Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Köyceğiz plajları, doğal güzellikleri ile dikkat çeken, sadece hoş bir kumsala ev sahipliği yapmaktan çok daha fazlasına sahip olan yerlerdir. Çevresini saran yemyeşil ağaçlar ve turkuazın birçok tonuna sahip denizi ile ortaya hayran edici manzara görülmeye değerdir. Sıcak yaz günlerine serin dokunuşlar katan Köyceğiz’in plajları yazın yoğun ilgi görür. Çevredeki Muğla ilçelerinden de yoğun ilgi gören plajlar ilk bahardan itibaren kalabalıklaşmaya başlar. Köyceğiz halk plajları seçeneklerini değerlendirenler bu kalabalığın bir parçası olurken dileyenler izole koyları tercih ederek doğa ile baş başa kalabilir. Köyceğiz’de birçok zevke hitap eden farklı plajlar bulmak mümkündür. Keyifli bir tatil geçirmek, Köyceğiz’in doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler bu özel plajları ziyaret edebilir. 

Ekincik Halk Plajı

Köyceğiz en güzel plajları ile yerli yabancı birçok turistin ilgisini çeken bir bölgedir. Çevresinde yer alan tarihi yerleri ile ünü tüm dünyaya yayılmaya başlayan bölgenin bu ünü plajları ile de güçlenir. Köyceğiz’in özel adreslerinden biri Ekincik Halk Plajı’dır. Köyceğiz merkeze 35 kilometre uzaklıkta olan plaj, Köyceğiz Gölü’nün güneyinde bulunur. Köyceğiz en popüler plajlarından biri olan Ekinci kalk plajı Marmaris ve Göcek’te düzenlenen tekne turlarının da uğrak noktalarından biridir. Çevresi ormanlarla çevrili olan bu koy Köyceğiz’in önemli doğal güzelliklerinden biridir. İnce tanecikli kumlardan oluşan uzun sahili çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla deniz keyfi yapabilmesini sağlar. Berrak ve sığ denizi sayesinde tatilin küçük üyeleri de diledikleri gibi denizde yüzebilir ve güneşin tadını çıkarabilirler. Plajda kamp yapmak isteyenler için de bir alan mevcuttur. Yazın yoğun dönemlerde çok fazla kampçıyı Ekincik Halk Plajı’nda görebilmek mümkündür. Plajın çevresinde işletmeler ve restoranlar bulunur. Bu restoranlarda Köyceğiz’in meşhur lezzetleri denenebilir ve gün keyifli bir akşam yemeği ile noktalanabilir. 

İztuzu Plajı

“Köyceğiz’de nerede denize girilir?” sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise kuşkusuz ki İztuzu Plajı’dır. Köyceğiz ilçe merkezine 40 km mesafede olan bu yer Muğla bölgesinin en popüler plajlarından biridir. Tatile aracı ile gelenler veya taksi ve dolmuş kullanmaktan çekinmeyen kişiler İztuzu Plajı’na kolay bir şekilde ulaşabilir. İztuzu Plajı 4,5 kilometrelik bir sahil hattına sahiptir. Neredeyse sonu görülmeyen bu plajda etkileyici bir doğa manzarası eşlik eder. İztuzu Plajı’nın doğal güzelliklerin kalbinde bulunması caretta carettaların da ilgisini çeker. Plajda belirli dönemlerde caretta carettalar için özel ayrılmış alanlar görülebilir. İztuzu Plajı Köyceğiz ve çevresinde düzenlenen tekne turlarının da dikkatini çeken bir yerdir. Dileyen tatilciler karayolu yerine deniz yolu ile de İztuzu plajına ulaşım sağlayabilir. Plajın çevresinde çok sayıda işletme ve tesis bulunur. Tatilciler tüm günlerini gönül rahatlığı ile İztuzu Plajı’nda geçirebilir ve çevredeki restoranlardan faydalanabilirler.

Delta Plajı

Köyceğiz merkez plajları arasında yer alan Delta Plajı yürüyerek ulaşım sağlanabilecek bir plajdır. Yürümek istemeyenler ise Köyceğiz merkezden kalkan minibüsler ile plaja kolay bir şekilde ulaşabilir. Delta Plajı merkeze son derece yakın olması nedeniyle özellikle Köyceğiz’in kalabalık dönemlerinde yoğun ilgi gören bir plajdır. Ekincik Halk Plajı’na kıyasla Delta Plajı daha kalabalık bir yerdir. Ancak geniş olması sayesinde bu kalabalıklığı kaldırabilecek bir kapasiteye sahip olan plajda birçok farklı işletmeye de yer verilmiştir. Tatilciler dilerlerse tüm günlerini Delta Plajı’nda geçirebilir ve günlük ihtiyaçlarına çevredeki işletmelerden erişimi sağlayabilirler. Delta Plajı Köyceğiz Gölü’nün kıyısında bulunur. Plajda belediye tarafından işletilen tesislere yer verilmiştir. Plaja giriş fiyatları bu nedenle uygundur ve dileyenler buradaki şezlong ve şemsiyelerin faydalanabilir. Delta Plajı’nın çevresinde kamp alanları ve eğlence mekanlarına yer verilmiştir. Köyceğiz gece hayatını deneyimlemek isteyenler burada bulunan mekanları değerlendirebilirler.

Kargıcak Koyu

Kargıcak Koyu Köyceğiz plajları isimleri arasında yer alır. Kargıcak Koyu’nun diğer koylardan en büyük farkı bakir olmasıdır. Kargıcak Koyu keyifli bir araba yolculuğu ile veya dileyenler için bir deniz yolculuğu ile ziyaret edilebilecek bir adrestir. Kısa bir araba yolculuğu ardından Ekincik beldesinin bu özel yerine ulaşmak isteyenler burada unutulmaz bir gün geçireceklerdir. Köyceğiz ilçe merkezi ile 36 km uzaklıkta olan Kargıcak Koyu'nun çevresinde herhangi bir yapı bulunmaz. Doğasını günümüz şartlarında da korumayı başarmış olan bu yer unutulmaz bir atmosfere sahiptir. Şehir stresinden arınmak isteyenler ve doğanın seslerini dinlemek isteyenler Kargıcak Koyu’nda bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Kargıcak Koyu çevresinde piknik ve kamp yapılabilecek alanlarda mevcuttur. Dileyen tatilciler koyun bu güzelliğini dilerlerse birkaç gün boyunca değerlendirebilirler. Bu noktada dikkat edilmesi gereken noktaysa koyun etrafında duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi bir imkânın bulunmamasıdır. Aynı zamanda koy çevresinde bir işletme de bulunmamaktadır. Bu nedenle tatilcilerin hazırlıklı gelmesi önerilir. 

Kargıcak Koyu

Sarıgerme Plajı

Köyceğiz plajları denilince akla gelen bir diğer adres ise Sarıgerme Plajı’dır. Bölgenin en ince kumlarına sahip olan bu plaj temiz kumsalı ve masmavi denizi ile gelen herkesin beğendiği bir yerdir. Sarıgerme Plajı oldukça uzun bir plaj olup mavi bayrak güvencesine sahiptir. Denizin suyunun temizliği ve berraklığı görenleri şaşırtacaktır. Sarıgerme Plajı çevresinde çeşitli restoran ve işletmeler bulunur. Plaja giriş fiyatları son derece uygun olmaktadır ve dileyenler buradaki şezlong ve şemsiyelerden faydalanabilir. Sarıgerme Plajı’nın tüm bu özellikleri çocuklu aileler tarafından da sevilen bir yer olmasını sağlar. Ailenin tüm üyeleri Sarıgerme Plajı’nda konforlu şartlarda keyifli bir deniz tatili yapabilir.

Delikli Ada

Köyceğiz plajları arasında farklı bir adres arayanlar ise Delili Ada’da denize girebilir. Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Delili Ada’ya İztuzu Plajı’ndan yüzerek ulaşım sağlanabilir. Tekne turlarına katılanlar veya tekne kiralayan tatilciler ise deniz yolu ile adaya ulaşabilir. Delili Ada’nın bakir olması ve diğer plajlara göre ulaşımının daha zor olması nedeniyle ada sakinliğini günümüzde de korur. Yazın yoğun dönemlerinde Dalyan ve Ortaca'dan gelen tekne sahipleri nedeniyle bazen ada çevresinde çok sayıda tekne görebilmek mümkündür. Bu yoğun dönemlerin dışında ise Delili Ada tüm sakinliği, doğal güzelliği ve ihtişamı ile tatilcilerin huzurundadır. Delikli Ada doğaseverlerin görmesi gereken bir yerdir. Ancak adaya çıkmak isteyen tatilciler mutlaka deniz ayakkabılarının yanında getirmelidir. Adanın bir kumsalı bulunmadığından adaya sadece kayalıklar tırmanılarak çıkılabilir. Dileyen tatilciler kayalıkları tırmanarak adaya çıkabilir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü