Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Kaş’ın sevilen mahallelerinden biri olan İslamlar, Antalya’nın meşhur plajlarından bazılarına adeta ev sahipliği yapar. İslamlar plajları, yeşilin ve mavinin buluşma noktalarıdır. Doğal güzellikleri, uçsuz bucaksız hissiyatı yaratan kumsalları ile deniz tatili için İslamlar, ideal bir adrestir. İslamlar’da halk plajları olduğu kadar özel tesisler tarafından işletilen plajlar da bulunur. Konforlu bir gün geçirmek isteyen tatilciler özel plajları tercih ederken, kendi şezlong veya şemsiyesi ile kumsalda vakit geçirmek isteyenler ise halk plajlarına yönelir. İslamlar’da birçok isteğe uygun plaj bulmak mümkündür.

İslamlar bölgesi Kaş’ın gözde bölgelerinden biridir. İslamlar’ın Kaş bölgesindeki birçok güzel plaja kolay ulaşım imkanı sunması tatilciler tarafından sevilen bir adres olmasını sağlar. Tüm gün deniz kenarında vakit geçirmenin ve şehir stresinden uzaklaşmanın mümkün olduğu bu plajlarda sıcak yaz günlerinde serinlemek mümkündür. Bir yaz tatiline dair ihtiyaç duyulabilecek her şey İslamlar'da tatilcileri bekler.

Kalkan Halk Plajı

İslamlar halk plajları denildiğinde, bölgeye en yakın olan Kalkan Halk Plajı akıllara gelir. Serin ve berrak suyu ile dikkat çeken Kalkan Halk Plajı yemyeşil bir doğanın kalbinde bulunur. Kumdan oluşan kumsalı ve yavaşça derinleşen denizi ile çocuklu ailelerin de gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceği bir plajdır. Belediye halk plajı olarak da adlandırılan bu yer, turkuaz renkli suyuyla görür görmez tatilcilerde hayranlık uyandırır. Bölgenin özel bir jeolojik yapısı bulunur. Denizaltından gelen sıcak su ve dağlardan gelen soğuk suyun birleşimi olan Kalkan denizi genellikle serin suyu ile tatilcilerin serinlemesini sağlıyor. Plaja giriş ücreti bulunmazken dileyenler belediye tesisinden şezlong veya şemsiye kiralanabiliyor.

Birbirinden Konforlu İslamlar Kiralık Villa ve Bungalovları Keşfedin!

Kaputaş Plajı

Kaş’ın simgesi haline gelmiş olan Kaputaş Plajı İslamlar tatilcileri tarafından da tercih edilen bir yerdir. “İslamlar'da nerede denize girilir?” sorusuna verilen cevaplardan biri olan Kaputaş Plajı, İslamlar en güzel plajları listesinde yer alır. Kaş ile Kalkan arasında kalan bu plaj turkuazın çeşitli tonlarına ev sahipliği yapar. Kaputaş Plajı da jeolojik konumu itibariyle sıra dışı bir özelliğe sahiptir. Deniz tabanından gelen yeraltı suları çakıl taşları arasından denizle buluşur. Bu su değişimi denizin genellikle serin olmasına ve dalgalı olmasını sağlar. Kaputaş Plajı’na yukarıdan bakıldığında denizin her daim hareketli olduğunu görmek tatilcileri şaşırtmamalıdır. Plajın başında 190 basamaklı bir merdiven bulunur. Plaja gelindiğinde plajı tepeden izlemek mümkünken denize girmek için bu merdivenlerin inilmesi gerekir. Kaputaş Plajı’nda Kaş belediyesi tarafından işletilen bir tesis vardır. Dileyen tatilciler bu tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilir ve tesisin kafe kısmında günlük yemek ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Bu hizmetlerin dışında plaja giriş ve plajda duş almak ücretsizdir.

Indigo Beach Club

Kalkan’a gelen ama halk plajı yerine özel bir plajda vakit geçirmek isteyen tatilciler Indigo Beach Club’tan faydalanabilir. İslamlar plajları arasında özel bir işletme arayışında bulunan kişiler bu tesisi mutlaka denemelidir. Indigo Beach Club'ta denize kumsal yerine iskeleden veya platformdan giriş sağlanır. Bu durum bazı çocuklu ailelerin plajı tercih etmesinin önüne geçer. Yüzme bilmeyen kişiler içinde Indigo Beach Club’ta denize girmek zorlayıcı olabilir. Plaja giriş ücreti bulunmakta olup giriş ücretinin içerisinde şezlong ve şemsiye ücreti dahildir. Tüm gününü burada geçirmeyi planlayan kişiler dilerlerse işletmenin restoran kısmından lezzetli yemeklere erişim sağlayabilirler.

Patara Plajı

Kaputaş Plajı’ndan sonra Kaş’ın bir diğer simgesi olan Patara Plajı, gerek tarihi dokusu gerek doğal güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Antik kentin hemen yanında bulunan bu yer Likyalılar için önemli bir mevkie sahiptir. Patara Plajı’nda caretta carettaları görmek ve belirli dönemlerde caretta carettaların yavrulama mevsiminden dolayı plajda erişim kısıtlamaları ile karşılaşmak mümkündür. 

Patarya Plajı’nda uçsuz bucaksız bir kumsal sahil tatilcileri karşılar. Denizle beraber tarihi bir geziye çıkmak ve caretta carettaları görmek isteyen İslamlar tatilcileri Patara Plajı’nı mutlaka görmelidir. İslamlar plajları isimleri arasında en sık duyulan Patara Plajı görülmeye değer bir yerdir.

Kalamar Beach Club

Konforlu şartlarda vakit geçirmek ve güzel bir hizmet almak isteyen tatilciler Kalkan’da bulunan Kalamar Beach Club’ı tercih edebilir. İslamlar plajları isimleri arasında dikkat çeken bu yer yemyeşil dağların arasında bulunur. Kalamar Beach Club’a giriş ücretli olup giriş ücreti içerisinde şemsiye ve şezlong dahildir. Dileyen tatilciler için işletme, kano ve bisiklet gibi aktiviteler de sunar. Plajda deniz üzerinde platformlar bulunmakta olup dileyen tatilciler bu platformlar üzerinde günlerini geçirebilir. Bu hizmet ekstra ücrete tabi tutulur. Platformlardan aynı zamanda denize girilir. Kaş ve çevresindeki birçok özel plajda olduğu gibi Kalamar Beach Club’da kumsal bulunmamaktadır. 

Küçük Çakıl Plajı

İslamlar merkez plajları denildiğinde akla gelen bir diğer yer ise Kaş merkezde bulunan plajlardır. İslamlar her yere yakın konumu ile tercih edilen bir yer olurken çevresinin bu kadar zengin olması tatilin her anında eğlenceli vakit geçirilmesini sağlar. Kaş’ın simgesi haline gelmiş yerlerden bir diğeri olan Küçük Çakıl Plajı Kaş merkeze oldukça yakındır. Bölgede çok sayıda tesis yan yana bulunmakta olup dileyenler buradaki tesislerden birini tercih edebilir. Çocuklu ailelerin Küçük Çakıl Plajı’nda bulunan tesislere yönelmeden öncesinde plajların kumsal alanı olup olmadığına dikkat etmesi önerilir. Küçük Çakıl Plajları genellikle platformdan denize giriş imkânı sunan yerler olup nadir de olsa bazı plajların küçük bir kumsal alanı bulunabilir. 

Bu bölgede müzikli bir eğlence isteyen ve deniz kenarında da eğlenceli saatler geçirmek isteyen tatilciler için Derya Beach önerilebilir. Bu işletmelerin alanları kısıtlı olduğundan yazın yoğun dönemlerde plajlarda yer bulmak zor olabilir. Rezervasyon yaptırma şansını kaçırmış olan tatilcilerin günün erken saatlerinde Küçük Çakıl Plajları’na giriş yapması önerilir.

Limanağzı

Kaş’ın en izole plajlarından biri olan Limanağzı, Kaş merkezden kalkan tekneler ile ulaşılabilen bir yerdir. Plaja aradan ulaşımın olmaması plajın günümüzde bile bakirliğini korumasını destekler. Limanağzında yan yana sıralanmış birkaç tesis bulunur. Tesislerin küçük restoranları bulunmaktadır. Tatilciler Limanağzına geldiklerinde tüm günlerini burada rahat bir şekilde geçirebilirler. 

Limanağzı denizi günümüzde hâlâ bakirliğini koruyan bir yere olarak sualtı canlılarına da yuva olur. Özellikle caretta carettaları Limanağzı sularında görmek mümkündür. Limanağzı plajlarında da denize platform aracılığıyla giriş yapılırken deniz başlangıçta belli bir seviyeye kadar sığdır. Ancak Limanağzı Plajı’nda derine doğru açılırken dikkatli olunmalıdır. Denizin bir anda derinleşebileceği unutulmamalıdır.

Akçagerme Plajı

İslamlar plajları arasında çocuklarıyla konforlu bir şekilde vakit geçirmek isteyen aileler için önerilecek adreslerden biri Akçagerme Plajı’dır. Plajda, aqua park ve tenis kortu gibi eğlenceli aktivite seçenekleri bulunur. Çocuklu ailelerin en sık tercih ettiği yerlerden biri olan bu yer her yaş grubunun eğlenebileceği imkanlara sahiptir. Sakin denizi, çakıl ve kum karışık kumsalı ve bölgede bulunan tesisleriyle Akçagerme Plajı konforlu bir yerdir. Dileyen tatilciler burada bulunan tesislerin şezlong ve şemsiyelerinden faydalanabilirler. Bölgede restoran bulunmakta olup tatilciler dilerlerse tüm günlerini konforlu bir şekilde burada geçirebilirler. Ailecek keyifli vakit geçirmek isteyen tatilciler için Akçagerme Plajı ideal bir adrestir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü