Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Didim plajları, sakin ve berrak denizi ile bilinen yerlerdir. Yılın her dönemi ılık ve sakin bir denizi Didim’de bulabilmek mümkündür. Bu durum havaların biraz ısınması ile Didim’in kalabalıklaşmasını sağlamaktadır. “Didim'de nerede denize girilir?” sorusunun birçok güzel cevabı bulunmaktadır. Kişilerin o gün ne istediğine karar vermesi doğru adrese ulaşmak için yeterli olmaktadır. Didim plajları, kalabalık olabildiği kadar huzurlu ve sakin de olabilmektedir. Buradaki önemli nokta hangisine gidildiğidir. Bundan dolayı tatilciler Didim plajları, Didim halk plajları ve Didim en güzel plajları gibi başlıklar altında araştırmalar yapmaktadır. Didim merkez plajları, ulaşım rahatlığı sağlaması ile en çok tercih edilenler arasındadır. Ancak bu durum plajların kalabalık olması ile sonuçlanmaktadır.

Didim'in plajları daha sakin olabilmesi için genellikle şehir merkezine biraz uzak olmalıdır. Didim plajları isimleri ile misafirlerine plajla ilgili kopya verir niteliktedir. Plajın kum yapısı veya bölgede yer alan özel yapılar plajların isimlerine direkt olarak yansımaktadır. Bu durum Didim plajları isimleri incelenir incelenmez koyda ne görülebileceğini açıklamasını sağlamaktadır. Didim plajları kadar, doğal güzellikleri ve tarihi güzellikleriyle de ünlü bir yerdir. Özellikle, Didim adını Avrupa’ya duyuran antik kentleri ile ünü dünyaya yayılmıştır. Her yıl binlerce turist ağırlayan Didim, tarihi ve doğasıyla o kadar çok etkilemektedir ki gelen kişiler Didim’de kalıcı olma kararı alır. Bu durum Didim’in her açıdan gelişmesini sağlamaktadır. Dünya mutfağına ait özel lezzetlerin bulunabilmesi altında da tam olarak bu neden yatmaktadır. Yerli yabancı turistlerin istedikleri her yemeğe ulaşabilmesi adına restoran çeşitliliği hız kesmeden artmaktadır. Didim’in her bir restoran kültürüne ev sahipliği yapması kişilerin her şeye rahatlıkla ulaşabilmesini sağlar. Böylece bir Didim tatili denizinden yemeğine aranan her şeyi tek noktada birleştirir. 

Altınkum Plajı

Didim’in ilk akla gelen plajı direkt olarak Altınkum Plajı olmaktadır. Şehir merkezinde konumlanan Altınkum, halk plajı olması nedeniyle Didim’in en kalabalık adresidir. Ilık suyu, geniş kum plajı, bölgede yer alan uygun fiyatlı tesisleri ile Altınkum Didim’in sevilen adreslerindendir. Mavi bayraklı denizi, denizin tertemiz olduğunu kanıtlar niteliktedir. Sığdan yavaş yavaş derinleşen denizi plajın çocuklu aileler tarafından tercih edilmesini sağlamaktadır. Didim sahil yolu boyunca Altınkum Plajı’nın yanında yürüyüş yapılabilmektedir. 

Akkum Sağtur Plajı

Akkum Sağtur, Didim’e kamp için gelenlerin buluşma adresidir. Beyaza yakın tonda olan kumları koya Akkum denilmesini sağlamaktadır. Sakin ve berrak denizi, Akkum’u denize girmek için ideal koylardan biri kılmaktadır. Koy sakin denizi sebebiyle su sporları için de tercih edilen adreslerdendir. Bölgede şezlong kiralamak için tesis bulunmadığı bilinmelidir. Bu noktada çoğu kişi kendi şezlongunu kendi taşımaktadır. Akkum’a gelindiğinde plajda yer alan sıra sıra çadırları görmek mümkündür. Yılın her döneminde dalgasız ve durgun bir denize ulaşmak Akkum’da mümkündür.

Sarıkum Plajı

Sapsarı iri kumlarından adını alan Sarıkum Plajı, Didim’in ünlü koylarından biridir. Plajın kumlarının rengi gerçekten de özel bir sarı tonuna sahiptir. Bu durum görenlerin plaja neden bu adın verildiğini anlamasını sağlamaktadır. Plajın sağ tarafında bulunan alan birçok deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Bu durum Sarıkım Plajı’nın dalgıçlar tarafından da tercih edilirliğini arttırmaktadır. Sarıkum Plajı, günbatımı manzarasıyla da meşhur bir adrestir. Bazı kişiler Sarıkum Plajı’na sadece günbatımı izlemek için bile gelmektedir.

Huzur Plajı

Oteller tarafından kullanılan Huzur Plajı, Didim’in meşhur olmasa bile kalabalık olan plajlarındandır. Turkuaz renkli berrak suyu, kum plajı ile konforlu bir deniz keyfi sunmaktadır. Plajın bu özellikleri çocuklu aileler tarafından tercih edilirliğini arttırmaktadır. Oteller kadar bölge halkı tarafından da kullanılan bir yerdir. Bazı oteller dışarıdan misafirlere de şezlong hizmeti sağlamaktadır. Kumluk alanının dar olması nedeni ile yazın yoğun dönemlerde plajda yer bulmak mümkün olmayabilir. Sakin bir yer arayışında olan kişiler için doğru bir adres değildir.

Manastır Koyu ve Plajı

Altınkum Plajı’nın batısında yer alan plaj, Didim merkeze 8 kilometre uzaklıktadır. Bölgede yer alan manastır koya adını verdiği gibi koyun tarihi bir değer de kazandırmıştır. Tarihi dokuyu keşfetmek ve deniz keyfi dolu bir gün geçirmek isteyenler için güzel bir adrestir. Denizinin adeta şeffaf olması denizin derinliklerini rahatlıkla görebilme imkanı tanımaktadır. Rüzgarlı havalarda denizinin dalgalanması nedeni ile sakin havalarda tercih edilmesi önerilen bir koydur. Bunun yanı sıra plajın çakıllı olması nedeni ile kişilerin deniz ayakkabısı getirmesi önerilmektedir. Manastır Koyu’nun, nefes kesici gün batımı manzarası nedeniyle de bolca ziyaretçi alan bir adres olduğu bilinmelidir.

Dalyanaki Koyu ve Plajı

Didim’in merkezine 8 kilometre uzaklıkta olan Dalyanaki Koyu, Didim’in doğal limanıdır. Akbük yolu üzerinde yer alan plaj, Zonguldaklılar Sitesi, Köy Hizmetleri Sitesi gibi popüler adreslerin yanında konumlanmaktadır. Dağların konumlanmasına bağlı olarak arada kalan koy, her daim sakin ve ılık bir denize sahiptir. Bu durum kış aylarında teknelerin Dalyanaki koyuna demir atabilmelerini sağlamaktadır. Sığ denizi ve iri taneli sapsarı kumları ile Dalyanaki, huzurlu ve konforlu bir koydur. Yine çocuklu aileler için önerilen adreslerden biridir. 

Cennet Koyu

Didim merkeze yakın olması ve denizinin güzelliği ile sıklıkla tercih edilen koylardan biri Cennet Koyu’dur. Martı Sitesi’nin yanında konumlanan koya ulaşım son derece kolaydır. Mavi ve yeşilin nefes kesici güzelliği koya, doğal bir güzellik olma sıfatı kazandırmıştır. Sığ ve ılık denizi, kum plajı ile çocuklu aileler tarafından sevilen bir adrestir. Koyda tesisler bulunmakta olup dileyen kişiler şezlong ve şemsiye kiralayabilir. Yazları büyük ilgi görmesi nedeni ile son derece kalabalık bir koy olabilir. Huzurlu saatler için sabah saatlerinde gidilmesi önerilmektedir.

Akbük Plajı

Didim merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunan Akbük Plajı, 2020 yılında aldığı Mavi Bayrak ödülü ile denizinin temizliğini kanıtlamıştır. 3 kilometre uzunluğundaki ve 20 metre genişliğindeki bu plaj Didim’in sevilen adreslerindendir. Mavi ve yeşilin buluşması ortaya mükemmel bir görsel şölen çıkarmıştır. Altınkum kadar ünlü olsa bile Akbük, daha sakin ve huzurlu bir adrestir. Bunun nedeni ise plaja araba ile ulaşım sağlanabilmesidir. İnce kumlu sahili ve ılık sığ denizi ile özellikle çocuklu ailelerin sevdiği plajlardandır. Tertemiz ve turkuaz denizi, yeşil dağları ile doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler Akbük Plajı’nda aradıklarını bulacaktır.

Saplı Ada

Akbük beldesinde konumlanan Saplı Ada, Didim ilçe merkezine 16 kilometre mesafededir. Gelenleri şaşırtan bir doğal güzelliğe sahip olan ada, güzel bir plaja da ev sahipliği yapıyor. Ada ve kara arasında yer alan suyun çekildiği alan adaya yürüyerek ulaşma imkanı sunuyor. Adanın volkanik bir patlama sonucu oluştuğu bilinmesi adanın önemli bir doğal güzellik olmasını sağlıyor. Saplı Ada, sit alanı olarak kabul edilmesi üzerine üzerinde herhangi bir yapılaşma bulunmuyor. Ancak Kumkent Sitesi’ne yakın taraftaki plaj tesis arayışında olan kişilerin isteklerini karşılıyor. Denizin sığ olması ve yavaş yavaş derinleşmesi özellikle çocuklu ailelerin Saplı Ada’ya yönelmesini sağlıyor.

D-Marin Blue Point Beach Club

D-Marin Blue Point Beach Club, Didim’in en lüks mekanlarından biridir. Didim merkeze 5 kilometre mesafede bulunması nedeni ile genellikle araç ile ulaşım sağlanmaktadır. Gündüzleri denize girip güneşlenebilmek adına kaliteli bir hizmet sunarken geceleri ise gece kulübü konseptine bürünüyor. Gündüzleri huzur ve keyif dolu saatler için doğru adres olurken geceleri ise eğlencenin kalbinin attığı yer oluyor. Kapsamlı menüsü ile her biri birbirinden lezzetli olan yemekleriyle de gelenlerden tam puan topluyor. Hem plajı hem de gecesi için gidilmeden öncesinde rezervasyon yapılması öneriliyor.

Adres: Çamlık, Paşa Cad. No: 4/A, 09270 Didim/Aydın

Telefon: (0256) 813 64 44

Medusa Beach Club

Altınkum Mahallesi’nde bulunan Medusa Beach Club, adını Didim’in meşhur simgesi Medusa’dan alıyor. Şehir merkezine 4 kilometre mesafede olması şehir kalabalığından uzak olunmasını ama bir o kadar da istendiğinde şehrin içerisinde olunmasını sağlıyor. Gündüzleri beach akşamları ise gece kulübü olan mekan, Didim açık hava eğlence adreslerinden biri oluyor. Denizi sığ olması sebebi ile isteyenler direkt plajdan yürüyerek girebiliyor isteyenler ise iskeleden direkt derin kısma girebiliyor. Medusa, neredeyse günün her saatinde eğlence olanağı tanıyarak Didim eğlencelerinin adresi oluyor.

Adres: Altınkum Mah. Yalı Cad. No:30, 09270 Didim/Aydın

Telefon: 0532 390 80 02

Sensation Beach Club

Didim ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan Sensation Beach Club, Didim’in içerisinde ayrı bir dünya yaratıyor. Kendine ait alanı ile sadece misafirlerini ağırlayan Sensation, gündüzleri beach olarak akşamları ise gece kulübü konsepti ile çalışıyor. Güzel bir koyda konumlanan mekan, gelenlere deniz dolu keyifli bir gün geçirme imkanı tanıyor. Gün boyunca çalan keyifli müzikleri deniz keyfini iki katına çıkarıyor. Denizin son derece sığ olması plajın çocuklu aileler tarafından da tercih edilmesini sağlıyor. Bazı günlerde mekan ünlü isimlerin etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. 

Adres: Altınkum, Yalı Cad., 09270 Didim/Aydın

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü