Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Heybeliada, İstanbul’a oldukça yakın bir  konumda yer alması nedeni ile özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilmektedir. Hafta sonlarında kalabalık olabilen Heybeliada, hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. Heybeliada’ya hem günübirlik hem de konaklamalı olarak tatil planı yapan kişiler ise “Heybeliada neyi ile meşhur?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Heybeliada’nın neyi meşhur sorusuna yanıt arayan kişiler, Heybeliada’nın rengarenk çiçekli sokaklarında keyifli yürüyüşler yapabilmekte, tarihi köşklerin önünde fotoğraf çektirebilmekte ve Heybeliada’nın meşhur sakızlı dondurmasını deneyebilmektedirler. Heybeliada’da meşhur olan şeyler arasında, Heybeliada’nın doğal ve tarihi güzelliklerini görmek ve Heybeliada’nın masmavi denizlerinde yüzmek bulunmaktadır. Heybeliada’nın nesi meşhur olduğunu merak eden ziyaretçiler, Heybeliada sokaklarında ve Heybeliada İskelesinde yer alan restoranlarda Heybeliada’ya özgü lezzetleri deneyebilmekte ve keyifli anlar yaşayabilmektedirler. 

Heybeliada’nın Sokakları

Heybeliada’nın rengarenk çiçekli sokakları hem birbirinden güzel fotoğraflar çekmek için hem de keyifli yürüyüşler yapmak için uygundur. Heybeliada sokakları birbirinden güzel tarihi köşklere ev sahipliği yapmaktadır. Ada merkezinden kiralanabilen bisikletler ve elektrikli toplu taşıma araçları ile Heybeliada’nın gezilecek diğer yerlerinde kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Heybeliada’nın masmavi denize açılan sokaklarında çok sayıda yiyecek ve içecek alternatifinin bulunduğu restoranlarda Heybeliada’ya özgü lezzetler de tadılabilmektedir. Heybeliada’da bulunan dondurma dükkanlarında sakızlı dondurma yemek ise bir Heybeliada vazgeçilmezidir. 

Heybeliada’nın Sakızlı Dondurması

Heybeliada’nın meşhur lezzetlerinden biri olan ve Heybeliada ile özdeşleşmiş lezzetlerden biri de sakızlı dondurmadır. Heybeliada vazgeçilmezleri arasında bulunan sakızlı dondurma, Heybeliada’da bulunan Tadım Roma Dondurma’da denenebilmektedir. 1957 yılından beri kaliteli hizmet anlayışı ile hizmet vermekte olan Tadım Roma Dondurma, Heybeliada İskelesine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Tadım Roma Dondurma’da çok sayıda dondurma çeşidi bulunsa da ada ile özdeşleşen sakızlı dondurma, en çok tercih edilen dondurma çeşitleri arasında yer almaktadır. Özellikle sakızlı ve karadutlu dondurma ise Heybeliada ziyaretçilerinin birbirine en çok yakıştırdığı ikililer arasındadır. 

Tadım Roma Dondurma’da bütün dondurma çeşitleri günlük olarak üretilmektedir. Dondurmaların yapımında hiçbir renklendirici ve tatlandırıcı madde kullanılmamaktadır. Dondurma çeşitleri dondurulmuş olmadığı ve tamamen doğal olduğu için oldukça lezzetlidir. Mevsime uygun meyvelerden hazırlanan dondurma çeşitleri, hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından tercih edilmektedir. Sakızlı dondurma ise günlük pastörize süt kullanılarak hazırlanmaktadır. Sakızlı dondurmanın hammaddesi ise Sakız Adası’ndan getirilmektedir. Nisan ayının başından ekim ayının sonuna kadar açık olan Tadım Roma Dondurma’da sakızlı dondurma yemek, bir Heybeliada klasiğidir. 

Heybeliada’nın Plajları ve Koyları

Prens Adaları’nın Büyükada’dan sonra ikinci büyük adası olan Heybeliada, İstanbul’a oldukça yakın bir konumda yer alması sebebi ile hafta sonları oldukça tercih edilmektedir. Heybeliada plajları ve koyları ise, İstanbullulara doyasıya deniz ve güneş keyfi yaşatmaktadır. Heybeliada ziyaretçileri için Heybeliada’da çok sayıda plaj alternatifi bulunmaktadır. Ziyaretçiler istedikleri takdirde ücretsiz olarak giriş yapabilecekleri Heybeliada halk plajlarını veya elektrikli toplu taşıma ve bisiklet kullanmadan yürüyerek ulaşabilecekleri Heybeliada merkez plajlarını tercih edebilmektedirler. 

Heybeliada’nın koyları ise, Heybeliada plajlarının aksine sakinlik ve sessizlikten hoşlanan kişilerin tercih sebebi olmaktadır. Heybeliada koyları, tertemiz, berrak ve masmavi denizlere sahip olması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Yemyeşil ağaçlar ile çevrelenen masmavi deniz ise görenleri büyülemektedir. Huzur arayışı olan kişiler, Heybeliada’nın sakin koylarını tercih edebilmekte ve doyasıya yüzebilmekte, keyifle güneşlenebilmektedirler. Heybeliada’nın en çok tercih edilen plajları ve koyları arasında ise; Alman Koyu Plajı, Çam Limanı Koyu, Değirmenburnu Plajı, Asaf Aile Plajı, Ada Beach Club, Cevahir Aqua Heybeliada, Akvaryum Plajı, Madam Martha Koyu ve Mimi Koyu bulunmaktadır. Heybeliada plajlarında Heybeliada misafirleri, deniz ile güneşin tadını çıkarırlarken, plaj içerisinde yer alan restoranlarda da Heybeliada’ya özgü lezzetleri deneyebilmektedirler. Heybeliada plajlarında misafirler, şezlong ve şemsiye kiralayabilmekte aynı zamanda duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetlerden de faydalanabilmektedirler. 

Heybeliada’nın Doğal Güzellikleri

Rengarenk çiçekli sokakları ile ön plana çıkan Heybeliada’nın doğal güzellikleri ise görenleri büyülemektedir. Heybeliada’da mavi ile yeşilin en güzel tonlarına şahitlik edilebilecek çok sayıda doğal güzellik bulunmaktadır. Aynı zamanda Heybeliada’nın tarihi değer taşıyan yerleri de eşsiz manzaralara ev sahipliği yapması bakımından doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadırlar. Heybeliada’nın doğal güzellikleri arasında bulunan yerler arasında ise; Değirmenburnu Tabiat Parkı, Alman Koyu Plajı, Çam Limanı Koyu, Rum Ortodoks Ruhban Okulu, Mimi Koyu, Madam Martha Koyu, Akvaryum Plajı ve Heybeliada Sanatoryumu olmaktadır. Heybeliada’nın birbirinden doğal yerlerinde huzurlu ve keyifli anlar yaşamak mümkün olmaktadır. 

Heybeliada’nın Tarihi Güzellikleri

Hem doğal güzellikleri, hem çiçekli sokakları, hem sakızlı dondurması ile ön plana çıkan Heybeliada, tarihi yerleri ile de her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Günübirlik ve konaklamalı olarak Heybeliada’yı ziyaret eden kişiler ise özellikle hafta sonlarında Heybeliada’yı tercih etmektedirler. Heybeliada’da tarihi değer taşıyan çok sayıda yer bulunmaktadır. Heybeliada’nın tarihi ve turistik değerlerinden bir tanesi olan Heybeliada Sanatoryumu, Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi olma özelliği taşıması bakımından son derece önemlidir. İsmet İnönü’nün de tedavi olduğu bu özel yer, Heybeliada’nın en önemli tarihi yerlerinden bir tanesidir. Heybeliada Deniz Lisesi ise geçmiş yıllarda donanma amacı ile öğrenci yetiştirmiş olması nedeni ile son derece önem taşımaktadır. Heybeliada’ya gelindiğinde Hüseyin Rahmi Gürpınar’a ait birçok eşyanın sergilendiği Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi ise gezilmesi gereken yerlerden biri durumundadır. 

1 Ekim 1844 tarihinde inşa edilmiş olan Rum Ortodoks Ruhban Okulu din adamı yetiştirmesi açısından önemlidir. Günümüzde kapalı olan okul, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Heybeliada’nın bir diğer tarihi değeri olan Heybeliada Süslü Mezar ise 19. yüzyıldaki Gemlik konsolosu olan Spiridon Kangelaris tarafından eşi için yaptırılmıştır. Vefat eden eşinin anısını yaşatmak için Süslü Mezar’ı yaptıran Spiridon Kangelaris’in eşi için yazdığı şiir ise, Süslü Mezar’ı ziyaret eden herkesi etkilemektedir.İsmet İnönü Evi Müzesi ise Heybeliada’nın tarihi önem taşıyan değerlerinden bir tanesidir. İsmet İnönü’nün hayatının belirli bir bölümünü geçirmiş olduğu Heybeliada’daki ev, müzeye dönüştürülmüştür. 

Heybeliada’nın Meşhur Yemekleri

Heybeliada’ya günübirlik veya konaklamalı olarak gelen hem yerli hem de yabancı turistler, Heybeliada’nın meşhur lezzetlerini denemektedirler. Heybeliada’da son yıllarda açılan çok sayıda restoran bulunmaktadır. Heybeliada restoranları genellikle rakı ve meze çeşitliliği ile bilinse de farklı lezzetleri içeren menüleri ile ön plana çıkan çok sayıda restoran da yer almaktadır. Heybeliada’nın balık restoranlarında birçok balık çeşidi bulunmaktadır. En çok tercih edilen balık çeşitleri ise lüfer, palamut, levrek, çipura ve mezgit olmaktadır. Balık çeşitleri dışında ahtapot, kalamar, midye ve karides gibi deniz mahsülleri de oldukça beğenilmektedir. Heybeliada restoranlarında çok sayıda farklı meze çeşidi de yer almaktadır. Heybeliada’nın eşsiz deniz manzarasına karşı rakı balık keyfi yapmak için uygun restoranlarda karides güveç, beğendili ahtapot, Girit ezmesi, iskorpit salatası ve ızgara enginar ise yerli ve yabancı turistlerin favorileri arasında bulunmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü