Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İzmir’in popüler tatil beldesi Çeşme, doğal güzellikleriyle olduğu kadar aynı zamanda Çeşme'nin neyi meşhur diye sorulduğunda Ege ve Akdeniz mutfağının en lezzetli örneklerini sunan restoranlarıyla da öne çıkıyor. Çeşme merkezi ve Alaçatı’da hemen herkese hitap eden restoranlar yer alıyor. Kafe ve bistro konseptli yeme içme mekanlarının yanı sıra, özel günler için tercih edilebilecek şık restoranlar, hemen her mutfak konseptinde alternatifler barındırıyor. Çeşme tatilinde, özel yemekleri ve harika atmosferleri ile denenmesi gereken birçok kaliteli restoran tercih edilebilir. 

Çeşme restoranlarının büyük bir kısmı, keyifli bir yemek deneyimine ek olarak deniz manzarasına sahip iyi bir konumda yer alıyor. Lokanta ve meyhane konseptli mekanların yanı sıra, tatlı konseptli işletmeler de var. Club ve bar tarzında Çeşme restoranları, iyi bir yemeğin yanı sıra eğlenceli ortam sunarken, Çeşme’de mutfak türüne göre de herkese hitap eden seçenekler var. Ege ve Akdeniz mutfağının hafif ve zeytinyağlı yemeklerini sunan işletmelerin yanı sıra, Çeşme’de Fransız, İtalyan ve Yunan mutfağından örnekler sunan işletmeler de var. 

Ege’nin popüler tatil beldesinde, restoranlarda en çok öne çıkan konseptlerden biri tabii ki deniz mahsülleri. Buna ek olarak steakhouse konseptli mekanlar, fast food ya da pizza gibi temalara sahip Çeşme restoranları da bulunuyor. Kahvaltı ve brunch mekanlarının yanı sıra, öğle yemeği ya da akşam yemeği için tercih edilebilen Çeşme restoranlarında, aynı zamanda vejeteryan ve vegan yemek kültürüne uygun adresler de var. Glutensiz yemeklerin de bulunabileceği Çeşme restoranlarında, romantik konsept sunan mekanların yanı sıra çocuklu aileler için uygun, çocuk parkı içeren işletmeler de bulunuyor. Lüks restoranların yanında, uygun fiyatlı mekanların da yer aldığı Çeşme’de, merkez ve Alaçatı bölgesinde harika deniz manzarasına sahip kaliteli işletmeler, keyifli bir yemek için ideal bir ortam sunuyor. 

Asma Yaprağı

Çeşme’nin en özel restoranlarından biri olan Asma Yaprağı, Alaçatı’da yer alan en ünlü mekanlardan biri. Çeşme restoranları içinde, kendine has konsepti ile öne çıkan işletmede yemekler bir menüde listelenmiyor, her gün farklı seçenekler çıkıyor. Her dönem kalabalık olan restoranda, açık büfe içinde seçim yapabilirsiniz. Ege’nin harika kızartmalarını, sebze yemeklerini tadabileceğiniz Asma Yaprağı’nda en çok ilgi gören lezzetler arasında kabak çiçeği dolması yer alıyor. Ünlü gurme Vedat Milor’un da deneyimlediği ve takipçilerine önerdiği restoranın bulunduğu Hacımemiş Mevkii, Çeşme Alaçatı’nın kendisini korumayı başarmış, bozulmamış bölgelerinden biri. Asma Yaprağı’nda denenmesi gereken lezzetler arasında patlıcan salatası, taratorlu börülce, kuzu tandır ve kaburga güveç ilk sıralarda geliyor. Çıtır kabak çiçeği ve sahan köfte de, Asma Yaprağı’nda tercih edilebilir. 

 

Adres: Ovacık, Kerimoğlu Mevkii, 7152. Sk. No 141/ 1, 35937 Çeşme/İzmir

Fahri’nin Yeri

Port Alaçatı mevkiinde bulunan Fahri’nin Yeri, lezzetli yemekleriyle olduğu kadar harika manzarasıyla da ünlü bir restoran. Damak tadına hitap edecek harika yemeklerin sunulduğu Fahri’nin Yeri, balıkçı limanının yanında bulunuyor. Deniz ürünlerini sevenlerin favori mekanlarından olan Fahri’nin Yeri’nde, deniz mahsüllerinin yanı sıra mezeler de eşsiz bir tada sahip. Samimi bir ortam sunan Fahri’nin Yeri, salaş balıkçı konseptine sahip, kaliteli bir mekan. 1993 yılından bu yana hizmet veren Fahri’nin Yeri, balıkçı barınağına komşu bir yer. Meze seçeneklerinde yaklaşık 45 soğuk meze ve 35 çeşit sıcak meze ile her damak tadına hitap etmeyi başaran balık restoranı, dört mevsim hizmet veriyor. Fahri Vardan tarafından kurulmuş restoran, Alaçatı’daki en iyi deniz ürünleri restoranları içinde gösteriliyor. Fahri’nin Yeri’nde öne çıkan mezeler arasında Girit mezesi, Paşa mezesi ve narlı maydonoz salatası yer alıyor. Balık çeşitlerinin yanında, dondurmalı irmik, sakız tatlısı ve katmer gibi tatlı çeşitleri de var. Gurmelerin duraklarından olan Fahri’nin Yeri’nde, Okyanuz Kalbi tercih edilen lezzetlerden.

 

Adres: Alaçatı, Port Alaçatı Balıkçı Limanı, 35930 Çeşme/İzmir

Karina Alaçatı

Çeşme restoranları içinde, Alaçatı’nın en popüler mekanlarından biri olan Karina Alaçatı, soğuk meze seçeneklerinin çok geniş olduğu bir adres. Alaçatı Çarşı bölgesinde bulunan Karina Alaçatı, uzun masalarında eğlenceli akşamların yaşandığı, meyhane konseptinde bir restoran. Yüzlerce meze seçeneğinin yanında, ara sıcakları da son derece lezzetli olan mekanda ahtapot, karides ve levrek gibi lezzetleri tatmak mümkün. Çeşme’nin popüler restoranında, biber borani ve çiroz gibi tatlar da öne çıkıyor. ‘Alaçatı’da balık, Karina’da yenir’ sloganına sahip olan restoran, begonvillerle dolu bir sokakta müşterilerini ağırlıyor. A’la carte yemek konseptine sahip olan Karina Alaçatı’da en çok tercih edilen lezzetler arasında soyalı ahtapot geliyor. Yaz aylarında restoranı tercih etmeyi düşünenler ise mutlaka rezervasyon yaptırmalı.

 

Adres: Alaçatı, 13002. Sok No:6, 35930 Çeşme/İzmir

Kapari Bahçe

Alaçatı’nın özellikle yaz aylarında çok hareketli olan sokaklarında, terasında huzurlu bir ortam sunan Kapari Bahçe, leziz yemekleriyle çok tercih edilen bir restoran. Geniş bir konsepte sahip olan mekanda, kahvaltı ya da akşam yemeğini tercih edebilirsiniz. Akşam yemeği, Alaçatı sakinleri ve turistler tarafından çok ilgi gören mekanda rezervasyon ise şart. Ege’nin zeytinyağlı lezzetlerinin yanı sıra, deniz mahsüllerinin de bulunabileceği Kapari Bahçe’de en çok tercih edilen lezzetlere gelirsek patlıcan paçangası öne çıkıyor. Buna ek olarak Girit böreği ve Hania böreği de, Kapati Bahçe’nin özel tatlarından. Enginar püreli bonfile de, tadına doyum olmayan bir lezzet sunuyor. Kapari Bahçe’yi diğer restoranlardan ayıran bir avantajı da akşamları canlı müzik konsepti sunması.

 

Adres: Alaçatı Mahallesi, 2012. sokak, No: 10, Çeşme/İzmir

Korto Alaçatı

Alaçatı’da dünya mutfağının önemli lezzetlerini keşfetmek için diğer bir adres de Korto Alaçatı. Japon mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan Korto Alaçatı, sushi kültürünün iyi bir şekilde temsil edildiği kaliteli bir Çeşme restoranı. Sushi’nin yanı sıra, yaz sıcağında ilgi gören keyifli kokteyllerin de sunulduğu Korto, köyiçi mevkiinde yer alıyor. Sakin ortamı ve nezih konseptiyle Alaçatı’ya gidildiğinde görülmesi gereken restoranlardan biri olan Korto, kaliteli yemeğe ek olarak, güzel bir canlı müzik deneyimi de sunuyor. Alaçatı’da bir Santorini konsepti sunan mekan, popüler bar Tektekçi’nin kurucuları tarafından kuruldu. Üst düzey dekorasyonu, Japon mutfağından en özel seçenekleri sunması ile öne çıkan Korto Alaçatı’da, akşam 7 ile 12 arasında sushi sunuluyor. Buna ek olarak akşam 10’da canlı müzik yapılmakta. Araçla gitmeyi düşünenler için, Korto’nun yer aldığı sokak akşamları otomobil trafiğine kapalı, bu nedenle araç farklı bir yerde bırakılmalı. 

 

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. no 59, 35930 Çeşme/İzmir

Eski Dostlar Alaçatı

Alaçatı Port bölgesinde bulunan Eski Dostlar Alaçatı, nostalji konseptiyle öne çıkan bir restoran. Lezzetli yemekleriyle olduğu kadar, keyifli dekorasyonu ve nostaljik müzikleri ile de adından söz ettiren Eski Dostlar, ocakbaşı konseptinde hizmet veren bir mekan. Yılın dört mevsimi açık olan Eski Dostlar’da, ocakbaşı kısmında yer alan sandalyelerde oturmak mümkün. Harika bir Alaçatı Port manzarası da sunan Çeşme restoranı, keyifle zaman geçirmek için ideal bir mekan. Kebaplar, etler ve unutulmaz lezzetler sloganına sahip mekanda, menüde yer alan lezzetler çok yönlü. Ege’nin organik ve doğal lezzetlerinden yapılan çoban salatanın yanı sıra, kaşık, mevsim ve toros salatası, meşhur gavurdağı salatası Eski Dostlar’da öne çıkıyor. Geniş meze çeşitlerinin arasında ise Antep ezme, fava, kuru cacık, atom, biber tarot ve Girit ezme tercih ediliyor. Adana ve Urfa başta olmak üzere birçok kebap çeşidinin yer aldığı mekan, hem yemek konsepti hem de keyifli müzikleriyle Alaçatı’da güzel bir alternatif sunuyor. 

 

Adres: 18000/1 Sok No:4-13 Alaçatı Port, Çeşme/İzmir

Paparazzi Restaurant

Ege’nin harika manzarasını sunan ve deniz mahsülleri konusunda iddialı seçenekler sunan Paparazzi Restaurant, Çeşme restoranları içinde birçok kişinin favorisi. Doğal ortamın içinde, lavanta kokularının ortasında bir mekan olan Paparazzi, meşhur Aya Yorgi Koyu’nda bulunuyor. Kumsalla iç içe bir restoran olan Paparazzi, 25 yıla yakın süredir hizmet veren bir yer. Deniz mahsüllerinin yanı sıra Türk mutfağının özel seçeneklerini bulabileceğiniz mekanda, fast food ve pizza seçenekleri de yer alıyor. Beach konseptli bir mekan olmasından ötürü, restoran kısmında masaların adeta denizin üstünde oturuyormuşçasına bir hava kattığı OM Paparazzi, Aya Yorgi Koyu’nun harika manzarasına karşı yemek yeme fırsatı sunuyor. Yaz döneminde, özellikle haftasonu akşamlarında Paparazzi’ye gitmeden önce rezervasyon yaptırılması öneriliyor. 

 

Adres: Ayayorgi Mevki, No:11, 35930 Çeşme/İzmir

Istakozcu Canbaba

Çeşme’nin doğal güzelliği ile öne çıkan Çiftlikköy bölgesinde yer alan Istakozcu Canbaba, akşam yemeğini harika bir manzara ve gün batımı eşliğinde sunuyor. Sakız Adası’nın karşısında yer alan mekan, deniz mahsüllerini sevenler için harika seçenekler sunuyor. Istakoz ve langusta gibi özel deniz ürünlerinde, kendine has pişirme ve sunum tarzı ile öne çıkan mekan, özellikle yaz dönemlerinde kalabalık oluyor ve rezervasyonla müşteri kabul ediyor. Istakoz ve kabuklu deniz ürünlerinde seçeneklerin geniş olduğu balık restoranında, ara sıcaklar da oldukça lezzetli. Mezeler, salatalar ve balıklarda harika bir deneyim sunan Istakoczu Canbaba aynı zamanda ünlü isimlerin uğrak noktalarından biri. Güveçte karidesin yanı sıra, lezzetli kalamar da Canbaba’da denenmesi gereken tatlar arasında. 

 

Adres: Çiftlik, 8. Sk. 1/A, 35930 Çeşme/İzmir

Kumrucu Şevki

İzmir, kendine has lezzetleriyle ünlü bir şehir ve bu lezzetlerden biri de kumru. Çeşme’de, kumrunun en iyi örneklerinden birini tatmak için Kumrucu Şevki doğru adres. Geleneksel İzmir lezzeti kumrunun yanı sıra midye ve kumpir gibi özel lezzetlerin de yer aldığı Kumrucu Şevki, dört mevsim açık bir mekan. Sakızlı dondurma ve waffle gibi lezzetlerin de tercih edildiği Kumrucu Şevki, Çeşme restoranları içinde geleneksel sokak lezzetlerini arayanlara hitap ediyor. Alaçatı’da, fast food ve sokak yemekleri arıyorsanız en iyi seçeneklerden olan Kumrucu Şevki, paket servis ve temassız teslimat yönü ile de öne çıkıyor. İzmir seyahatlerinin favori mekanlarından olan Kumrucu Şevki, salam, sucuk, sosis ve lezzetleri barındıran kumru için tercih edilebilecek en iyi yerlerden.

 

Adres: Alaçatı, Uğur Mumcu Cd. No:6 D:F, 35950 Çeşme/İzmir

Kolburano’s

Çeşme’de Reisdere köyünde yer alan Kolburano’s, eşsiz lezzete sahip pizzaları ile ünlü bir restoran. 200 yıllık bir binada hizmet veren Kolburano’s fırın yemekleri ve pizzaları tadabileceğiniz bir yer. Lokal pizzacı konsepti ile açılan ve yıllardır Çeşme’nin özel restoranları arasında öne çıkan Kolburano’s, harika bir bahçeye sahip. Reisdere köyünün harika havası eşliğinde, dut ağaçları altında keyifli bir yemek için tercih edilebilecek Kolburano’s rezervasyon ile gidilmesi önerilen adreslerden. ‘Odun fırınının eşsiz lezzetleri’ sloganına sahip olan mekan, Emre ve Damla Kolburan tarafından 2015 yılında açıldı. Eski bir taş binanın harika atmosferinde hizmet veren Kolburano’s, özel güveç yemek siparişi verilebilen bir yer. İtalyan geleneksel pizzasının lezzetini Çeşme’nin harika atmosferinde sunan işletme, özellikle pizza sevenler için mutlaka tercih edilmesi gereken bir adres.

 

Adres: Reisdere, 6019. Sk. No:3, 35900 Çeşme/İzmir

Roka Bahçe

Çeşme restoranları içinde, Ege mutfağının hafif lezzetlerine odaklanmış keyifli ve sakin bir yer arayanlar için öne çıkan Roka Bahçe’de oldukça geniş bir menü var. Sebze yemeklerinin yanı sıra, deniz mahsüllerinde de çeşitliliğin olduğu Roka Bahçe’de, ahtapot salatası en çok ilgi gören yemeklerden. Buna ek olarak pilavlı deniz ürünleri de Roka Bahçe konuklarının tercih ettiği lezzetler arasında. Roka Bahçe, Alaçatı’da bahçesi en geniş yemek mekanları arasında yer alıyor. Ege mezelerini sevenler için birbirinden lezzetli seçeneklerin yer aldığı restoranda, peynir tabağı içerdiği harika lezzetlerle popüler. Buna ek olarak Tokat yaprağına sarılmış zeytinyağlı sarma da, tadına doyum olmayan Roka Bahçe yemeklerinden. Çeşme’nin sakin ve huzurlu bir bölgesi olan Hacımemiş’te yer alan Roka Bahçe, en iyi Çeşme restoranlarından.

 

Adres: Hacımemiş Mahallesi, 2027. Sk. No: 6, 35937 Çeşme/İzmir

Sipster Alaçatı

Çeşme restoranları arasında, Alaçatı’nın en renkli mekanlarından olan Sipster Alaçatı, Hacımemiş’te bulunuyor. Akdeniz ve Ege mutfağının lezzetli örneklerini bulabileceğiniz mekanda, harika sebze yemekleri sunuluyor. Karides ve limon içeren özel makarnasının yanı sıra, ısırgan otu içeren köftesi Sipster’ın sevilen lezzetleri arasında. Buna ek olarak kaymaklı dondurması ve limon kreması gibi özel tatlı seçenekleri de Sipster’da keşfedilmesi gerekenler arasında. İki kadın girişimci tarafından kurulmuş bir restoran olan Sipster, yerel lezzetlerin yanında aynı zamanda özel kokteyllerle öne çıkıyor. Dut ağaçlarının harika kokusu eşliğinde zaman geçirmenin mümkün olduğu restoranda, hafif müzikler tercih ediliyor. Doğal dekorasyonu, samimi ortamı ve Ege-Akdeniz mutfağından güzel örneklerle, Sipster harika bir Alaçatı restoranı. Çağla turşusu, fırında enginar pate ve dana kaburganın yanı sıra keşkek, restoranın en sevilen yemeklerinden. 

 

Adres: Alaçatı, 2001. Sk. No: 12, 35937 Çeşme/İzmir

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü