Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Prens Adaları’nın en büyük üçüncü adası olan Burgazada, görülmeye değer doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Burgazada doğal güzelliklerinde hem doyasıya deniz keyfi yaşamak hem de keyifli yürüyüşler yapmak mümkündür. Yemyeşil ağaçlar ile çevrelenen, keyifli yürüyüş rotaları, özellikle hafta sonlarında İstanbullular tarafından tercih edilmektedir. Burgazada doğal güzellikleri arasında yer alan yerler ise; Bayraktepe, Mimi Koyu, Kalpazankaya Sahili, Süt Koyu, Düşler Sahili, Burgazada sokakları, Madam Martha Koyu ve Burgazada Halk Plajı bulunmaktadır. 

Bayraktepe

Burgazada denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Bayraktepe, Burgazada’nın en meşhur doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Burgazada’nın en yüksek tepesi durumunda olan Bayraktepe, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 170 metre yükseklikte bulunan Bayraktepe, diğer adı ile “İsa Tepe” olarak da bilinmektedir. Bayraktepe’den diğer tüm adalar rahatlıkla izlenebilmektedir. Bayraktepe’den denizin ve adaların eşsiz manzarası izlenebilmekte aynı zamanda içerisinde bulundurduğu Hristo Manastırı da ziyaret edilebilmektedir. Bahar ve yaz aylarında özellikle İstanbulluların ilgi gösterdiği Bayraktepe, Burgazada ziyaretçilerini en güzel deniz manzaralarına şahitlik ettirmektedir. 

Adres: Burgazada, 34975 Adalar/İstanbul

Mimi Koyu

Burgazada’nın en güzel doğal güzelliklerinden biri olan Mimi Koyu, sakinlik ve sessizlik arayışı olan kişilerin tercih edebilecekleri yerlerden bir tanesidir. Mimi Koyu, Çamakya Aile Plajı ile Madam Martha Koyu arasında yer almaktadır. Kumsal alanı olmayan Mimi Koyu’nda ahşap bir merdivenden denize girilebilmektedir. Koya girişlerde ziyaretçilerden ufak bir ücret alınmaktadır. Mimi Koyu içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının temin edilebileceği küçük bir işletme de yer almaktadır. Koyda Burgazada ziyaretçilerinin faydalanabilecekleri duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de mevcuttur. Burgazada misafirleri istedikleri takdirde Mimi Koyu içerisinde şezlong ve şemsiye de kiralayabilmektedirler. Ulaşımlar Burgazada İskelesinden yaklaşık olarak 15 dakikalık yürüyüşler ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Yürümek istemeyen ziyaretçiler ise ada merkezinden kiralayabilecekleri bisikletler ve elektrikli toplu taşıma araçları ile Mimi Koyu’na ulaşabilmektedirler.

Adres: Gezinti Yolu Cd., No:14, Burgazada

Kalpazankaya Sahili

Her yıl yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından tercih edilen Kalpazankaya Sahili’ne Burgazada İskelesinden yürüyerek yaklaşık olarak yarım saatte kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Burgazada’nın en beğenilen sahillerinden biri olan Kalpazankaya Sahili, hem gündüz hem de akşam saatlerinde tercih edilebilmektedir. Burgazada’nın doğal güzellikleri arasında yer alan Kalpazankaya Sahili’nde şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Kalpazankaya Sahili’nin plajı genel olarak taşlık yapıdan oluşmaktadır. Tertemiz, berrak ve masmavi denizi ile tercih sebebi olmaktadır. Ayrıca Burgazada misafirleri, Kalpazankaya Sahili’nin üst kısmında yer alan Kalpazankaya Restaurant’ta Burgazada’ya özgü lezzetleri deneme imkanı da bulabilmektedirler. 

Adres: Burgazadası, Köknar Sk., 34975 Adalar/İstanbul

Süt Koyu

Burgazada’nın en güzel doğal güzelliklerinden biri olan Süt Koyu, adanın en bakir noktalarından biri durumundadır. Sessizlik ve sakinlikten hoşlanan kişilerin tercih edebilecekleri Süt Koyu, ada sakinleri tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Yemyeşil ağaçlar ile çevrelenen masmavi denizi ile ön plana çıkan Süt Koyu, kalabalıktan uzaklaşmak isteyen İstanbulluların da vazgeçilmez yerleri arasında bulunmaktadır. Kış mevsiminde lodos dalgalarına yaz mevsiminde de hem ada sakinlerine hem de Burgazada misafirlerine ev sahipliği yapan Süt Koyu’na tertemiz denize yüzmek ve sahilde güneşlenmek mümkündür. Doğa ile başbaşa vakit geçirmek için en uygun yerlerden biri olan Süt Koyu, Burgazada’ya gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Düşler Sahili

Düşler Sahili, Burgazada’nın en meşhur doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Kınalıada’nın eşsiz manzarasına şahitlik edilmesini sağlayan Düşler Sahili, az insan tarafından bilindiği için son derece sakin olmaktadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen Düşler Sokağı, el değmemiş doğası ve müthiş manzarası ile her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerin tercih ettikleri yerler arasında bulunmaktadır. Burgazada Mezarlığı’ndan sonraki koyda görünen tabeladan ilerledikten sonra dar bir merdivenden aşağı inilerek kolaylıkla ulaşılabilen Düşler Sokağı, manzarası ile görenleri büyülemektedir. 

Adres: Burgazadası, Cennet Yolu No:19, D:13, 34975 Adalar/İstanbul

Burgazada Sokakları: Gönüllü ve Mehtap Sokak

Burgazada doğal güzellikleri denildiğinde akla gelen yerler, Burgazada sokakları olmaktadır. Burgazada’nın rengarenk çiçekli sokakları, Burgazada ziyaretçileri için keyifli yürüyüş rotaları durumundadır. Hem yürüyüş yapmak hem de Burgazada sokaklarında fotoğraf çektirmek bir Burgazada klasiğidir. Burgazada sokakları aynı zamanda Burgazada’nın tarihi köşklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Hem doğal hem tarihi güzelliklerin aynı anda ziyaret edilebileceği Burgazada sokaklarında ada merkezinden kiralanan bisikletler ile dolaşmak da mümkün olmaktadır. Rengarenk çiçekli sokakları ve yemyeşil ağaçları ile adanın meşhur sokakları görüldükten sonra, Burgazada ziyaretçileri Burgazada’nın en meşhur restoranlarında adaya özgü eşsiz lezzetleri deneyebilmektedirler. Burgazada’nın pastanesinde ise birçok tatlı ve dondurma çeşidi yer almaktadır. Burgazada ziyaretçileri, keyifli akşam yemeklerinin ardından Burgazada’nın tatlı dükkanlarında Burgazada’ya özgü tatlıları deneme imkanı bulabilmektedirler. 

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Madam Martha Koyu

Burgazada’nın en güzel doğal güzellikleri arasında yer alan Madam Martha Koyu hem masmavi ve tertemiz denizi hem de isminin ilginç hikayesi ile tercih sebebi olmaktadır. Madam Martha Koyu’na ismini veren kişi ise, Burgazada’da evi bulunan Madam Martha isimli bir kadındır. Madam Martha, yaz ve kış aylarını geçirdiği Burgazada’da sahilden topladığı deniz kabukları ve renkli taşlardan birbirinden güzel takılar yapmakta ve bu takıları çocuklara hediye etmektedir. Ada sakinleri tarafından çok sevilen Madam Martha’nın Burgazada’daki lakabı ise “Çiçek Teyze”dir. Madam Martha’nın vefatının ardından koya Madam Martha Koyu adı verilmiştir. 

Burgazada İskelesine yaklaşık olarak 2 kilometre mesafede bulunan Madam Martha Koyu, hem denize girmek hem de güneşlenmek için son derece uygundur. Kampçıların da uğrak noktalarından biri olan Madam Martha Koyu içerisinde herhangi bir tesis yer almamaktadır. Koy içerisinde şezlong ve şemsiye kiralamak mümkün olduğu gibi şezlong ve şemsiye kiralamak istemeyen ziyaretçiler de koya giriş yapabilmektedirler. Madam Martha Koyu içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyacının karşılanabileceği herhangi bir işletme yer almadığı için Burgazada ziyaretçileri koya giriş yapmadan önce tedarikli gelebilirler. 

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Burgazada Halk Plajı

Burgazada’nın en güzel doğal yerlerinden biri olan Burgazada Halk Plajı, Burgazada İskelesinden indikten sonra sol tarafta yer alan Burgazada Deniz Kulübü’ne doğru yaklaşık olarak beş dakika yürüme mesafesi ile ulaşılabilmektedir. Burgazada İskelesine en yakın konumda bulunan plaj olan Burgazada Halk Plajı’nın yapısı genellikle taşlıktır. Bu nedenle deniz için Burgazada Halk Plajı’nı tercih edecek olan ziyaretçiler yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. Masmavi ve tertemiz denizi ile ön plana çıkan Burgazada Halk Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarına ev sahipliği yapan Burgazada Halk Plajı’na yerli ve yabancı misafirler oldukça ilgi göstermektedir. 

Adres: Barbaros Hayrettin Cd. No:13, 34975 Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü