Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Didim, yılın her dönemi yoğun olan bir tatil beldesidir. Yazlıkçıların temelli yerleşmesi ile her geçen gün nüfusunun artıyor olması, Didim hizmet sektörünü de son derece geliştirmiştir. Didim kahvaltı yerleri, gece mekanları yenilenip güzelleşirken Didim Restoranları da bu durumdan payını almıştır. Zengin menü içerikleri, güler yüzlü hizmetleri ve konumları itibari ile her zevke uygun restoran seçeneği bulmak Didim’de mümkündür. Denize sıfır restoranlarda şık ve romantik akşam yemekleri yenilebilirken, ayak üstü lezzetli atıştırmalıklar ile hızlı yemekler yenilebilmektedir. Didim’in çoğu restoranı ekonomik fiyatlara ve büyük porsiyonlara sahiptir. İngilizler tarafından mesken tutulmuş bir ilçe olması Didim restoranlarının da bu yönde şekillenmesini sağlamıştır.

Öyle ki, bazı restoranlar İngiliz kahvaltı servisi yapmakla beraber menülerini dünya mutfağı üzerine hazırlamıştır. Gastronomi başlığı dışında Didim’in ön plana çıkan muazzam özellikleri bulunmaktadır. Didim konumu itibari ile Ege Bölgesi’nin hem doğal hem de tarihi özellikleri bakımından incisi niteliğindedir. Didim doğal güzellikleri doğaseverlerin ilgisini çekmektedir. Tarih severler de yine soluğu Didim’de almaktadır. Birçok önemli antik kente ev sahipliği yapan Didim, yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Avrupa’da gelen turistler özellikle bu tarihi yerleri keşfetmektedir. Didim plajları ve koyları ile de ünlüdür. Yaz tatili için aileler tarafından tercih edilmektedir. Bu durum Didim’in yaz aylarında son derece kalabalık olması ile sonuçlanmaktadır. Bundan dolay sakin bir tatil geçirmek isteyenler için pek de uygun bir adres değildir. Ancak cıvıl cıvıl ve eğlence dolu bir tatil yapmak isteyenler Didim’de aradığı her şeyi bulabilir. Didim gelişmiş bir yer olması sebebi ile her ihtiyacın rahatlıkla karşılandığı bir yerdir. Tatilden beklentilere karar verilmesi ve ne tür eğlenceler istendiği belirlenmesi ile Didim’de nokta atışları gerçekleştirilebilmektedir. 

Topkapı the Beach Restaurant

Kahvaltıdan itibaren günün her saatinde lezzetli yemekler bulunabilecek Topkapı Restoran, Altınkum mevkiinin sevilen mekanlarından biridir. Genellikle, akşam yemekleri için tercih edilen bir mekandır. Et ve balık üzerinde yoğunlaşan bir menüsü bulunmaktadır. Denize sıfır konumu sebebiyle güzel bir ortama sahiptir. Özellikle, gün batımına doğru masalar dolmaya başlamaktadır. Ailecek veya dostlarla yenilecek keyifli yemeklerin ev sahipliğini yapmaktadır. Yazları yoğun ilgi gören bir restoran olduğundan bazı dönemlerde yer bulması zor olabilmektedir. 

Adres: Altınkum, Yalı Caddesi No: 1, Didim, Aydın

Telefon: 0256 813 71 97

Vista Restaurant

Dünya mutfağından lezzetler sunan Vista, hem restoran hem de kafe olarak hizmet vermektedir. Yemek menüsü kadar içecek menüsünün de zengin olması, yaz sıcaklarına küçük bir serinleme molası verilmesini sağlamaktadır. Öyle ki, soğuk içecek çeşitleri gelenlerden tam puan almaktadır. Bunun yanı sıra ızgara yemekleri, fajitası ve hamburgerleri sevilen bir restorandır. Altınkum mevkiinde konumlanıyor olması nedeni ile denize girmek için gelen kişiler tarafından mesken tutulmasını sağlamaktadır.

Adres: Altınkum, Atatürk Bulvarı No: 10, Didim, Aydın

Telefon: 0256 813 37 38

Taj Mahal

Hint esintisini Didim’e taşıyan bir restoranda sıra. Baharat severlerin ve farklı lezzetler denemekten hoşlananların mutlaka gitmesi gereken Taj Mahal, doyurucu yemekler servis etmektedir. Fiyat performans açısından son derece başarılı bir restorandır. Izgara tavuk ve etleri baharatlı pilavlar ve soslarla servis ederek zenginleştirmektedir. Safran ve körinin bol bol hissedildiği restoran, yenilik seven Didim yerlileri tarafından da sevilmektedir. Kaliteli hizmeti ve güler yüzlü personeli ile de tam puan toplamayı başaran bir adrestir. 

Adres: Yeni Mahallesi, 874. Sokak, Didim, Aydın

Telefon: 0537 314 09 28

ALO 24

Türk mutfağının pideleri, çorbaları, ızgaraları ve akla gelebilecek birçok şeyin bulunduğu nokta ALO 24 Didim’in en sevilen yerlerinden biridir. Özellikler, çeşit çeşit pidelerinin tadı damakta kalmaktadır. Yerli turistlerin seçtiği kadar yabancı turistler de ALO 24’ü sevmektedir. Fiyatlarının son derece uygun olması restoranın yoğunluğuna neden olan bir diğer sebeptir. Hem lezzetli hem doyurucu hem de ekonomik bir restorandır. ALO 24 hızlı servisi ile acelesi olan kişilerin de direkt tercih ettiği yerlerden biridir.  

Adres: Yeni Mahallesi 884. Sokak No: 1 D: 1, Didim, Aydın

Telefon: 0256 813 23 01

Golden Dragon Restoran

Golden Dragon Didim’e gelip farklı lezzet arayanların bir diğer uğrak noktasıdır. Çin restoranı olan Golden Dragon, Çin mutfağına ait birçok lezzeti layığıyla yapmaktadır. Bundan dolayı Uzak Doğu Mutfağına hakim kişiler tarafından da beğenilen bir adrestir. Didim’in en hareketli sokaklarından birinde bulunuyor olması Didim ziyaretçilerinin hemen hemen hepsinin Golden Dragon’u bilmesini sağlamaktadır. Tüm mevsimlerde rağbet gören restoran klasik yemeklerden sıkılanlar için doğru bir tercih olacaktır.

Adres: Altınkum Mahallesi, Karakol Caddesi, No:4 Aydın, Didim

Telefon: 0256 813 69 63

Kasaba Köftecisi

Köfte severlerin keşfettikten sonra tatilleri boyunca birkaç kez daha gittikleri bir adreste sıra. Kasaba Köftecisi, leziz köftesi ve piyazı ile güzel bir köfte şöleni yaşatmaktadır. Didim yerlileri tarafından da sevilen Kasaba Köftecisi, doyurucu ve pratik bir yemek yemek isteyenlerin aklına gelen ilk adreslerdendir. Her dönem ilgi görmektedir. Hizmet vermeye başladığı yıldan beri lezzetini hiç bozmamış, misafirlerini güler yüzle ağırlamayı görev edinmiş bir işletmedir. Gelen herkesin memnuniyetle ayrılacağı bir restorandır.

Adres: Akbük Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Didim, Aydın

Telefon : 0534 792 04 03

Didim Şehir Lokantası

Uzun soluklu bir tatil yapıldığında hep kuru yemekler yemek sıkıcı olabiliyor. Didim Şehir Lokantası, öğle ve akşam yemeklerine çeşitlilik katmak adına adeta bir kurtarıcı oluyor. Büyük porsiyonları ile doyurucu olmasının yanı sıra zengin menüsü ile her zevke uygun yemek bulunmasına olanak tanıyor. Sulu yemeklerin yanı sıra döner ve pide gibi klasik lezzetlere de menüsünde yer veriyor. Fiyatlarının uygun olması ise mekanın bir diğer artısı oluyor. Hızlıca lezzetli bir yemek yemek isteyenler için de güzel bir adres oluyor. Sokağa konulmuş masaları ile samimi bir ortam yaratıyor.

Adres: Yeni Mahallesi, 830. Sokak No: 9 Didim, Aydın

Telefon: 0256 811 44 88

Köşe Et Restaurant

Et severlerin hayran kalacağı Köşe Et Restoran, doyurucu porsiyonları ile Didimlilerin favori mekanlarından. Kaburga ve bonfile etleri ile ön plana çıkan mekan, yerli yabancı herkesin beğenisini görüyor. Izgara çeşitleri yanında gelen sebzeler veya patates kızartmaları da bir etleri gibi lezzetli oluyor. Bu sayede restoran sınırları içerisinde yiyeceğiniz her şey bir lezzet şöleni yaşama imkanı tanıyor. Köşe Et Restoran, yılın her mevsimi hizmet vermekle birlikte yılın her dönemi dolu olan da bir mekandır. 

Adres: Efeler Mahallesi Koçkar Caddesi No: 7 Didim, Aydın

Telefon: 0541 472 09 19

İkbal’s

Dış görünüşü ile salaş bir mekan gibi dursa da İkbal’s Didim’in eski ve popüler işletmelerinden biridir. Fast food üzerine odaklanan bir işletme olup sunduğu her yemek son derece beğenilmektedir Kahvaltı servisi de yapan mekan, serpme kahvaltı sunmaktadır. Bunların yanı sıra tatlıları ile de ününe ün katmaktadır. Sıcak soğuk içecekleri ile de her bir öğünü daha da taçlandırmaktadır. İkbal’s Didim’in lezzet garantili olan restoranlarından biridir. Yaz döneminde mekanda yer bulmak zor olabildiğinden kısa süreli sıralar beklenebilmektedir.

Adres: Altınkum Mahallesi Yalı Caddesi No: 65 Didim, Aydın

Telefon: 0256 813 53 66

Kumbalı Balık Ekmek

Akbük’te yer alan Kumbalı Balık Ekmek, Balıkçı Barınağı’nın hemen yanındadır. Yoğun ilgi görmesi ve meşhur olması sebebi ile günün her saatinde önünde sıra olmaktadır. Dileyenler gel al yapmakta dileyenler ise salaş masalarında oturmaktadır. Denize karşı leziz bir balık yemek isteyenler için en doğru adreslerden biridir. Mezgit ve sardalya yapan yer, uygun fiyatlı ve doyurucudur. Yiyen herkesin sevdiği güzel bir lezzettir. Tazecik balıklar direkt olarak Kumbalı ekibi tarafından tutulmaktadır. Didim’in kuşkusuz en iyi adreslerinden biridir.

Adres: Didim Akbük Balıkçı Barınağı, Cumhuriyet, 1021. Cad., 09270 Akbük / Didim / Aydın

Moby Dick

Altınkum’da yer alan Moby Dick, İngilizlerin meşhur lezzeti olan “fish & chips” servisi yapmaktadır. Hızlı ve bir o kadar da lezzetli bir yemek yemek isteyenler için altın değerinde bir lezzettir. Tazecik balıklardan yapılan balık kızartmaları patates kızartması ile servis edilmektedir. Bu lezzeti ile ön plana çıkan mekan farklı lezzetlere de ev sahipliği yapmaktadır. Değişik bir öğün yemek isteyenler için güzel bir öneridir. Balık üzerinde bir de canı tatlı çekenler Moby Dick’in mükemmel turtasını mutlaka denemelidir. 

Adres: Altınkum, 427. Sk. No:16, 09270 Didim/Aydın

Olio Apollon

Didim’in meşhur tarihi duraklarından birine karşı konumlanan mekan, unutulmaz anlara ev sahipliği yapmaktadır. Apollon Tapınağı’nın karşısında yer alan bu taş ev, sevimli ve şık bahçesinde mükemmel lezzetleri servis ediyor. Mekan özellikle Thai böreği tarzı özel börekleri ile seviliyor. Ailecek veya arkadaşlarla şık bir akşam yemeği yemek isteyenler için güzel bir adres oluyor. Olio Apollon kısıtlı sayıdaki masasına bağlı olarak yaz dönemlerinde rezervasyon kabul ediyor. Mekan özellikle akşam yemekleri için tercih ediliyor. 

Adres: Hisar, Özgürlük Cad. Yoran Küme Evleri 78/A, 09270 Didim (Yenihisar)/Aydın

Telefon: (0256) 811 41 19

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü