Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İslamlar gezilecek yerler dolu dolu bir tatil geçirmek isteyen tatilcilerin ilgisini çekecek potansiyele sahiptir. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu, eşsiz plajları ve koylarıyla İslamlar, Akdeniz’de tatil yapmayı düşünenlerin seveceği bir beldedir. İslamlar Kaş’ın popüler mahallelerinden biridir. Bölgenin bu popülerliği ise kuşkusuz ki İslamlar gezilecek yerler sayesindedir. Tatilin her anında eğlenceli saatler geçirmek, yeni yerler keşfetmek ve küçük maceralara çıkmak İslamlar çevresinde mümkündür.

İslamlar 'da görülmesi gereken yerler genellikle İslamlar mahallesine araba mesafesi uzaklığındadır. Maksimum bir saatte gerçekleştirilecek olan yolculuklar ile bu gezilecek yerlere ulaşmak mümkündür. Yazın Kaş’ın aktif olduğu dönemlerde birçok yere merkezden kalkan minibüslerle de erişim sağlanabilir. Ancak konforlu bir şekilde gezmek için şahsi arabalarla seyahat etmenin daha kolay olduğu bilinmelidir. Sabahtan akşama kadar hiç durmadan yeni yerler keşfetmek ve İslamlar çevresindeki her bir noktayı görmek isteyen kişileri yoğun bir tatil beklemektedir.

Patara Antik Kenti

İslamlar 'da gezilecek yerler söz konusu olduğunda ilk akla gelen yerlerden biri Patara Antik Kenti’dir. Tarihi yerleri görmeye meraklı olan kişilerin mutlaka görmesi gereken bu antik kent, MÖ2.yüzyılda Likya’nın başkenti olarak kabul edilmiştir. Geçmişten günümüze bazı antik kalıntılar o dönemle ilgili önemli bilgilere erişilmesini sağlar. Patara Antik Kenti Likya döneminin en önemli ve eski şehirlerinden biridir. Kentin girişinde yer alan milattan önce 13.yüzyılda yazılmış Hitit metinlerinde kentin adı sıkça görülür. Patara Antik Kenti çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalarda çıkarılan tarihi eserler kentin hangi dönemde kurulduğuna yönelik ipuçları gösterir. Tarihi eserler demir çağı öncesinde Patara Antik Kenti’nin kurulduğu düşüncesini uyandırır. Kentte 1988 yılından beri kazı çalışmaları sürdürülür. Kentte bulunan birçok tarihi eser Antalya Müzesi’nde sergilenmektedir.

Adres: Kalkan, 07960 Kaş/Antalya

Telefon: (0242) 871 60 01 

Birbirinden Konforlu İslamlar Kiralık Villa ve Bungalovları Keşfedin!

Xanthos Antik Kenti

İslamlar bölgesine biraz uzak bir mesafede bulunsa da UNESCO dünya mirasları listesine giren bu yer mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Tarihte defalarca kez yıkılmış, yanmış ve tekrar tekrar inşa edilmiş Xanthos Antik Kenti bölgenin kıymetli yerlerinden biridir. Günümüzde kentte yapılan kazılar hala daha devam etmekte olup kentten çıkarılan tarihi eserler o döneme ait önemli bilgileri günümüze ulaştırır. Kentin tarihi tüyleri diken diken eden bir hikâyeye sahip olup gelen tatilciler kentin atmosferinde neredeyse hala hikâyenin etkisini hisseder. Kentle ilgili en meşhur olan hikâye Pers işgali sırasında Xanthoslular’ın teslim olmayıp tüm halkın saraya girip kendilerini yakması üzerine şekillenir. Tüyleri ürperten bu hikayenin kalıntılarına yönelik eserlerin bir çoğu İngiltere’ye kaçırılmış olduğundan kentte bazı antik yapıları görmek mümkündür. 

Kekova Batık Kent

İslamlar Köyü ile arasında bir saat mesafe bulunan Kekova Batık Kent sadece Kaş değil İslamlar tatilcileri tarafından mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Üçağız Köyü’nde yer alan Kekova Batık Kenti yine Lidyalılara ait tarihi bir yerleşim yeridir. Kentin dikkat çeken noktası yıllar içerisinde kentin bir kısmının sular altında kalmış olmasıdır. Yapılan ziyaretlerde suyun üzerinde bazı kısımları da görmek mümkündür. Ancak kentin asıl dikkat çeken tarafı sualtında kalan kısımlardır. Tekne turları ile suyun üzerinden batık kent görülebilir. Kentin belirli yapılarını kara üzerinde görmek de mümkündür. Bu yapılar kent ile ilgili derinlemesine bilgi sağlarken asıl suyun altında kalan kısım dikkatleri üzerine çeker. Kekova Batık Kenti, her yıl binlerce yerli yabancı turistin akınına uğrar. 

Adres: Kale Üçağız, 07570 Kekova Adası/Demre/Antalya

Aziz Nikolaos Kilisesi

Aziz Nikolaos Kilisesi Hristiyanlık tarihinde de adı sıkça duyulan özel bir yerdir. Aziz Nikolaos çocukları korumasıyla ünlenen bir din adamıdır. Aziz Nikolaos’ın bu özelliği zaman içerisinde Noel Baba unvanı kazanmasına neden olmuş ve meşhur Noel Baba karakteri açığa çıkmıştır. Vefatı ardından Aziz Nikolaos’ın kemikleri kilise içerisinde bulunan lahidin içerisine gömülmüştür. Ancak 1087 yılında yapılan haçlı seferlerinde tüccarlar tarafından yağmalanan kiliseden Aziz Nikolaos’ın kemikleri de çalınmıştır. Çalınan kemikler Bari’ye götürülmüştür. Günümüzde Aziz Nikolaos’ın kemikleri Antalya Müzesi’ne geri getirilmiş ve burada koruma altına alınmıştır. Aziz Nikolaos Kilisesi günümüze kadar varlığını sürdürmeyi başarmış en iyi Orta Bizans Dönemi kiliselerinden biri olarak kabul edilir.

Adres: Müze Caddesi Noel Baba Müzesi Demre / ANTALYA

Telefon: 0242 247 76 60

Kaş Uzun Çarşı

Kaş fotoğraflarını incelerken herkesin gözüne çarpan yerlerden biri Kaş Uzun Çarşı’dır. Kaş merkezde yer alan bu sevimli yer, sıra sıra şık dükkânların dizili olduğu, restoranların ve kafelerin bulunduğu keyifli bir yerdir. Özellikle yaz akşamlarında cıvıl cıvıl olan Kaş Uzun Çarşı begonville kaplı sokakları ile adeta bir masal diyarına anımsatır. Tatilciler günün yorgunluğunu atmak için burada bulunan kafelerde keyifle kahvelerini yudumlayabilir veya çarşı çevresinde yer alan restoranlarda güzel akşam yemekleri yiyebilirler. Ardından çıkacakları çarşı gezisinde cıvıl cıvıl vitrinler inceleyebilir veya sevdiklerine hediyelik eşyalar alabilirler. Kaş Uzun Çarşı günün her saatinde yoğun ilgi gören bir yerdir. Tatilciler gün içerisinde de bu küçük sevimli yeri gezmeye gelebilir. İslamlar ile arasında kısa bir araba yolculuğu bulunan Uzun Çarşı İslamlar gezilecek yerler listesinde yer alması gereken bir adrestir.

Adres: Andifli Mah. Uzun Çarşı Cad. No:15, 07580 Kaş/Antalya

Kaputaş Plajı

İslamlar tatili ile deniz tatili özdeşleşmiş iki kavramdır. Kaş'ın eşsiz denizine ev sahipliği yapan İslamlar bölgesi konumu itibariyle birbirinden güzel koylara ve plajlara komşudur. Bu noktada Kaş denilince ilk olarak Kaputaş Plajı gündeme gelir. İslamlar tatilcileri tarafından sıkça tercih edilen Kaputaş Plajı turkuazın çeşitli tonlarına ev sahipliği yapan denizi ile adeta büyüleyici bir yerdir. Tepeden bakıldığında uçsuz bucaksız gibi görünen denizi ve çevresini saran dağlarla kaplı bu küçük koy her Kaş tatilcisinin mutlaka uğradığı bir plajdır. Plaja inmek için 190 basamaktan oluşan bir merdiven inmek gerekir. Merdivenleri ardından kumsal kısmına ulaşılır ve tatilciler serin mavi sulara kendilerini bırakabilirler. Plajda belediye tarafından işletilen küçük bir tesis vardır. Tesise ait şemsiye ve şezlonglar bulunmakta olup dileyen tatilciler düşük bir ücret karşılığında bu imkandan faydalanabilirler. Tesisten temin edebilecekleri atıştırmalıklar ile tüm günlerini dilerlerse burada geçirebilirler.

Adres: Kalkan, 07580 Kemer/Kaş/Antalya

Patara Plajı

Patara Antik Kenti kadar Patara Plajı da Kaş tatilcileri tarafından görülmesi gereken bir yerdir. Genellikle İslamlar tatilcileri hem antik kenti gezme hem de kumsalın tadını çıkarmak üzere bir planlama yaparak aynı gün içerisinde 2 rotayı da sonuna kadar değerlendirirler. Antik kentin hemen yanında bulunan Patara Plajı Likyalılar için zamanında önemli bir ticaret koyudur. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri buluşturduğu kadar caretta carettalar tarafından da mesken tutulan bu yer, denizaltı yaşamı ile de dikkat çeker. Denizaltı yaşamını Keşfetmek isteyen tatilciler plaja gelirken mutlaka deniz gözlüklerini ve paletlerini getirmelidir. Patara Plajı uçsuz bucaksız gibi görünen kumsal bir plaja sahiptir. Günümüzde hala daha bakirliğini koruyan bu yer sakin bir deniz tatili geçirmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü