Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Doğal ve tarihi güzellikleri, dünyaca meşhur lezzetleri ile ön plana çıkan Burgazada plajları ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Tertemiz, berrak ve masmavi denizleri ile Burgazada en güzel plajları bünyesinde bulundurmaktadır. Burgazada ziyaretçileri, herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilecekleri Burgazada halk plajlarını tercih edebildikleri gibi aynı zamanda yürüyerek kolaylıkla ulaşım sağlayabilecekleri Burgazada merkez plajlarını da tercih edebilmektedirler.

Burgazada’ya konaklamalı veya günübirlik tatil planı yapan misafirler ise, “Burgazada’da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Burgazada plajları isimleri ise; Burgazada Halk Plajı, Madam Martha Koyu Plajı, Kalpazankaya Plajı, Çamakya Aile Plajı, Düşler Sahili Plajı ve Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı’dır. Ayrıca Burgazada’nın plajlarında yer alan restoranlarda Burgazada’ya ait birçok lezzet denenebildiği gibi plajlarda çeşitli aktivitelere katılmak da mümkün olmaktadır. 

Burgazada Halk Plajı

Burgazada’nın en popüler plajları arasında yer alan Burgazada Halk Plajı, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından tercih edilmektedir. Ada merkezine ve iskeleye oldukça yakın bir konumda bulunması sebebi ile tercih sebebi olan Burgazada Halk Plajı, temizliği ile ön plana çıkmaktadır. Burgazada İskelesine yaklaşık olarak 25 dakika yürüyüş mesafesinde bulunan plaja ada merkezinden kiralanabilen bisikletler ve elektrikli toplu taşıma araçları ile de rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Burgazada’nın en popüler plajları arasında bulunan Burgazada Halk Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler plaj içerisinde yer alan işletmeden yararlanabilmektedirler. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunmaktadır. Ayrıca Burgazada misafirleri, Burgazada Halk Plajı içerisinde yer alan işletmeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Burgazada Halk Plajı genel olarak taşlık yapıdadır. Denizi bir miktar yosunlu olsa da temizliği ile hem ada sakinlerinin hem de Burgazada misafirlerinin oldukça ilgisini çekmektedir. 

Adres: Barbaros Hayrettin Cd., No:3, 34975 Adalar/İstanbul

Çamakya Aile Plajı

Burgazada’nın en meşhur plajlarından biri olan Çamakya Aile Plajı, hem ada sakinleri tarafından hem de misafirler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Çamakya Aile Plajı, Burgazada’nın arka kısmında yer almaktadır. Burgazada misafirleri, ada merkezinden yaklaşık olarak 45 dakikalık yürüyüş mesafesinin ardından Çamakya Aile Plajı’na ulaşabilmektedirler. Yürümek istemeyen ziyaretçiler ise ada merkezinden kiralayabilecekleri bisikletler ve elektrikli toplu taşıma araçları ile plaja rahatlıkla ulaşabilmektedirler. 

Tertemiz ve berrak denizi ile tercih sebebi olan Çamakya Aile Plajı, bakımlı bir plajdır. Plaja girişler ücretsiz olmakla birlikte, şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler plaj içerisinde yer alan işletmeden faydalanabilmektedirler. Plaj içerisinde duş, soyunma kabini ile tuvalet gibi hizmetler bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir tesisi de bünyesinde bulunduran Çamakya Aile Plajı’nda hem doyasıya yüzmek ve güneşlenmek hem de gün batımını izlemek mümkündür. Keyifle yüzmek ve güzel bir gün geçirmek isteyen kişilerin tercihi olan Çamakya Aile Plajı, hafta sonlarında kalabalık olabilmektedir. Sakinlikten hoşlanan ve huzur arayan kişiler, hafta içi günlerde Çamakya Aile Plajı’nı tercih edebilirler. 

Adres: Burgazadası, Gezinti Yolu Cd., No:49, 34975 Adalar/İstanbul

Kalpazankaya Plajı

Burgazada’nın vazgeçilmez plajlarından biri olan Kalpazankaya Plajı, mesire yerinin içerisinde yer almaktadır. Plaja girişler ücretli olmakla birlikte giriş ücretleri her yıl güncellenmektedir. Kalpazankaya Plajı içerisinde Burgazada misafirleri istedikleri takdirde şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler plaj içerisinde mevcuttur. Ayrıca mesire alanı içerisinde misafirlerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği restoran da bulunmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkan Kalpazankaya Plajı, doyasıya yüzmek ve güneşlenmek için son derece uygundur. Denizi ise genel olarak dalgasız ancak yapısı taşlıktır. Bu nedenle misafirler plaja giriş yaparken yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. 

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Madam Martha Koyu Plajı

Burgazada’nın en güzel denizlerinden birine sahip olan Madam Martha Koyu Plajı, isminin hikayesi ile de ön plana çıkmaktadır. Yaz ve kış aylarını Burgazada’daki evinde geçiren Martha isimli bir kadın, sahilden topladığı renkli taş ve deniz kabuklarından takılar yapmakta ve bu takıları çocuklara hediye etmektedir. Tüm ada halkı tarafından çok sevilen Madam Martha’nın Burgazada’daki lakabı ise “Çiçek Teyze”dir. Vefatının ardından ise anısının yaşatılabilmesi için plaja “Madam Martha” ismi verilmiştir. 

Madam Martha Koyu Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Madam Martha Koyu Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Burgazada misafirleri istedikleri takdirde Madam Martha Koyu Plajı içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Ayrıca misafirlerin faydalanabilecekleri duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de mevcuttur. Madam Martha Koyu Plajı içerisinde Burgazada misafirlerinin yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği herhangi bir işletme yer almamaktadır. Bu nedenle ziyaretçiler yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını plaja giriş yapmada önce temin edebilirler. Bakir bir plaj olması nedeniyle hem hafta sonlarında hem de hafta içi günlerde sakin bir plajdır. Sessizlik ve sakinlik ihtiyacı olan Burgazada misafirleri, Madam Martha Koyu Plajı’nı tercih edebilirler.

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Düşler Sahili Plajı

Burgazada’nın en güzel plajlarından biri olan Düşler Sahili Plajı, adı çok fazla bilinmeyen bir plajdır. Genellikle ada sakinlerinin tercih ettiği Düşler Sahili Plajı, sakinlikten ve sessizlikten hoşlanan kişilerin tercih edebileceği bir plajdır. Düşler Sahili Plajı, Burgazada’nın diğer plajlarına göre çok daha sakin olmaktadır. Mimi Koy’un yanında yer alan plajın denizi de oldukça temiz ve berraktır. Düşler Sahili Plajı’nın yapısı genel olarak çakıl taşlarından oluşmaktadır. 

Düşler Sahili Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler işletmeden faydalanabilmektedirler. Şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri her yıl güncellenmektedir. Düşler Sahili Plajı’nda Burgazada misafirlerinin yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği işletme yer almaktadır. Düşler Sahili Plajı’na ulaşımlar ise Burgazada İskelesinden yapılacak 20 dakikalık yürüyüşler ile yapılabilmektedir. Yürümek istemeyen ziyaretçiler ise adada hizmet veren elektrikli toplu taşıma araçları ile Aya Nikola durağında inerek kısa bir yürüyüşün ardından Düşler Sahili Plajı’na ulaşabilmekedirler. 

Adres: Burgazadası, Cennet Yolu No:19 D:13, 34975 Adalar/İstanbul

Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı

Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı, Burgazada’da yalnızca üyelerin faydalanabilecekleri bir plajdır. Üyeler, Burgazada Su Sporları Kulübü’nde çeşitli olanaklardan faydalanabilmektedirler. Kulüpte çok sayıda aktivite yapılabilmektedir. Genellikle Burgazada yerlilerinin bulunduğu Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı’nın denizi masmavi ve tertemizdir. Plajdan ve kulüp bünyesinde yer alan aktivitelerden faydalanabilmek için ise Burgazada Su Sporları Kulübü’ne üye olunması gerekmektedir. Kulüp içerisinde çeşitli eğlenceler düzenlenmekte ve kulüp üyeleri doyasıya eğlendirilmektedir. Ayrıca kulüp içerisinde yer alan restoranda Burgazada’ya özgü çok sayıda lezzet de denenebilmektedir. 

İletişim: (0216) 381 13 06

Adres: Burgazada Mah., Yalı Cd., No:48, 34970 Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü