Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın doğal güzellikleri ile meşhur bölgelerinden biri olan Köyceğiz ilçesi, doğaseverlerin ilgisini çeken adreslerden biridir. Yemyeşil dağlar arasında uzanan göl ilçenin hem bir simgesi hem de Muğla bölgesinin ön plana çıkan doğal güzelliklerindendir. Huzurlu ve şehir stresinden uzak bir tatil geçirmek isteyenler Köyceğiz’de aradığı imkanları bulabilir. Huzur dolu tatillerine eşlik eden doğal güzellikler ile bölgenin kendine has özelliklerini keşfedebilirler.

Toparlar Şelalesi

Köyceğiz, diğer Muğla ilçelerine göre sakinliğin hâkim olduğu bir yerdir. Bölgede bulunan restoranlar yerel işletmeler olup tatilcilere bir aile ortamı sunarlar. Yuvarlakçay gibi Köyceğiz’in özel bölgelerinde bulunan işletmeler doğa ile iç içe vakit geçirme imkânı tanır. Böylece tatilciler Köyceğiz’de geçirdikleri her bir anda doğanın sakinliğini ve güzelliğini yaşamaya devam edebilirler.

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz’in merkezinde bulunan Köyceğiz Gölü, ilçeye gelir gelmez karşılaşılan bir doğal güzelliktir. Akdeniz’e bağlanan göl, Köyceğiz doğal güzellikleri denilince akla gelen ilk yerdir. Köyceğiz Gölü bir tatlı su gölüdür. Gölün çevresinde restoranlar ve kafeler bulunur. Dileyen tatilciler bu işletmelerden yararlanarak hem doğayı izleyebilir hem de lezzetli yemekler yiyebilirler. Köyceğiz Gölü’nde yüzen tatilciler görmek mümkündür. Tatlı su balıkları arasında yüzme fırsatı sunan göl sıra dışı bir deneyim yaşama şansı da sunar. Gölün hemen arkasında uzanan Sandras Dağı hem gölde yüzerken hem de göl çevresinde vakit geçirirken bu doğal güzelliği taçlandırır. Yeşilin ve mavinin aynı karede buluşması ortaya adeta bir görsel şölen çıkarır. 

Köyceğiz Gölü

Sandras Dağı

Köyceğiz doğal güzelliklerinden bir diğeri olan Sandras Dağı, Torosların bir uzantısıdır. Dağ 2200 metre yüksekliğe sahiptir. Bölgede Çiçek Baba Dağı olarak da adlandırılan Sandras, Türkiye’nin en yaşlı anıt ağaçlarına ev sahipliği yapar. Koruma altına alınan dağda trekking ve kamp gibi aktiviteler yapılabilir. Köyceğiz tarihi yerlerini gezerken, eski doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Sandras da görülmelidir. Dağın eteklerinde vakit geçirirken Köyceğiz’i uzaktan seyretmek mümkündür. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler Sandras’ı ziyaret etmeli, dağ eteklerinde yapacakları yürüyüşler ile yeni bir macera duygusu deneyimlemelidirler. 

Sansras Dağı

Yuvarlak Çay

Köyceğiz’in bir diğer simgesi olan Yuvarlak Çay, özellikle sıcak yaz günlerinde ev sevilen yerlerden biridir. Çayın serin suları etrafa hoş bir serinlik yayarken dileyenler çaya girerek buz gibi suyu bire bir hissedebilirler. Yuvarlak Çay bölgesinde çok sayıda mekân bulunur. Çayın hemen yanı başına inşa edilmiş işletmelerde güne güzel bir kahvaltı ile başlangıç yapılabilir. Dileyenler ise akşam yemeklerini burada yiyerek günü keyifle noktalayabilir. Mekanlarda Yuvarlak Çay üzerinde sallanılabilecek şekilde salıncaklara yer verilmiştir. Çaya girmek istemeyenler çay üzerinde sallanırken de suyun serinliğini hissedebilir. Yuvarlak Çay hem eğlenceli hem de doğa ile iç içe vakit geçirmek için ideal bir yerdir. 

Yuvarlak Çay

Ekincik Koyu

Muğla bölgesi koyları ve plajları ile meşhur bir yerdir. Köyceğiz’de Muğla’nın bu özelliğinden faydalanan ilçelerden biridir. Köyceğiz’den yapılacak ufak araba yolculukları ile çevredeki nefes kesici bir doğaya sahip koylara ulaşmak mümkündür. Bu koylardan biri ise Ekincik Koyu’dur. Uzun kumsalı ile bilinen koy tertemiz deniziyle deniz severlerden tam puan toplar. Yemyeşil dağlar arasında kalan masmavi deniz, yeşilin ve mavinin mükemmel uyumunu kanıtlar niteliktedir. Ekincik Koyu’nda dileyen tatilciler tüm gün vakit geçirebilir ve bölgenin doğal güzelliği içerisinde bir gün geçirebilirler. Ekincik Koyu’na girişler ücretsizdir. Koyda belediye işletmesi mevcuttur. Dileyen tatilciler buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilirler. Koyda bulunan kafeden ise yiyecek ve içecek ihtiyaçlarına erişim sağlanabilir. Ekincik Koyu Köyceğiz merkeze 30 dakika mesafededir. Dileyen tatilciler koya şahsi araçları ile gelebilir. Dileyenler ise merkezden kalkan minibüsler ile Ekincik Koyu’na gelebilir. 

Ekincik Koyu

Ağla Yaylası

Yemyeşil bir doğa içerisinde vakit geçirmek isteyen Köyceğiz tatilcileri soluğu Ayla Yaylası’nda alır. Yaylada bulunan köy sayesinde Ağla Yaylası geleneksel özelliklerini sürdüren bir bölgedir. Baştan aşağıya doğallık ve samimiyet akan bu yer 800 rakımdadır ve Köyceğiz’den 14 km uzaklıktadır. Köyceğiz tatilcileri Ağla Yaylası’nda doğa yürüyüşleri yapabilir, dileyenler ise burada kamp yapabilirler. Yaylada yer alan gölde dileyenler balık da tutabilir. Özellikle farklı yerlerde kamp yapmayı seven doğaseverler buraya da bir şans verebilirler. Ağla Yaylası yüksek rakımı sayesinde yaz sıcaklarından bir kaçış noktasıdır. Hem serinliği hem de eşsiz manzarası ile yayla, yaz tatillerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Kış aylarında ise yaylayı karlar altında görebilmek mümkündür. Ağla Yaylası’na şahsi araçlarla veya Köyceğiz merkezden kalkan minibüsler ile ulaşılabilir. 

Ağla Yaylası

Dalyan Lagünü

Köyceğiz gölü Dalyan’a Lagünü ile birbirine bağlıdır. Dalyan, gece hayatı ve plajlarıyla ön plana çıkan bir bölge olurken Köyceğiz doğal güzellikleri ile iç içe bir yerdir. Dalyan Lagünü ve Köyceğiz Gölü’nün buluşma noktası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel koruma bölgesi olarak kabul edilmiştir. Köyceğiz Gölü ve Akdeniz arasındaki bu özel alan caretta caretta ve Nil kaplumbağalarının üreme alanlarından biridir. Doğal olarak görsel bir şölen sunan bölge içerisinde bulunan doğal yaşamı ile de dikkat çeker. Bu görsel şöleni yakından deneyimlemek isteyenler bölgede bulunan tekne turlarına katılabilir. Masmavi sular içerisine geçirilecek bir gün ile tatilciler şehir stresinden tamamı ile arınabilirler.

Dalyan Lagünü

Sultaniye Kaplıcaları

Sultaniye Kaplıcaları Köyceğiz Gölü kıyısında bulunur. İlçe merkezine 25 km uzaklıkta olan kaplıcalar, şifalı suları ile bilinir. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken bu bölge bölgenin önemli tesislerine ev sahipliği yapar. Mineral değeri yüksek sulara sahip olan Sultaniye Kaplıcaları arınmak ve dinlenmek isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir. Sultaniye kaplıcalarının sıcak sularının şifa getirdi geçmiş yıllardan günümüze ulaşan bir bilgidir. Hastalıkların tedavisinde önemli bir yeri olduğu bilinen kaplıcaların ünü dünya geneline yayılmaya başlamıştır. Kaplıcanın sıcak sularının; kalsiyum, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve klorürden zengin olduğu bilinir. Köyceğiz sakinleri bu şifalı su içerisinde geçirecekleri bir günün ardından kendilerini dinlenmiş ve yenilenmiş hissedecektir. Sultaniye kaplıcaları haftanın her günü açıktır. Sabah 07.00 ile 22.00 saatleri içerisinde hizmet sunan kaplıcalarda dileyen tatilciler konaklayabilirler. Kaplıcaya girişler ücretlidir.

Sultaniye Kaplıcaları

Toparlar Şelalesi 

Köyceğiz Muğla yolu istikametinde kalan Toparlar Şelalesi, eşsiz doğal güzelliğiyle dikkat çeken yerlerden biridir. Şelale Köyceğiz merkezden yaklaşık olarak 12 km uzaklıktadır. Ormanın içerisinde yapılacak bir yürüyüş ardından şelaleye ulaşmak mümkündür. Ormanın içerisinde belirtilen kırmızı beyaz boyaları takip ederek şelaleye ulaşırken tatilciler eğlenceli vakit geçirebilir ve doğanın güzelliklerini keşfedebilirler. Şelaleye ulaşmak için yaklaşık olarak 15- 20 dakikalık bir yürüyüş yapılması gerekir. Yol hafif engebeli olduğundan çocuklu ailelerin şelaleye ulaşması zorlayıcı olabilir. Ancak küçük çaplı bir maceraya çıkmak isteyenler mutlaka Toparlar Şelalesi’ni ziyaret etmelidir. Şelalenin hemen önünde biriken doğal havuzda dileyenler yüzebilir. Ancak suyun son derece serin olduğu unutulmamalıdır. Yaz aylarında büyük bir ilgi gören Toparlar Şelalesi yaz günlerine sıcak bir dokunuş katmak için önerilebilecek adreslerden bir diğeridir. Toparlar Şelalesi’ne girişler ücretsizdir. Yaz aylarında şelaleyi ziyaret edecek olan Köyceğiz tatilcilerinin yanlarında mayolarını getirmeleri önerilir. 

Toparlar Şelalesi

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü