Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Doğal ve tarihi güzellikleri ile olduğu kadar plajları ve denize girilecek sakin yerleri ile de ön plana çıkan Burgazada, her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Burgazada en güzel koyları bünyesinde bulundurması ile büyük şehirden çok sayıda misafir ağırlamaktadır. Burgazada, tertemiz, berrak ve masmavi denizi ile tercih sebebi olmaktadır. Burgazada’nın en güzel koyları arasında ise; Madam Martha Koyu, Süt Koyu, Kalpazankaya Koyu Plajı, Mimi Koy, Çamakya Koyu ve Düşler Sahili Koyu bulunmaktadır. Burgazada misafirleri, Burgazada koylar haritası üzerinden kendilerine en yakın koya gidebilmekte ve doyasıya yüzüp, güneşin tadını çıkarabilmektedirler. 

Madam Martha Koyu

Burgazada’nın diğer plajlarına göre daha sakin olan yerlerinden biri Madam Martha Koyu olmaktadır. Madam Martha Koyu tertemiz, berrak ve masmavi denizi ile hem ada sakinlerinin hem de Burgazada misafirlerinin tercih sebebi olmaktadır. Madam Martha Koyu, hem masmavi denizi ile hem de isminin hikayesi ile ön plana çıkmaktadır. Yaz ve kış aylarını Burgazada’da geçiren Madam Martha isimli bir kadın, yaz aylarında sahile inerek renkli taşlar ve deniz kabukları toplamaktadır. Topladığı renkli taşlardan ve deniz kabuklarından birbirinden güzel takılar yapan Madam Martha, bu takıları Burgazada’daki çocuklara hediye etmektedir. Çocukları sevindiren Madam Martha, tüm ada sakinleri tarafından çok sevilmektedir. Madam Martha’nın adadaki lakabı ise “Çiçek Teyze”dir. Madam Martha’nın vefatının ardından Burgazada sakinleri bu koya “Madam Martha Koyu” adını vermişlerdir.

Madam Martha Koyu’nun denizi oldukça temiz olduğu için tercih sebebidir. Koya girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen Burgazada misafirleri, Madam Martha Koyu içerisindeki işletmeden kiralayabilmektedirler. Koy içerisinde soyunma kabini, tuvalet ve duş gibi hizmetler mevcuttur. Ancak bakir bir koy olması nedeni ile Madam Martha Koyu içerisinde Burgazada misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği herhangi bir restoran yer almamaktadır. Bu nedenle ziyaretçilerin tedarikli gelmelerinde fayda bulunmaktadır. Sessiz ve sakin bir koy olması sebebi ile huzur arayışı olan Burgazada misafirlerinin tercih ettikleri koyun, Burgazada’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gerekmektedir. 

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/istanbul

Mimi Koy

Burgazada’nın en güzel koylarından biri olan Mimi Koy, sessizlik isteyen misafirlerin tercih sebebi olmaktadır. Çamakya Koyu Plajı ile Madam Martha Koyu arasında yer alan Mimi Koy’da kumsal alan bulunmamakta, denize ahşap bir merdivenden girilebilmektedir. Koya girişler ücretlidir. Koy içerisinde misafirlerin faydalanabilecekleri duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcuttur. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler ise Mimi Koy içerisinde yer alan işletmeden faydalanabilmektedirler. Mimi Koy içerisinde yer alan restoranda ise Burgazada misafirleri yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Koya ulaşımlar Burgazada İskelesinden yaklaşık olarak 15 dakikalık yürüyüşler ile gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca bisiklet ve elektrikli toplu taşıma araçları ile de koya ulaşım mümkündür.

Adres: Gezinti Yolu Cd., No:14, Burgazada

Düşler Sahili Koyu

Adı çok fazla bilinmeyen Düşler Sahili Koyu, sakinlikten ve sessizlikten hoşlanan misafirlerin tercih edebilecekleri bir koydur. Burgazada’nın diğer plajlarına göre oldukça sakin olan Düşler Sahili Koyu, temizliği ve berraklığı nedeniyle genellikle Burgazada sakinleri tarafından tercih edilmektedir. Düşer Sahili Koyu’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Burgazada misafirleri sandalye ve şemsiyelerini alarak koya giriş yapabilecekleri gibi aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen Burgazada misafirleri ise koy içerisinde yer alan işletmeden faydalanabilmektedirler. 

Düşler Sahili Koyu içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de mevcuttur. Ayrıca Düşler Sahili Koyu bünyesinde restoran da bulunmaktadır. Burgazada misafirleri, bu restoranda Burgazada’ya özgü birçok farklı lezzeti deneme imkanı bulabilmektedirler. Düşler Sahili Plajı’na ulaşımlar ise Burgazada İskelesinden yapılacak 20 dakikalık yürüyüşler ile rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir. Yürümek istemeyen misafirler ise ada merkezinden kiralayabilecekleri bisikletler ve adada kullanılan elektrikli toplu taşıma araçları ile koya ulaşım sağlayabilmektedirler. Elektrikli toplu taşıma araçlarını kullanacak olan ziyaretçiler, Aya Nikola durağında indikten sonra kısa bir yürüyüşün ardından koya ulaşabilmektedirler.

Adres: Burgazadası, Cennet Yolu No:19 D:13, 34975 Adalar/İstanbul

Kalpazankaya Koyu Plajı

Burgazada’nın en güzel denizlerinden birine sahip olan Kalpazankaya Koyu Plajı, mesire alanı içerisinde yer alan bir plajdır. Kalpazankaya Koyu Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret talep edilmektedir. Plaja giriş ücretleri her yıl güncellenmektedir. Tertemiz, berrak ve masmavi bir denize sahip olan Kalpazankaya Koyu Plajı, hem doyasıya deniz keyfi yapmak hem de güneşlenmek için son derece uygundur. Kalpazankaya Koyu Plajı içerisinde Burgazada misafirleri istedikleri takdirde şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de bulunmaktadır. 

Kalpazankaya Koyu Plajı’nın bulunduğu alan içerisinde restoran da yer almaktadır. Burgazada misafirleri, bu restoranda balık çeşitleri, deniz mahsülü ürünleri ve meze çeşitleri gibi Burgazada’ya ait farklı ürünleri deneyebilmektedirler. Kalpazankaya Koyu Plajı’nın denizi genel olarak dalgasız ve sakindir. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için son derece uygundur. Plajın yapısı ise genel olarak taşlık olduğu için misafirler Kalpazankaya Koyu Plajı’na gelmeden önce yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. Burgazada’nın en popüler plajlarından biri olması sebebi ile Kalpazankaya Koyu Plajı, hafta sonlarında kalabalık olabilmektedir. Sessizlik ve sakinlik arayışı olan ve kafa dinlemek isteyen misafirler, hafta içi günlerde Kalpazankaya Koyu Plajı’nı tercih edebilirler.

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Süt Koyu

Burgazada’nın vazgeçilmez koylarından biri olan Süt Koyu, adanın en bakir koyudur. Genellikle ada halkı tarafından denize girmek için tercih edilen Süt Koyu, masmavi, tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkmaktadır. Süt Koyu, bakir bir koy olduğu için içerisinde şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. Süt Koyu’na giriş yapmadan önce Burgazada misafirleri yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını temin edebilirler. Huzur arayışı olan kişiler deniz ve güneş keyfi yapmak için Süt Koyu’nu tercih edebilirler. 

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/istanbul

Çamakya Koyu

Burgazada’nın en güzel denizlerinden birine sahip olan Çamakya Koyu, Burgazada’nın halk plajlarına göre çok daha sakin olmaktadır. Büyük şehirlerin karmaşasından kaçmak isteyen misafirler, hafta içi günlerde Çamakya Koyu’nu tercih edebilirler. Burgazada’nın arka tarafında yer alan Çamakya Koyu, ada merkezinden yürüyerek yaklaşık olarak 45 dakikalık uzaklıkta bulunmaktadır. Yürümek istemeyen ziyaretçiler ise adada hizmet veren elektrikli toplu taşıma araçları ile veya ada merkezinden kiralayabilecekleri bisikletler ile koya ulaşım gerçekleştirebilmektedirler. 

Masmavi denizi ile Burgazada’nın vazgeçilmez koylarından biri olan Çamakya Koyu’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen Burgazada ziyaretçileri plaj içerisinde yer alan işletmeden faydalanabilmektedirler. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcuttur. Koy içerisinde yer alan restoran ise birbirinden güzel lezzetleri menüsünde bulundurmaktadır. Çamakya Koyu’nda hem doyasıya deniz ve güneş keyfi yapmak hem de farklı lezzetleri denemek mümkündür. 

Adres: Burgazadası, Gezinti Yolu Cd., No:49, 34975 Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü