Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İslamlar, Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Her bir yöre meşhur olan şeyler denildiğinde farklı lezzetler veya yerlerle ön plana çıkarken İslamlar, bulunduğu coğrafya nedeniyle son derece şanslı bir beldedir. Antalya’nın tarihin kalbinde bir şehir olmasından başta Kaş sonrasında da İslamlar etkilenmiştir. Güçlü tarihi ile zengin bir kültürel yapıya sahip olan bu bölgelerde meşhur olan öğeler de çeşitlenir. “Neyi meşhur?” sorusuna verilebilecek cevaplar arasında lezzetli yemekler, tarihi veya doğal güzellikler ile taçlanmış yerler yer alır. İslamlar Mahallesi’nde konaklayan biri mutlaka bu meşhur yerleri görmeli veya meşhur lezzetleri tatmalıdır. 

İslamlar tatili öncesinde neyi ile meşhur araştırması, tatil programının belirlenmesi için her tatilcinin yapması gereken araştırmalardan biri olmalıdır.

Birbirinden Konforlu İslamlar Kiralık Villa ve Bungalovları Keşfedin!

Uzun Çarşı

Kaş ve İslamlar arası 35 kilometre mesafededir. Antalya’nın gözde yerlerinden biri olan Kaş, tüm İslamlar tatilcilerinin mutlaka ziyaret ettiği bir yerdir. Kaş merkez denildiğinde akla gelen Uzun Çarşı kuşkusuz ki İslamlar’da meşhur olan bir yerdir. Yapılacak küçük bir araba yolculuğu ile Kaş merkeze ve Uzun Çarşı’ya ulaşmak mümkündür. Kaş yerlileri tarafından işletilen şık dükkanlardan oluşan Uzun Çarşı adeta tatilcilerin içini ısıtır. İslamlar tatilinden sevdiklerine küçük hediyelikler götürmek isteyenler burada bulunan hediyelik eşyacılardan şık hediyelikler alabilirler. El işi kıyafetler, takılar, Likya halı gibi ürünlere Uzun Çarşı’da erişmek mümkündür. Çarşı gezmesi ardından bölgede bulunan bir kafede çay kahve içmek ise hem küçük bir dinlenme molası hem de Kaş’ın atmosferini yaşamak için ideal bir etkinlik olacaktır.

Adres: Andifli Mah., Uzunçarşı Cad. No:15, 07580 Kaş/Antalya

Patara Antik Kenti

“Nesi meşhur?” sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise tarihi yerlere meraklı olan kişileri ilgilendiriyor. Patara Antik Kenti, Kaş’ın simgesi olan bir antik kent olarak İslamlar tatilcilerinin de bilmesi gereken meşhur yerlerden biridir. Likya döneminin en eski şehri olan bu yer, Likya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Kentin girişinde bulunan MÖ. 13.yüzyılda yazılmış olan Hitit metinleri tarih severler tarafından mutlaka görülmelidir. Patara Antik Kenti sadece İslamlar’ın meşhur yerlerinden biri değil direkt olarak ünü Antalya’ya yayılmış olan bir yerdir. Kent ziyaretlerinde dönemin meclis binasını ve tiyatrosunu görmek mümkündür.

Adres: Kalkan, 07960 Kaş/Antalya

Telefon: (0242) 871 60 01

Patlıcan Reçeli

İslamlar bölgesinde bulunan birçok kahvaltıcı yerinde reçeller arasında mutlaka yer alan reçel çeşitlerinden biri patlıcan reçelidir. Antalya bölgesinde yaygınlaşmış olan patlıcan reçeli sabah kahvaltılarına tatlı dokunuşlar eklemek isteyenler için ideal bir lezzettir. Patlıcan reçeli diğer reçellerin aksine daha farklı üretim aşamalarına sahiptir. Reçel haline getirilen patlıcanlar patlıcanın acısını almak üzere kirece batırılır ve ardından içerisinde loğusa şekeri eklenir. Bu sayede reçelin rengi de daha canlı bir hale gelir. Farklı aromalar seven kişiler tarafından denenmesi gereken bir lezzet olan patlıcan reçelini dileyenler bölgedeki yöresel lezzetler satan dükkanlardan temin edebilir. Sevdiklerine İslamlar hediyesi olarak götürebilirler.

Tava Dondurma

Başta Kaş ve İslamlar çevresinde sonrasında birçok tatil yöresinde ünlenmeye başlayan bu lezzet dondurma severlerin hayran kalacağı bir tatlıdır. Tayland’da meşhur olan bu dondurma seçeneği Kaş’a getirilmiş ve büyük bir üne ulaşmıştır. Donmuş yüzeyli bir metal zeminin üzerine dökülen süt, meyveler ve reçelle yapılan bu doğal tatlı sıcak yaz günleri için serinletici bir lezzettir. İslamlar'a gelen ve tatlı seven herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzettir. İslamlar merkezde yapılan yerler bulunabileceği gibi Kaş merkezde de lezzetli bir tava dondurma yemek mümkündür.

Şiş Köfte

Antalya yöresine ait bu lezzetli ızgara köfte, et severlerin ilgisini çeken bir yemektir. Şişte pişirilen bu köfte kebabı andırsa da aslında köfteye getirilmiş farklı bir yorumdur. Lavaş üstünde veya pirinç pilavı ile servis edilir. Yanında genellikle yine Antalya’nın meşhur tahinli piyazı ile servis edilir. Bölgedeki birçok kebapçıda veya köftecide şiş köfte bulmak mümkündür. Doyurucu bir öğle veya akşam yemeği için şiş köfte güzel bir seçenek olacaktır. 

Kaputaş Plajı

Kaş denilince ilk akla gelen plajlardan biri olan Kaputaş Plajı, İslamlar bölgesinde kalan tatilcilerden de yoğun ilgi görür. İslamlar Köyü yakınlarında olan plaj, mavinin birçok tonuna ev sahipliği yapan tertemiz bir denize sahiptir. Kumsala sahip plajda deniz kıyıdan açıldıkça derinleşir. Doğa ile iç içe bir gün geçirmek, serin suların tadını çıkarmak ve doyasıya eğlenmek için Kaputaş Plajı mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Plajda belediye tarafından işletilen restoran bulunur ve plajda şemsiye ve şezlong kiralamak mümkündür. Bu sayede dileyen tatilciler dilerlerse tüm günlerini Kaputaş Plajı’nda geçirebilirler. Yazın yoğun dönemlerde plajın oldukça kalabalık olduğu bilinmelidir. Şezlong kiralamayı düşünen tatilcilerin plaja erken saatlerde gelmesi önerilir.

Patara Plajı

Patara Plajı, Patara Antik Kenti’nden 1 kilometre uzaklıkta bulunur ve bölgedeki en büyük plajlardan biridir. 12 kilometre uzunluğuna sahip ve 1500 metreye yakın genişliğiyle plaj, İslamlar’a deniz tatili yapmak için gelenlerin ilgisini çeker. Tamamı ile kumdan oluşan plaj gelenlere uçsuz bucaksız bir plajdaymış hissiyatı yaşatır. İncecik kumlarda yapılan yürüyüşler ardından girilen serin deniz ise sıcak yaz günleri için güzel bir serinleme noktasıdır. Patara Plajı’nın meşhur olmasının sebepleri arasında antik kent ile ortak tarihi yer alırken bir diğer sebep ise plajda bulunan Caretta Caretta kaplumbağalarıdır. Bazı dönemlerde, yüzerken kaplumbağalara rastlamak mümkün olurken, yumurtlama dönemlerinde plajın belirli noktaları sınırlandırılabilir. Doğal yaşamı korumak adına plaja girişler sabah 08.00 ve akşam 20.00 saatleri ile sınırlıdır. Plajın orta kısmında bulunan kum tepeleri de dikkat çeker. Bu alanda tatilciler kendilerini bir çölün ortasındaymış gibi hissedebilir ve birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirler.

Saklıkent Kanyonu

İslamlar Köyü’ne yakın meşhur yerlerden bir diğeri olan Saklıkent Kanyonu, dudak uçurtan doğal güzelliklerden biridir. Gelen herkesin hayran kaldığı bu yerde tatilcileri nefes kesici bir manzara bekler. Devasa kayalıklar arasından akan Eşen Çayı suları sıcak yaz günlerine serin bir rüzgâr katar. 18 kilometre uzunluğundaki kanyonda sular üzerine inşa edilmiş ahşap köprüler bulunur. Dileyenler kanyon içerisinde köprüler sayesinde uzun yürüyüşler yapabilir. 200 ve 600 metre yüksekliğine sahip kayalıklar arasında yürümek birçok tatilci için unutulmaz bir deneyimdir. Kanyona giriş ücretlidir. Dileyen tatilciler kanyonun giriş kısmında bulunan restoran kısmında lezzetli yemekler yiyebilirler. 

Kekova Batık Şehir

İslamlar Köyü ile arası 1 saatlik mesafede olan Kekova Batık Şehir de bölgenin meşhur yerlerinden bir diğeridir. Kekova Üçağız bölgesinde bulunan şehir Tersane Koyu’na 1 kilometre mesafededir. Likyalılara ait olan batık şehir, binlerce yılın geçmesi ile suyun altında kalmıştır. Antik çağda önemli bir ticaret merkezi olan bu yer, ticaret gemileri tarafından sıkça ziyaret edilen bir yer olarak düşünülmektedir. Günümüzde yapılan tekne turları sayesinde suyun üzerinden bile batık şehri görmek mümkündür. Şehrin bazı yapılarını su üzerinde hala daha görmek mümkündür. Örneğin şehrin hamamının bir kısmı su üstünde bir kısmı ise altındadır. Kekova Batık Şehir, unutulmaz bir deneyim yaşamak ve İslamlar’ın meşhur yerlerini keşfetmek isteyenlerin gitmesi gereken bir yerdir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü