Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin en popüler tatil bölgesi Çeşme, birbirinden güzel plaj ve koylara sahip. Doğal güzelliklerinin yanı sıra gece hayatından, restaurantlarından, tarihi yerlerinden ve daha birçok gezilecek yerleri ile de adından söz etirmeyi yıllar boyunca başarıyor. Tatilin her anının enerji dolu geçtiği bölgede, Çeşme plajları keyifle denize girmek için ideal ortam sunuyor. Çeşme’de nerede denize girilir sorusunun çok fazla yanıtı mevcut. Çeşme plajları içinde merkeze yakın konumda kalabalık adresler de yer alıyor, bununla birlikte herhangi bir tesisin, işletmenin olmadığı bakir plajlar da bulunuyor. Korunmuş doğası ile öne çıkan plajlar, harika bir güzelliğe sahip. İzmirlilerin büyük kısmı denize girmek için her fırsatta Çeşme’yi tercih ederken, yaz döneminde de tatil için ilk düşünülen adreslerin başında Çeşme geliyor. 

Çeşme plajları isimleri Türkiye çapında popüler olan birçok adres barındırıyor. Bunların başında, Çeşme plajları içinde belki de en kalabalık yer olan Altınkum geliyor. Çeşme halk plajları ücretsiz bir şekilde denize girmek, manzaranın, doğanın tadını çıkarmak için ideal adresler sunarken, beach club’lar da sundukları hizmetle ve özel, temiz alanları ile Çeşme en güzel plajları listesinde yer almayı hak ediyor. Sadece denize girmek için değil aynı zamanda çeşitli doğa sporları yapmak için eğitim de alınabilen Çeşme plajları, rüzgarlı yapısı nedeniyle Türkiye’nin rüzgar sörfü üssü konumunda. Turkuaz, masmavi berrak suları ile etkisinden çıkmanın mümkün olmadığı plajlarda, şnorkelle su altını 10-20 metre arasına kadar görebilmek mümkün. 

Çeşme tatilinde denize doymak isteyenler için Çeşme merkez plajları, kolay ulaşım imkanı ile tercih ediliyor. Bununla birlikte Çeşme’nin plajlarında, ilçeye bağlı noktalarda, merkez dışında da harika yerler var. Çeşme plajları isimleri ve sundukları özellikleri merak ediyorsanız, Çeşme’de denize girilebilecek en güzel plajları ve sunulan olanakları yazımızda bulabilirsiniz. Halk plajlarının sakin bir ortam sunduğu, beach club’ların ise günün her anı eğlence dolu partilerle konuklarını memnun ettiği Çeşme’de en iyi plajlara bakalım. 

Kocakarı Plajı

Çeşme plajlarında en çok rağbet gören yerler arasında Kocakarı Plajı ilk sıralarda geliyor. Mavi bayraklı bir plaj olan Kocakarı Plajı, sakin bir halk plajı ve giriş ücretsiz. Denizin harika bir ortam sunduğu Kocakarı Plajı, ilk başlarda taşlık ancak sonrasında kuma dönen bir yapıda. Giriş kısımları sığ olmasına karşın ilerledikçe hızlı bir şekilde derinleşen Kocakarı Plajı, Çeşme’nin soğuk ve keyifli denizinde en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Birçok kişinin havlusunu ya da kamp sandalyesini alarak geldiği sakin bir ortama sahip olan Kocakarı Plajı, günlük tekne turlarının da zaman zaman uğradığı bir yer. Çeşme’nin en temiz plajlarından biri olması nedeniyle, bölge birçok turistin uğrak noktası. 

Dalyan Plajı

Çeşme’nin en güzel bölgelerinden biri olan Dalyan’ın en ucunda yer alan Dalyan Plajı, sakin ve huzurlu yapısıyla öne çıkıyor. Herhangi bir işletmenin yer almadığı Dalyan Plajı’nda, kafe ve restoran olmamasının yanı sıra tuvalet ya da giyinme kabini de bulunmuyor. Kocakarı Plajı’nda olduğu gibi taşlık başlayan ancak sonrasında kumluk bir forma dönen Dalyan Plajı’na girmeyi düşünenler mutlaka deniz ayakkabısı getirmeli, nitekim ayaklara deniz cisimleri batma riski söz konusu olabilir. Plajda uzun saatler boyunca keyif yapmak için, katlanır sandalye ile birçok kişinin geldiği Dalyan Plajı’nın harika bir günbatımı manzarası bulunuyor. 

Ilıca Halk Plajı

Çeşme’nin en sevilen plajlarından biri olan Ilıca Halk Plajı, yaz aylarında en kalabalık olan Çeşme plajları arasında yer alıyor. Tertemiz bir suya sahip olan Ilıca Halk Plajı mavi bayraklı bir plaj. İnce kum plajı, çocukların hoşuna giden bir yer olmasından ötürü aileler burayı çok fazla tercih ediyor. Uzun bir plaj olan Ilıca, kilometrelerce uzanan bir hatta sahip. Sığ bir plaj olan bölge, aynı zaman güvenli bir şekilde yüzme deneyimi de sunuyor. Dalgaların diğer Çeşme plajlarına göre hafif olduğu Ilıca Halk Plajı’nda çocuklar keyifli bir şekilde kumda oynarken, aileler denizin tadını çıkarabiliyor. Ilıca Halk Plajı’nda aynı zamanda beach club’lar da yer alıyor. 

Pırlanta Plajı

Çeşme’de denize girilebilecek yerler arasında Pırlanta Plajı, en temiz seçeneklerden biri olmasıyla öne çıkıyor. Pırlanta Plajı’nın berrak suyu, harika bir deniz deneyimi sunuyor. Çok uzun bir hatta sahip olmayan plaj, yaklaşık 500 metre uzunluğa sahip. İnce kum plajı konseptli olan Pırlanta Plajı aynı zamanda sığ bir denize sahip. Bu da aileler için, plajı ideal kılıyor. Ücretsiz bir şekilde giriş yapılabilecek halk plajında şemsiye ve şezlong gibi hizmetlerin yanı sıra, kafe ve restoranları da görmek mümkün. Pırlanta Plajı’na nasıl giderim diyenler için, Çeşme merkezden Çiftlikköy’e giden yol takip edildiğinde, bu harika plaj yolun üzerinde kalıyor. 

Altınkum Plajı

Çeşme’nin en popüler plajı olarak gösterilen Altınkum Plajı, 15 metre genişliğe ve 500 metre uzunluğa sahip, bölgenin en gözde adreslerinden biri. Altın sarısı kumlarından gelen ismiyle Altınkum Plajı, hem İzmirlilerin en çok ilgi gösterdiği plaj, hem de Çeşme tatilinde en popüler seçeneklerden biri. Sığ denebilecek bir deniz olan Altınkum, soğuk bir suya sahip ve bu da sıcak İzmir günlerinde harika bir deneyim sunuyor. Ücretsiz halk plajı olan Altınkum’da şemsiye ve şezlong gibi olanakların yanı sıra, plaj bölgesinde kafe ve restoranlar da yer alıyor. Denizin, güneşin tadını çıkarırken aynı zamanda bir şeyler yiyip içmek de mümkün. 

Çark Plajı

En iyi Çeşme plajlarından biri olan Çark Plajı, tertemiz ve masmavi suyu ile biliniyor. Altınkum’a göre ılık bir denizi olan Çark Plajı ince kum taneleri üzerinde adım atarken tatilin keyfinin hissedileceği bir yer. Denizi oldukça sığ olan Çark Plajı, yeni yüzme öğrenenler ya da çocuklu aileler için de ön plana çıkıyor. Ücretsiz halk plajı olarak hizmet veren plajda aynı zamanda ücretli beach club konsepti de var. Su sporlarının yaygın olarak yapıldığı bir yer olan Çark Plajı’nda, rüzgar sörfü eğitimi alınabiliyor. Profesyonel eğitmenlerin, kaliteli ekipmanlarla sunduğu sörf eğitimi ile kısa süre içinde rüzgar sörfünü öğrenebilmek mümkün. Çeşme merkezinden Alaçatı yönüne gidildiğinde, Çark Plajı’na ulaşım sağlanabilir. 

Tekke Plajı

Çeşme’nin küçük ancak sevimli bölgelerinden biri olan Tekke Plajı, dalganın ve rüzgarın az olduğu bir yer olması bakımından popüler. Ailelerin çok ilgi gösterdiği bir plaj olan Tekke Plajı’nın en iyi yanı merkeze çok yakın olması. Bu da hem araçla hem de toplu taşımayla plaja gelmeyi kolaylaştırıyor. Merkezi bir yerde olduğu için kalabalık denebilecek bir yer olan plaj, çakıl taşlı bir yapıya sahip. Denizde ilerlerken taşların kuma dönüştüğü Tekke Plajı, sığ bir denize sahip. Yine de, çakıl taşlarından rahatsız olan kişiler için, buraya gitmeden önce deniz ayakkabısı tercih edilebilir. Şezlong ve şemsiye kiralamanın mümkün olduğu tesiste bir kafe de yer alıyor, dileyenler deniz keyfi yaparken, kafede lezzetli aperatifler yemeyi tercih ediyor.

Sığacık Plajı

Çeşme’nin en güzel plajlarından biri olan Sığacık Plajı, turkuaz suları ile Kaputaş’ı andıran bir yer. Çeşme’de kolay ulaşım sağlanabilen bir bölgede olan Sığacık Plajı konum olarak bir siteye ait gibi görünse de herkese açık bir yerdir. Suyun serin olduğu Sığacık Plajı, berrak ve temiz yapısı ile denizde yüzenlerin su altını görebildiği bir yer. Deniz gözlüğü ile, su altındaki harika masmavi dünyayı görmenin mümkün olduğu Sığacık Plajı’nda deniz hızlı bir şekilde derinleşiyor ve sığ değil, bu nedenle plaj çocuklu aileler için önerilmemekte. Kaya oluşumları ile ilginç bir görsel şölen sunan Sığacık, ücretsiz bir plaj. 

Paşa Limanı Plajı

Çakıl ve kumlardan oluşan Paşa Limanı Plajı, Çeşme plajları içinde en çok ilgi gören adreslerden biri. Yaz aylarında Çeşme’de denize girmek için berrak ve keyifli bir plaj arayanlara hitap eden Paşa Limanı’nın çevresinde kamping alanları bulunuyor ve plajın geneli hareketli. Çakılda yürümek istemeyenler için, Paşa Limanı Plajı’nda bir atlama noktası da yer alıyor. Suyun ılık olduğu Paşa Limanı, turkuaz rengi ve berrak yapısı ile Ölüdeniz’i andıran bir yer. Sığ bir denizi olan Paşa Limanı’na, Çeşme Ildırı istikametinde ilerlerken ulaşılabilir. Çakıl barındırdığı için, ayağa bir şey batması riskini önlemek adına, plaja gelmeden önce plaj ayakkabısı alınabilir.

Boyalık Plajı

Çeşme’nin meşhur plajlarından Boyalık Plajı, Çeşme merkez ile Ilıca arasında yer alıyor. Uzun bir hatta sahip olan Boyalık Plajı tam 4 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Tamamen kumluk olan plaj, çakıl taşlı plajları sevmeyenler için ideal bir ortam sunuyor. Turkuaz renge sahip, en temiz Çeşme plajlarından biri olan Boyalık Plajı, rengarenk ekosistemi ile bilinen bir yer. Denizde yüzerken, balıklara ve deniz atlarına rastlamak mümkün. Sığ bir plaj olmasından ötürü ailelerin çok tercih ettiği Boyalık Plajı, Çeşme’ye 5-10 dakika uzaklıkta yer alıyor. Harika bir manzaraya sahip Boyalık Plajı’nın atmosferine tanık olmak için birçok kişi, katlanabilir sandalyesi ile geliyor. 

Çiftlikköy Plajı

Sessiz ve sakin bir Çeşme Plajı arayanlara hitap eden Çiftlikköy Plajı, hafif bir rüzgar almasına karşın dalganın olmadığı bir yer. Kumsal bir plaj olan Çiftlikköy, sığ bir denize sahip ve bu nedenle yüzmeyi yeni öğrenenler, çocuklu aileler için ideal bir yer. Ücretsiz bir halk plajı olan Çiftlikköy Plajı’nda şezlong, şemsiye ya da otopark gibi hizmetler yer alıyor. Denizin ve güneşin tadını çıkarırken bir şeyler yemek isteyenler için, plajda bir kafeterya da yer alıyor. Çeşme merkez ile Çiftlikköy arasında yer alan plaj, Çeşme merkezinden kalkan minibüslerle kolay bir şekilde ulaşılabilir bir yer. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü