Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın meşhur ilçesi Kaş’ın sevilen mahallelerinden biri olan İslamlar, her yıl binlerce turist ağırlar. İslamlar, Antalya’nın doğal güzelliklerini yansıtan, eşsiz denizine sahip koylara ev sahipliği yapan özel bir yerdir. Bu durum İslamlar’ın popülerliğini arttırır. Bölgeye gelen tatilciler İslamlar’ın doğal güzellikleri karşısında hayran kalırken yapacakları gezintilerde tarihi yerler de dikkat çeker. İslamlar tarihi yerler, bağlı bulunduğu Kaş ilçesine bağlı olarak oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Tarihi yerler ile ilgili olan kişiler bölgedeki antik kentler sayesinde İslamlar'ın tarihi yerleri karşısında hayran kalacaktır. Antik kentlerde sergilenen İslamlar tarihi eserleri ise İslamlar’ın geçmişine yönelik bir yolculuğa çıkaracaktır. 

İslamlar’ın plajlarına ek olarak tatilde bir de İslamlar'ın tarihi ve turistik yerleri kapsamında geziler yapmak dolu dolu bir tatil geçirilmesini sağlayacaktır. Yılın her döneminde misafirlere kapılarını açan bu yerler özellikle bahar ve yaz aylarında binlerce turist tarafından ziyaret edilir. İslamlar’a tatile gelmiş olan her bir kişi bu ziyaretçilerden biri olmalıdır.

Patara Antik Kenti

İslamlar'ın tarihi ve turistik yerleri ve özellikleri incelenirken ilk karşılaşılacak yerlerden biri Patara Antik Kenti’dir. Kaş’ın simgesi haline gelmiş olan antik kent, İslamlar tatilcileri tarafından da görülmesi gereken bir yerdir. Gelemiş Köyü’nde bulunan Patara Antik Kenti, Likya Dönemi’nin en önemli ve eski şehirlerinden biri olarak tarihi kayıtlara geçmiştir. 1988 yılından beri bölgede kazı çalışmaları devam etmekte olup günümüzde birçok tarihsel değer keşfedilmeye devam etmektedir. MÖ 13'üncü yüzyılda yazılmış olan Hitit metinlerinden kentin adına rastlamak mümkündür. Kentten çıkarılan tarihi eserler kentin Demir Çağı öncesinde kurulduğunu gösterir niteliktedir. Patara Antik Kenti, tarih severler tarafından görülmesi gereken bir yerdir. Yapılacak olan ziyaretlerde kentin meclis binasını ve tiyatrosunu görmek mümkündür.

Adres: Kalkan, 07960 Kaş/Antalya

Telefon: (0242) 871 60 01 

Pirha Antik Kenti

Pirha Antik Kenti bir diğer adıyla Bezirgan Kenti, denizden 850 metre yükseklikte kurulması ile dikkat çeken bir kenttir. Antik kente girer girmez duvarlarda kayalardan yapılmış olan mezarlar heykeller ve rölyef çalışmaları görmek mümkündür. O günün şartlarına göre dağlara bu çalışmaların yapılmış olması tarih severlerde adeta hayranlık uyandırır. Kente Bezirgan denilmesinin sebebi Bezirgan Köyü’nde bulunuyor olmasıdır. Köyden yapılacak olan 20 dakikalık bir yürüyüş ile bir Pirha Antik Kenti’ne ulaşılabilir. Kentte yapılan antik çalışmalar sonrasında çıkarılan 3 kadın heykeli ve rölyef Antalya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenir. İslamlar’ın tarihi eserleri kapsamında daha detaylı bilgiye sahip olmak isteyenler Antalya Arkeoloji Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelidir.

Adres: Bezirgan, Kaş/ Antalya

Birbirinden Konforlu İslamlar Kiralık Villa ve Bungalovları Keşfedin!

Kekova Batık Kent

İslamlar Köyü’nden 1 saat uzakta olan bu yer Üçağız Köyü’nde bulunur. Tarihte Likyalılara ait olduğu düşünülen batık kent İslamlar 'da tarihi yerler denildiğinde akla gelen yerlerden biridir. Yıllar içerisinde sular altında kalan Kekova Batık Kenti sular altında gizli bir dünya olduğunu hissettiriyor. Bölgedeki tekne turlarının popüler noktalarından biri olan batık kent, İslamlar’a gelince görülmesi gereken yerlerden biridir. Tekne ile üzerinden geçerken suların altında bir kent olduğunu görmek hem tarihi bir yapının inceleme şansı yakalanmasını hem de bir gizem çözüyormuş hissiyatı yaşanmasını sağlayacaktır. 

Adres: Kaleüçağız, 07570 Kekova Adası/Demre/Antalya

Antiphellos Antik Kenti

MÖ. 6.yüzyıla dayanan geçmişi ile hayranlık uyandıran Antiphellos antik kenti, Likya’nın en eski yerleşimlerinden biridir. İslamlar tarihi yerleri ve doğal güzellikleri bu antik kentte bir arada bulunur. Kentte ayakta kalan yapılar arasında antik tiyatro bulunur. Antik tiyatro o dönemki ihtişamını adeta günümüzde de sürdürür. Yamacın eteğine inşa edilmiş olan bu kent mükemmel bir deniz manzarasına sahiptir. Kentten birkaç adım atılması ile masmavi eşsiz bir denize ulaşmak mümkündür. Kente günün her saatinde ziyaret gerçekleştirilebilir. Girişler ücretsiz olup İslamlar'ın tarihi mekanları üzerinde araştırma yapan kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

Adres: Çukurbağ Yarımadası, Kaş / Antalya

Myra Antik Kenti ve Kaya Mezarları

Sadece İslamlar’ın değil tüm Kaş’ın etkileyici tarihi yerlerinden biri kuşkusuz ki Myra Antik Kenti ve Kaya Mezarları’dır. İslamlar'ın tarihi eserleri arasında unutulmaz bir yere sahip olan bu yer görür görmez hayranlık uyandırır. Kaş Demre beldesinde bulunan bu yer tüm bölgeye hâkim bir konuma sahiptir. Kent, Myra olarak adlandırılırken kentin ana noktası sarp ve dik kayalıklara inşa edilmiş olan mezarlardır. Dağın delinmesi ile açılmış olan bu mezarlar günümüzde bile görenlerde hayranlık uyandırır. Myra kenti Likya’nın ihtişamlı şehirlerinden biri olup bir dönem Likya başkenti olarak da belirlenmiştir. Tarihte önemli bir yer kaplayan bu yer tarih severler tarafından mutlaka ziyaret edilmelidir. Antik kente giriş ücretli olup müze kartıyla giriş sağlamak mümkündür. Özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde günün istenilen saatinde kent ziyaret edilebilir.

Adres: Andifli Mahallesi, 07580 Kaş/Antalya

Aperlai Antik Kenti

Akarsu Boğazı olarak adlandırılan bu yer Sıçak yarımadası üzerinde bulunur. Likya’nın küçük bir liman kenti olması Aperlai Kenti’ni tarihin bir parçası haline getirir. Bölgede meydana gelen depremler nedeniyle kentin birçok kısmı su altında kalmıştır. Ancak kentten arda kalan bazı yapılar günümüzde kıyıdan bile rahatça görünebilir. Kentin belirli bir kısmı tepenin yamaçlarında da varlığını sürdürmektedir. Kente yapılacak olan ziyarette birkaç farklı hamam ve Bizans dönemine ait kilise görmek mümkündür. Geri kalan kent yapıları ise genellikle suyun altında olup gelen ziyaretçilerin kente ekstra merak duymasını sağlar. İslamlar'ın tarihi güzellikleri denildiğinde Aperlai Antik Kenti görülmesi gereken yerlere eklenmelidir.

Adres: Sahilkılınçlı Mahallesi, 07580 Kaş/Antalya

Aziz Nikolaos Kilisesi (St. Nicholas Church)

İslamlar tarihi ve turistik yerleri gezilirken rotaya eklenmesi gereken bir diğer adres ise Aziz Nikolaos Kilisesi (St. Nicholas Church)’dir. MÖ. 3.yüzyılda yaşamış Aziz Nikolaus için yapılmış olan bu kilise, tarihte önemli bir yere sahiptir. O dönemde yaşayan insanlara göre aziz nikolas noel baba olarak düşünülür. Aziz Nikolaus çocukları koruması ile ünlenen bir dini kişilik olduğundan tarihe Noel Baba olarak geçmiştir. Vefatı ardından Aziz Nikolaus’ın kemikleri burada bulunan lahidin içerisine gömülmüştür. Ancak 1087 yılında haçlı seferleri sırasında bölgeye gelen tüccarlar Noel Baba’ya ait kemikleri Bari’ye götürmüştür. Kalan kemiklerin bir kısmı ise günümüzde Antalya Müzesi kapsamında korunur. Günümüzde Orta Bizans döneminin en iyi kilise örneklerinden biri olmasıyla dikkat çeken bir yapı olan Aziz Nikolaus Kilisesi yolu Kaş çevresine düşen herkes tarafından görülmesi gereken bir yerdir.

Adres: Müze Caddesi Noel Baba Müzesi Demre / ANTALYA

Telefon: 0242 247 76 60

Letoon Antik Kenti

Likya Dönemi’nin Ana Tanrıçası Leto için yapılan bu antik kent, 1841 yılında İngiliz deniz subayı Hoskya tarafından keşfedilmiştir. Kentin girişinde yer alan Aramice, Grekçe ve Likçe yazıtlar görür görmez dikkatleri üzerine çeker. MÖ. 4.yüzyılda kurulmuş olan kent Kaş çevresinde bulunan kişiler tarafından ziyaret akınına uğrar. Kent Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Bulunduğu dönemin önemli dini merkezlerinden biri olması kentin ününü tüm dünyaya yayılmasına neden olmuştur. 

Adres: Kumluova, 48370 Seydikemer/Muğla

Telefon: (0252) 614 11 50

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü