bu harika lezzet, içinde sosis, salam ve sucuk gibi etlerin yanı sıra, eritilmiş peyniri ile harika bir lezzet. İsmini, kumru ekmeğinin kumru kuşuna benzemesinden alan bu lezzet, her öğünde tercih edilebilen bir tat. Özel kumru ekmeğinden yapılmış kumrular, Türkiye’de her yerde olsa da Çeşme kumrusu diğerlerinden ayrılıyor. Taze ve lezzetli ekmeği, doyurucu içeriği ve yanında soğuk içeceklerle harika bir alternatif olan kumru, plajda, havuzda ya da akşam yürüyüşlerinde atıştırmalık olarak tercih edilebilecek bir tat. 

Boyoz

Çeşme’nin en popüler yemek seçeneklerinden bir diğeri de boyoz. Kökeni 500  yıla uzanan ve İzmir’de Musevi cemaatinden vatandaşların tercih ettiği boyoz, sonrasında çok popüler oldu ve tüm şehre yayıldı. Kahvaltılık seçenekleri içinde çok tercih edilen boyoz, özellikle haşlanmış yumurta ile birlikte harika bir tat sunuyor. İzmir’in leziz domatesleri ve zeytinleri ile birlikte, kahvaltıda ya da brunch anında yenebilecek boyoz, harika tadı ile Çeşme’de denenmesi gereken bir deneyim. Boyoz, Ege ve Akdeniz’de birçok şehirde satılıyor ancak Çeşme fırınlarında yapılan boyozun tadı, diğerlerine göre oldukça iddialı. Taze ve lezzetli boyozla güne başlamak, tatilin en iyi yanı olacak.

Sebze yemekleri

Ege mutfağının en çok tercih edilen lezzetleri, tabii ki birbirinden leziz zeytinyağlı yemekler. İzmir’in bereketli topraklarında yetiştirilmiş organik sebzelerle hazırlanan yemekler, Çeşme’nin meşhur tatları arasında. Çeşme’de en çok tercih edilen yöresel lezzetler içinde deniz börülcesi ilk sırada yer alıyor. Sirke ve nar ekşisi ile birlikte tüketilen deniz börülcesi, hem hafif hem de lezetli bir yemek. Bölgede, börülce dışında ısırgan otlu yemekler de tercih ediliyor. Isırgan otunun hem yemeği hem de çorbası tercih ediliyor. Çeşme’nin meşhur yöresel lezzetleri içinde kuşkonmaz, kenger ve arapsaçı da yer alıyor. 

Lokma

İzmir’in en çok tercih edilen tatlılarından biri olan lokmalar, Çeşme’de de meşhur. Özellikle tatlı istenen anlarda, harika bir deneyim sunan çıtır lokmalar birçok noktada satılıyor. Küçük topların, kızartılıp şerbetle bir araya getirilmesi iel oluşan lokmalar, tüm Türkiye’de yüzlerce noktada satılan özel çikolatalı lokma gibi ürünlere de ilham vermiş bir yemek kültürü. Hayır için dağıtılabilen lokmalar, aynı zamanda İzmir’de tatlıcılarda, Çeşme pastanelerinde sunuluyor. Sokak lezzetleri ile ünlü bir yer olan İzmir’in en güzel ilçelerinden Çeşme’de lokma birçok turistin tercih ettiği bir tat. Hamurun şerbetle harika uyumu, damakta enfes bir tat bırakıyor.

Bomba

Çeşme’nin nesi meşhur sorusunun bir diğer yanıtı da tabii ki bomba. İzmir’in genelinde popüler olan bir lezzet olan bomba, günün her anı tercih edilen bir lezzet bombası. İncecik hamurun içine Nutella gibi kaliteli çikolataların sürüldüğü bomba, damakta harika bir tat bırakıyor. Çeşme’de birçok pastanenin sunduğu bir lezzet olan bomba, enfes bir tada sahip. Plajda ya da havuzda zaman geçirirken tatlı krizini bastırmak için tercih edilebilecek bomba, aynı zamanda akşam yürüyüşlerinde lezzetli bir kaçamak için de tercih edilebilir. Çeşme’de klasik çikolatalı bombaların yanı sıra farklı bomba çeşitleri de yer alıyor. 

Sörf

Çeşme’nin simgesi haline gelen Alaçatı yel değirmenlerinin inşa edilmesinin nedeni olan ‘rüzgar’, bölgede sörf yapmak için ideal bir ortam olduğunun da simgesi. Alaçatı ve Çeşme, Türkiye’de rüzgar sörfünün merkezi olarak kabul ediliyor. Profesyonel ekipmanlarla birlikte, eğitmenler tarafından verilen rüzgar sörfü eğitimi ile, herkes sörf yapabilir. Özellikle belli dönemlerde harika bir deneyim sunan rüzgar sörfü, Çeşme’nin en ünlü aktivitelerinden biri. Çeşme yarımadasında zaman zaman rüzgar sörfü ile ilgili önemli etkinlikler de düzenleniyor. Rüzgarın, denizin ve Ege atmosferinin tadını çıkarmak için Alaçatı en ideal adreslerden biri. 

Beach club partileri

Türkiye’nin en hareketli tatil beldelerinden biri olan Çeşme, 24 saat eğlencenin durmadığı bir yer. Çeşme’de geceleri bar ve restoranlar kalabalık olurken, gündüzleri ise beach club’lar çok hareketli. Aya Yorgi koyu başta olmak üzere Çeşme’de birçok popüler noktada, onlarca beach club görülebilir. Beach club’lar ücretli bir plaj işletmesi ve birçoğu, belli bir harcama limiti karşılığında ücretsiz girişi sunuyor. Çeşme’nin en meşhur eğlence deneyimlerinden biri olan beach club’larda kimi zaman köpük partileri veriliyor, bazı günler ise ünlü DJ’ler sahne alıyor. Türkiye’nin en ünlü isimler, yaz aylarında Çeşme ve Alaçatı beach club’larında sıklıkla görülüyor. 

Tekne turları

Ege tatilinin en popüler aktivitelerinden biri, denizle iç içe olmak. Çeşme’nin meşhur etkinlikleri arasında tekne turları da yer alıyor. Çeşme günlük tekne turlarının çıkışı genellikle Çeşme merkez ve Ilıca liman bölgesi oluyor. Tekne turları genellikle sabah 10 gibi çıkıyor ve akşam 5 ile 6 arasında dönüş yapıyor. Müzikli ve yemekli şekilde hizmet veren tekne turlarının en iyi yanı, hiç adım atılmamış koylarda yüzme şansı sunması. Çeşme’de en az 5 koyu ziyaret eden ve her koyda 20-25 dakika mola veren tekne turları, eğlencenin asla bitmediği bir ortam sunuyor. Tekne turlarının üst kısmında, hafif müzik eşliğinde güneşlenmek ise son derece keyifli.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü