Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İstanbul’ın kalabalıklığından ve karmaşasından kaçmak isteyen kişilerin uğrak adresleri arasında bulunan Heybeliada, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından tercih edilmektedir. Hem doğal güzellikleri, hem gezilecek yerleri, hem plajları ve koyları ile ön plana çıkan Heybeliada, meşhur lezzetleri ile de sıklıkla tercih edilen tatil rotalarından biri durumundadır. Heybeliada’ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada’da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. 

En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır. Heybeliada, balık çeşitliliği anlamında da oldukça zengindir. Rakı balık keyfi için en uygun adreslerden biri olan Heybeliada’da en çok tercih edilen balık çeşitleri ise levrek, mezgit ve lüfer olmaktadır. Meşhur lezzetleri ile ön plana çıkan Heybeliada’da farklı lezzetleri denemek için çok sayıda alternatif restoran bulunmaktadır. 

Girit Ezmesi

Heybeliada’ya gelindiğinde denenmesi gereken lezzetlerin başında Girit ezmesi gelmektedir. Girit ezmesinin orjinali ise hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilmektedir. Girit ezmesinin yapılışında iki çeşit peynir kullanılmaktadır. Kullanılan iki ayrı çeşit peynir ise mezeye ayrı bir tat vermektedir. Girit ezmesinde kullanılan malzemeler ise yağlı peynir, lor peyniri, sarımsak, zeytinyağı, ceviz içi, file badem, file fıstık, kırmızı pul biber ve dereotu olmaktadır. Beyaz peynir ve lor peyniri derin bir kasede karıştırıldıktan sonra üzerine zeytinyağı ile önceden ezilen sarımsaklar ilave edilmekte ve tekrar karıştırılmaktadır. File fıstık ve file bademe ceviz içi eklenerek karıştırılmaya devam edilmektedir. Ardından pul biber ile ince kıyılan dereotu, karışıma ilave edilmektedir. Servis tabağına alınan Girit ezmesi, istenildiği takdirde kızarmış ekmek ile servis edilebilmektedir. Girit mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan Girit ezmesi, Heybeliada’nın en meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. 

Sakızlı Dondurma

Heybeliada vazgeçilmezlerinden biri olan sakızlı dondurma, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça beğenilmektedir. Heybeliada’daki Tadım Roma Dondurma ise sakızlı dondurmanın adresi olarak hizmet vermektedir. 1957 yılından beri Heybeliada’da hizmet veren Tadım Roma Dondurma, Heybeliada İskelesine oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Tadım Roma Dondurma’da tüm dondurma çeşitleri günlük olarak hazırlanmaktadır. En çok tercih edilen dondurma çeşidi ise sakızlı dondurma olmaktadır. Genellikle karadut ile sakızlı dondurma en çok tercih edilen ikililer arasında bulunmaktadır. Dondurmalar, dondurulmuş olmadığı ve tamamen doğal ve mevsime uygun meyveler ile hazırlandığı için son derece lezzetlidir. Hiçbir renklendirici ve tatlandırıcı madde içermemektedir. Günlük pastörize süt kullanılarak hazırlanan sakızlı dondurmanın ana maddesi ise Sakız Adası’ndan getirilmektedir. Nisan ayının başından ekim ayının sonuna kadar hizmet veren Tadım Roma Dondurma’da sakızlı dondurma, Heybeliada’ya gelenlerin mutlaka denemeleri gereken lezzetler arasında yer almaktadır. 

Ada Ponçiği

Heybeliada’ya ait en güzel lezzetlerden biri olan ada ponçiği hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından oldukça beğenilmektedir. Sakızlı dondurması ve ada ponçiği ile meşhur olan Heybeliada’da yer alan tatlı dükkanlarında denenebilmektedir. Ada sakinleri tarafından sabahları sıcacık çıkan ada ponçiği, öğleden sonra çay saatlerinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Heybeliada’ya özgü bir diğer lezzet olan sakızlı dondurma ile de tercih edilebilen ada ponçiği, Heybeliada ziyaretçilerinin mutlaka denemeleri gereken lezzetler arasında yer almaktadır. 

İskorpit Çorbası

İskorpit çorbası, Heybeliada ziyaretçilerinin severek tükettikleri lezzetler arasında bulunmaktadır. İskorpit çorbasında kullanılan malzemeler arasında iskorpit balığı, sirke, tuz, limon suyu, soğan, sarımsak, dereotu, pirinç, tuz, karabiber, tereyağı ve patates bulunmaktadır. Yıkanan balıklar iyice temizlendikten sonra üzerine limon suyu, sirke, tuz, su eklenmekte ve haşlanmaktadır. Kılçıkları ve derisi temizlendikten sonra ise balığın haşlanmış olduğu su, çorbada kullanılmak üzere ayrı bir yere alınmaktadır. Yemeklik olarak doğranan soğanlar ve ezilen sarımsak tereyağında sotelenmektedir. Küp küp doğranan patates ile minik parçalara bölünen balık, pirinç ve ince kıyılmış dereotu ilave edilmektedir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılmakta ve kısık ateşte 20 dakika pişirilmektedir. Sıcak olarak servis yapılan iskorpit çorbası, Heybeliada’nın en meşhur lezzetleri arasında yer almaktadır. 

Karidesli Börek

Heybeliada’nın en güzel lezzetleinden biri olan karidesli böreğin yapımında kullanılan malzemeler; kültür mantarı, domates sosu, sarımsak, pul biber, tuz, yeşil soğan, zeytinyağı, kapya biber, yumurta, karides ve yufka olmaktadır. Çıtır çıtır karidesli böreğin denenebileceği en uygun yer ise Heybeliada’dır. Heybeliada’ya özgü bu güzel lezzet, hem çok besleyici hem de oldukça lezzetlidir. Çıtır olmasından dolayı çocukların da çok sevdiği karidesli börek, Heybeliada’nın balık restoranlarında tadılabilmektedir. 

Balık Çeşitleri

Heybeliada, balık çeşitlerini denemek için en uygun adreslerden biri durumundadır. Heybeliada’da birçok balık çeşidi çıkmaktadır. Balıklar günlük ve taze olarak servis edilmektedir. Heybeliada’da çok sayıda balık restoranı yer almaktadır. Balık ve meze çeşitliliği açısından oldukça zengin olan Heybeliada restoranlarında en çok tercih edilen balık çeşitleri arasında çipura, mezgit, palamut, levrek ve lüfer bulunmaktadır. Rakı balık keyfi için en uygun adreslere sahip Heybeliada restoranlarında keyifli müzikler eşliğinde farklı lezzetler denenebilmektedir. 

Karides Güveç

Heybeliada’ya gelindiğinde tercih edilmesi gereken lezzetlerden biri de karides güveç olmaktadır. Karides güveç, hem lezzeti hem de sağlığa olan sayısız faydalarından dolayı Heybeliada’da oldukça tercih edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Kemik ve diş gelişimini destekleyen karides güveç, beyin gelişimine de oldukça faydalıdır. Yüksek protein içermesi ve düşük kalorili olmasından dolayı çocuklar için ve diyet yapanlar için de oldukça uygundur. Bağışıklık sistemini de güçlendiren karides güvecin yapımında tuz, karabiber, pul biber, domates, kuru soğan, yeşil biber, tereyağı, zeytinyağı, kültür mantarı ve karides kullanılmaktadır. Kaşar peyniri ile tatlandırılan karides güveç, Heybeliada’da yer alan balık restoranlarının hepsinde denenebilmektedir. 

Beğendili Ahtapot

Heybeliada denildiğinde akla gelen ilk lezzetlerden biri de beğendili ahtapot olmaktadır. Beğendili ahtapot, Heybeliada’nın balık restoranlarında tadılabilmektedir. Beğendili ahtapotun yapımında kullanılan malzemeler ise; tereyağı, pul biber, ahtapot, tuz,süt, topak patlıcan ve kaşar peyniri olmaktadır. Kömür ateşinde közlenen patlıcanların kabukları sıyrıldıktan sonra tavaya tereyağı ilave edilerek patlıcanlar içerisinde konulmaktadır. Kaşık aracılığı ile ezilen patlıcanların üzerine süt ilave edilerek pişirilmektedir. İçerisine kaşar peyniri ve tuz eklenmekte ve ateşte çevrilmektedir. Ahtapotlar ise ızgarada mühürlenmekte ve ardından tavaya tereyağı eklenmektedir. Mühürlenen ahtapotlar bıçakla kesilerek tereyağında harmanlanmaktadır. Pul biber ilave edilerek karıştırılıp ateşten alınmaktadır. Beğendili sos ile birlikte servis edilen ahtapot, heybeliada’nın en çok sevilen lezzetleri arasında yer almaktadır. 

Izgara Enginar

Heybeliada’ya özgü lezzetler arasında bulunan ızgara enginar, yerli ve yabancı misafirler tarafından oldukça beğenilmektedir. Izgara enginar, enginar yemekleri içerisinde en çok sevilen çeşitlerden biridir. Izgara enginarın hazırlanışında, enginarın mor yaprakları temizlenmekte ve yaprakların beyaz kısımları yenmektedir. Izgara enginarın üzerine yoğurtlu ve tahinli sos eklenebilmektedir. Müthiş bir lezzete sahip olan ızgara enginar, Heybeliada’nın balık restoranlarının çoğunda bulunmaktadır. Sağlığa da sayısız faydaları olan ızgara enginar, çocukların da oldukça sevdiği lezzetlerden biridir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü