Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye, koylar bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgesi birer turizm cenneti olurken her bir yerin özel ilçeleri, koyları ile ön plana çıkmaktadır. Ege’nin incisi Aydın Bölgesinin ününe ün katan yerlerinden biri Didim’dir. Aydın bölgesindeki en güzel koylar Didim’de konumlanmaktadır. Didim’e gelen tatilciler, kaldıkları bölgeye en yakın koy nerede rahatlıkla bularak keyifli bir deniz tatili yapmaktadır. Didim koylar haritası incelendiğinde birbirinden güzel koylar görmek mümkündür. Yerli yabancı her yıl insan akınına uğrayan bu yerler, sadece Didim’in değil Türkiye’nin turizm değerini arttıran niteliktedir. Didim genellikle kalabalığı ile bilinen bir yerdir ancak dileyenler denize girilecek sakin yerler bulabilir. Sakin yerler kamp yapmaya müsait yerler de oluğundan buralara gidildiğinde kamp severlerle karşılaşmak mümkündür. Kamp severlerin bu noktaları seçmeleri sadece koylardan kaynaklanmamaktadır. Koyların doğal güzelliklerin bir parçası olması gördükleri ilgiyi direkt olarak arttırmaktadır.

Didim doğal güzellikleri ile de meşhur ve sevilen bir yerdir. Mavi ve yeşilin mükemmel dansı Didim’in dört bir yanını sarmıştır. Bu dansa yeri geldiğinde Didim tarihi güzellikleri de eklenmektedir. Didim birçok farklı antik kente ev sahipliği yapması ile Aydın’ın tarihi geçmişi en yüksek olan ilçelerinden biridir. Bu özel yerlerde adeta geçmişe bir yolculuk yapılmaktadır. Bunu bilen tatilciler ise tatil rotalarına mutlaka ki bir tarihi yeri de eklemektedir. Didim, koyları ile denizin mükemmel serinliği ile yaz günlerine serin bir mola verilmesini sağlamaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi yerleri şehir stresinden uzak eşsiz anlar yaşamayı sağlar. Tüm bunlara bir de Didim’in meşhur lezzetleri ve yemekleri eklendiğinde bir lezzet şöleni de yaşanır. Didim bir tatil için ihtiyaç duyulabilecek her şeyin rahatlıkla ulaşıldığı bir yerdir. 

Akbük Koyu

Didim’e 20 kilometre mesafede bulunan Akbük Koyu, merkeze uzak sayılmasına rağmen çok tercih edilen bir koydur. Akbük Koyu’nun adeta müdavimi olan bir grup bulunmaktadır. 11 km uzunluğundaki sahil şeridi sanki denizin sonsuzluğa açıldığını hissettirmektedir. Yeşil ve mavinin buluştuğu birçok noktaya sahip olan koy, yoğun ilgi görse bile huzur dolu anlara da ev sahipliği yapmaktadır. Koyda tesisler bulunmakta olup, kum ve taş karışık bir sahile sahiptir. Hemen derinleşmemesi nedeniyle çocuklu aileler tarafından da sevilmektedir.

Altınkum Plajı

Kuşkusuz ki Didim denildiğinde akla gelen ilk koy Altınkum Plajı’dır. Halk plajı olması ve merkezde bulunması ile tüm sezon boyunca Didim’in en kalabalık yerlerinden biridir. Kolay ulaşılabilir olmasına bir de ılık su ve kum plajı eklenince plajın gördüğü ilgi daha da artmaktadır. Plaj adını altın rengi kumlarından almaktadır. Pırıl pırıl ve berrak denizi altın renkli kumların üzerine geldikçe hayranlık uyandıracak bir manzara açığa çıkmaktadır. Mavi bayraklı olan koy denizin sıcaklığı ve sığ olması nedeni ile en çok çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Plajda tesisler bulunmaktadır. 

Dalyanaki Koyu

Şehirden bir o kadar uzakmış hissi ama aslında bir o kadar da yakın hissettiren bir koyda sıra. Sakin ve romantik bir koy adresi arayanlar için Dalyanaki sevilen bir adrestir. Akbük yolu üzerinde kalan koya genellikle araba ulaşımı ile gidilmektedir. Rüzgar almaması nedeniyle her dönem sakin olması kış döneminde balıkçıların kurtuluş noktası olmaktadır. Bundan dolayı sezon dışında gelindiğinde koyda bir sürü balıkçı teknesi görmek mümkündür. Şeker Tur sitesinin Dalyanaki Koyu kenarında bulunması koyun bilinirliğini arttırmaktadır. Tekne turlarının severek uğradığı önemli adreslerden biridir.

Manastır Koyu

Adını bölgede bulunan manastır ve şapelden alması, koyun doğal güzellikler ve tarihle bir arada bulunduğunu kanıtlayan niteliktedir. Altınkum Plajı’ndan yürüyerek devam edilmesi gerektiğinden genellikle Altınkum’a göre çok daha sakin ve sessiz bir yerdir. Araba ile ulaşım imkanı belirli bir yere kadar olduğundan bir noktadan sonra yürümek veya bisiklete binmek gerekmektedir. Bu durum sakin adres arayanların Manastır Koyu’nu tercih etmesini sağlar. Pırıl pırıl suyu ve kum plajı ile gelen herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Bölgede yer alan manastır, koya gelmişken küçük bir tarih gezisi yapmayı da sağlamaktadır.

Akvaryum Koyu

Akademi koylarından biri olan Akvaryum Koyu, sakinlik arayanlar için önerilecek bir diğer adrestir. Yürüyerek ulaşım imkanı zor olduğundan genellikle arabası olan kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Bazı tekne turları da bu eşsiz sayılabilecek koya uğramaktadır. Deniz canlıları tarafından mesken tutulmuş olması ve suyunun son derece berrak olmasıyla akvaryum adını almıştır. Yüzerken bir akvaryum içerisindeymiş hissi yaşatan koy Didim’in deneyimlenmesi gereken denizlerinden biridir. Özellikle, dalgıçlar tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Cennet Koyu

Cennet Koyu, Didim merkeze yakın ve ulaşımı kolay olan koylardan bir diğeridir. Mavinin her tonu ve yeşilin birleşimini yansıtan bu yer huzurun bulunduğu bir yerdir. Didim’in meşhur Martı Sitesi’nin yanında yer alan koy, bilinen ve sevilen bir adrestir. Didim’in birçok koyunda olduğu gibi Cennet Koyu’nun da suyu son derece ılık ve durgundur. Tüm plajının kum olması koyun yine aileler tarafından sevilmesini sağlamaktadır. Denizin sığ olması nedeni ile yüzme bilmeyen kişiler tarafından da sevilerek tercih edilen bir yerdir. Koyda tesisler bulunmaktadır. 

Akkum Sağtur Plajı

Kamp severlerin buluşma noktası Akkum Sağtur Plajı’dır. Kumunun son derece açık bir renge sahip olması koyun Akkum adını almasını sağlamıştır. Yılın her dönemi sakin bir denizi olması nedeni ile suyu hep berrak olan bir koydur. Koya araba ile ulaşım mümkündür. Suyunun sakin olması birçok su sporu yapılmasına olanak tanımaktadır. Su sporu ile ilgilenmeyen kişiler bile yanında deniz yatağı taşıyarak suyu  dinginliğinin tadını çıkarmaktadır. Bölgede tesis bulunmaması nedeni ile gelen kişiler kendi şezlonglarını getirmektedir. 

Sarıkum Plajı

Sarıkum Plajı, ismini yine plajın kumlarından alan bir yerdir. Kendine has sarı tonu ile alışılmışın dışında bir plaj görüntüsüne sahiptir. Plaj, genellikle çevredeki sitelerde konaklayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Plajın sağ tarafında bulunan dağlık alan plaja farklı avantajlar katmaktadır. Öyle ki, dağlık tarafından denize girilmesi halinde deniz canlılarını görmek ve su altı oluşumlarını incelemek mümkündür. Bu durum dalış yapmak ve balık tutmak için tercih edilirliğini arttırmaktadır. Plajda gün batımını izlemek son derece keyifli olduğundan kişiler sadece bunun için bile Sarıkum’a gelmektedir. 

Saplı Ada

Didim’in önemli doğal güzelliklerinden biri olan Saplı Ada, Didim koyları denildiğinde de ön plana çıkan bir yerdir. Adaya ulaşım denizin üstünden yürüyerek yapılmaktadır. Denizin bir noktada son derece sığ olması, ada ve kara bağlantısını koparmamış ve yürüyerek ulaşma imkanı sağlamıştır. Bölgede yer alan tesisler ile ada çevresinde şezlong kiralamak ve adanın güzelliğinin tadını çıkarmak mümkündür. Saplı Ada, adının nereden geldiğini gören herkes direkt olarak anlamaktadır. Kara ve deniz bağlantısı adanın sanki bir sapı varmış görüntüsü yaratmaktadır. Didim’in görülmesi gereken adreslerinden biridir. 

Huzur Plajı

Didim’in az bilinen ama yine de kalabalık olan plajlarından biridir. Genellikle, oteller tarafından kullanılıyor olması nedeni ile otel sakinleri tarafından tercih edilen bir koydur. Berrak ve ılık su özelliği Huzur Plajı’nda da bulunmaktadır. Kum plajı çocuklu ailelerin sevdiği özelliklerinden biridir. Bazı alanlar oteller tarafından tutulmakta olup dışarıdan da koya giriş yapmak mümkündür. Bölge halkı tarafından da tercih edilen bir plajdır. Ancak kumluk alanın çok dar olması özellikle yazın yoğun dönemlerinde plajda yer bulunamaması ile sonuçlanabilmektedir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü