Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Hem doğal güzellikleri, hem tarihi güzellikleri, hem meşhur lezzetleri hem de plajları ve koyları ile meşhur olan Burgazada gezilecek yerleri ile ön plana çıkmaktadır. Burgazada’da gezilecek yerler denildiğinde akla çok sayıda alternatif gelmektedir. Burgazada’ya tatil planı yapan kişiler ise, “Burgazada’da görülmesi gereken yerler nelerdir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Burgazada gezilecek yerler arasında bulunan yerler arasında ise; Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Süt Koyu, Madam Martha Koyu, Aya Yani Kilisesi, Hristos Manastırı, Aya Yorgi Garibi Manastırı ile Burgazada Cami bulunmaktadır. Burgazada gezilecek yerleri her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Burgazada’nın tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’da yaşadığı evin dönüştürüldüğü müze olarak 22 Ağustos 1959 tarihinde ziyarete açılmıştır. 1964 yılından itibaren Darüşşafaka Cemiyeti tarafından idare edilmeye başlanmıştır. 2009 yılında müzede çeşitli restorasyon çalışmaları yapılmış ve 11 Mayıs 2013 tarihinde yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlamıştır. Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nde kitap odası, yatak odası, yemek odası, mektup odası, Sait Faik Abasıyanık’a ait iki kısım ile burgaz adındaki kısım olmak üzere 8 bölüm ziyaret edilebilmektedir. Sait Faik Abasıyanık Müzesi içerisinde yazara ait çeşitli eşyalar, belgeler ve fotoğraflar sergilenmektedir. Burgazada’nın tarihi değerlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Burgazada’ya gelindiğinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

İletişim: (0216) 381 20 60

Adres: Bahçelievler Merkez, Burgazada, Çayır Sk. No:15, 34975 Adalar/İstanbul

Süt Koyu

Burgazada'nın en temiz denizlerinden birine sahip olan Süt Koyu, her yıl hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından tercih edilen koylar arasında bulunmaktadır. Tertemiz, berrak ve masmavi denizi ile tercih edilen Süt Koyu, hem ada sakinleri hem de ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilmektedir. Son derece el değmemiş bir koy olduğu için Süt Koyu içerisinde duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkanı bulunmamaktadır. Eşsiz manzarası ile ön plana çıkan Süt Koyu, büyük şehirlerin karmaşasından ve kalabalıklığından bunalan ziyaretçiler için adeta bir cennettir. 

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Aya Yorgi Garibi Manastırı

Burgazada’nın değerlerinden biri olan Aya Yorgi Garibi Manastırı, Burgazada İskelesinden Burgazada’nın doğu tarafına yaklaşık olarak 850 metre ilerledikten sonra Gönüllü Caddesi üzerinde yer almaktadır. 1728 yılında inşa edilen Aya Yorgi Garibi Manastırı, 1741 yılında gerçekleşen yangında ciddi zarar görmüştür. 1879 yılında restore edilerek yeniden ziyarete açılmıştır. Manastır ile ilgilenen kişi ise tüm Burgazada’nın tanıdığı Yeorgios Guller’dir. Asıl mesleği marangozluk olan Yeorgios Guller, Aya Yorgi Garibi Manastırı ile ilgilenen ve emek veren kişi olarak tüm ada sakinleri tarafından çok sevilmektedir. Aya Yorgi Garibi Manastırı, günümüzde Burgazada’nın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olarak hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Adres: Burgazadası, Gönüllü Cd., No:57, 34975 Adalar/İstanbul

Hristos Manastırı

Burgazada’nın gezilmesi gereken yerlerinden biri olan Hristos Manastırı, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir.Eski adı ile “Hristos Tepesi” olan Bayrak Tepe’de yer alan Hristos Manastırı, Makedonyalı imparator I. Vasil tarafından Antik Yunan tapınağının kalıntılarının üzerine yapılmıştır. Hristos Manastırı ile ilgili son dönemlerde önemli belgelere ulaşılmıştır. Belgeye göre günümüzdeki kalıntıların 1603 yılından kalma yapıya ait olduğu ortaya çıkarılmıştır. Sultan IV. Murat döneminde Hristos Manastırı etrafında yakılan ateşler, halk arasında panik yaratmış ve büyük bir yangın tehlikesine sebep olmuştur. Bu nedenle Sultan IV. Murat’ın emri ile yapı yıktırılmıştır.

Hristos Manastırı’nın ismi, Hz. İsa’nın Yunancadaki ismi olan Hristos’tan gelmektedir. Manastırın yer aldığı bölgede günümüzde yağmur sularını toplayan dört tane kemerli yeraltı sarnıcı bulunmaktadır. Tepede bulunduğu için inanılmaz bir manzaraya sahip olan Hristos Manastırı, her yıl 6 Ağustosta başta Ortodokslar olmak üzere tüm insanlar tarafından ziyaret edilmektedir. Hem eşsiz güzellikteki manzarası hem de tarihi önemi ile ön plana çıkan Hristos Manastırı, Burgazada’ya gelenler tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Adres: Burgazada, 34975 Adalar/İstanbul

Burgazada Cami

Her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Burgazada Cami, Burgazada’nın ilk ve tek camisi olma özelliğine sahiptir. Burgazada Cami, hem ibadet etmek amacı ile hem de fotoğrafçılık sebebi ile tercih edilmektedir. Burgazada Cami, sekiz cepheli ve kubbeli olarak Mimar Burhan Ongun tarafından tasarlanmıştır.1954 yılında ibadete açılmış olan Burgazada Cami’nin tarihsel önemi ise İstanbul’un fethinin 500. yılı anısına inşa edilmiş olmasıdır. Burgazada Camisinin yaklaşık olarak 200 metre mesafede ise bir adet cemevi yer almaktadır. Eşsiz manzarası nedeniyle fotoğrafçıların da vazgeçilmez yerlerinden biri olan Burgazada Cami, Burgazada’nın hem tarihi hem de turistik yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Hem ada sakinleri hem de Burgazada misafirleri tarafından tercih edilen Burgazada Cami, Burgazada’ya gelenlerin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Adres: Burgazadası, Gezinti Yolu Cd., No:29, 34975 Adalar/İstanbul

Aya Yani Kilisesi

Burgazada’nın gezilmesi gereken yerlerinin başında gelen Aya Yani Kilisesi, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Aya Yani Kilisesi’nin 867 yılında İmparatoriçe Theodora tarafından inşa ettirildiği düşünülmektedir. Son halini 1896 yılında gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından alan Aya Yani Kilisesi’nin adı ise Hz. İsa’yı vaftiz eden Aziz İoannes’ten almaktadır. Aya Yani Kilisesi’nin altında 11 basamak ile inilen bir zindan bulunmaktadır. Rivayete göre bu zindanda Methodius adındaki bir papaz 11 yıl boyunca hapsedilmiştir. Daha sonra ise zindanın üzerine bir kilise inşa edilmiş ve Methodius bu kiliseye papaz olarak atanmıştır. İlginç tarihsel hikayesi ve tarihi önemi ile ön plana çıkan Aya Yani Kilisesi’ne Burgazada İskelesinden yaklaşık olarak o beş dakikalık yürüyüş mesafesinin ardından rahatlıkla ulaşılabilmektedir. 

Adres: Burgazadası, Takımağa Meydanı Sk., 34975 Adalar/İstanbul

Madam Martha Koyu

Burgazada’nın en güzel koylarından biri olan Madam Martha Koyu, Burgazada’da gezilecek yerler denildiğinde akla gelen ilk yerler arasında bulunmaktadır. Burgazada’nın diğer plajlarına göre çok daha sakin olan Madam Martha Koyu, tertemiz ve berrak denizi ile tercih sebebi olmaktadır. Koya girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Madam Martha Koyu, hem doyasıya yüzmek ve güneşlenmek hem de Burgazada’ya özgü lezzetleri denemek için son derece uygundur. Madam Martha Koyu bünyesinde yer alan restoranda Burgazada’ya ait balık ve meze çeşitleri denenebilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Madam Martha Koyu’na adını veren kişi ise “Madam Martha” isimli bir kadındır. Burgazadalı olan Madam Martha, sahilden topladığı deniz kabukları ve taşlardan çocuklar için takılar yapmaktadır. Tüm ada sakinleri tarafından oldukça sevilen Madam Martha’nın vefatından sonra ise koya “Madam Martha” adı verilmiştir.

Adres: Burgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü