Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Doğası ile büyüleyici bir yer olan Köyceğiz, çevresinde bulunan koyları ile deniz severlerin de ilgisini çeken bir bölgedir. Denizleri ile meşhur olan Muğla bölgesinin bir parçası olan Köyceğiz de nefes kesici güzellikte koylara sahiptir. Köyceğiz Gölü ilçeye adım atar atmaz dikkatleri üzerine çekerken çevrede yer alan koylar beldenin her bir noktasının özel ve güzel olmasını sağlar. Köyceğiz çevresinde çok sayıda denize girilecek sakin yerler bulunur. Dileyen tatilciler izole koylarda doğa ile baş başa vakit geçirirken dileyenler ise işletmelerin olduğu koylarda tesislerden faydalanabilir. Köyceğiz çevresindeki koy ve plajlar genellikle genişlikleri ile dikkat çeker. Yaz aylarında diğer Muğla ilçelerine göre daha sakin olan Köyceğiz’de koyların geniş olması sayesinde koy ziyaretleri de daha sakin ve huzurlu olabilir. Köyceğiz koylar haritası incelendiği zaman tatilciler tam da isteklerine uygun bir koya ulaşabilir. 

Ekincik Koyu

Ekincik koyu, Muğla bölgesinde en güzel koylar arasında yer alan bir koydur. Ege ve Akdeniz’in buluştuğu nokta olan Ekincik Koyu, masmavi suları ve çevresini saran yemyeşil doğasıyla dikkat çeker. Bölgedeki en popüler yat ve tekne rotalarından biri olan Ekincik Koyu ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır. Denizden ulaşımın tercih edildiği bölgeye dileyenler kara ulaşımıyla da gelebilir. Merkezden kalkan minibüsler ile veya etkinlik grupları tarafından düzenlenen doğa yürüyüşleri aktiviteleriyle buraya kolay bir şekilde ulaşılabilir. Ekincik Koyu sadece Köyceğiz’in değil Muğla’nın da temizliği ve doğal güzellikleri bozulmamış nadir koylarından biridir. Ekincik Koyu çakıl kum karışımı bir sahile sahiptir. Sahilin çevresi uzun çam ağaçları ile çevrilidir. Doğanın tüm renklerinin bir arada bulunduran bu yerde keyif dolu bir gün geçirebilir. Ekincik Koyu’nda özel tesisler mevcuttur. Dileyen tatilciler buradaki restoranlardan ve kafelerden faydalanabilir. Pansiyon ve oteller sayesinde Ekincik Koyu’na hayran kalan tatilciler burada konaklayabilir. Ekincik Koyu birbirinden hoş restoranlara ev sahipliği yapar. Köyceğiz’in meşhur taze balıklarından yemek isteyenler Ekincik Koyu’nda yer alan restoranları değerlendirebilir.

Ekincik Koyu

Sarsala Koyu

Tekne turlarının ve doğa yürüyüşü rotalarının vazgeçilmez adreslerinden bir diğeri ise Sarsala Koyu’dur. Yeşilin ve mavinin her tonuna ev sahipliği yapan bu nokta özellikle doğa severlerin hayran kalacağı bir yerdir. Sarsala Koyu berrak suları ile dikkat çeker. Bu durum koyun özellikle teknelerin uğrak noktası olmasını sağlar. Denizden bakıldığında etrafı saran çam ve zeytin ağaçlarını görmek ortaya mükemmel bir görsel şölen çıkarır. Sarsala Koyu’na karadan da ulaşım mümkündür. Koyda turistik işletmelere ve restoranlara yer verilmiştir. Sahil tarafında bulunan şezlong ve şemsiye kiralama alanları sayesinde tatilciler dilerlerse tüm günlerini rahat bir şekilde burada geçirebilir. Sarsala Koyu’nda donanımlı mesire ve kamp alanları da mevcuttur. Doğanın güzelliğini uzun soluklu yaşamak isteyenler dilerlerse koyda kamp yapabilirler. Köyceğiz sakinleri Sarsala Koyu için düzenlenen doğa yürüyüşlerine katılabilirler. Bu sayede hem eğlenceli bir gün geçirir hem de Köyceğiz’in bazı tarihi özelliklerini gezileri sırasında görme şansı yakalarlar.

Sarsala Koyu

Aşı Koyu

Köyceğiz merkezine 40 km mesafede olan Aşı Koyu Ege Bölgesi’nin özel noktalarından biridir. Masmavi deniziyle Muğla’nın birçok yerinden tatilci Aşı Koyu’nu ziyarete gelir. Bakirliği ve eşsizliği ile dikkat çeken bu yer başta tekne turlarının olmak üzere dalış turlarının de vazgeçilmez noktalarından biridir. Köyceğiz'e gelmişken tüplü dalış deneyimi de kazanmak isteyenler Aşı Koyu’nda bu isteklerini gerçekleştirebilir. Aşı Koyu bulunduğu coğrafi konum nedeniyle sert rüzgarlardan korunan bir koydur. Doğal liman görevi gören bu yerde her an huzur dolu bir denizde yürütebilmek mümkündür. Bölge sualtı fotoğrafçılarının da dikkatini çeken bir bölgedir. Fotoğrafçılar dilerlerse tüpsüz dalış yaparken bile farklı ve güzel sualtı fotoğrafları elde edebilirler. Aşı Koyu deniz canlıları bakımından zengin bir koydur. Şnorkel ile yapılan dalışlar sırasında bile rengarenk balıkları izleyebilmek mümkündür. Aşı Koyu’na gelenler denizin tadını çıkarırken koyun tepelerine tırmanmaları halinde Köyceğiz’in doğal güzellikleri karşısında nefessiz kalabilirler. Aşı Koyu serin bir denize sahiptir. Özellikle soğuk deniz sevenlerin hayran kalacağı bu yer yaz aylarına serin dokunuşlar katmak için ideal bir adrestir. Aşı Koyu’nda teknelerin yanaşabileceği bir liman bulunmaktadır ve limanda temel ihtiyaçlara ulaşılabilecek restoran bulunur.

Aşı Koyu

Killi Koyu

Yemyeşil çam ormanları, masmavi bir deniz yılın her döneminde farklı bir güzelliğe sahip doğasıyla Killi Koyu Köyceğiz koyları arasında görülmesi gereken bir diğer adrestir. Adeta bir cenneti andıran bu yer doğa severlerin uğrak noktasıdır. Dalaman'a yakın konumda bulunması sayesinde hem Köyceğiz hem de Dalaman sakinleri Killi Koyu’nu sıkça ziyaret eder. Koyun bulunduğu coğrafi şartlar sert rüzgarlardan korunmasını sağlar. Bu sayede deniz adeta bir havuzu andırır. Denizin sakin olması ve güzelliği tekne gezilerinin de vazgeçilmez noktalarından biri olmasını sağlar. Köyceğiz’e kamp macerası için gelen tatilciler de Killi Koyu’nda gönül rahatlığı ile konaklayabilirler. Kamp yapmak için ideal bir nokta olmasının yanı sıra bölgede bulunan diğer etkinlikler de koy sakinlerinin dikkatini çeker. Killi Koyu’nda dalış oldukça popülerdir. Dileyen tatilciler tüplü veya tüpsüz dalışlar gerçekleştirerek sualtı yaşamını yakından izleyebilir.

Delikli Ada

Muğla bölgesinde düzenlenen tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Delikli Ada Köyceğiz sakinlerinin görmesi gereken özel adreslerden biri. Köyceğiz Limanı’nın doğu girişinde bulunan Delikli Ada Köyceğiz’in bir başka doğal güzelliğidir. Bölgedeki zengin balık çeşitliliğinin en yaygın görülebildiği bu bölge tüplü ve tüpsüz dalış etkinliklerinin vazgeçilmez noktasıdır. Delikli Ada yaz dönemlerinde tekneler tarafından yoğun ilgi gördüğünden dolayı adanın çevresi kalabalık olabilir. Ancak sezon başlarında ve sonlarında adanın en sessiz sakin halini görebilmek mümkündür. Delikli adaya gelen tekne sakinleri gün doğumları ve gün batımının bir de buradan izlenmesi gerektiğini söyler. Mas mavi sular eşliğinde izlenilecek olan gün doğumları ve gün batımları ortaya unutulmaz bir görsel şölen çıkarır. Adanın üzerinde herhangi bir yerleşim yoktur. Baştan aşağı bakir olan bu adaya tatilciler kıyıdan yüzerek çıkabilir. Ancak adaya çıkmak isteyenlerin deniz ayakkabılarını unutmaması önerilir. 

Delikli Ada

Delta Plajı

Köyceğiz ilçe merkezine en yakın koy olan Delta Plajı, yürüyerek ulaşım sağlanabilecek bir plajdır. Yürümek istemeyen tatilciler toplu taşıma araçları ile kolay bir şekilde plaja erişim sağlayabilir. Delta Plajı, temiz sahili ile sevilen bir yerdir. Köyceğiz’e çok yakın olması nedeniyle yaz dönemlerinde plaj son derece kalabalık olabilir. Ancak plaj genişliği bu kalabalığı kaldıracak ölçüdedir. Delta Plajı çevresinde çok sayıda işletme bulunur. Tatilciler çevredeki işletmelerden yararlanarak tüm günlerini burada geçirebilir. Plaj Köyceğiz Gölü’nün kıyısında bulunur. Doğal alanın yanında bulunması nedeniyle plaj belediye tarafından işletilir ve düzenli olarak denetlenir. Plajda yer alan belediye tesislerinden şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Delta Plajı'nın kumsalı sayesinde çocuklu ailelerde burada rahat bir şekilde denize girebilir. Tüm gün denizin serinliğinin tadını çıkarmak ve Köyceğiz plajlarından en popülerlerinden birini denemek isteyenler Delta Plajı’nı tercih edebilir.

Delta Plajı

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü