Ekstra İndirim İçin, Talep Gönder!

Tarihi köşklere ev sahipliği yapan çiçekli sokakları, tertemiz ve berrak denizi, doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Burgazada, İstanbul’a bağlı olan Prens adaları’nın üçüncü büyük adasıdır. Burgazada, meşhur lezzetleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’a yakın sayfiye yerlerinden biri olarak tercih edilen Burgazada’nın farklı lezzetleri, Burgazada’nın restoranlarında denenebilmektedir. Burgazada’ya hem günübirlik hem de konaklamalı tatil planı yapan kişiler, “Burgazada’da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Burgazada, balık çeşitleri, deniz mahsülü ürünleri ve meze çeşitleri ile ön plana çıkmaktadır. En meşhur Burgazada yemekleri arasında; çilekli milföy pasta, balık çeşitleri, deniz börülcesi, tereyağlı karides, dondurma çeşitleri, Girit ezmesi, patlıcan ezme ve kalamar ızgara bulunmaktadır. 

Çilekli Milföy Pasta

Burgazada’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan çilekli milföy pasta, Burgazada Ergün Pastanesi’nde denenebilmektedir. Patisserie dükkanı olarak Burgazada’da hizmet veren Ergün Pastanesi’nin çilekli milföy pastası, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Çıtır çıtır milföy katlarının arasında yer alan krema ve çilekler, Burgazada misafirleri tarafından çok beğenilmektedir. Ergün Pastanesi’nde çilekli milföy pasta dışında farklı birçok lezzet de bulunmaktadır. Poğaça çeşitlerinden patlıcanlı poğaçanın özellikle beğenildiği pastanede supangle ve trileçe gibi klasik lezzetler de bulunmaktadır. Ayrıca Burgazada misafirleri, çilekli milföy pasta yerine tercihe göre vişneli milföy pasta da tercih edebilmektedirler. 

Girit Ezmesi

Burgazada’ya ait lezzetlerin başında Girit ezmesi gelmektedir. Bir meze çeşidi olarak Burgazada’nın tüm balık restoranlarının menülerinde bulunan Girit ezmesi, hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilmektedir. Girit ezmesinin yapımında iki çeşit peynir kullanılmaktadır. Kullanılan bu iki çeşit peynir ise, Girit ezmesine ayrı bir tat katmaktadır. Girit ezmesi yapılırken kullanılan malzemeler arasında karabiber, kekik, toz kırmızı biber, toz antep fıstığı, galeta unu, ceviz içi, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı, lor peyniri ve ezine peyniri bulunmaktadır. Ezilen ezine peynirinin içerisine lor peyniri ilave edilerek karıştırılmaktadır. Daha sonra içerisinde maydanoz, rendelenmiş sarımsak, ceviz içi, galete unu, antep fıstığı ve diğer baharatlar katılmaktadır. Çatalla ezilen karışımın üzerine zeytinyağı gezdirilmekte ve servis edilmektedir. Girit ezmesi, Burgazada’nın balık restoranlarında mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. 

Balık Çeşitleri

Burgazada, balık çeşitleri ile oldukça popülerdir. Her yıl hem yerli hem de yabancı turistler balık çeşitleri için Burgazada’nın balık restoranlarını tercih etmektedirler. Burgazada’da en çok tercih edilen balık çeşitleri arasında hamsi, levrek, çipura, mezgit, palamut, sardalya ve barbun bulunmaktadır. Burgazada’nın balık restoranlarında tüm balık çeşitleri taze ve günlük olarak servis edilmektedir. Balık çeşitlerinin yanı sıra deniz mahsülü ürünleri ve meze çeşitleri ile de ön planda olan Burgazada restoranlarında misafirlere hem alkollü hem de alkolsüz içecek alternatifleri sunulmaktadır. Ayrıca Burgazada’nın balık restoranlarında haftanın belirli günlerinde canlı müzik ve fasıl geceleri düzenlenmektedir. Denize sıfır konumda, eşsiz manzaraya karşı balık çeşitlerini denemek isteyen kişiler, her yıl Burgazada’ya tatil planı yapmaktadırlar. 

Tereyağlı Karides

Burgazada’da en meşhur lezzetler arasında olan tereyağlı karides, Burgazada’nın balık restoranlarının tümünde bulunmaktadır. Tereyağlı karidesin yapımında ise karides, tereyağ, kırmızı toz biber, tuz ve sarımsak kullanılmaktadır. Tereyağlı karidesin hazırlanışında ise ilk önce karidesler iyice temizlenmekte ve yıkanmaktadır. Ardından soğuk suya konulan karidesler ocağa alınmakta ve kaynamaya başladıktan sonra süzgeç ile süzülmektedir. Tavaya alınan karideslerin üzerine sarımsak, tereyağı, tuz, yağ ve biber eklenmektedir. Hem yerli hem de yabancı misafirlerin yoğun ilgi gösterdikleri tereyağlı karides, Burgazada vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. 

Dondurma 

Burgazada denildiğinde akla gelen ilk lezzetlerden biri dondurma çeşitleri olmaktadır. Burgazada Sinem Dondurma ise dondurma çeşitlerini denemek için en güzel adreslerden biri durumundadır. Sinem Dondurma’da tüm dondurma çeşitleri günlük ve taze olarak üretilmektedir. Dondurmaların yapımında hiçbir renklendirici ile tatlandırıcıya yer verilmemekte ve tamamen doğal ve mevsime uygun meyvelerden hazırlanmaktadır. Sinem Dondurma’da klasik dondurma çeşitlerinin yanı sıra farklı dondurma çeşitleri de bulunmaktadır. Burgazada misafirlerinin favorileri arasında ise sakızlı, çikolatalı, oreolu, şeftalili ve karadutlu dondurma çeşitleri yer almaktadır. Tamamen el yapımı olan dondurmalar, hem Burgazada sakinleri hem de Burgazada misafirleri tarafından oldukça beğenilmektedir. 

Enginar Kalbi

Enginar kalbi, tüm Türkiye’de yapılsa da en güzel versiyonu Burgazada’da yapılmaktadır. Enginar kalbinin yapımında kullanılan malzemeler arasında havuç, patates, bezelye, enginar, dereotu, zeytinyağı, tuz, şeker ve soğan bulunmaktadır. Enginar kalbinin yapımında soğanlar küp küp doğranmakta ve zeytinyağı ile kavrulmaktadır. Ardından bezelye, havuç ve patates eklenmektedir. 1 bardak su ile birlikte tuz ve şeker ilave edilerek pişirilmektedir. Pişmesinin ardından ise ince olarak doğranan dereotları ve enginarlar ilave edilmektedir. 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınan enginar kalbi, Burgazada’nın en meşhur lezzetleri arasında yer almaktadır. 

Patlıcan Ezme

Burgazada’da közlenmiş patlıcanın yeri ayrıdır. Bu nedenle yapılan mezelerde patlıcan oldukça sık kullanılmaktadır. Burgazada’daki balık restoranlarının hepsinde bulunan patlıcan ezme, et yemeklerinin yanında da tercih edilebilmektedir. Patlıcan ezmenin yapımında kullanılan malzemeler arasında patlıcan, sarımsak, tuz, süzme yoğurt, toz kırmızı biber ve zeytinyağı bulunmaktadır. Patlıcan ezmenin hazırlanışında ise patlıcanlar ızgarada 200 derecede yaklaşık olarak 20 dakika boyunca fırınlanmaktadır. Patlıcanların bir miktar soğumasının ardından ise ortaları açılarak içi alınmaktadır. Kıyma boyutunda küçültülen patlıcanlara süzme yoğurt, sarımsak ve tuz ilave edilmektedir. Hazırlanan karışım servis tabağına alınmakta ve üzerine sos gezdirilerek servis edilmektedir. Tercihe bağlı olarak patlıcan ezmenin üzerine pul biber ilave edilebilmektedir. 

Kalamar Izgara

Burgazada denildiğinde akla gelen lezzetler arasında balık çeşitleri ile deniz mahsülleri bulunmaktadır. Burgazada’nın en favori yemeklerinden biri olan kalamar ızgara ise hem yerli hem de yabancı misafirlerin en çok tercih ettiği lezzetler arasında bulunmaktadır. Kalamar ızgara, Burgazada’nın balık restoranlarının tümünün menülerinde yer almaktadır. Kalamar ızgaranın malzemeleri arasında soda, zeytinyağı, kekik, tuz, karbonat ve kalamar bulunmaktadır. Hazırlanışında ise kalamarların içi iyice temizlenerek dış kısmındaki katmanlar soyulmaktadır. Soda, tuz ve karbonat ile birlikte kalamarlar yumuşatılmakta ve bir gece marine edilmek üzere buzdolabında bekletilmektedir. Zeytinyağı ve kekik ile ızgaraya alınan kalamarlar isteğe bağlı olarak yumurta, un ve zeytinyağına bulanabilmektedir. Piştikten sonra doğranarak servis edilen kalamar ızgara, hem eşsiz lezzeti hem de görseli ile Burgazada misafirlerinin en çok tercih ettikleri lezzetler arasında yer almaktadır. 

Deniz Börülcesi

Hem sağlığa olan faydaları hem de muhteşem lezzeti ile Burgazada’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan deniz börülcesinin yapımında kullanılan malzemeler limon, tuz, zeytinyağı, sarımsak ve deniz börülcesi olmaktadır. Bol suda bekletilen deniz börülceleri yıkandıktan sonra tencerede kaynamakta olan suya atılmakta ve yaklaşık olarak 15 dakika haşlanmaktadır. Suyu süzülen deniz börülcelerinin kılçık kısımları ayıklanmakta ve servis tabağına alınmaktadır. Üzerine sarımsak, zeytinyağı, limon ve tuz karışımından oluşan sos dökülmekte ve servis edilmektedir. Eşsiz lezzeti ile deniz börülcesi, Burgazada’nın restoranlarında tadılabilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü