Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Turizmin en canlı olduğu beldelerden biri olan Didim, bu canlılığın altında birçok farklı özellik bulundurmaktadır. Bu özelliklerden ilki Didim doğal güzellikleri olmaktadır. Deniziyle doğasıyla birbirinden özel yerlere ev sahipliği yapan bölge, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Didim, her yaz yerli yabancı turist akınına uğrayan bir bölgedir. Özellikle son yıllarda, gelen kişiler yazlık veya devre mülk tutarak Didim’in yerlisi olma atılımındadır. Dört bir yanı plajlarla çevrili olan Didim, yılın dört mevsimi de yaşanılası bir yerdir. Her geçen gün gelişmekte ve kalabalıklaşmaktadır. Gelişimi ile birlikte hizmet sektörü gelişimi de artmaktadır. Didim kahvaltı yerleri, restoranları konaklama imkanları ile gelen herkesin zevkine uygun seçenekler bulabileceği bir adrestir.

Tatil amacıyla gelip günün her saatinde eğlenmek isteyen kişiler Didim plajlarında gündüzlerini, Didim gece hayatının ünlü yerlerinde ise akşamlarını geçirmektedir. Kesintisiz müzik ile sabahın ilk ışıklarına kadar dans edilebileceği gibi birbirinden hoş meyhanelerde hoş sohbet eşliğinde yemekler de yenilebilmektedir. Didim tarihi güzellikleri ile de önemli bir adrestir. Tarihi yerlere ilgi duyan kişiler mutlaka Didim’de yer alan bu özel yerleri de keşfetmelidir. Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada deneyimleyebilmek de mümkündür. Öyle ki, bazı önemli yerler halihazırda orman içerisinde veya denize yakın konumu ile maviyle buluşmaktadır. Unutulmaz anların yaşanabileceği bu yerlerde ise birbirinden güzel fotoğraflar çekmek mümkündür. Özellikle, fotoğraf sanatçıları sadece fotoğraf çekmek için bile bu alanlara gelmektedir. Gün içerisinde deniz, doğa ve tarih ile geçirilen bir gün ardından ise şık bir restoranda yenilecek yemek ile tatil dolu dolu geçirilebilmektedir. Dileyenler gece mekanları veya kahvaltı yerlerini de planlarına ekleyerek günün aralıksız her anını güzelleştirebilir. 

Bafa Gölü

Didim şehir merkezine araba ile 30 dakika mesafede olan Bafa Gölü, bölgenin en meşhur doğal güzelliklerinden biridir. 1994 yılından beri tabiat koruma alanı olarak belirlenmiştir. Çevresinde yer alan Hayaletada, İkizada ve Menet Adaları ile oldukça güzel bir yerdir. Göl renginin bu kadar masmavi olması görenleri şaşırtmaktadır. Büyük Menderes Nehri Deltası'nın güneydoğusunda bulunan göl, yüzbinlerce kuş türü için konaklama adresidir. Öyle ki göç dönemlerinde bu birbirinden özel kuşları çıplak gözle rahatlıkla gözlemlemek mümkündür. Gölde yer alan kayalar arasında konaklayan kuşlar, doğa severlerde ekstra hayranlık uyandırmaktadır.

Altınkum Plajı

Didim’in en büyük Ege Bölgesi’nin ise en meşhur plajı Altınkum Plajıdır. Altın rengindeki kumlardan oluşan bu koy, doğal güzelliklerin en serin halidir. Öyle ki, Altınkum’un denizi biraz serindir. Altınkum bir diğer özelliği ile de meşhur bir adrestir. Deniz kıyısına vuran küçük dalgalar ile deniz bulanmak yerine kendi kendini temizlemektedir. Bu durum denizin her daim pırıl pırıl olmasını sağlamaktadır. Koyun doğal güzelliğinin yanı sıra, açıklarının rüzgarlı olması rüzgar sörfçülerinin de ilgisini çekmektedir. Bazı kişiler güzel koyu için geldiği kadar su sporları için de koya gelmektedir. Bölgede çok sayıda otel de bulunduğundan kişiler gelip burada konaklamayı tercih etmektedir.

Saplı Ada

Akbük beldesinde bulunan Saplı Ada, yukarıdan bakıldığında kaşığa benziyor olmasından kaynaklı olarak  bu adı almıştır. Didim merkeze 23 kilometre mesafede bulunan ada, Akbük beldesinin simgesi niteliğindedir. Adanın önemli noktası kuşkusuz ki oluşum şeklidir. M.Ö 1500'lü Ege Denizi’nde gerçekleşen volkanik patlama ardından oluştuğu bilinmektedir. Patlama ardından oluşan küller bir araya gelip katılaşarak Sağlı Ada’yı oluşturmuştur. Yıllar geçmesine rağmen günümüzde küçük küllerin görülmesi hala mümkündür. Saplı Ada üzerinde herhangi bir yerleşim bulunmamaktadır. Bölgeye ulaşım ise şahsi araçlarla veya Didim merkezden kalkan Akbük minibüsleri ile sağlanmaktadır.

Büyük Menderes Dalyanları

Akköy’de bulunan Büyük Menderes Dalyanları, Didim’in mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerindendir. Didim merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dalyanlar, bazı kişiler tarafından deniz bazı kişiler tarafından ise kara parçası olarak düşünülmektedir. Suyun belirli bölgelerde oldukça sığ olması bu karışıklığı yaratmaktadır. Kış mevsiminde flamingoların uğrak noktalarından biridir. Bahar aylarında renklenen doğa ile birlikte ise mükemmel bir görsel şölen yaşanmaktadır. Büyük Menderes Dalyanları, sadece Didim’in değil Türkiye’nin de özel yerlerindendir. 

Akbük Koyu

Doğal bir liman olan Akbük Koyu, masmavi denizi ve etrafı saran yemyeşil dağları ile hayranlık uyandıran bir manzaraya sahiptir. Balıkçıların oltalarını attığı, çocukların rahatlıkla yüzdüğü, dileyenlerin ise güneşlendiği bu güzel koy yaz tatilinin aranan adresidir. Tüm bunların yanı sıra su aktiviteleri ile tatillerine macera katmak isteyenler de soluğu Akbük’te almaktadır. Balık cenneti olan bölgede kendi balığınızı tutmanız yanı sıra bölgedeki balıkçılarda tazecik balıklar da yiyebilirsiniz. Hem doğa içerisinde olup hem rahatça vakit geçirebileceğiniz Akbük Koyu, tüm isteklerin ortak buluşma noktasıdır. 

Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Didim merkeze 50 kilometre uzaklığında bulunan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Didim’e gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Park içerisinde nesli tükenmek üzere olan hayvanlar bulunmaktadır. Akdeniz’in en meşhur hayvanlarından olan Akdeniz Foku ve Deniz Kaplumbağalarını burada görebilmek mümkündür. Farklı bir deneyim yaşamak isteyen kişilerin sevdiği bir adrestir. Özellikle, çocuklu aileler tarafından sevilerek tercih edilen bir alandır. Milli Park’a girişler ücretlidir. 

Tavşanburnu Tabiat Parkı

Kamp severlerin Didim’de direkt yöneldiği alan Tavşanburnu Tabiat Parkı oluyor. Deniz kenarında, ağaçlar altında bulunan kamp alanı gelenlere doğa ile iç içe bir gün yaşama imkanı sunuyor. Didim merkeze 6.5 kilometre uzaklıkta olan park, şehir koşturmasından uzaklaşmak isteyenler için güzel bir seçenek oluyor. Merkeze oldukça yakın olması ise dilendiği zaman şehre rahatça inilebilmesi imkanı da sunuyor. Yalıköy’de konumlanan Tavşanburnu Tabiat Parkı, mavi bayraklı bir koya sahip olmasıyla deniz severlerden de tam puan toplamayı başarıyor. 

Onurkent Başaran Sahili 

El değmemiş doğası ile sakin bir gün geçirmek isteyenlerin buluşma noktası Onurkent Başaran Sahili oluyor. Bölgeyi bilmeyenler için sahil kavramı denize girmeye müsait bir alan olduğunu düşündürebiliyor. Ancak Onurkent, küçük bir kumluk alanı bulunması ve son derece rüzgarlı olması ile sadece kite sörfçüler tarafından tercih ediliyor. Bölgede herhangi bir tesis yer almıyor. Bunun yanı sıra kite sörf için de herhangi bir imkan bulunmuyor. Sörfçüler kendi sörflerini kendileri getiriyor. Onurkent doğaseverler için güzel bir adres oluyor. 

Taşburun

Yine el değmemiş bir adreste sıra. Taşburun, sadece kumdan oluşan sahili ve pırıl pırıl denizi ile gelenlere denizle iç içe bir gün geçirme olanağı sunuyor. Huzur dolmak ve kafa dinlemek isteyenler için mükemmel bir öneri oluyor. Ancak bölgede tesis yer almadığından gelenlerin hazırlıklı gelmesi önerilmektedir. Sahil şeridinden yukarıda konumlanan iki restorandan birinde yemek yemek ve bir şeyler içmek mümkündür. Özel araçlarla bölgeye ulaşım sağlanmaktadır. Genellikle doğa sever arkadaş grupları tarafından tercih edilen bir yerdir. 

Sulubatak

Didim’i tamamı ile öğrenmek istiyorum diyenler için gidilmesi gereken bir diğer yer ise Sulubatak’tır. Dere ağzında yer alan konumu itibari denizi pek tercih edilen bir deniz değildir. Bu durumun yanı sıra deniz zeminin çoğu kısmı yosunlu ve sığ olması da yine tercih edilirliği azaltmaktadır. Yalnızca küçük bir alanda kumsal alan bulunmaktadır. Ancak güzel bir gezi günü geçirmek ve tüm doğal yerleri görmek isteyenler için ziyaret edilmesi önerilmektedir. Geçerken uğranıp sahil hattında küçük yürüyüşler yapmak için ideal bir bölgedir.  

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü