Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin en önemli tatil duraklarından Çeşme, Ege mutfağının hafif ve lezzetli yemeklerini keşfetmenin mümkün olduğu bir yer. Ege ve Akdeniz ikliminin buluştuğu Çeşme, her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan bir yer olmasından ötürü, Türk mutfağı başta olmak üzere mutfakta tüm konseptleri buluşturan bir adres. Kahvaltı, brunch ya da akşam yemeğinde, tatlı kültüründe ya da sokak lezzetlerinde, Çeşme’de ne yenir sorusunun birçok yanıtı mevcut. Lezzetli Çeşme yemekleri, güzel koyları ve harika manzarası ile öne çıkan İzmir ilçesinin ayrı bir güzelliği.

Yaşamın ve yemek kültürünün denizle iç içe geçtiği Çeşme’de en popüler yemekler içinde deniz mahsülleri geliyor. Çeşit çeşit balıkların yanı sıra, harika soğuk mezelerin sofralara getirildiği balık restoranları Çeşme’de popüler. Buna ek olarak İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi Çeşme yemekleri içinde de sokak lezzetleri önemli bir yere sahip. Çeşme tatilinde İzmir’in bu özel tatlarını denemek isteyenler için kumru, midye ve lokmanın yanı sıra, İzmir bombası öne çıkıyor. İzmir’in enerji dolu tatil ortamına ve Çeşme’nin güzelliğine eşlik eden güzel yemek seçenekleri, yüzlerce kaliteli restoranda harika konseptlerle sunuluyor.

Ünü Türkiye sınırlarını aşan Çeşme’de, restoranlarda Türk mutfağının tüm seçeneklerini görmek mümkün. Ege ve Akdeniz’in zeytinyağlı yemeklerinin yanı sıra, Güneydoğu Anadolu’nun sevilen kebapları, Karadeniz’in özel tatları da Çeşme yemekleri arasında yer alıyor. Karadeniz lezzetleri konseptli bir kahvaltı mekanında mıhlama yiyerek güne başlayıp, akşam bir İtalyan restoranında pizza tercih edilebilir. Farklı ülkelerden birçok turistin uğrak noktası olan Çeşme’de gurme lezzetler arasında her ülkenin mutfağı tercih edilebilir. İtalyan yemekleri, sushi gibi uzak doğu lezzetleri de Çeşme’de ne yenir dendiğinde akla gelen yanıtlardan. Tatlıları ile ünlü pastaneler, pide ve kebap salonları, serpme kahvaltı sunan kahvaltıcılar, doğu ve batının mutfak kültürüne hitap eden tüm seçenekler İzmir’in popüler ilçesinde tercih edilebilir. Çeşme tatilinde denenmesi gereken en iyi lezzetleri listemizde bulabilirsiniz.

Kumru

İzmir’le özdeşleşmiş bir lezzet olan kumru, dört mevsim keyifle yenen bir aperatif. Kumru birçok şehirde olmasına rağmen, gerçek kumruyu Çeşme’de yiyebilirsiniz. Çeşme yemekleri arasında hem lezzetli hem de doyurucu olması ile tercih edilen kumru, susamlı çıtır ekmeği ile damak tadına hitap ediyor. İçeriğinde sucuk, sosis, salamın yanı sıra eritilmiş peynir de bulunan kumru, yorucu bir Çeşme gününde harika gelecek bir lezzet. Ketçap ve mayonez ile birlikte tüketilebilen İzmir kumrusu, yanında soğuk bir içecekle günün her anında tercih edilebilir. Sıcak ekmeği, ekmekten taşan doyurucu içeriği ve harika lezzeti ile İzmir kumrusu, Çeşme’den dönmeden önce denenmesi gereken lezzetlerden biri. Çeşme’de kumru nerede yenir sorusunun yanıtı zor olsa da, en iyi Çeşme kumrucuları arasında Kumrucu Hüseyin, Kumrucu Aykut ve Kumrucu Şevki yer alıyor. 

Boyoz ve Gevrek

İzmir’in özel lezzetleri arasında, boyoz ve gevrek de yer alıyor. Kahvaltılık olarak tercih edilebilecek gevrek ve boyoz, Çeşme kahvaltıcılarının hemen tamamında var. Bununla birlikte, pastane ve fırınlardan taze boyoz ve gevreği alabilirsiniz. Boyoz, kökeni Sefarad dönemine uzanan bir tat ve Ege kahvaltılarının olmazsa olmazı. Hamur işi sevenlerin beğendiği bir tat olan boyoz, 500 yıllık bir kültür ve geçmişte evlerde yapılan bu kahvaltılık ürün artık pastanelerde de üretiliyor. Çıtır bir hamur olan boyoz, özellikle haşlanmış yumurta ile harika bir ikili. İzmir kahvaltı mekanlarında ya da fırınlarında bulunabilen boyoz, yumurta ve peynirin yanı sıra Ege zeytini ile birlikte de tüketilebilir. Boyoza eşlik eden gevrek ise, diğer şehirlerde simit olarak biliniyor. İzmir simidi olan gevrek, fırınlarda çıtır ve lezzetli bir şekilde sunuluyor. 

Midye

İzmir’de en çok tercih edilen lezzetler arasında midye de yer alıyor. Tüm Türkiye’de midye, popüler bir sokak lezzeti olmasına karşın İzmir midyelerinin yeri her zaman ayrıdır. Midye dolmanın yanı sıra midye tavanın da harika bir lezzet sunduğu Çeşme’de, yaz akşamlarında uzun gecelerde, açlığı bastırmanın en iyi yollarından biri midye. Çeşme midyecileri, otlu midye gibi İzmir’e özgü lezzetler de sunuyor. Saymadan keyifle denen midyeler konusunda, Çeşme midyecileri tadına doyum olmayan bir konsept sunuyor. Çeşme’nin en iyi midyecisi neresi sorusunun yanıtı ise, birçok kişi için Midyeci İbrahim Usta. 16 Eylül Mahallesi’nde bulunan İbrahim Usta, lezzetli midye dolmaların yanı sıra, sosun harika bir şekilde eşlik ettiği midye tavasıyla da ünlü. 

Pide ve Lahmacun

Çeşme tatili, sabahtan gecenin ilk ışıklarına kadar hareketli geçiyor ve en çok aranan lezzetler arasında, çıtır hamuruna eşlik eden harika lezzetler ile pide ve lahmacun yer alıyor. Çeşme’de pide ve lahmacun konusunda birçok seçenek var. Kuşbaşılı kaşarlı pide, sucuklu kaşarlı pide gibi seçeneklere ek olarak, vejetaryen ve vegan alternatifler de sunan pidelere ek olarak lahmacunlar da oldukça lezzetli. Pide ve lahmacun yiyebileceğiniz Çeşme restoranlarında, masaya ekstra olarak gelen salatalar da oldukça leziz. Çeşme’nin organik lezzetleri ile hazırlanmış harika pide ve lahmacun seçeneklerinde en çok tercih edilen mekanların başında Dost Pide geliyor. Porsiyonları doyurucu olan pidecide, çok fazla pide çeşidi bulunmasının yanı sıra, lahmacunlar da tadına doyum olmayan bir deneyim sunuyor. 

İzmir Köfte

Çeşme yemekleri dendiğinde, akla zeytinyağlı hafif yemekler gelse de, etli yemekler de bölgede popüler. İzmir’in meşhur lezzetlerinden biri olan İzmir köfte, etli ve sulu bir yemek. Ev yemeği konseptli birçok lokanta ve restoranda bulunabilecek İzmir köftenin içinde patates ve köfte yer alıyor. İçinde özel bir sos da barındıran İzmir köfte, fırında hazırlanıyor ve leziz bir şekilde tabaklarda yerini alıyor. Çeşme’de en popüler sulu yemekler içinde yer alan İzmir köfte, tadına doyum olmayan sosu, bölge köylerinde yetiştirilmiş sebzelerin eşlik ettiği sunumuyla iyi bir alternatif. Çeşme restoranlarında, İzmir köfte yanında sunulan sebze ve mezeler ise, harika bir deneyim sunuyor. İzmir köfte pirinç ya da bulgur pilavı ile tercih edilebilir. 

Döner

Türk damak tadına en çok hitap eden lezzetlerden biri olan döner, Çeşme yemekleri içinde tercih edilebilecek seçeneklerden. Et dönerde kaliteyi belirleyen önemli unsur, hayvancılıktaki doğal teknikler. Çeşme’de et dönerin lezzeti de bu doğallıktan geliyor. Et lokantalarında, dönercilerde farklı konseptlerde döner bulabilirsiniz. Pilav üstü dönerin yanı sıra, dürüm şeklinde döner de tercih edilebilir. İskender kebabı ise, döneri çıtır pide parçaları, yoğurt ve tereyağı ile sevenlerin tercihi. Çeşme’deki dönerci ve kebapçılar, yaz aylarında çok ilgi görüyor. Döneri en lezzetli haliyle sunan, bununla birlikte salatası ve ikramları da harika olan Doruk Döner Çeşme’de tercih edilebilecek kaliteli adreslerden. 

Kenger Yemeği

Lezzetli bir mutfağı olan Ege’de, Çeşme’ye has yöresel ürünlerden biri olan kenger, lezzetli tadıyla öne çıkıyor. Çeşme’de yetişen özel bir bitki olan kenger kullanılarak yapılan yemek, içeriğinde kuzu eti de barındırıyor. Kenger yemeği, kuzu etiyle lezzetli bir tat sunsa da dileyenler sadece sebze içeren kenger de tercih edebiliyor. Hem etli hem de vejetaryen konseptli olan kenger, deneyimlenmesi gereken yöresel Çeşme yemekleri arasında. Kengeri, ev yemekleri yapan lokantalarda bulabilirsiniz. Sebze ve sulu et yemeği sunan restoranların menülerinde yer alan kenger, Ege tatilinde farklı tatlar keşfetmek için ideal bir seçenek. 

Balık

Ege’nin en güzel yanlarından biri, lezzetli deniz mahsüllerinde birçok alternatif sunması. Çeşme yemekleri arasında balık her zaman ilk sırada. Birçok farklı balığın tadına varabileceğiniz İzmir ilçesinde çupra oldukça popüler. Farklı lezzetler keşfetmek isteyenler ıstakoz, kalamar, karides gibi seçenekleri de düşünebilir. Balıklarda geniş seçeneklere ek olarak kabuklu deniz ürünleri de sunan Istakozcu Canbaba, Çeşme’nin en ünlü balık restoranlarından biri. Horasan Balık da, Çeşme’de en iyi balık restoranları listesinde diğer bir mekan. Balık kültürünün en yaygın olduğu yerlerden biri olan Çeşme’de günlük tutulan taze balıklar, yanında harika salata seçenekleri ile sunuluyor. Her bütçeye hitap eden balık restoranlarında, tava ya da balık ekmek konseptinde seçenekler var. 

Deniz Börülcesi

Ege demek, lezzetli sebze yemekleri demek. Çeşme’nin en popüler lezzetlerinden biri olan deniz börülcesi, zeytinyağlı yemek konusunda en iyi seçeneklerden. Haşlandıktan sonra, zeytinyağı ile birlikte servis edilen deniz börülcesi, buna ek olarak sirke ve nar ekşisi ile tabaklara geliyor. Baharatlarıyla tadına doyum olmayan bir tat sunan deniz börülcesini, lokanta ve restoranlarda bulmak mümkün, buna ek olarak meyhanelerde soğuk meze olarak da tercih edilebilir. Kalorisi düşük, hafif ve lezzetli bir sebze yemeği için deniz börülcesi, Çeşme yemekleri içinde listeye eklenmesi gereken bir tada sahip. Ev yemekleri yapan restoranların yanı sıra, deniz börülcesi Çeşme’de birçok restoranda bulunabilir. 

Sakızlı Dondurma

Ege tatilinin en güzel yanı, sıcak günlere eşlik eden serinleten lezzetler. Çeşme’de dondurmacıların sayısı çok fazla ve dondurma seçenekleri de geniş. Klasik dondurmaların yanında, Çeşme’de en çok ilgi gören lezzetlerden biri sakızlı dondurma. Çeşme’nin bir klasiği olan sakızlı dondurma, hem sıcakların yüksek olduğu öğlen saatlerinde hem de akşam sahilde keyifli bir yürüyüş esnasında tercih edilebilir. Çeşme dondurmacılarının tamamında bulunabilen sakızlı dondurmayı yemek için en iyi yerler ise Veli Usta ve Rumeli Pastanesi. Yıllardır Çeşme’ye gelenlerin, en iyi dondurma için tercih ettiği bu pastanelerde tadına doyum olmayan sakızlı dondurmanın yanı sıra, keçi sütü dondurması gibi farklı lezzetleri keşfedebilirsiniz. 

Cheesecake

Keyifli bir tatile eşlik edecek en önemli lezzetler arasında tatlılar da yer alıyor. Çeşme’ye tatile gelenler bu konuda çok şanslı, nitekim keyifli Ege ilçesinde, organik ürünlerden yapılan harika tatlı seçenekleri bulunuyor. En sevilen tatlılardan biri olan cheesecake, farklı türleri ile Çeşme yemekleri arasında, en popüler tatlılardan. Türüne göre hafif ya da yoğun bir tatlı olabilen cheesecake, havuz başında ya da denize girerken tercih edilen bir tat. Çeşme’de limonlu cheesecake ya da bal kabaklı cheesecake yapan tatlı mekanlarını tercih edebilirsiniz. Çay ve kahvenin yanı sıra, soğuk içeceklerle de keyifle tüketilebilen tatlı, yoğun tabanı ve lezzetli üst malzemesi ile tatile renk katıyor. 

Waffle

Tatlı konusunda Çeşme’de tercih edilebilecek, hem damak tadına hem de göz zevkine hitap eden en önemli alternatiflerden biri de waffle. Çıtır waffle ekmeğinin üzerine sürülmüş Nutella’ya eşlik eden birçok meyvenin ve ek malzemenin harika bir deneyim sunduğu Çeşme’de, birçok pastane ve kafede waffle bulabilirsiniz. Muz, çilek ve diğer mevsim meyvelerinin yoğun şekilde tadını ortaya koyduğu waffle’ların en iyi yanı da taze bir şekilde sunulması. Yoğun çikolata kıvamı ile tatlı krizinin en iyi alternatifi olan waffle havuz başında, plajda, beach club’larda çok tercih edilen bir tat. Waffle’da klasik sütlü çikolatanın yanı sıra, bitter çikolata ya da beyaz çikolata gibi seçimler de yapılabiliyor. 

Çeşme Kurabiyeleri

Çeşme tatilinin hareketli ve eğlenceli ortamında, keyifli bir şekilde soluklanmak isteyenler için kurabiyeler harika bir lezzet sunuyor. Çeşme’de bulunan ünlü kurabiyeciler, farklı lezzetler sunan kurabiye alternatifleri ile tatilcilere hitap ediyor. Un kurabiyesine ek olarak, bademli ve muhallebili kurabiye Çeşme’de denemeniz gereken lezzetlerden. Damla sakızlı kurabiye gibi tatlar, hem kıvamı hem de lezzeti ile damak tadına hitap ediyor. Çay ve kahvenin güzel bir şekilde eşlik ettiği kurabiyeler, tamamen doğal ve organik ürünlerden üretilmiş seçenekler. Çeşme’de kurabiyeciler içinde en çok tercih edilen mekanların başında ise Alaçatı Köy Kurabiyecisi yer alıyor. Kurabiyeciye adım attığınızda, harika bir sıcaklık konukları karşılıyor.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü