Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İstanbul iline bağlı olan Prens Adaları’nın dört adasından biri olan Kınalıada, küçük bir ada olsa da doğal güzellikleri açısından oldukça zengindir. Kınalıada, Prens Adaları olarak adlandırılan adaların içerisinde en az yeşil olanıdır. Bu nedenle Kınalıada doğal güzellikleri olarak genellikle Kınalıada’nın plajları kabul edilmektedir. Kınalıada doğal güzellikleri içerisinde sayılabilecek diğer yerler arasında ise Kınalıada’nın tepeleri bulunmaktadır.

Çınar Tepesi, Teşrifiye Tepesi ile Manastır Tepesi, eşsiz manzaralari ile hem yerli hem de yabancı Kınalıada misafirlerini oldukça büyülemektedir. En meşhur Kınalıada doğal güzellikleri arasında bulunan yerler ise; Kınalıada Sahili, Teos Plajı, Manastır Tepesi, Kumluk Plajı, Kınalıada sokakları, Ayazma Plajı ve Ülker Plajı’dır. KInalıada doğal güzelliklerinde keyifli yürüyüşler yapmak da mümkün olmaktadır. 

Kınalıada Sahili

Kınalıada’nın doğal güzelliklerinden biri olan Kınalıada Sahili hem denize girmek için hem güneşlenmek için hem de eşsiz manzarası için ziyaret edilmektedir. Kınalıada Sahili’nde yer alan restoranlarda Kınalıada’ya özgü muhteşem lezzetler denenebileceği gibi aynı zamanda sahilde keyifli yürüyüşler de yapılabilmektedir. Denize girmek isteyen ziyaretçiler ise Kınalıada’nın muhteşem denizinde serinleyebilmektedirler. Kınalıada Sahili’ne girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen misafirler, plaj içerisinde yer alan işletmeden yararlanabilmektedirler. Plaj bünyesinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Muhteşem manzarası ve masmavi denizi ile Kınalıada’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Kınalıada Sahili, Kınalıada’ya gelenlerin mutlaka görmeleri gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. 

Adres: Kınalıada, 34977 Adalar/İstanbul

Teos Plajı

Kınalıada’nın en güzel plajlarından biri olan Teos Plajı, bünyesinde beach club ve restoran bulundurmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi ile Ege sahillerini aratmayan Teos Plajı, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Teos Plajı’na girişler ücretli olmakla birlikte plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kullanımı için ayrı ücret alınmamaktadır. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Ayrıca Teos Plajı bünyesinde yer alan restoranda Kınalıada’ya ait meşhur lezzetler denenebilmektedir. Masmavi denizi ile Teos Plajı, hem doyasıya yüzmek hem de keyifle güneşlenmek için son derece uygundur. 

İletişim: 0532 651 44 10

Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd., No:63, 34977 Adalar/İstanbul

Manastır Tepesi

Prens Adaları içerisinde en fazla yerleşim yerine sahip olan ada Kınalıada’dır. Kınalıada’da manzara izlemek ise eşsiz güzellikler sunmaktadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından ziyaret edilen Manastır Tepesi, denizden yaklaşık olarak 93 metre yükseklikte yer almaktadır. Manastır Tepesi, manzarası nedeni ile en çok tercih edilen Kınalıada gezilecek yerlerinden biri durumundadır. Ayrıca Manastır Tepesi üzerinde yer alan Dönüşüm Manastırı, aynı isimdeki Bizans Manastırı’nın yerine kurulmuştur. Bu manastırın bazı mimari bölümleri katholikon manastırının içerisine yerleştirilmiştir. Diğer kısımlar ise araziye yayılıştır. Türklerin bölgeyi fethetmesinin ardından manastır yıkılmaya başlanmıştır. Ancak daha sonra 1722 yılında İstanbul’da iş yapan Sakız Adalı bir grup varlıklı Yunan tüccar manastırın onarımını tamamen üstlenmiştir. Yunan tüccarlar Bizans katkolikonunun yerine yeni bir kilise inşa ettirmiştir. Yanna ise Aziz Paraskevi’ye adanmış bir adet şapel eklemişlerdir. Iconostasis ve piskoposluk tahtı ağaç oymacılığının en değerli eserlerindendir. Hem tarihi dokusu ile hem de eşsiz manzarası ile ilgi gören Manastır Tepesi, Kınalıada’yı ziyaret edenlerin mutlaka görmeleri gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. 

Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd., No:77, 34977 Adalar/İstanbul

Kumluk Plajı

Kınalıada’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Kumluk Plajı, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kınalıada’nın vazgeçilmez plajlarından olan Kumluk Plajı, genellikle aileler tarafından tercih edilmektedir. 1993 yılından beri hizmet vermekte olan Kumluk Plajı’na aileleri ile beraber gelen kişilerin doyasıya eğlenebilmeleri için tek erkeklerin girişine izin verilmemektedir. Kumluk Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu plaja giriş ücretleri farklıdır. Ancak fiyaatlarda her yıl güncellemeler yapılmaktadır. 

Kumluk Plajı içerisinde Kınalıada ziyaretçilerinin faydalanabilecekleri duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler, Kumluk Plajı içerisinde yer alan işletmeden faydalanabilmektedirler. Kumluk Plajı bünyesinde bulunan restoranda ise Kınalıada’ya ait çok sayıda lezzet bulunabilmektedir. Plaj içerisinde cankurtaran hizmeti de bulunmaktadır. Kumluk Plajı genellikle taşlık yapıdan oluşmaktadır. bu nedenle Kınalıada ziyaretçileri plaja giriş yapmadan önce yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. Sığ bir denizi olduğu için çocuklu aileler ve yeni yüzme öğrenen kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Kumluk Plajı’na Kınalıada İskelesinden yürüyerek kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Adres: Kınalıada, 34977 Adalar/İstanbul 

Kınalıada Sokakları

Kınalıada’nın muhteşem güzellikteki sokakları ise hem yeri hem de yabancı misafirleri kendine hayran bırakmaktadır. Kınalıada’nın rengarenk çiçekli sokaklarında tatı dükkanlarına, balık restoranlarına ve tarihi köşklere rastlamak mümkündür. Kınalıada’nın doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Kınalıada sokakları, bir gün içerisinde kolaylıkla gezilebilmektedir. Kınalıada sokaklarında çeşit çeşit ev yer almaktadır. Kınalıada’nın tarihi dokusunu en güzel hali ile yansıtan sokaklarda, ada merkezinden kiralanabilen bisikletler ile dolaşmak da mümkündür. Ermeni aileler tarafından yapılan evler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca ziyaretçiler, Kınalıada sokaklarında yer alan meşhur balık restoranlarında Kınalıada’ya ait birçok lezzeti de deneme imkanı bulabilmektedirler. 

Adres: Kınalıada, 34977 Adalar/İstanbul

Ayazma Plajı

Kınalıada’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Ayazma Plajı, hem yaz hem de kış aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Ayazma Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret talep edilmektedir. Ayazma Plajı bünyesinde yer alan Kamos adlı işletmeden şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Ayrıca işletme tarafından hizmet veren duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de kullanılabilmektedir. İşletmede haftanın belirli günlerinde çeşitli programlar ve konserler de sergilenebilmektedir. Ayazma Plajı bünyesinde yer alan restorandan ise Kınalıada misafirleri yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Ulaşımlar ise Kınalıada İskelesinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Yürümek istemeyen misafirler ise iskeleden hareket eden ücretsiz tekneler ile Ayazma Plajı’na ulaşım gerçekleştirebilmektedirler.

İletişim: (0216) 381 69 13

Adres: Kınalıada Mahallesi, Kınalı Çarşı Cd., No:89, 34977 Adalar/İstanbul

Ülker Plajı

Kınalıada’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Ülker Plajı, Kınalıada İskelesinin tam ters tarafında yer almaktadır. Plaja girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler, Ülker Plajı içerisinde yer alan tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcuttur. Ayrıca Kınalıada misafirleri, plaj bünyesinde yer alan tesisten yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Hem keyifle yüzmek ve güneşlenmek hem de yürüyüş yapmak için son derece uygun olan ülker Plajı’nın denizi oldukça sığdır. bu nedenle çocuklu aileler ve yeni yüzme öğrenen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kınalıada’nın en favori doğal güzelliklerinden olan İlker Plajı’nda denize girmek istemeyenler ise restoranlarda oturup, eşsiz manzaranın tadını çıkarabilmektedirler. 

Adres: Kınalıada, 34977 Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü