Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Burgazada, İstanbul iline bağlı olan Prens Adaları’nın üçüncü en büyük adasıdır. Hem doğal güzellikleri hem plaj ve koyları hem meşhur lezzetleri hem de gezilecek yerleri ile ön plana çıkan Burgazada tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile de tercih sebebi olmaktadır. Burgazada tarihi yerler açısından oldukça zengin olduğu için özellikle hafta sonlarında İstanbulluların oldukça ilgisini görmektedir. Burgazada tarihi ve turistik yerleri her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Burgazada’da tarihi yerler denildiğinde akla ilk gelen yer ise ünlü edebiyatçı Sait Faik Abasıyanık’ın müzeye dönüştürülen evi olmaktadır. Müze içerisinde Sait Faik Abasıyanık'a ait sergilenen eşyalar, fotoğraflar ve belgeler ise Burgazada tarihi eserleri olarak ziyaret edilmektedir. 

Burgazada’nın tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan Aya Yorgi Garibi Manastırı ise Burgazada’nın tarihi güzelliklerinden biri olarak ilgi görmektedir. Burgazada’nın tarihi eserleri arasında yer alan Aya Yani Kilisesi ile zindan ise Burgazada misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. Burgazada’nın tarihi mekanlarından biri olan Hristos Manastırı hem büyüleyici manzarası hem de tarihi değeri ile görülmeye değerdir. Burgazada Cami ise Burgazada’nın tarihi eserleri arasında olup, adanın tek camisi olma özelliğine sahip olması açısından önemlidir. Burgazada’nın tarihi yerleri ile Burgazada’nın tarihi ve turistik yerleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler, her yıl hem günübirlik hem de konaklamalı olarak Burgazada’yı tercih etmektedirler. 

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Burgazada’nın hem tarihi hem de turistik değerleri arasında yer alan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, 22 Ağustos 1959 tarihinde açılmıştır. Edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’da almış olduğu ev müzeye dönüştürülerek ziyarete açılmıştır. 1964 yılından itibaren Darüşşafaka Cemiyeti tarafından idare edilen Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nde 2009 yılında çeşitli restorasyon çalışmaları yapılmıştır. 11 Mayıs 2013 tarihinde yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nde 8 ayrı kısım yer almaktadır. Misafir odası, yemek odası, yatak odası, kitap odası, mektup odası, Sait Faik Abasıyanık’a ait iki kısım ile burgaz adı verilen 8 bölüm ziyarete açıktır. Müze içerisinde Sait Faik Abasıyanık’a ait çeşitli belgeler, eşyalar ve fotoğraflar da sergilenmektedir. Her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Burgazada’nın en önemli tarihi değerlerinden biri durumundadır.

İletişim: (0216) 381 20 60

Adres: Bahçelievler Merkez, Burgazada, Çayır Sk. No:15, 34975 Adalar/İstanbul

Aya Yorgi Garibi Manastırı

Burgazada’nın en meşhur tarihi güzelliklerinden biri olan Aya Yorgi Garibi Manastırı, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Burgazada İskelesinden Burgazada’nın doğu kısmına doğru yaklaşık olarak 850 metre ilerledikten sonra Gönüllü Caddesi üzerinde yer alan Aya Yorgi Garibi Manastırı’na rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Aya Yorgi Garibi Manastırı, 1728 yılında inşa edilmiştir. 1741 yılında çıkan yangının ardından Aya Yorgi Garibi Manastırı’nın neredeyse tamamı büyük zarar görmüştür. Bunun üzerine manastır, 1879 yılında restore edilerek ziyarete açılmıştır. Aya Yorgi Garibi Manastırı ile ilgilenen kişi ise Burgazadalı Yeorgios Guller’dir. Tüm Burgazada halkı tarafından tanınan ve çok sevilen Yeorgios Guller’in asıl mesleği marangozluk olsa da manastır için en büyük emeği veren kişi kendisi olmuştur. Aya Yorgi Garibi Manastırı ile ilgilenen, manastırın tüm sorumluluğunu üzerine alan Yeorgios Guller, manastırın bugünkü haline gelmesinde oldukça katkıda bulunmuştur. Burgazada’nın kuzey sahilinde yer alan manastır, Burgazada’nın en önemli tarihi değerlerinden biridir.

Adres: Burgazadası, Gönüllü Cd. No:57, 34975 Adalar/İstanbul 

Aya Yani Kilisesi

Burgazada’nın tarihi yerleri denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Aya Yani Kilisesi’nin 867 yılında İmparatoriçe Theodora tarafından inşa ettirildiği düşünülmektedir. Aya Yani Kilisesi, son halini ise 1896 yılındaki restorasyonundan ardından almıştır. Aya Yani Kilisesi, ismini Hz. İsa’yı vaftiz eden Aziz İoannes‘ten almaktadır. Aya Yani Kilisesi’nin altında 11 basamak ile inilen bir zindan yer almaktadır. Bir rivayete göre Methodius adındaki bir papaz Aya Yani Kilisesi’nin altında yer alan bu zindanda 11 yıl süresince hapsedilmiştir. Söz konusu rivayete göre bu papaz daha sonra zindanın üzerine inşa edilen kiliseye papaz olarak atanmıştır. Hem tarihi dokusu hem de ilginç hikayesi ile ön plana çıkan Aya Yani Kilisesi, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Burgazada vapur iskelesinden indikten sonra yaklaşık olarak on beş dakika yürüme mesafesinin ardından ulaşılabilen Aya Yani Kilisesi, Burgazada’yı ziyaret eden kişilerin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Adres: Burgazadası, Takımağa Meydanı Sk., 34975 Adalar/İstanbul

Hristos Manastırı

Burgazada’nın en meşhur tarihi değerlerinden biri de Hristos Manastırı’dır. Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edilen Hristos Manastırı, eski adı ile “Hristos Tepesi” olan Bayrak Tepe’de yer almaktadır. Hristos Manastırı, Makedonyalı imparator I. Vasil tarafından bir Antik Yunan tapınağının kalıntılarının üzerine inşa edilmiştir. Son yıllarda ele geçirilen bir belgeye göre ise günümüzdeki kalıntıların 1603 yılından kalma yapıya ait olduğu ortaya konulmuştur. Sultan IV. Murat döneminde Hristos Manastırı çevresinde yakılan ateşler, halk arasında büyük bir yangın tehlikesi paniği yaşatmıştır. Bu nedenle Sultan IV. Murat’ın emri ile yapı yıktırılmıştır.

Hristos Manastırı’nın ismi ise Hz. İsa’nın Yunancadaki adı olan Hristos’tan gelmektedir. Hristos Manastırı’nın yer aldığı alanda günümüzde yağmur sularını toplayan dört adet kemerli yeraltı sarnıcı bulunmaktadır. Tepeden görünen eşsiz manzara ise Hristos Manastırı ziyaretçilerini büyülemektedir. Her yıl 6 Ağustosta en başta Ortodokslar olmak üzere tüm insanlar tarafından Hristos Manastırı ziyaret edilmektedir. Hristos Manastırı, hem tarihi değeri nedeniyle hem de tepeden izlenebilen eşsiz manzarası ile Burgazada’nın görülmeye değer tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır. 

Adres: Burgazada, 34975 Adalar/İstanbul

Burgazada Cami

Burgazada’nın en önemli tarihi değerlerinden biri olan Burgazada Cami, her yıl hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Burgazada’nın hem tarihi hem de turistik yerleri arasında sayılan Burgazada Cami, hem Burgazada ziyaretçilerinin hem de profesyonel fotoğrafçıların fotoğraf çekmek ve ibadet etmek için ziyaret ettikleri yerler arasında bulunmaktadır. Burgazada Cami, Burgazada’daki Gezenti Caddesinin kuzey ucundaki kıyıya yakın yerinde yer almaktadır. Burgazada Cami, sekiz cepheli ve kubbeli olarak Mimar Burhan Ongun tarafından tasarlanmıştır. 1954 yılında ibadete açılan Burgazada Cami’nin yaklaşık olarak 200 metre ilerisinde ise cemevi yer almaktadır. Burgazada Cami, Burgazada’nın tek camisi olduğu için yoğun ilgi görmektedir. Burgazada Cami’nin tarihsel önemi ise, İstanbul’un fethinin 500. yılı anısına yaptırılmış olmasıdır. Hem tarihi hem de turistik yerlerden biri olan Burgazada Cami, Burgazada sakinleri ve Burgazada ziyaretçileri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

Adres: Burgazadası, Gezinti Yolu Cd., No:29, 34975 Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü